Mitä Twitter tietää minusta? | VPNOverview

Twitter on yksi suurimmista sosiaalisen median sivustoista maailmassa. Ympäri maailmaa ihmiset käyttävät alustaa syiden tukemiseen ja pysymiseen ajan tasalla. Twitter tarjoaa tämän palvelun ilmaiseksi käyttäjille myymällä kohdennettua mainontaa, tuottaen miljardeja dollareita tuloja. Twitter kerää hämmästyttävän määrän henkilökohtaisia ​​tietoja sinusta, vaikka et koskaan kirjautuisi sisään.


Mikä on yksityisyytesi arvoinen sinulle?

Kuvittele, että joku seuraisi sinua ympärilläsi, lukeisi olkapäällesi joka kerta, kun lähetit twiitin, vierailet uudessa verkkosivustossa tai napsautit mainosta. Kokemuksenne tunteesta johtaisi siihen, että ryhdyt toimenpiteisiin menettääksesi töykeän stalkerisi. Silti miljoonat ihmiset vierittävät Twitter-tiliään tietämättä, että Twitter tekee muistiinpanoja kaikkeen mitä teet. Voit säätää Twitter-tietosuoja-asetuksiasi saadaksesi paljon hallintoa tietoihisi. Twitter voi kuitenkin silti kerätä paljon tietoja sinusta.

Megafoni maailmalle

Twitteriin postitetut tiedot ovat julkisia. Ellet suojaa viestiä, ne ovat kaikkien saatavilla. Viesteistäsi voi hakea verkossa, ja lähettämäsi paljastaa paljon siitä, kuka olet mainostajille. Tweet Tweet ajankohtaisesta tapahtumasta uutissivulla ja Twitterissä, ja mainostajat voivat alkaa laatia mielipiteesi poliittisista taipumuksistasi. Lähetä humoristinen havainto työstäsi ja Twitter huomioi tekemäsi työn tyypin. Mainoksia voidaan näyttää uuden työpaikan löytämisessä tai kohdistettu ihmisille, joiden todennäköiset vuositulot ovat.

Vertaamalla twiittejäsi muihin ja huomaamalla seuraamiasi ihmisiä, Twitter voi tietää sukupuolesi ja jopa ikäsi. Twitter palaa tiedot yhteen, vaikka et toimittanut näitä tietoja osana profiilitietojasi. Jos et poista valokuvien merkitsemisvaihtoehtoa pois käytöstä, Twitter tunnistaa kuvan ja vertaa sitä muihin verkkoon löydettyihin kuviin. Sitten he oppivat vielä enemmän siitä, kuka olet mukauttaaksesi heidän profiiliaan.

Kaikki Twitteriin lähettämäsi viestit ovat kolmansien osapuolten käytettävissä ohjelmointirajapintojen kautta heidän tietosuojakäytännönsä mukaisesti. Tämän avulla yritykset voivat kammata Twitterin kautta ja analysoida tietojasi. Mainostajat etsivät käyttäjiä, joilla on mielipide tai mielenkiinto, kohdistaakseen mainontaansa paremmin. He käyttävät tietoja tutkiessaan myös sitä, miten saatat vastata mainokseen. Pienimuotoisissa sulautetuissa twiitteissä tämä on ilmainen. Mutta Twitter laskuttaa laaja-alaisesta pääsystä tietoihisi.

Piilotetut tiedot twiittiisi takana

Kun käytät Twitteriä, vaikka selaat vain muiden twiitteja, Twitter saa sinulle tietoja. Laitetyypillä, jolla yhteydenpidossa käytät, on suuri merkitys mainostajille ja niin myös Twitterille. Käytätkö Twitteriä kahden vuoden ikäisessä puhelimessa? Voit panostaa, että mainostajat haluaisivat tietää tämän ja myydä sinulle uuden.

Haluatko herättää Twitteriä bussipysäkillä? Kuinka hyödyllistä mainostajille on tietää reittisi, jotta he voivat laittaa kohdennettuja mainoksia näkymääsi matkalla? Twitter käyttää laitteesi sijaintitietoja mainonnan parantamiseksi. Vaikka säätäisit tietosuoja-asetuksiasi pitämään sijaintisi piilossa tweetteissäsi, se on sovelluksen käytettävissä.

Yhdistetyn laitteen IP-osoite osoittaa, mihin kohtaan myös Twitter lähettää tietoja. Tämä antaa Twitter-tietoja naapurustosta, jossa asut ja jossa työskentelet. Twitter seuraa, kuinka paljon aikaa vietät Twitterin käyttämiseen työssä, tallentaa sinut usein ja paljon muuta.

Twitter seuraa käyttämäsi selaintyyppiä, laitteen käyttöjärjestelmää ja matkapuhelinoperaattoriasi. Tietosi ovat arvokkaita Twitterille. Se auttaa mainostajia ymmärtämään kuka olet ja kuinka esitellä mainoksia, jotka sopivat paremmin kiinnostuksen kohteisiisi. Mitä paremmin Twitter tuntee sinut, sitä arvokkaampi heidän mainontaalusta on. Twitterin miljardien dollarien vuosituloihin perustuen he tuntevat sinut erittäin hyvin.

Sinun ei tarvitse edes olla Twitter-käyttäjä

Saatat ajatella, että Twitterin jatkuva nuuskaaminen ei koske sinua, koska et käy Twitterissä. Mutta Twitter kerää tietoja monista, jotka eivät kuulu heidän alustaansa. Yhtiöllä on sopimuksia muiden verkkosivustojen kanssa, jotka upottavat tweettejä ja käyttävät Twitteriä muilla tavoilla. Näiden sopimusten kautta Twitter voi seurata toimintaa, jopa niille, jotka eivät käytä palveluaan.

Kun laskeudut verkkosivustolle, jolla on sopimus Twitterin kanssa, he saavat aarrearvon tietoa sinusta. IP-osoitteestasi Twitter saa tarkan kuvan sijaintisi sijainnista. Tämä saattaa kertoa heille missä asut tai työskentelet nykyisestä sijainnistasi riippuen. Twitter tietää myös verkkosivustosi, josta tulit, ennen kuin laskeudut viittaavalle verkkosivustolle. Kun poistut sivustosta, Twitter tietää missä olet mennyt. Jos sallit evästeet selaimessa, verkkotoimintasi voidaan seurata huomattavasti seuraavan verkkosivuston ulkopuolella.

Mainontakumppanuudet

Tietysti on sekä Twitterin että mainostajien etujen mukaista työskennellä yhdessä parantaakseen profiiliaan sinusta. Tätä varten Twitterissä olevat mainostajat jakavat usein tietoja, jotka olet antanut heidän yritykselleen, tai he ovat oppineet sinusta muilla tavoilla. Tämä voi sisältää väestötietoja, kuten ikäsi, rotuasi, sukupuoltasi ja etnisyyttäsi. Mainostajat jakavat usein hajautettuja sähköpostiosoitteita, joiden avulla voit tunnistaa sinut. Kumppanit jakavat myös omistamansa tiedot kiinnostuksestasi ja toiminnastasi verkossa.

Kun annat kolmannen osapuolen käyttää tietojasi Twitterissä, henkilökohtaiset tietosi voidaan jakaa näille yrityksille. Heidän tietosuojakäytäntönsä voi antaa heidän jakaa nämä tiedot muiden kolmansien osapuolten kanssa. Joissakin tapauksissa tämä voidaan tehdä ilman aktiivista suostumustasi. Heidän “ehtojensa” hyväksyminen antaa heille implisiittisen suostumuksen tietojen jakamiseen.

Mitä voin tehdä yksityisyyden suojaamiseksi Twitterissä??

Tietosuoja-asetusten tarkistaminen Twitterissä voi auttaa pitämään tietosi turvassa. Asettamalla muutaman minuutin läpi asetustenne, voit rajoittaa Twitterin antamaa tietoa. Voit myös rajoittaa näiden tietojen käyttöä ja varmistaa, että sinulla on enemmän sananvaltaa siihen, mitä sinusta jaetaan.

Kuten olemme nähneet, Twitter kuitenkin kerää tietoja jopa ihmisiltä, ​​jotka eivät ole Twitterin käyttäjiä. Hyvä tapa estää alustaa saamasta niin paljon tietoa, jonka haluat tehdä nimettömäksi online-toiminnosi.

Yksi parhaimmista askeleista, joita voit tehdä estääksesi yksityisyyden loukkaamista Twitterissä ja muissa alustoissa, on tilata laadukas virtuaalinen yksityinen verkko (VPN). VPN auttaa pitämään yksityisyytesi turvassa tekemällä sinusta tuntemattomamman verkossa. Ota muutaman minuutin aikana lisätietoja siitä, kuinka VPN parantaa yksityisyyttäsi ja mitä palveluntarjoajia kannattaa harkita. Eri palveluntarjoajat toimivat paremmin erilaisiin tarpeisiin. Löydä se, joka sopii parhaiten tarpeisiisi ja suojaa yksityisyyttäsi.

Ehkä tärkeämpää kuin mahdollista suojaa tiedonkeruulta on tietoisuus. On tärkeää, että tiedät, mitä tietoja annat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me