Mitä Instagram tietää minusta? | VPNOverview

Instagram nousi nopeasti suosiotaan pian sen jälkeen, kun se julkaistiin ensimmäisen kerran iOS: ssä vuonna 2010. Sivusto kasvaa jatkuvasti valokuvien muokkaamiseen ja jakamiseen liittyvänä sivustona, jolla on päivittäin 500 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Monien aktiivisten käyttäjien vetoomus mainostajiin on ilmeinen. Alustasta on tulossa keskittymispaikka markkinoijille, jotka rakentavat tuotemerkkejä verkossa. Parempien mainosten näyttämiseksi Instagram kerää käyttäjien henkilötietoja. Instagram-tietojen määrä sinusta saattaa hyvinkin yllättää. 


Tuntuuko joku tarkkailevan sinua?

Onko sinulla koskaan sitä tunnetta ihmisjoukossa, että joku tarkkailee sinua? Joka kerta kun katsot ympärillesi, kiinni jonkun aivan kuin he katsovat pois. Tietenkin, se voi olla sattumaa. Ja he saattavat ajatella, että seuraat heitä sen perusteella, kuinka usein katsot yli katsomaan, katsovatko he sinua. Mutta kun sattumia tapahtuu liian usein, saatat olla oikeassa epäillä.

Tämä tapahtuu niin säännöllisesti Instagram-sovellusten kaltaisissa sovelluksissa, et ehkä edes huomaa sitä enää. Siirryt verkossa etsimään uutta kuulokeparia. Myöhemmin, kun avaat Instagram, siellä on mainos niille kuulokkeille, joita etsit aikaisemmin. Tai napsautat mainosta Instagramissa vain saadaksesi saman yrityksen mainoksen tai samankaltaisen tuotteen ponnahdusikkunan Facebookissa myöhemmin. Se on kuin joku tarkkailee sinua, mutta et voi nähdä heitä.

Itse asiassa Instagram tekee juuri tämän. Instagram ansaitsee rahaa myymällä kohdistettuja mainoksia. Ja se ei ole vain vähän rahaa. Statistan mukaan Instagram tuo yli 6 miljardia dollaria mainostuloja vuonna 2018. Mainostajat keräävät sellaista rahaa vain, jos he näkevät tuloksia. Instagram voi tuottaa niin paljon tuloja sen perusteella, kuinka paljon he tietävät sinusta. Joten, mitä Instagram tietää sinusta? Vastaus voi järkyttää sinua.

Instagram vertaa muistiinpanoja sinusta

Muistatko, kun uusi lapsi koulussa ilmestyi? Sinä ja ystäväsi kokoontuisit vertaamaan muistiinpanoja siitä, mitä toiset tiesivät heistä. Instagram tekee saman asian. Facebook, Instagram ja Messenger jakavat kaikki tietojasi keskenään. Jokaista Instagramin hashtagia verrataan Facebookin tykkäämisiin. Näitä verrataan viesteihin, jotka lähetät Messengerin kautta. Yhdessä he rakentavat yksityiskohtaisen profiilin kuka olet. 

Instagram kerää tietoja myös mainoskumppaneiltaan ja muilta sovelluskehittäjiltä. Facebook tarjoaa mahdollisuuden kirjautua sisään muille sivustoille heidän sovelluksensa kautta. Tämä on kätevä tapa välttää uuden salasanan keksiminen muistettavaksi. Se antaa myös Facebookille ja Instagramille pääsyn tietoihin sinusta sivuston kautta. Joten kun vierailet kyseisellä sivustolla, Instagram tarkkailee sinua. Napsauta linkkiä, ja Instagram tietää. Käytä tätä sovelluksissa ja Instagram-ilmoituksissa kuinka usein käytät sovellusta ja kuinka kauan pysyt.

Jokainen liikkeesi, jonka teet

Kuten stalker, joka näyttää aina tietävän missä olet, Instagram tietää sijaintisi. Vaikka säätäisit yksityisyysasetuksiasi rajoittaaksesi sijaintitietojasi, Instagram kiinnittää huomiota mihin olet. Instagram voi määrittää sijaintisi lähellä olevien Bluetooth-säteilijöiden, Wi-Fi-tukiasemien tai GPS-sijainnin avulla. Sovellus voi käyttää jopa sitä, mikä näkyy kameran kautta tai valokuvien taustalla. Tämä ei ole jonkin tina-foliohatussa olevan kaverin paranoidit ryökkäykset. Instagramin datakäytäntö on selkeä ja saatavana kaikille, jotka haluavat ottaa vaivan lukeakseen sen.

 Instagram tietää matkapuhelinoperaattorisi, puhelinnumerosi ja IP-osoitteesi. Tietoja voidaan käyttää sijaintisi tuntemiseen kohtuullisella tarkkuudella. Instagram seuraa näitä tietoja ja vertaa niitä karttaohjelmaan. Näin tekemällä Instagram voi tietää missä asut, missä työskentelet, suosikkikohteesi ostoksille, missä lapsesi käyvät koulussa ja paljon muuta. 

Vieraile ulkotarvikekaupassa ja Instagram tietää, että saatat olla tekemässä pian retkeilymatkaa. Voit odottaa osuvaa mainosta pian. Käy uuden lääketieteen asiantuntijan puolella, ja mainostajille ilmoitetaan sairaudestasi. Vie koirasi eläinlääkäriin, ja Instagram saattaa näyttää lemmikkien omistajia kiinnostavien tuotteiden mainoksia.

Jokainen sanasi, jonka sanot

Oikeudenmukaisuuden vuoksi Facebook kieltää voimakkaasti laitteesi mikrofonin käyttämisen keskustelujen kuuntelemiseen. Mutta ihmisiltä, ​​jotka ehdottavat toisin, on monia uskottavia raportteja, hyvin dokumentoituja raportteja. Monet kertovat keskustelevansa tuotteesta ja näkevänsä tuotteen ilmoituksen pian sen jälkeen. Kyllä, nämä raportit saattavat olla sattumaa. Ehkä he etsivät tuotetta verkosta aikaisemmin ja unohtivat sen. Jos nämä raportit eivät ole tarkkoja, johtopäätös voi olla vielä häiritsevämpi. Se merkitsisi, että Instagram tiesi pelkästään profiilistasi tarkalleen milloin olet kiinnostunut tuotteesta.

Mitä Instagram voi liittää yhteen tietosi

Verkkokaupassa tai henkilökohtaisesti käymällä voit antaa Instagram arvokasta tietoa. Tuotetyypit, joista saatat olla kiinnostunut ostamaan, ja milloin ne auttavat kohdistamaan mainoksia paremmin. Instagram kerää kaikki heidän huomattavat tiedot sinusta ja luo täydellisen kuvan kuka olet. Juuri tämän kokonaiskuvan avulla Instagram voi tehdä miljardeja mainosdollaria.

Pysymällä seuraamalla käymiäsi verkkosivustoja, Instagram rakentuu profiilillesi. He saavat nämä tiedot joko napsauttamalla linkkiä Instagramissa tai käymällä verkkosivustolla, joka toimii yhteistyössä Facebookin ja Instagramin kanssa. Vieraile FoxNews.com -sivustolla, ja Instagram lisää heidän profiilinsa poliittisista taipumuksista. Vieraile meditaatiosivustolla, ja Instagram lisää uskonnollisiin vakaumuksiin uuden palapelin. Etsi joukkueen urheilutuloksia ja kiinnostuksen kohteesi päivitetään.

Instagram perustaa profiilisi tietoihin, jotka heillä on käytettävissään heidän palveluaan käytettäessä. He tietävät vaatteesi mieltymykset, sukupuolesi, ikäsi, ruuan maku ja todennäköisesti seksuaaliset mieltymyksesi. Instagram tietää todennäköisesti sinusta sellaisia ​​asioita, jotka lähimmät ystäväsi oppivat yllättäen.

Tunnettu YouTuber Safiya Nygaard yritti ostaa kohteita, joita Instagram suositteli hänelle saadakseen selville miten algoritmit toimivat. On mielenkiintoista nähdä, kuinka Instagram tulkitsee hänen toimintaa heidän alustallaan.

Jakaminen on välittämistä

Instagram ei pidä kaikkia tietojasi itsellesi. He yhdistävät tietosi miljoonien muiden käyttäjien kanssa ja myyvät ne kolmansille osapuolille. Tämä voi olla mainostajia, tutkijoita, myyjiä, lainvalvontaa ja paljon muuta. Nämä tiedot eivät tunnista henkilöäsi oletuksena. Mutta käyttäjät voivat antaa Instagram-luvan jakaa henkilökohtaisia ​​tietoja kolmansien osapuolten kanssa. Jos olet napsauttanut “Hyväksy” jotain, jota et lukenut kovin hyvin, saatat sallia Instagramin jakaa henkilökohtaisia ​​tietojasi kolmansien osapuolten kanssa. Vaikka peruutat luvan myöhemmin, tietosi ovat jo siellä.

Vaikka monilla niistä, jotka saavat jaettua tietoa Instagramista, on kohtuullinen tietosuojakäytäntö, monilla ei ole. He voivat puolestaan ​​jakaa tietosi muiden kanssa. Tietojesi hallussa olevilla kolmansilla osapuolilla ei välttämättä ole aina korkeinta turvallisuutta. Vaikka Instagramin on ylläpidettävä tiukkaa tietoturvaa tai vaarannettava julkinen takaisku, yritys, josta et ole koskaan kuullut, kohtaa paljon vähemmän riskiä, ​​jos heidän tietoturvansa paljastaa tietosi.

Yksityisyyden suoja on arvoinen

Instagramissa ei ole mitään pahaa, kun he käyttävät sinua keräämiä tietoja varmistaaksesi, että näkemäsi mainokset ovat tuotteille, joita haluat ostaa. Itse asiassa monet ihmiset arvostavat kohdistettujen mainosten mukavuutta. Useimmat ihmiset ovat kuitenkin melko häiriintyneitä oppimaan, kuinka paljon tietoja Instagram-sovellukset voivat kerätä käyttäjiltä. 

Tietosuoja-asetusten mukauttaminen voi rajoittaa Instagram-tietojen keräämiä tietoja, heillä on kuitenkin enemmän kuin tarpeeksi kattavan profiilin luomiseen. Yksi helppo tapa tehdä online-kokemuksestasi Instagram ja muut sovellukset tuntemattomampia on käyttää VPN: tä (Virtual Private Network). VPN asettaa etäisyyden käyttämiesi verkkosivustojen ja sovellusten välille, jotta yritykset eivät pysty keräämään niin paljon henkilökohtaisia ​​tietoja. Tämä suojaa yksityisyyttäsi ja voi tarjota muita hyödyllisiä etuja, kuten rajoitetun sisällön lukituksen poistaminen verkossa.

VPN voi myös auttaa sinua välttämään Internet-käytön rajoituksia työssä. Siellä on monia hienoja VPN-palveluita, joita on uskomattoman helppo asentaa ja käyttää säännöllisesti. Jos yksityisyys on sinulle tärkeä, miksi et tutkisi vaihtoehtojasi suojata tietosi verkossa? 

Mitä tahansa lopulta teetkin, on tärkeää kouluttaa itsesi käyttämiesi käyttötapojen tavoilla. Tällä tavalla et ylläty, jos saat henkilökohtaisia ​​mainoksia.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me