Mitä Skype tietää minusta? | VPNOverview

Skype on yksi suurimmista nimistä verkkoviestinnässä – varsinkin jos haluat tehdä videopuhelun. Palvelu on suosittu pitkien etäisyyksien päässä olevien ystävien ja rakastettujen keskuudessa, mutta on myös tärkeä työkalu monille yrityksille. Microsoft on hajautettu palvelu, joka pitää tiedot yksityisenä, ja se omistaa nyt Skypen. Vuosien mittaan on tullut esiin monia Skypen yksityisyyttä koskevia huolenaiheita. Käyttäjien tulee olla tietoisia palvelun keräämistä tiedoista käyttäjilleen. Alla voit lukea Skypestä sinua keräämistä tiedoista ja siitä, mitä he tekevät tämän tiedon kanssa.


Mitä tapahtui Skypen yksityisyydelle?

skype-logoSkype keksittiin vertaisverkkojärjestelmäksi. Tämä tarkoitti, että äänipuhelut voitiin soittaa hajautetulla järjestelmällä. Puhelut salattiin ja koska niitä ei reititetty keskitetyn palvelimen kautta, yksityisyys oli kaikkea muuta kuin taattu. Valitettavasti näin ei ole tänään.

Vuodesta 2017 lähtien Skype-rekisteröityneitä käyttäjiä on yli 1,3 miljardia. Tämä määrä on kasvanut joka vuosi vuodesta 2009 lähtien, ja sen arvioidaan kasvavan yli 2 miljardiin vuoteen 2023 mennessä. Osa Skypen kasvusta on edistänyt yrityssektoria. Vuonna 2011 Microsoft osti Skypen. Microsoft korvasi liiketoiminnan viestintäalustansa Skypen ympärille perustuvalla alustalla. Yrityksillä oli nyt ääni- ja videopuhelualusta rakennettu nykyiseen viestintäohjelmaansa. Tuloksena oli Skypen käytön lisääntyminen yrityksissä.

Skypen oston myötä muutokset Skypen toiminnassa kulissien takana. Käyttäjäkokemus ei ole juurikaan muuttunut sen myynnin jälkeen. Mutta tapa, jolla ohjelma yhdisti käyttäjät, muuttui radikaalisti. Skype menee nyt kaukana yksityisestä hajautetusta järjestelmästä Microsoftin omistamien palvelimien kautta. Tämä on muuttanut Skypen turvallisuutta ja yksityisyyttä tavalla, josta useimmat käyttäjät eivät täysin tiedä.

Mitä Skype-tietosuojakysymyksiä pitäisi huolestuttaa minua?

Microsoft-logoKaikki Skype-keskustelut, ääni- ja videopuhelut reititetään nyt Microsoftin ohjaamien palvelimien kautta. Tämä tarkoittaa, että he voivat kerätä ja seurata kaikkia Skype-kautta lähettämiäsi ja vastaanottamasi tietoja. Microsoftin tietosuojakäytäntö ei sisällä paljon yksityiskohtia siitä, kuinka paljon tietoa kerätään. Mutta tiedämme nyt, että yritys kerää paljon Skype-tietoja.

Edward Snowdenin toimittama tietoturvatieto sisälsi paljon tietoa Skypen yhteistyöstä hallituksen kanssa. Tiedämme, että Skype tarjosi NSA: lle pääsyn salattuihin viesteihin. Tämä osoittaa, että Skype kerää ja tallentaa Skypen puhelut. Skype toimittaa nämä tiedot myös pyynnöstä valtion virastoille. Vaikka terroristien ja muiden rikollisten turvallisuuden tarjoaminen on hyödyllistä yhteiskunnalle, yksityisyyden menetys on tästä hyödystä vakava kustannus.

Uudet tietosuojaongelmat

Microsoftin uusin palvelusopimus tuli voimaan 1. toukokuuta 2018. Siinä yritys lisäsi kielen kieltääksesi palvelun käytön “sopimattoman sisällön tai materiaalin julkisessa näyttämisessä tai jakamisessa”. Tässä politiikassa on monia ongelmia, joihin politiikan asiantuntijat ovat kiinnostuneita. Ensimmäinen ongelma on, että Microsoft näyttää olevan valmis tarkistamaan tällaista materiaalia. Tätä varten Microsoftin on kyettävä seuraamaan palvelimiensa kautta kulkevaa sisältöä. Sen on kyettävä selvittämään, onko se sopimaton vai loukkaava. Tämä tarkoittaa kykyä kerätä ja tallentaa tietojasi. Microsoftin on myös kyettävä analysoimaan sisältö.

Toinen suuri huolenaihe on lausunnon epämääräinen kieli. Kuka päättää, mikä sisältö on sopimatonta? Mitä sisältöä loukkaavaa, on olemassa monenlaisia ​​mielipiteitä. Koska politiikka on niin epämääräinen, sitä todennäköisesti noudatetaan epäjohdonmukaisesti. Jos pidät palvelusta riippuen yhteyttä etäisiin ystäviin tai työtovereihin, tämä on huolestuttava tilanne.

Ongelmia Cortanassa ja Skypessä

Cortana-logoMicrosoft integroi digitaalisen Cortana-avustajansa kaikkiin tuotteisiinsa. Cortana on jo integroitu Windows 10: ään. Microsoft aikoo myös integroida Cortanan pian Skypeen. Valitettavasti Cortana aiheuttaa jo yksityisyyden suojaa Skypen kanssa.

Cortana yrittää auttaa sinua asiayhteydellä Skype-keskusteluissa. Tätä varten se seuraa jatkuvasti Skypeä. Jos mainitset viikonloppusuunnitelmat Skypen keskustelussa, Cortana saattaa ilmestyä sääennusteen. Tämä paljastaa, että Cortanalla on täysi pääsy Skype-keskusteluihisi.

Kuinka Skype käyttää tietojasi

Microsoftin tietosuojakäytännössä kerrotaan kuinka Skype käyttää henkilökohtaisia ​​tietojasi. Skype käyttää tietosi parantamaan heidän tuotteitaan ja räätälöimään tuotteitaan sinulle. Skype käyttää myös tietosi esittämään sinulle asiaan liittyvää mainontaa. Juuri tämä viimeinen osa häiritsee yksityisyyden kannalta. Ainoa tapa käyttää tietojasi mainonnan parantamiseksi on luoda yksityiskohtainen profiili kiinnostuksestasi ja toiminnastasi. Mainostajat käyttävät sitten näitä tietoja kohdistaaksesi tiettyihin mainoksiin sinua.

Microsoft myös jakaa nämä tiedot sinusta eri Microsoftin tuotteissa. Skype-keskustelujesi tiedot yhdistetään muista lähteistä saatuihin tietoihin. Näitä lähteitä ovat Outlook, Internet Explorer ja muut Microsoftin tuotteet. Jakamalla ja yhdistämällä tietosi, Microsoft voi luoda hyvin yksityiskohtaisen profiilin kuka olet. Nämä tiedot ovat arvokkaita kohdennettuihin mainostarkoituksiin.

Kuinka voin suojata yksityisyyteni Skypeä käytettäessä?

Skype ei ehkä ole suurin rikoksentekijä [lisää linkki viestiin siitä, mitä Facebook tietää minusta] kerättäessä yksityisiä tietoja mainostamista varten. Vielä huolestuttavaa on, että se saattaa seurata keskusteluitasi. On yksinkertaisia ​​tapoja parantaa yksityisyyttäsi verkossa. Alla voit lukea kahdesta parhaasta yksityisyyden vaihtoehdostasi.

Skype-tietosuoja-asetusten muuttaminen

Yksi helpoimmista tavoista aloittaa yksityisyyden palauttaminen Skypessä on kestää muutama minuutti tietosuoja-asetusten päivittämiseen. Säätämällä tietosuoja-asetuksiasi voit hallita kohdistettuja mainoksia. Voit myös rajoittaa Skypessä käytettävissäsi olevia yksityisiä tietoja.

VPN: n käyttö

VPN-yhteysVaikka säädät yksityisyysasetuksiasi, Skype voi silti saada paljon tietoa sinusta. Yksi yksinkertainen tapa tehdä online-kokemuksistasi entistä anonyymejä on käyttää hyvää VPN-verkkoa. VPN uudelleenohjaa tietosi heidän palvelimensa kautta sen sijaan, että lähettää niitä suoraan Skypelle ja muihin verkkopalveluihin. Tämä voi parantaa yksityisyyttäsi verkossa kieltämättä Skypeä elämästäsi kokonaan.

Laadukkaan VPN: n määrittäminen on helppoa, ja se voidaan tehdä hetkessä. Asennuksen jälkeen yhteyden muodostaminen VPN: n kautta on helppoa. Et ehkä edes huomaa eroa normaalissa online-toiminnassasi. Saatat huomata, että näkemäsi mainokset eivät enää tunnu olevan kovin taipuvasti mukautuvia kiinnostuksen kohteidesi suhteen.

VPN antaa sinun myös välttää maantieteellisiä rajoituksia sisällön suoratoistolle verkossa. Saatat myös pystyä välttämään työpaikan rajoituksia Internet-yhteydelle. Tutustu VPN-oppaaseemme löytääksesi tarpeitasi vastaavan palvelun.

johtopäätös

Et tee mitään yksityisyytesi turvaamiseksi. Skype kerää todennäköisesti paljon tietoja sinusta. Säätämällä Skypen tietosuoja-asetuksia ja käyttämällä VPN: ää saat kuitenkin osan yksityisyydestäsi takaisin. Muista myös, että Skype ei ole ainoa yritys, joka seuraa henkilökohtaisia ​​tietojasi.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me