Mitä WebRTC- ja WebGL-vuodot ovat? | VPNoverview

VPN (Virtual Private Network) suojaa tietosi hakkereilta, mainostajilta ja monilta muilta ei-toivotuilta online-jäljittäjiltä ja pitää yksityisyytesi koskemattomana salaamalla Internet-liikenteesi. Valitettavasti online-valvontatekniikat muuttuvat jatkuvasti ja muuttuvat entistä kehittyneemmiksi. Jopa VPN: n turvallisuuden kanssa henkilöllisyytesi voidaan silti jäljittää käyttämällä uusia tekniikoita, kuten selaimen sormenjälkiä, mikä hyödyntää WebRTC- ja WebGL-vuotoja.


Tässä artikkelissa selitämme tarkalleen, mitkä WebRTC- ja WebGL-vuodot ovat ja miksi kannattaa olla väsynyt niistä, jos haluat olla täysin tuntematon verkossa.

Selaimen sormenjäljet

Selaimen sormenjälkitietokoneSelaimen sormenjäljet ​​ovat erinomainen esimerkki uudenlaisesta verkkoseurannasta. Jos haluat todella suojata yksityisyyttäsi verkossa, joudut lisäämään ponnisteluja lopettaaksesi tämän seurannan muodon. Selaimen sormenjäljet ​​on tekniikka, jolla yritetään antaa sinulle ainutlaatuinen profiili selaimesi ja tietokoneen asetusten perusteella. WebRTC (Web Real-Time Communication) ja WebGL (Web Graphics Library) ovat tärkeä osa tätä sormenjälkeä ja voivat paljastaa IP-osoitteesi sekä paljon muita henkilökohtaisia ​​tietoja – jopa kun käytät VPN-verkkoa. Joten, mitä WebRTC ja WebGL tarkalleen ovat? Tässä ovat tosiasiat.

WebRTC- ja WebGL-sormenjäljet

WebRTC ja WebGL ovat kaksi laajennusta, joista on tullut useimpien selainten, kuten Chromen ja Firefoxin, vakioominaisuus. WebRTC antaa sinun keskustella suoraan selaimesta, joten sinun ei tarvitse asentaa ja avata erillistä ohjelmistoa, kuten Skype. Toisaalta WebGL parantaa ja mahdollistaa 3D-grafiikan esittämisen selaimessa, mikä mahdollistaa laitteistokiihdytyksen, jos tietokoneessa on näytönohjain.

Nämä kaksi laajennusta otettiin käyttöön parantamaan yleistä selauskokemustasi. Valitettavasti ne myös vähentävät online-nimettömääsi. Vaikka WebGL on yleensä vahva osoitus selaimesi sormenjäljestä, WebRTC vuotaa joskus vahingossa todellista IP-osoitteesi, vaikka käytät VPN: ää.

Kuinka WebRTC vuotaa todellista IP-osoitetta?

Monet ihmiset käyttävät VPN: ää piilottaakseen todellisen IP-osoitteen. Tämä auttaa heitä pysymään nimettöminä ja turvallisempana. Joskus WebRTC: n vertaisverkko-ominaisuuksien on kuitenkin lähetettävä oikea IP-osoitteesi toimimaan. Kun selaimesi pyytää lupaa yhteyden muodostamiseen verkkokameraan, IP-osoitteesi on lähetettävä yhteyden luomiseksi. Tämän suoran yhteyden ansiosta voit videosekoittaa helposti selaimessa, mutta myös petoksi todellisen sijaintisi.

IP-osoitteesi voi jopa vuotaa ilman suostumustasi. JavaScriptin taitavalla käytöllä verkkosivusto voisi kerätä paljon henkilökohtaisia ​​tietoja tietokoneestasi ja henkilöllisyydestänne. Tämän tyyppistä vuotoa kutsutaan usein ‘pysyväksi vaniljavuotoksi’. Suosituimpien VPN-verkkojen väitetään suojelevan sinua yksityisyyden loukkauksilta, mutta kaikki eivät todellakaan tee sitä.

Mitkä VPN: t suojaavat sinua WebRTC-vuotoilta?

Joulukuusta 2019 alkaen vain kaksi suosittua VPN-palveluntarjoajaa läpäisee jatkuvasti WebRTC-vuototestin: ExpressVPN ja NordVPN. Muut VPN-palveluntarjoajat kykenevät neutraloimaan WebRTC-vuodot toisinaan, mutta eivät ole riittävän johdonmukaisia ​​huomioimatta ongelmaa kokonaan. Suurin osa budjetti- tai ilmaisista VPN-palveluntarjoajista ei edes yritä ratkaista WebRTC-vuotoa. Tämä ongelma korostaa luotettavan, vakiintuneen VPN-palveluntarjoajan valitsemisen tärkeyttä sen sijaan, että halutaan käyttää halpaa tai ilmaista.

ExpressVPN

ExpressVPN on kiistatta yksi parhaimmista VPN-palveluntarjoajista tällä hetkellä. Vaikka se ei ole siellä halvin vaihtoehto, se on palvelu, johon voit luottaa. Sen lisäksi, että suojaat sinua WebRTC-vuotoilta, ExpressVPN: llä on myös tuhansia palvelimia ympäri maailmaa. Se toimii joidenkin vahvimpien salausprotokollien kanssa ja antaa sinun yhdistää jopa viiteen eri laitteeseen yhdellä tilillä samanaikaisesti. Se on monipuolinen loistava VPN nopeuden ja turvallisuuden suhteen.

NordVPN

Aivan kuten Express, myös NordVPN on yksi suosituimmista VPN-palveluistamme. Se on edullinen, tarjoaa yli 5000 palvelinta ympäri maailmaa ja toimii melkein kaikissa järjestelmissä. Heillä ei ole tarkkaa kirjauskäytäntöä, ja ne estävät myös WebRTC-vuotoja, joten voit olla varma, että tietosi ovat turvassa ja pysyvät nimettöminä. Lisäksi NordVPN on helppo asentaa ja sillä on selkeä käyttöliittymä, mikä tekee siitä miellyttävän ohjelmiston käytön päivittäin..

Kuinka tarkistan, vuotako selaimesi yksityisiä tietoja?

On olemassa useita verkkosivustoja, joiden avulla voit tarkistaa, vuotako selaimesi henkilökohtaisia ​​tietojasi. Jotkut parhaista ovat:

 • Browserleaks (tarjoaa myös WebRTC- ja WebGL-vuotojen testit)
 • Laitetieto
 • AmIunique
 • Brax

Nämä verkkosivustot kertovat, vuotaako selaimesi ei-toivottuja tietoja. Jos tarkistat WebRTC-vuotoja, on erityisen tärkeää selvittää, onko julkisen ja paikallisen IP-osoitteesi välillä ero. Julkinen IP-osoitteesi on osoite, jonka lähetät muille online-yhteisöille (verkkosivustot, evästeet, seurantalaitteet jne.). Paikallinen IP-osoite on liitetty reitittimeesi. Molemmat IP-osoitteet voidaan väärentää. Tärkeää on varmistaa, että kumpikaan näistä IP-osoitteista ei ole oikeaa.

Vaikka WebGL ei anna IP-osoitteesi pois, kuten WebRTC yleensä pyrkii, se auttaa luomaan ainutlaatuisen selaimen sormenjäljen. Tämä sormenjälki on toinen tapa tunnistaa sinut IP-osoitteestasi riippumatta. Seuraavassa taulukossa voit nähdä useita WebGL-toimintoja, jotka on otettu Microsoft Edge -selaimesta ja Firefoxista.

Tuetut WebGL-laajennukset (Edge)
Tuetut WebGL-laajennukset (Firefox)
WEBGL pakattu rakenne s3tcEXT-väripuskuri kelluu
OES-rakenne kelluuEXT kelluva sekoitus
OES-rakenne kelluu lineaarisestiEXT rakennepakkaus bptc
EXT tekstuurisuodatin anisotrooppinenEXT tekstuurisuodatin anisotrooppinen
OES-standardin johdannaisetOES-rakenne kelluu lineaarisesti
ANGLE esiintyvät taulukotWEBGL pakattu rakenne s3tc
OES-elementtihakemisto uintWEBGL-pakattu rakenne s3tc srgb
WEBGL-syvyysrakenneWEBGL menettää kontekstin
EXT hajan syvyys
OES tekstuuri puoliksi kellua
OES-pintapuoli kelluu lineaarisesti
WEBGL menettää kontekstin
OES-vertikaalijärjestelmäobjekti
WEBGL piirtää puskureita
EXT sekoitus minmax
EXT shader rakenne lod
EXT-väripuskurin puoli kelluu
WEBGL-väripuskuri kelluu
WEB GL-virheenkorjauksen tiedot

Huomaa, että Firefox-selaimessa näytetään vähemmän toimintoja kuin Edgessä, mikä tarkoittaa, että Firefoxin tunnistuspisteitä on vähemmän. Toisin sanoen Firefox on turvallisempi ja yksityisin näistä kahdesta, koska siinä on vähemmän WebGL-toimintoja, joita sallitaan käyttää selaimessa..

Kuinka estää WebRTC- ja WebGL-vuodot?

Jos käytät ylimmän tason VPN-palvelua, kuten ExpressVPN tai NordVPN, sinun ei tarvitse huolehtia. Näillä VPN-palveluntarjoajilla on sisäänrakennettu suoja tällaisia ​​vuotoja vastaan. Jos kuitenkin käytät yhtä monista muista VPN-palveluntarjoajista tai et lainkaan VPN-palveluntarjoajia, on tarpeen ladata ja asentaa erityinen laajennus.

uBlock Origin

Voit estää mahdolliset WebRTC-vuodot käyttämällä uBlock Origin -sovellusta. Tämä on luotettava ja luotettava mainosten esto, jota pidetään usein yhtenä markkinoiden parhaista ilmaisista mainostajista. Se on täysin ilmainen käyttää ja toimii Safarissa, Operassa, Edgessä, Chromessa, Firefoxissa ja Bravessa. Lataa vain laajennus selaimeesi, ja olet valmis lähtemään. Sinut on suojattu useimmilta online-seurannan muotoilta, etkä näe niin paljon ärsyttäviä mainoksia kuin tavallisesti. uBlock Origin poistaa myös helposti WebRTC-toiminnot käytöstä. Ainoa mitä sinun on tehtävä varmistaaksesi, että olet suojattu, on muuttaa asetusta. Voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Napsauta selaimen oikeassa yläkulmassa olevaa laajennusta
 2. Napsauta asetuskuvaketta oikeassa reunassa, suuren päälle / pois-kytkimen alla
 3. Valitse ruutu “Estää WebRTC: tä vuotamasta paikallista IP-osoitetta”, Joka on kolmas kohta”yksityisyys-Välilehti

Kun olet tehnyt tämän, voit olla varma, että selaimesi ei vuota paikallista IP-osoitettasi WebRTC: n avulla..

WebRTC- ja WebGL-suojaukset jokaisella selaimella

Kuten aiemmin mainittiin, selaimesi voi tehdä todellisen eron lähetettävien WebGL-tietojen määrässä. Tästä syystä vaiheet, jotka sinun on suojeltava verkkoliikennettäsi WebRTC: ltä ja WebGL-vuotoilta, eroavat käytetyn selaimen mukaan. Alla kerromme sinulle, kuinka voit parantaa yksityisyyttäsi suosituimmissa selaimissa.

Kromi

Google Chrome -logoValitettavasti Chrome-selain ei ole turvallisin vaihtoehto, kun kyse on suojaamisesta WebRTC- ja WebGL-vuotoilta. Sen vakioasetukset eivät tee paljon pitämään sinua anonyyminä. Chromen turvallisuuden parantamiseksi on kuitenkin monia vaihtoehtoja. Helpoin tapa on lisätä joukko laajennuksia, joiden avulla voit huijata WebRTC- ja WebGL-asetuksia.

WebRTC-huijaukselle on saatavana useita vaihtoehtoja. Valitse vain yksi alla luetelluista laajennuksista ja lisää ne selaimeesi.

 • WebRTC Protect
 • WebRTC-verkonrajoitin
 • WebRTC-ohjaus
 • WebRTC-vuotojen estäminen

Kirjoittamishetkellä on vain yksi laajennus, joka auttaa tehokkaasti ratkaisemaan WebGL-ongelma, ja se on WebGL Fingerprint -puolustaja. Saatavilla on myös laajennus, joka suojaa sinua kaikilta selaimen sormenjälkien muotoilta. Tämä laajennus, jota kutsutaan selaintyyppien sormenjäljen tietosuojapalomuuriksi, kestää hetken asennuksen, mutta tarjoaa laajemman suojan.

urhea

Rohkea selaimen logo

Brave-selain toimii Chromiumilla, Googlen avoimen lähdekoodin projektilla. Tämä tarkoittaa, että kaikki Google Chrome -laajennukset toimivat myös Brave-palvelimelle. Jos haluat tehdä selaimesta turvallisemman lisäämällä laajennuksia, voit käyttää kaikkia yllä mainittuja ohjelmia. Lisäksi voit pelata Brave-asetusten avulla suojautuaksesi paremmin evästeiltä, ​​seurannoilta ja WebRTC-vuotoilta. Tässä on muutama tapa, jolla voit tehdä sen:

 • Käytä tuntematonta hakukonetta, kuten DuckDuckGo, Qwant ja Startpage. Muista asettaa se omaksi oletushakukone. Älä käytä Googlea, koska Google on yksi suurimmista tiedonkeruulaitteista maailmassa.
 • Mene “asetukset”Napsauttamalla kolmea raitaa selaimen oikeassa yläkulmassa. Vieritä alas kohtaan ”Shields”Ja ota käyttöön“Päivitä yhteydet HTTPS: ään”. HTTPS-yhteys on turvallisempaa kuin HTTP, joten tämä vaihtoehto auttaa suojaamaan online-yksityisyyttäsi selaamisen aikana.
 • Kohdassa “Keksit-Kohdassa, valitse ”Estä vain sivustojenväliset evästeet”. Tämä estää verkkosivustoja seuraamasta sinua Internetin eri osissa.
 • Vieritä alas ja siirry kohtaanLisäasetukset”. Valitse vaihtoehto “Turvallinen selaaminen”.
 • Minimoi WebRTC-vuotojen mahdollisuus valitsemalla “Poista välityspalvelimen UDP käytöstä” pinnan alla “WebRTC: n IP-käsittelykäytäntö”. Voit myös valita yhden vähemmän turvallisista vaihtoehdoista, kuten “Vain julkinen käyttöliittymäTaiOletuksena julkiset ja yksityiset rajapinnat”. Nämä vaihtoehdot sallivat selaimen ladata tiettyjä WebRTC-toimintoja, jos verkkosivusto sitä pyytää. Ne lisäävät kuitenkin myös yksityisen tiedon vuotamisen riskiä. Siksi suosittelemme, että valitset turvallisimman vaihtoehdon ja poistat toiminnon käytöstä kokonaan.

Reuna

Microsoft Edge on epäilemättä paras ja turvallisin selain, jonka Microsoft on julkaissutMicrosoft Edge -logo niin kaukana. Valitettavasti Edge on vähemmän vastustuskykyinen mahdollisille WebRTC- ja WebGL-vuotoille kuin jotkut muut selaimet. Edge käyttää näitä protokollia oletuksena, eikä se salli sinun poistaa niitä käytöstä. Se antaa sinulle kuitenkin mahdollisuuden piilottaa paikallinen IP-osoitteesi käytettäessä WebRTC-toimintoa. Muista, että tämä ei ole läheskään yhtä turvallista kuin yksinkertaisesti poistaa nämä ominaisuudet kokonaan. Jos haluat jatkaa Edgen käyttöä, on parasta suojata itseäsi muilla laajennuksilla, kuten uBlock Origin tai ExpressVPN -selainlaajennus.

Safari

Apple Safari -logo

Safarin vakioasetukset on asetettu estämään verkkosivustopyynnöt, jotka hakevat kameraasi tai mikrofoniasi. Siksi sinun ei tarvitse huolehtia liikaa siitä, että WebRTC vuotaa todellista IP-osoitettasi. Jopa niin, voit poistaa WebRTC-toiminnot kokonaan käytöstä asetuksissa, jos haluat varmistaa, että tietosi ovat turvassa. On myös mahdollista asentaa uBlock Origin. Jos kuitenkin etsit spesifisesti suojausta mahdollisilta WebGL-sormenjäljiltä, ​​sinun kannattaa käyttää paremmin toista selainta.

Ooppera

Sen lisäksi, että lisäät uBlock Origin -sovelluksen Opera-selaimeesi, on myös mahdollista muuttaa Opera-asetuksia lisätäksesi online-turvallisuutta. Kirjoita se kirjoittamalla “WebRTC”Asetukset-valikon hakupalkkiin. Sinulle näytetään neljä vaihtoehtoa, jotka vastaavat neljää erilaista turvallisuustasoa WebRTC-vuotoja vastaan. Aseta WebRTC-toimintoksi “Sammuta välityspalvelimen UDB”. Aivan kuten Brave-selaimessa, voit valita myös yhden kolmesta muusta vaihtoehdosta. Tämä tarkoittaa kuitenkin, että selaimesi käyttökokemus on hieman vähemmän turvallinen.

Firefox

Firefox-logo

Upea asia Firefoxissa on, että voit mukauttaa tätä selainta haluamallasi tavalla. Toisin sanoen Firefoxin turvallisuustaso riippuu siitä, miten konfiguroit sen. Muuttamalla muutamia asetuksia voit muuttaa sen yksityisimmäksi saatavana olevaksi selaimeksi (lukuun ottamatta Tor-selainta). Haluatko tietää tarkalleen, mitä asetuksia tulee muuttaa, jotta Firefox-selaimesi kestää WebRTC- ja WebGL-vuodot sekä selaimen sormenjäljet? Tässä on neljä tärkeää.

Asetus 1: Estä sisältö ja seurantalaitteet

Tämä asetus auttaa sinua estämään jäljittäjiä ja evästeitä seuraamasta sinua verkossa. Napsauta osoiterivin vasemmalla puolella olevaa tietosymbolia (ympyrä, jonka keskellä on i). Sinulle näytetään tämä valikko:

Firefox-asetukset

Napsauta pyörää oikealla puolellaSisällön estäminen“, Aivan”Mukautettu”. Valitse vaihtoehto “MukautettuJa valitse ruudut ennen ”Trackers“,“Cryptominers“Ja“Fingerprinters”Kuten alla olevassa kuvassa.

Firefox-sisällön estäminen

Voit myös valita valintaruudun ”KeksitJa valitse “Evästeet käymättömiltä verkkosivustoilta”Avattavasta valikosta. Tämä estää verkkosivustojen evästeitä seuraamasta sinua verkossa. On jopa mahdollista estää kaikki kolmansien osapuolien jäljitettävät evästeet, mutta se rajoittaa vakavasti selaimen mahdollisuuksia ladata suuri määrä verkkosivustoja.

Asetus 2: Poista WebRTC-toiminnot käytöstä

Voit estää WebRTC-vuodot kirjoittamalla ”about: config”Selaimen osoiterivillä ja paina enter-näppäintä. Näyttöön tulee varoitus, jossa todetaan, että tekemäsi muutokset voivat suistaa selaimesta. Niin kauan kuin noudatat tässä esitettyjä ohjeita etkä muuta mitään muita asetuksia, sinun ei tarvitse huolehtia. Napsauta varoituksen ohi ja kirjoita “media.peerconnection.enabled”Hakupalkissa, kuten alla olevassa kuvassa. Tämä asetus on oletuksena asetettu arvoon “Totta”. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tätä asetusta ja napsauta “Indonesialainen“Vaihtaaksesi arvoksi”Väärä”.

Firefox-vaihtoehdot

Asetus 3: Sammuta WebGL

Samoin kuin WebRTC sammutetaan, voit poistaa WebGL: n käytöstä kirjoittamalla ”about: config”Osoitepalkissa ja etsimällä”enableWebGL”. Vaihda tämä asetus kohtaan “Väärä”Napsauttamalla hiiren oikealla painikkeella.

Asetus 4: Käytä Trace-laajennusta

Trace on selainlaajennus, jonka avulla voit huijata erilaisia ​​asetuksia, jotka muodostavat selaimesi sormenjäljen. Vaikka laajennuksen lisääminen selaimeesi on jotain, joka ylittää perusasetuksien muuttamisen, se voi olla erittäin hyödyllinen, ja suosittelemme sitä voimakkaasti, jos olet huolissasi selaimen sormenjäljistä. Jäljityslaajennus antaa sinulle monia erilaisia ​​vaihtoehtoja sormenjäljen säätämiseksi. Voit säätää kangasta, ääntä, näytön resoluutiota, laitteistoa ja monia muita toimintoja. Seuraava kuva antaa kuvan siitä, miltä tämä laajennus näyttää.

Jäljityslaajennusasetukset

Kun olet lisännyt Trace-selaimeesi, löydät asetukset napsauttamalla laajennusta oikeassa yläkulmassa. Tämä avaa uuden välilehden, jossa joudut napsauttamaan Asetukset uudelleen. Seuraavaksi voit ottaa käyttöön “Jäljitysominaisuudet“,“WebRTC-suojaus ”“Ja“WebGL-sormenjälkien suojaus”. Selaimesi sormenjälki ei ole enää enää yhtä ainutlaatuinen kuin ennen, mikä lisää online-tietosuojaasi.

Tor

Tor sipulireitittimen logoTor on todennäköisesti yksityisin selain siellä. Tor-selaimen avulla käyttäjät voivat selata verkkoa melko nimettömästi, koska Torin käyttämä verkko koostuu erilaisista solmuista, jotka reitittävät ja salaavat verkkoliikenteesi. Tämän selaimen avulla voit myös käydä pimeässä verkossa, vaikka se voi olla erittäin vaarallinen ilman oikeita turvatoimenpiteitä.

Onneksi Tor-selain ei ole herkkä useimmille WebRTC- ja WebGL-vuotoille. Torin perusasetukset ovat niin tiukat, että keskivertokäyttäjän ei tarvitse asentaa ylimääräisiä laajennuksia. Kun olet poistanut JavaScriptin, olet turvassa useimmilta online-seurannan muotoilta. Tämä ei tarkoita, että Tor olisi haavoittumaton vuotoihin tai muihin haavoittuvuuksiin. Jos haluat lisätietoja näistä haavoittuvuuksista, voit lukea artikkelin Tor-selaimen turvallisuudesta.

johtopäätös

Internet sallii tallentaa ja kerätä valtavia määriä tietoja käyttäjistään. Tämä tapahtuu verkkosivustojen jäljittäjien, evästeiden, sormenjälkien ja muun avulla. Useina Internet-käyttäjinä on hyvä olla tietoinen olemassa olevista erityyppisistä online-tunnistuksista ja käytettävissä olevista vaihtoehdoista suojautuaksesi tältä..

WebRTC ja WebGL ovat kaksi erittäin pysyvää seurantamenetelmää, jota käytetään verkossa. Erityisen ongelmallista on se, että WebRTC-laajennus voi vuotaa todellisen IP-osoitteesi jopa aktiivisella VPN: llä. Siksi on aina hyvä idea tietää, kuinka selaimesi toteuttaa tämän laajennuksen ja mitä voit tehdä muuttaaksesi sitä. Jokaisella selaimella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Silti suosituksemme on käyttää Firefoxia vakiona selaimesi. Firefoxissa on monia mukautettavia ominaisuuksia, joiden avulla voit muuttaa sen erittäin yksityiseksi ja nimettömäksi selaimeksi. Firefoxilla ja hiukan aikaa kuluttamalla sen asetuksissa, olet hyvin suojattu WebRTC- ja WebGL-vuotoilta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me