Mikä on MAC-osoite? Mistä löydän omani? | VPNoverview

Jokaisella laitteella on MAC-osoite, mutta kaikki eivät tiedä mikä tämä on. Tällä MAC: lla ei ole mitään tekemistä Applen kanssa. Tässä tapauksessa MAC tarkoittaa mediapääsyn hallintaa. Se on yksilöivä osoite, jonka valmistaja on antanut laitteelle. MAC-osoitetta kutsutaan joskus myös laitteen laitteistoosoitteeksi tai fyysiseksi osoitteeksi. Se tunnistaa tietokoneesi, kannettavan, tablet-laitteen tai mobiililaitteen verkkosovittimen. Verkkosovitin tai verkkokortti varmistaa, että tietokoneesi voi muodostaa yhteyden verkkoon. MAC-osoitetta tarvitaan verkon laitteille, jotta ne voivat olla yhteydessä toisiinsa. Se myös varmistaa, että reitittimesi voi lähettää tietoja oikealle laitteelle verkon sisällä.


Mikä on MAC-osoitteen toiminta

Mac osoiteMAC-osoitteet ovat 48-bittisiä koodeja, mikä tarkoittaa, että ne koostuvat kaksitoista numeroa ja kirjainta sisältävästä sarjasta. Jokaisella MAC-osoitteella on ainutlaatuinen yhdistelmä. Tämä mahdollistaa laitteen tunnistamisen. Laitteesi Internet-kortti tai sovitin lähettää tämän MAC-osoitteen ja ilmoittaa itsensä ympäristössä oleville laitteille. Tällä tavalla reititin tietää, mihin tiedot lähetetään.

Havainnollistamiseksi: Jos kytket useita laitteita kotireitittimeen, kaikilla laitteilla on sama IP-osoite, mutta jokaisella laitteella on oma MAC-osoite. Tämän vuoksi tiedot voidaan lähettää oikeaan laitteeseen verkon sisällä. Tämä on erittäin hyödyllinen ja jopa ratkaisevan tärkeä: se varmistaa, että hakutuloksesi eivät pääse kämppiksesi kannettavaan tietokoneeseen.

Useita MAC-osoitteita yhdellä laitteella

Yhdessä laitteessa voi olla useita MAC-osoitteita. Tämä johtuu siitä, että MAC-osoite ei ole vain yksilöllinen jokaiselle laitteelle, vaan myös jokaiselle Internet-yhteydelle. Joten sinulla on erilainen MAC-osoite ethernet-yhteytellesi kuin Wi-Fi-yhteytellesi. Jopa kun käytät VPN-yhteyttä, saat uuden MAC-osoitteen kyseiselle Internet-yhteydelle. Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka käytät todennäköisesti vain yhtä MAC-osoitetta useimmissa laitteissa, niitä voi olla paljon enemmän.

Alla näet miltä se näyttää, kun laitteellasi on useita MAC-osoitteita. Ensinnäkin, siellä on Ethernet-yhteyden MAC-osoite, jota seuraavat tällä hetkellä käytössä olevan Wi-Fi-yhteyden tiedot. Kaksi viimeistä lohkoa kuvaavat tietoja VPN-yhteyksistä NordVPN: n ja Surfsharkin kanssa, joita käytettiin tässä tietokoneessa. Kaikissa näissä tapauksissa MAC-osoite löytyy ”Fyysinen osoite” -kohdan jälkeen..

MAC-osoitteet

Mistä löydän MAC-osoitteen?

MAC-osoitteesi löytäminen ei ole kovin monimutkaista, vaikka se saattaa tuntua. Ensinnäkin, voit usein löytää MAC-osoitteen laitteen fyysisestä tarrasta. Yleensä siellä on vain yksi numero. Tämä saattaa olla ongelmallista, koska tiedät nyt, että MAC-osoitteita voi olla useita (koska sinulla voi olla myös useita yhteyksiä). Jotta voit nähdä tarkalleen, mikä MAC-osoite nykyisellä yhteydelläsi on, sinun on siirryttävä laitteen asetuksiin. Alla on vaiheittainen suunnitelma MAC-osoitteesi löytämiseksi Windowsissa, Androidissa ja iOS: issa.

MAC-osoitteesi Windowsissa

Noudata alla olevia vaiheita löytääksesi MAC-osoitteesi Windows-laitteesta. Ensimmäinen selitys koskee erityisesti Windows 10 -käyttöjärjestelmää ja toinen menetelmä toimii myös käyttöjärjestelmän aikaisempien versioiden kanssa. Se toimii samalla tavalla muissa järjestelmissä.

Windows 10: ssä löydät MAC-osoitteen seuraavalla tavalla:

 1. Klikkaa yhteyslogo tehtäväpalkissa.MAC-osoite Windows 10
 2. Klikkaa “verkko & Internet-asetukset”.
 3. Uusi ikkuna tulee näkyviin. Klikkaus “Muuta yhteysominaisuuksia”.MAC-osoite Windows 10
 4. Löydät MAC-osoitteesi hetiFyysinen osoite (MAC)” alla “ominaisuudet”.MAC-osoite Windows 10

merkintä: Jos haluat nähdä kaikki laitteen MAC-osoitteet, napsauta tilan 3 kohdassa ”Näytä verkkoominaisuudet” sijaan ”Muuta yhteysominaisuuksia”..

Kaikille Window-järjestelmille voit löytää MAC-osoitteesi myös seuraavasti:

 1. Paina Windows-avain ja “R” samaan aikaan. Seuraava ikkuna tulee näkyviin:MAC-osoite Windows
 2. Täyttää “cmdJa paina kunnossa.
 3. Kirjoita “getmac / v / fo -luettelo”Näkyviin tulevassa ikkunassa. Muista sisällyttää välilyönnit, koska se ei toimi ilman niitä. Kun olet kirjoittanut sen, paina Enter.MAC-osoite Windows
 4. Näet yleiskatsauksen kaikista Internet-yhteyteistäsi. Numerot ja kirjaimet, jotka näkyvät takana Fyysinen osoite muodostavat MAC-osoitteesi.MAC-osoite Windows

MAC-osoitteesi Androidilla

Jos haluat löytää MAC-osoitteesi Androidista, voit toimia seuraavasti:

 1. Mene “Asetukset” ja paina “Laitteesta”.MAC-osoite Android
 2. Napauta “Tila”.MAC-osoite Android
 3. Löydät MAC-osoitteesi alla ”Wi-Fi-MAC-osoite”.MAC-osoite Android

MAC-osoitteesi iOS: lla

Voit selvittää, mikä MAC-osoitteesi on iPhonessa, noudattamalla näitä vaiheita:

 1.  Siirry asetuksiin ja napsauta “yleinen”.MAC-osoite iPhone
 2.  Napsauta nyt “Noin”.MAC-osoite iPhone
 3. Täältä löydät MAC-osoitteesi jälkeen “Wi-Fi-osoite”.MAC-osoite iPhone

Mac-osoitteen huijaaminen

HakkeriMAC-osoitteesi on mahdollista muuttaa jotain vähemmän tunnistettavaa. Tätä kutsutaan ”huijaamiseksi”. Huijaaminen itsessään ei ole laitonta. On kuitenkin ihmisiä, jotka muuttavat MAC-osoitettaan osallistuakseen laittomaan toimintaan nimettömästi. Hakkerit tekevät tämän esimerkiksi, joten verkossa tekemiä asioita ei voida jäljittää heihin. Tavalliset Internet-käyttäjät voivat haluta muuttaa MAC-osoitteensa käyttääkseen lisenssiä useiden ihmisten kanssa samanaikaisesti tai voidaksesi selata nimettömästi.

Lisenssin jakaminen

Jotkut Internet-palveluntarjoajat ja ohjelmistoyritykset seuraavat palvelunsa käyttävien laitteiden määrää tarkastelemalla heidän MAC-osoitteitaan. Tämän ansiosta he voivat rajoittaa ihmisten määrää, jotka voivat käyttää yhtä tilausta. Jotkut ihmiset muuttavat MAC-osoitteensa tarkoituksella päästäkseen palveluun saavuttamatta tätä rajoitusta. Tämä on kuitenkin palvelusääntöjen vastaista. Pohjimmiltaan se on petos ja siksi se on laiton. Emme suosittele MAC-osoitteesi väärentämistä, jotta jaat lisenssejä suurille ihmisryhmille.

Pysäytä jäljittäjät

Yksi tärkeimmistä syistä useimpien ihmisten MAC-osoitteen piilottamiseen on yksityisyys. Tässä digitaalimaailmassa monet yritykset haluavat saada käsiinsä online-tietosi. Mitä enemmän he tietävät käyttäjistä, sitä enemmän rahaa he voivat veloittaa esimerkiksi kohdistetuista mainoksista. Vaikka henkilöllisyyttäsi ei välttämättä ole linkitetty suoraan MAC-osoitteeseesi, kaikki selailukäyttäjät voivat olla yhteydessä toisiinsa. Verkkosivustot ja muut osapuolet voivat käyttää näitä tietoja rakentaaksesi yksityiskohtaisen profiilin sinusta. Jos haluat estää tämän, saatat joutua väärentämään MAC-osoitteesi. Tällä tavoin voit pysyä melko nimettömänä selaamisen aikana. Onneksi useimmiten MAC-osoitetta ei yleensä välitetä verkkosivustoille. Suurimman osan ajasta verkkosivustot näkevät vain IP-osoitteesi. Monet ihmiset muuttavat IP-osoitettaan, esimerkiksi käyttämällä VPN: ää.

Mikä on ero IP-osoitteen ja MAC-osoitteen välillä?

Monet ihmiset ihmettelevät usein, mikä ero on IP-osoitteen ja MAC-osoitteen välillä. Nämä kaksi voivat vaikuttaa hyvin samanlaisilta, mutta eivät ole. Reititin on määrittänyt IP-osoitteen, ja sitä käytetään joka kerta, kun pyydät jotain verkkosivustolta. IP-osoitteesi takia verkkosivusto tietää minne lähettää tietonsa. IP-osoitetta voidaan pitää reitittimen verkon osoitteena. Kaikilla laitteilla, jotka käyttävät Internetiä reitittimen kautta, on sama IP-osoite.

MAC-osoitteesi on eri laitekohtainen. MAC-laitteesi takia reititin tietää, mihin laitteeseen tiedot lähetetään. Tällä tavoin voit olla samassa Internet-yhteydessä, mutta et voi vastaanottaa toistenne hakuja. Se on myös hyvä asia: ilman MAC: ta saman Internet-yhteyden käyttäminen kuin perheenjäsenillä, kotikavereilla tai jopa muukalaisilla Starbucksissa voi aiheuttaa melko kiusallisia tilanteita.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map