Mikä on minun ip? Tarkista IP-osoitteesi täältä! | VPNOverview

IP-osoitteesi on digitaalinen kotiosoitteesi, jonka avulla voit vaihtaa tietoja Internetissä. Aina kun vierailet verkkosivustolla, lähetät olennaisesti tietopyynnön tälle sivulle. He lähettävät tiedot IP-osoitteeseesi, jolloin näet heidän sivuston. Voit nähdä IP-osoitteesi alla olevassa taulukossa. Tämän IP-osoitteen avulla muut osapuolet voivat seurata online-käyttäytymistäsi ja tunnistaa henkilöksesi. Verkkosivustot näkevät, mitä Internet-palveluntarjoajaa käytät ja missä olet. Lisätietoja taulukon alapuolella on IP-osoitteita ja Internet-yhteyttäsi.


IP-tiedot
Sinun yksityiskohtasi
IP-osoite
Internet-palveluntarjoaja tai organisaatio
Kaupunki (arvioitu)
alue
Maa
Aikavyöhyke

Jos taulukossa ei näy mitään yksityiskohtia, se saattaa auttaa sammuttamaan adblocker -sovelluksen hetkeksi ja lataamaan sivun uudelleen..

Merkintä: annettu sijainti on julkisten tietokantojen tarjoama arvio. Internet-palveluntarjoajat (ja viranomaiset) voivat tarkistaa tarkan osoitteesi.

Kuinka verkkosivustot näkevät IP-osoitteeni?

Yllä oleva IP-osoite on osoite, jonka sivustollemme on annettu, kun muodostat yhteyden tälle verkkosivulle. Tämä voi olla kotiverkon, mobiilidatayhteyden, kouluverkon tai jopa VPN-yhteytesi osoite. IP-osoitteet ovat välttämättömiä, koska ne osoittavat verkkosivustot, joille heidän on lähetettävä tietoja. Ilman IP-laitteita viestintä laitteiden ja verkkosivustojen välillä ei olisi mahdollista. Sivustot näkevät siis IP-osoitteesi, koska laitteesi (tietokone, kannettava tietokone, älypuhelin) välittää sen automaattisesti heille, jotta järjestelmäsi voi toimia.

IP-osoitteen sijainnin määrittäminen

Älypuhelimen sijaintimerkkiMaantieteelliset sijaintitietokannat määrittävät sijaintisi linkittämällä IP-osoitteesi ennalta määritettyyn maantieteelliseen alueeseen. Nämä tietokannat sisältävät erilaisia ​​IP-osoitteita ja niihin liittyviä maita, piirejä, kaupunkeja, postinumeroita, koordinaatteja, Internet-palveluntarjoajia ja kaikenlaista muuta tietoa. IP-osoitteesi sijainti löytyy tällaisesta tietokannasta tekemällä haulla. Näin verkkosivustomme näki missä olet. On syytä huomauttaa, että tällaiset tietokannat eivät ole 100% tarkkoja. Todellinen sijaintisi saattaa poiketa hieman taulukossa ilmoitetusta. Toisin kuin monet muut verkkosivustot, emme luo käyttäjäprofiileja. Tämä tarkoittaa, että emme ehkä pysty määrittämään tarkkaa sijaintiasi.

Internet-palveluntarjoajasi voi yhdistää IP-osoitteesi Internet-tilaukseen. Tämä tarkoittaa, että IP-osoitteesi on linkitetty lailliseen nimeesi, osoitteeseesi ja muihin henkilötietoihisi. Tietyissä olosuhteissa valtion viranomaisilla (ajattele poliisia ja oikeuslaitosta) on oikeus käyttää näitä tietoja. Jos tietyllä IP-osoitteella on tehty vakava online-rikos, poliisi saattaa käyttää tätä IP-osoitetta selvittääkseen epäillystä enemmän pidättääkseen heidät.

Lisäksi yritykset, kuten Google ja Facebook, seuraavat jatkuvasti IP-osoitteitasi, jotta ne voivat luoda henkilökohtaisia ​​profiileja. Nämä yritykset koottivat erittäin yksityiskohtaisen tietosuojan sinusta, mukaan lukien tarkka sijainti IP-osoitteesi perusteella, seuraamalla Internet-toimintaa.

Mikä tarkalleen on IP-osoite?

Olet todennäköisesti laskeutunut tälle sivulle joko jonkin toisen sivumme linkin kautta tai Google-haun kautta, joka näytti jotain “mikä on minun IP-osoitteeni” tai “mikä on minun IP-osoitteeni” rinnalla. Mutta tiedättekö, mihin sanaan IP-osoite todella viitataan?

IP on Internet Protocol. IP-osoitteesi on koodi, joka on määritetty laitteellesi sen tunnistamiseksi, eli se sisältää tiedot, joiden avulla muut osapuolet tunnistavat verkon, kannettavan tietokoneen, työpöydän, tablet-laitteen tai älypuhelimen. Kuten olemme jo todenneet, näitä koodeja käytetään tunnistamaan kaksi osoitetta, joiden välillä viestintä tapahtuu. Asioiden yksinkertaistamiseksi voit ajatella IP-osoitteita postiosoitteina tai puhelinnumeroina, mutta erityisesti tietokoneille. Näin kommunikointi tietokoneiden välillä IP-osoitteiden kautta toimii:

IP-osoite selitetty

Useimmissa tapauksissa IP-osoitteesi on osoitettu Internet-palveluntarjoajan tarjoamalle modeemille. Siksi kaikilla samaa Internet-verkkoa käyttävillä (perheenjäsenillä, kämppiksillä, yritysverkoston kollegoilla) on sama IP-osoite. Tämä IP on riittävä määrittämään sijaintisi erittäin tarkasti.

Mitä eroa on IPv4: n ja IPv6: n välillä??

IP-osoitteista puhuttaessa erotetaan IPv4- ja IPv6-osoitteet. Suurin osa IP-osoitteista on IPv4. Itse asiassa IPv6-osoitteet on luotu pelkästään siksi, että IPv4-osoitteet ovat loppumassa. Loppujen lopuksi jokaisen IP-osoitteen on oltava yksilöivä. IPv4-osoite koostuu 32 bitistä, jotka voivat tuottaa noin 4,3 miljardia koodikombinaatiota. IPv6-osoite koostuu 128 bitistä, mikä johtaa 340 aliarvosta (tarkoittaa 3.4, johon on lisätty 38 nollaa) mahdollisia koodikombinaatioita – lyhyesti sanottuna paljon.

IPv6-osoiteyhdistelmiä on niin paljon enemmän kuin mahdollista, kun vertaa sitä IPv4: ään. Internet-yhteyksien jatkuvan lisääntymisen vuoksi (jotka kaikki vaativat yksilöllisen IP-osoitteen) IPv6: n käyttöönotto oli välttämätön vaihe. Tavallinen Internet-käyttäjä ei huomaa eroa näiden kahden version välillä. IPv6 antaa sinulle vain pidemmän numeroryhmän.

IPv4
IPv6

Bittien lukumäärä32128
Mahdollisten IP-osoitteiden lukumäärä4,3 miljardia3,4 x 10 ^ 38 (3,4 ja 38 nollaa)
Esimerkki IP-osoitteesta213.243.23.1742001: 0db8: 85a3: 0000: 0000: 8a2e: 0370: 7334

Mihin IP-osoitetta käytetään?

IP-osoitteita käytetään määrittämään, mitkä palvelimet tai laitteet vaihtavat tietoja. Tämä toimii samojen periaatteiden mukaisesti kuin myymälätilauksen tekeminen. Kun haluat tilata tuotteen ja lähettää sen taloon, sinun on täytettävä osoitetietosi varmistaaksesi, että paketti toimitetaan oikeaan määränpäähän. Sama tapahtuu, kun selaat Internetiä. Aina kun vierailet verkkosivustolla, tilaat tietopaketin (tiedot verkkosivustolle, johon haluat käydä) sivuston (IP) osoitteesta. Nämä tiedot lähetetään myöhemmin osoitteeseesi, mikä tarkoittaa laitteen IP-osoitetta.

IP-osoitteesi muuttaa minuutin, jonka muodostat yhteyden Internetiin eri modeemilla. Toisin sanoen, sinulla on kotona erilainen IP-osoite kuin sinulla on töissä ollessasi, vaikka käytät samaa kannettavaa tietokonetta. Sivustot ja laitteet tietävät, minkä osoitteen heidän on kommunikoitava toimittaakseen datapaketit oikealle henkilölle. Siksi IP-osoitteesi siirretään automaattisesti, kun vierailet verkkosivustolla tai lataat tiedostoa: se on välttämätöntä viestinnälle, vaikka se myös vie sinut online-tietosuojaasi.

Kartta sijainnillaIP-osoitteita voidaan käyttää sijainnin määrittämiseen. IP-osoitteesi on linkitetty Internet-palveluntarjoajaan, joka antaa jo ilmoituksen yleisestä sijainnistasi. Palveluntarjoajalla on asiakastietokanta, joka sisältää tietyn IP-osoitteen käyttäjien tiedot. Tätä tietoa voitaisiin hyödyntää esimerkiksi tuomioistuimessa.

IP-osoitteen yhdistäminen tiettyyn käyttäjään ei kuitenkaan ole aivan yhtä helppoa. IP-osoite kertoo, onko tiedosto lähetetty tai ladattu tietystä yhteydestä, mutta kun tietokone tai WiFi-verkko jaetaan ihmisten kesken, on vaikea määrittää tarkalleen, kuka lähetti tai latasi kyseiset tiedot. IP-osoite ei ole välttämättä henkilökohtainen. Sitä, onko Internet-yhteyden omistaja vastuussa tiettyjen tietojen käytöstä tai väärinkäytöstä, käydään paljon keskustelua. Esimerkiksi lataussaneerauksia käsitellään eri maissa eri tavoin.

Pitäisikö piilottaa tai muuttaa IP-osoitettasi?

Nykyään suurin osa meistä on yhteydessä Internetiin ympäri vuorokauden. Siksi meidän ei pidä aliarvioida suuria määriä henkilökohtaisia ​​tietoja ja tietoja, jotka tarjoamme verkossa saataville. Jokainen yksityiskohta ja käyttäytymismalli voidaan yhdistää yksilöön heidän IP-osoitteensa avulla. Vaikka et tee mitään laitonta, se saattaa antaa mielenrauhan tietää, että teet jotain estääksesi muita havaitsemasta ja seuraamasta sinua kaikkialla Internetissä. Onneksi on melko helppo piilottaa tai muuttaa IP-osoitteitasi. Kun teet niin, muille on paljon vaikeampaa nähdä, missä sivustoissa olet käynyt.

Piilota IP-osoitteesi VPN: llä

VPN (Virtual Private Network) salaa kaiken tietoliikenteen ja lähettää sen ulkoisen palvelimen kautta ennen kuin se jatkaa määränpäähänsä. Tällä tavalla otat ulkoisen VPN-palvelimen IP-osoitteen, mikä tarkoittaa, että todellinen IP-osoitteesi pysyy piilossa ulkomaailmaan. Siksi VPN antaa sinun siirtyä verkkoon tuntemattomammalla ja turvallisemmalla tavalla. Samoin voisit käyttää VPN: tä saadaksesi pääsyn vapaampaan Internetiin, varsinkin kun maasi tai jokin käyttämäsi online-palvelut on asettanut maantieteellisiä online-rajoituksia. Kun käytät VPN-palvelinta toisessa paikassa, esimerkiksi Yhdysvalloissa, ei Euroopassa, sinulla voisi yhtäkkiä olla pääsy verkkosivustoille, joihin et pystynyt käymään aikaisemmin.

Jos haluat piilottaa IP-osoitteesi yksityisyyden suojaamiseksi, Surfshark saattaa olla hyvä VPN aloittamiseen. Surfshark on halpaa, mutta myös erittäin luotettava. Lisäksi sillä on paljon vaihtoehtoja. Jos haluat tarkistaa heidän verkkosivut, voit napsauttaa alla olevan bannerin painiketta.

Löydä reitittimen IP-osoite

Aivan kuten tavallisessa internetyhteydessä, myös reitittimelläsi on IP-osoite. Tämä reitittimen IP-osoite ei ole sama kuin Internet-yhteytesi. Jotta voit muuttaa paikallisia (koti) verkkoasetuksia, sinun on kirjauduttava sisään reitittimeen. Useimpien reitittimien avulla voit käyttää ja muuttaa asetuksia, kuten verkon nimen ja salasanan. Pääset yleensä tähän alueeseen kirjoittamalla selaimesi reitittimen IP-osoitteen. Alla olevat lyhyet vaiheet osoittavat, kuinka löytää reitittimen IP-osoite.

Reitittimen IP-osoitteen löytäminen Windowsista

Voit helposti löytää reitittimen IP-osoitteen Windowsista useilla eri tavoilla. Nopein on käyttää sisäänrakennettua komentokehotetta:

 1. Paina samanaikaisesti Windows-avain ja kirje “R”. Jos näppäimistöllä ei ole Windows-avainta, napsauta Windows-kuvaketta vasemmassa alakulmassa avataksesi Käynnistä-valikon.
 2. Kirjoita ”cmd”Tyhjässä kentässä ja paina tulla sisään.
 3. Kirjoita ”ipconfig”Seuraavassa mustassa näytössä ja paina tulla sisään.
 4. Eri tietoja näytetään. Reitittimesi IP-osoite löytyy ”Oletusyhdyskäytävä”.

IP-osoitteen komentokehote Windows

Reitittimen IP-osoitteen löytäminen Macista (OSx)

Apple on tehnyt reitittimen IP-osoitteen löytämisen joko Macista tai MacBookista (OSx) erittäin helpoksi. Noudata alla olevia vaiheita reitittimen IP-osoitteen löytämiseksi:

 1. Pidä -näppäintä painettuna valintanäppäin.
 2. Klikkaa Wi-Fi-kuvake Mac-valikkopalkissa.
 3. Näet kaikenlaisia ​​verkkoyhteyttä koskevia tietoja, mukaan lukien reitittimen IP-osoite ja verkkokortin Mac-osoite.

IP-osoitereititin Mac

Reitittimen IP-osoitteen löytäminen Androidista

Kun älypuhelimesi on kytketty koti-Wi-Fi-verkkoon, tietosi kulkevat kotireitittimen kautta. Suorita seuraavat vaiheet löytääksesi reitittimen IP-osoite, jota Android-puhelimesi tai tablet-laitteesi käyttää:

 1. Mene asetukset ja napsauta ”Wi-Fi”.
 2. Napsauta kolmea pistettä näytön oikeassa kulmassa.
 3. Klikkaa “Pitkälle kehittynyt”.
 4. Rullaa alas. Löydät reitittimen IP-osoitteesi kohdasta “IP-osoite”.

Reitittimen IP-osoitteen löytäminen iPhonesta (iOS)

Löydät reitittimen IP-osoitteen, johon iPhone tai iPad on kytketty, toimimalla seuraavasti:

 1. Mene asetukset.
 2. valita Wi-Fi.
 3. Näpäytä sininen ympyrä, jonka sisällä on “i”, joka löytyy verkon nimen oikealta puolelta, johon olet parhaillaan yhteydessä.
 4. Näet erilaisia ​​tietoja, mukaan lukien verkon ja reitittimen IP-osoitteet.

Lopulliset ajatukset

IP-osoitteesi kertoo paljon siitä, kuka ja missä olet. Verkkosivustot ja verkkopalvelut käyttävät IP: täsi voidaksesi kommunikoida kanssasi. Ilman IP-osoitetta on melko mahdotonta surffata Internetissä. Koska IP-osoite paljastaa sijaintisi, se voi olla vahingollista online-yksityisyydellesi, kun jaat tämän IP: n vapaasti verkossa. Siksi on usein hyvä idea piilottaa ja muuttaa IP-osoitteesi manuaalisesti. Jos käytät esimerkiksi VPN: ää, paikallinen IP-osoitteesi pysyy piilossa, kun käytät VPN: n IP-osoitetta kommunikoidaksesi muiden verkkosivujen kanssa. Pysyt paljon tuntemattomampana verkossa, ja sijaintisi sekä online-toiminnot eivät ole kaikkien nähtävissä.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me