Mitä Snapchat tietää minusta? | VPNOverview

Snapchat luotiin tarkoituksena tuoda suoranainen kasvotusten keskustelu sosiaaliseen mediaan. Sovelluksessa tapahtuvat tarinat elävät vain lyhyen ajan. Tämän ansiosta on helppo uskoa, että Snapchat kerää tai tallentaa vain vähän tietojasi. On yllättävää tietää, että Snapchat tietää paljon kiinnostuksestasi. Palvelun äskettäinen päivitys kerää tietoja, jotka koskevat myös monia yksityisyysasiantuntijoita. Ota selvää, mitä Snapchat todella tietää sinusta!

Millaisia ​​tietoja Snapchat kerää?

Nykypäivän tekniikassa jokainen palvelu, johon kirjaudut, vaatii henkilökohtaisia ​​tietoja tilin luomiseksi. Tämä voi sisältää sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja syntymäaikasi. Vaikka tämä vaikuttaa vaarattomalta, yhdistettynä muista lähteistä saatuihin tietoihin, ne voivat paljastaa melko paljon siitä, kuka olet.

Yhtiö kerää myös Snapchaternin kautta lähetetyt napsautukset. Snapchat kerää myös chatteja ystävien kanssa sovelluksen kautta. Vaikka nämä katoavat sivustolta, yrityksellä on pääsy niihin ennen niiden poistamista. Henkilölle, jolle lähetät viestin, voi olla tapa tallentaa kopio sovelluksen ulkopuolelle. Näissä tapauksissa tietosi voivat olla turvallisia tai olla eivätkä ne ole sinun hallinnassasi.

Mitä tietoja Snapchat kerää vapaaehtoisesti?

Snapchat kerää tietoa myös kulissien takana. He esimerkiksi rekisteröivät, kuinka usein käytät sovellusta ja kenelle tekstiviestejä kirjoitetaan. Lisäksi Snapchat tietää kuinka usein lähetät tekstiviestejä jokaiselle ystävällesi. Se tietää, kuinka kauan kestää yleensä viestin avaaminen jokaiselta ystävältä ja enemmän. Snapchat tarkkailee jopa sitä, mitkä suodattimet pidät ja mitä tarinoita katsot Discover-sivustossa.

Sosiaalinen verkosto kerää myös tietoja laitteestasi, mukaan lukien millainen puhelin sinulla on ja mitä käyttöjärjestelmää sillä käytetään. Snapchat seuraa matkapuhelinoperaattoriasi tarjoavaa matkapuhelinoperaattoria. Sovellus kerää tietoja puhelimesi antureista, mukaan lukien gyroskoopit, ja kompassit. Sovellus tarkkailee mikrofonejasi ja sitä, onko kuulokkeet kytketty.


Snapchat kerää myös tietoja sijainnistasi. Se tarkkailee onko laitteesi liikkeessä ja mihin suuntaan. Se seuraa myös sijaintitietoja laitteen kautta. Näin tapahtuu riippumatta siitä, annatko sille luvan käyttää sijaintiasetuksiasi sijainnin jakamiseen ystävien kanssa. Läheisten matkapuhelinten ja Wi-Fi: n kautta Snapchat voi kaventaa sijaintiasi kohtuullisella tarkkuudella.

Mitä tietoja Snapchat kerää minusta muista lähteistä?

Snapchat ei luota vain siihen, että käytät sovellusta saadaksesi tietoja sinusta. Yhtiö kerää tietoja myös mainostajilta ja muilta kolmansilta osapuolilta. Tätä käytetään rakentamaan täydellisempi profiili kiinnostuksen kohteistasi. Kun jaat tietoja Snapchabin mainoskumppanin kanssa, yritys kokoaa tiedot sen kanssa, minkä se jo tietää. Jos asennat uuden sovelluksen tai pelin yrityksestä, joka mainostaa Snapchartsin avulla, yritys kerää nämä tiedot. Tämä auttaa heitä selvittämään, näyttikö Snapchat sinulle ja tuotteen mainosta. Tämän palautteen ansiosta Snapchat-mainostaminen on arvokkaampaa.

Aina kun olet vuorovaikutuksessa mainostajan kanssa Snapchatissa, yritykselle ilmoitetaan tästä vuorovaikutuksesta kohdistaakseen paremmin heidän mainoksia. Tämä auttaa myös Snapchatia parantamaan mittauksiaan siitä, kuinka hyvin heidän sovelluksensa kautta tapahtuva mainonta toimii. Tämän avulla muiden yritysten on helpompaa laskea mainosdollariensa odotettu tuotto.

Vaikka et käytä Snapchattia, jos ystävä sallii Snapchaten pääsyn puhelinluetteloonsa päivittääkseen yhteystietoja, Snapchat kerää tietoja sinusta ystäväsi yhteystiedoista. Tämä voi sisältää henkilökohtaisia ​​tietoja, mukaan lukien nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.

Kuinka Snapchat käyttää yksityisiä tietojani?

Yksi tietojen keräämisen päätarkoituksista on tarjota parempi kohdistaminen mainostajille. Yleensä Snapchat ja heidän kaltaiset yritykset ilmoittavat tämän hyödyksi käyttäjälle. Kieli, kuten ”kokemuksen mukauttaminen” tai “osuvampien mainosten näyttäminen”, näkyy usein. Mutta siinä ei lainkaan korosteta tosiasiaa, että mitä henkilökohtaisempi profiilisi on, sitä enemmän mainostajat ovat valmiita maksamaan. Mainokset ovat sinulle osuvampia, koska mainostajat saivat yksityisiä tietoja sinusta.

Aina kun olet vuorovaikutuksessa mainostajan kanssa Snapchatissa, yritykselle ilmoitetaan tästä vuorovaikutuksesta kohdistaakseen paremmin heidän mainoksia. Tämä auttaa myös Snapchatia parantamaan mittauksiaan siitä, kuinka hyvin heidän sovelluksensa kautta tapahtuva mainonta toimii. Tämän avulla muiden yritysten on helpompaa laskea mainosdollariensa odotettu tuotto.

Pitäisikö minun olla huolestunut Snapchatin uudesta Snap -karttaominaisuudesta?

Snapmap-kuvaSnap Chat esitteli vuonna 2017 Snap Map -ominaisuuden, joka koskee monia tietosuoja-asiantuntijoita. Tämän ominaisuuden avulla voit jakaa sijaintisi ystävien kanssa Snapchatin kautta. Avaa sovellus ja näet kartallasi animoituja hymiöitä nimeltä Actionmojis. Tämän avulla voit nähdä missä he ovat ja mitä he voivat tehdä nyt.

Kun ystäväsi ajaa autossa, saatat nähdä hänen Actionmoji-kartan autossa. Tämä ei ehkä ole liian häiritsevää, mutta tästä saatavissa oleva tieto on kattava.

Sijaintitiedot voivat olla joitain arvokkaimpia tietoja mainostajille. Et voi koskaan suostua antamaan Snapchatille kotiosoitettasi tai työnantajan nimeä. Sijaintitietojen avulla Snapchat pääsee käsittämään suuren osan offline-elämästäsi. Seuraamalla sijaintiasi Snapchat voi tunnistaa asutko ylä- tai keskiluokan naapurustossa. Useimmissa yrityksissä pomo pysäköi lähemmäksi ovea kuin lähtötason työntekijä. Seuraamalla kuinka kauan kävelet pysäköinnin jälkeen työssä, Snapchat voi arvata sijaintisi yrityksessä. Tämä voi antaa kuvan tulotasosta.

Paikkatiedot voivat myös varoittaa Snapchatia mahdollisista uusista mainontamahdollisuuksista. Vieraile golfkaupassa, ja Snapchat saattaa hälyttää mainostajia, jotka olet markkinoilla, uusien golfvarusteiden suhteen. Vieraile pyöräkaupassa, ja polkupyörien ja lisävarusteiden mainokset voivat näkyä sovelluksessa. Huolestuttavampaa on, että tämä voi paljastaa jopa erittäin arkaluonteisia terveystietoja. Käy lääkärin asiantuntijalla ensimmäistä kertaa, ja mainostajat saattavat tietää terveysongelmasi. Tämä voi paljastaa tietoja, joita et ole edes jakanut läheisten perheenjäsenten kanssa.

Voinko suojata yksityisyyttäni ja käyttää edelleen Snapchattia?

Sinulla saattaa olla houkutusta poistaa Snapchat, peruuttaa puhelinpalvelu ja heittää laite lähimpään jokeen. On mahdollista toteuttaa joitain yksinkertaisia ​​toimenpiteitä yksityisyytesi turvaamiseksi. Voit tehdä tämän samalla kun sinulla on pääsy Snapchatiin ja muihin käyttämiisi sovelluksiin.

Tarkista Snapchat-tietosuoja-asetukset

Käytä ensin muutama minuutti käydäksesi läpi Snapchat-tietosuoja-asetukset. Niiden avulla voit hallita tietosi. Voit rajoittaa sovelluksen kautta kerättyjä tietoja ja sitä, kuinka Snapchat käyttää niitä. Varmista, että haamutila on kytkettynä, rajoittaa sijaintitietoja, jotka ovat Snapchalin käytettävissä. Pelkkä tämä vaihe antaa sinulle paljon enemmän yksityisyyttä. Muista, että vaikka et halua jakaa sijaintiasi muiden Snapchat-käyttäjien kanssa, sovellus voi silti määrittää sijaintisi.

Käytä VPN: tä

Virtuaalisen yksityisen verkon (VPN) käyttö on yksi parhaimmista ja helpoimmista tavoista suojata yksityisyyttäsi online-tilassa. Kun käytät VPN-yhteyttä, et muodosta yhteyttä suoraan verkkosivustoon tai muuhun verkkopalveluun. Sen sijaan muodostat yhteyden etäällä olevaan palvelimeen, joka välittää pyyntösi verkossa. Tämä voi auttaa tekemään online-toiminnoistaan ​​paljon nimettömiä ja suojaamaan siten yksityisyyttäsi. Ota muutaman minuutin kuluttua siitä, kuinka VPN voi palauttaa yksityisyytesi.

VPN voi tarjota myös muita etuja. Tähän sisältyy videosisällön suoratoistamisen maantieteellisten rajoitusten välttäminen verkossa. Saatat myös pystyä välttämään Internet-käytön rajoituksia työssä. Eri palvelut tarjoavat erilaisia ​​etuja, joten tutustu vaihtoehtoihisi ennen valintaa.

johtopäätös

Käytämme Snapchattia jakaaksemme arvokkaita hetkiä ystävien ja perheen kanssa. Emme kuitenkaan usein ymmärrä, että Snapchatilla on myös paljon tietoa sinusta. Olemme nähneet, että he tietävät enemmän kuin saatat haluta. Tästä syystä voit säätää Snapchat-tietosuoja-asetuksiasi ja käyttää VPN: tä. Muista, että Snapchat ei todellakaan ole ainoa sovellus, jolla on valtavia määriä henkilökohtaisia ​​tietojasi.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me