Mitä Facebook tietää minusta? | VPNOverview

facebook-logoYli 2 miljardilla aktiivisella käyttäjällä Facebook on merkittävä sosiaalisten muutosten voima nykymaailmassa. Sivuston vetovoima kattaa kaikki väestötiedot ja käytännöllisesti katsoen kaikki maat ympäri maailmaa. Tietosuojaasiantuntijat ovat jo pitkään olleet huolestuneita siitä, kuinka Facebook kerää ja käyttää tietoja. Uusimpien skandaalien seurauksena yhä useammat ihmiset alkavat huolehtia yksityisyydestään Facebookissa. Suurimmalla osalla ihmisistä ei ole juurikaan aavistustakaan Facebookin luomista yksityiskohtaisista käyttäjäprofiileista. Sivustolla ja sen ulkopuolella tapahtuvan toiminnan perusteella Facebook tietää enemmän sinusta kuin monet lähimmistä ystävistäsi.


Kanin koloon

Useimmat ihmiset tietävät, että Facebook tuntee joitain asioita meistä ja käyttää näitä tietoja mainosten toimittamiseen, jotka olisimme kiinnostuneempia nähdä. Tämä voi tuntua pieneltä tai pieneltä tidbitiltä, ​​jota käytetään vaarattomiin tarkoituksiin. Etsit esimerkiksi tuotetta Amazonista, ja näet myöhemmin kyseiselle tuotteelle mainoksen Facebookissa. Tämä vaikuttaa vaarattomalta ja mahdollisesti jopa hyödylliseltä. Koska näemme mainoksissamme vain pienen vaikutuksen, emme usein näe monimutkaista profiilia, joka Facebookilla on meillä kaikilla.

Tilanne on tosiseikka, että Facebook tietää enemmän sinusta kuin mitä todennäköisesti epäilet. Facebook ilmoitti vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen tuloista 11,97 miljardia dollaria. Saavuttaen lähes kaksi miljardia ihmistä ympäri maailmaa, nämä huikeat tulot ovat melkein kokonaan peräisin markkinoinnista ja mainostuloista. Yhdysvalloissa Facebook toi yli 26 dollaria käyttäjää kohti vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä. Facebookin keskimääräinen maailmanlaajuinen keskiarvo oli yli 6 dollaria käyttäjää kohti. Facebook voi määrätä tällaista tuloa kohdistettujen mainosten vuoksi. Tämän seurauksena mainostajilla on mahdollisuus toimittaa erittäin tehokkaita erityisen tehokkaita mainoksia.

Facebook tietää mitä ajattelet

Keskustelut uskonnosta ja politiikasta ovat usein kiistanalaisia. Ne sisältävät potentiaalin loukkaantuneille tunneille ja tahattomille rikoksille. Tästä syystä monet ihmiset välttävät usein keskustelua näistä aiheista. Ei ole harvinaista, että edes läheiset ystävät ovat tietämättä monista kiistanalaisimmista mielipiteistämme. Tämä näkyy usein suurissa vaaleissa, joissa suurin osa tuntemistasi ihmisistä voi vaikuttaa voimakkaasti vastustavan ehdokasta, joka lopulta voittaa. Emme aina paljasta todellisia mielipiteitämme näistä asioista ystävillemme.

Ei niin Facebookissa. Euroopan unioni antaa lakeja yksityisyyden suojelemiseksi näistä aiheista, joita Yhdysvaltojen lait eivät kata. Facebook kerää tietoja sinusta jopa näissä arkaluontoisissa aiheissa. Piilotettu Facebookin asetusvalikossa on valikko, jonka avulla voit nähdä joitain tietoja, jotka Facebook kerää sinusta. Yhdysvaltain politiikka-osastosi paljastaa sen, mitä Facebook tietää poliittisista mielipiteistäsi. Vaikka ystäväsi saattavat uskoa olevansa hyvin keskellä tienlajia, Facebook tietää, oletko hyvin konservatiivinen tai erittäin liberaali.

Poliittisten taipumustesi tunteminen auttaa Facebookia määrittämään, mitkä mainokset olisivat tehokkaampia. Jopa saman tuotteen mainokset voidaan räätälöidä vetoamaan useampaan ryhmään tai toiseen. Poliittiset mainokset on räätälöity erityisesti tiettyjen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Facebook tietää missä olet

Yli 75 prosenttia Facebookin käyttäjistä käyttää alustaa mobiililaitteella. Facebook-sovelluksen ponnahdusikkunassa ollessa mukavuus on liian hyvä useimmille ihmisille. Suurin osa ihmisistä ei harkitse toista kertaa yksityisyyden vaikutuksista, jotka johtuvat sovelluksen käytöstä puhelimessa. Facebook käyttää puhelimesi sijaintitietoja seurataksesi missä olet joka päivä. Kuinka paljon Facebook voi oppia sijainnistasi?

Sijaintihistoria

Facebook antaa nyt mahdollisuuden käyttää sijaintihistoriaasi verkossa. Kirjaudu sisään ja näet kaikkialla, missä olet ollut puhelimesi Facebook-sovelluksen kanssa. Tästä yksityiskohtaisesta lokista Facebook voi helposti määrittää, missä asut. Vaikka monet yrittävät suojata yksityisyyttään jättämällä nämä tiedot pois profiilistaan. Vaikka voit piilottaa tiedot yleisöltä, Facebook näkee ne silti. Tarkkailemalla päivittäisen reitin suuntauksia, Facebook voi määrittää missä työskentelet. Sijaintisi osoittaa, mihin jätät lapsesi kouluun. Tietäen, minkä tyyppisestä koulusta heidät poistuu, Facebook voi oppia lasten arvioitu ikä. Facebook voi oppia suosikkikohteesi ostoksillesi, kuinka kauan haluat viipyä näissä kaupoissa ja millä viikonpäivänä olet todennäköisesti ostoksilla.

Facebook voi käyttää sijaintitietoja tietäessään käydessään autokaupassa. Mainostajat saavat hälytyksen, että nyt saattaa olla hyvä aika joillekin autojen mainoksille syötteessäsi. Vieraile gynekologilla muutaman kerran useiden viikkojen aikana ja saatat nähdä, että rehuissasi on vauvatuotteita koskevia mainoksia.

Kuinka he tekevät sen?

Facebook saa nämä yksityiskohtaiset sijaintitiedot monien lähteiden kautta. Läheiset Wi-Fi-tukiasemat, Bluetooth-signaalit ja matkapuhelimet osoittavat, missä olet. Vaikka GPS ei ole käytössä, nämä menetelmät tarjoavat tarkan ennusteen nykyisestä sijainnistasi. Facebook voi jopa määrittää sijainnin kameran näkemän perusteella tai valokuvien taustalla olevan sijainnin perusteella. Tämä ei ole spekulointia, se on selostettu Facebookin yleisön saatavilla olevassa tietokäytännössä.

Facebook tietää kaiken

Facebook seuraa kaikkia viestejä, joissa napsautat “kuten”. Se seuraa jokaista katsottua videota ja kuinka kauan katsot sitä videota. Lisäksi jokainen ystäväsi pyytää sinua hyväksymään tai estämään, ja jokainen napsauttamasi mainos syöttää tietonsa. Kaikkien Facebookin käytettävissä olevien datakanavien yhdistäminen antaa yritykselle mahdollisuuden luoda yksityiskohtainen profiili kuka olet. Facebookissa on yli 1 300 mainostajakategoriaa kaventaa kohdistustietojaan.

Rahoituksesi

Facebook luokittelee sinut omistamiesi luottokorttien lukumäärän perusteella. Sillä on luokka siihen, oletko kiinnostunut ostaja napsauttamalla mielenkiintoista linkkiä. Facebook tietää kuinka kauan olet käyttänyt mobiililaitetta ja kuka operaattorisi on. Sosiaalisen median alustalla seurataan, omistatko kodin vai vuokraat, kuinka paljon maata kotisi sijaitsee ja paljon muuta.

Facebook ei ole vain huolissaan siitä, mitä käyttäjät tekevät verkossa, se ostaa myös tietoja offline-kulutustottumuksistasi. Keräämällä tietoja luotto- tai maksukorttisi käytöstä Internetissä, se voi kohdistaa tietosi paremmin. Tämän avulla yritys pystyy esittämään paremman profiilin mainostajille.

Yhteistyö mainostajien kanssa

Facebook kerää tietoja myös mainostajilta. Facebook-kumppanin kanssa toimitetulle yritykselle toimitetut tiedot jaetaan profiilillesi. Muut mainostajat keräävät tietoja siitä, kuinka olet vuorovaikutuksessa heidän verkkosivustojensa kanssa. Tämä voidaan jakaa myös Facebookille. Yhdistämällä nämä tiedot mainostajilta, Facebook saa entistä enemmän tietoa käyttäytymästäsi ja toiminnastasi verkossa. Tämä tekee Facebookin profiilista sinusta houkuttelevamman mainostajille. Mitä parempi profiili, sitä kannattavampi olet yritykselle.

Big Data -tutkimus

Facebook kerää tietoja myös käyttäjäryhmille. Tämän jälkeen yritys voi kääntää ja myydä nämä tiedot yrityksille, jotka suorittavat analyysejä ja tutkimuksia Facebookille. He myyvät kootut tiedot myös myyjille ja palveluntarjoajille. He myyvät nämä tiedot tutkijoille ja muille tieteellistä tutkimusta tekeville. Facebook tarjoaa tietoa myös lainvalvonnalle tai vastauksena laillisiin pyyntöihin.

Kuinka voin paremmin suojata yksityisyyttäni?

Facebook on ilmainen palvelu. Tämä auttaa houkuttelemaan käyttäjiä, jotka muuten eivät voisi käyttää palvelua. Monet ihmiset ovat valmiita luopumaan yksityisyydestään vastineeksi merkityksellisemmälle mainonnalle ja pääsylle Facebookiin. Mutta jos haluat rajoittaa joitain tietojasi, voit suorittaa joitain vaiheita.

Ensinnäkin Facebookin tietosuoja-asetusten avulla voit hallita joitain tapoja, joilla tietojasi kerätään ja käytetään. Tämän avulla voit muuttaa Facebookin kasvojentunnistusasetuksia, millä sovelluksilla on pääsy tilitietoihisi, minkä tyyppisiä mainoksia Facebook tietää, että olet kiinnostunut, ja enemmän.

Jos haluat tehdä tietoistasi ja aktiviteeteistasi anonyymejä, harkitse VPN: n käyttöä. Tutustu oppaaseemme oikeiden VPN-palveluiden valitsemiseksi tarpeitasi varten. VPN toimii etäisyytenä, joka etääntyy sinua verkossa lähettämistäsi ja vastaanottamistasi tiedoista. Hyvä VPN-palvelu on helppo asentaa ja käyttää, ja se auttaa suojaamaan yksityisyyttäsi silti pääsemällä Facebookiin ja muihin palveluihin, joista olet riippuvainen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me