Mikä on MAC-osoite? Mistä löydän omani? | VPNoverview

Jokaisella laitteella on MAC-osoite, mutta kaikki eivät tiedä mikä tämä on. Tällä MAC: lla ei ole mitään tekemistä Applen kanssa. Tässä tapauksessa MAC tarkoittaa mediapääsyn hallintaa. Se on yksilöivä osoite, jonka valmistaja on antanut laitteelle. MAC-osoitetta kutsutaan joskus myös laitteen laitteistoosoitteeksi tai fyysiseksi osoitteeksi. Se tunnistaa tietokoneesi, kannettavan, tablet-laitteen tai mobiililaitteen verkkosovittimen. Verkkosovitin tai verkkokortti varmistaa, että tietokoneesi voi muodostaa yhteyden verkkoon. MAC-osoitetta tarvitaan verkon laitteille, jotta ne voivat olla yhteydessä toisiinsa. Se myös varmistaa, että reitittimesi voi lähettää tietoja oikealle laitteelle verkon sisällä.


Mikä on MAC-osoitteen toiminta

Mac osoiteMAC-osoitteet ovat 48-bittisiä koodeja, mikä tarkoittaa, että ne koostuvat kaksitoista numeroa ja kirjainta sisältävästä sarjasta. Jokaisella MAC-osoitteella on ainutlaatuinen yhdistelmä. Tämä mahdollistaa laitteen tunnistamisen. Laitteesi Internet-kortti tai sovitin lähettää tämän MAC-osoitteen ja ilmoittaa itsensä ympäristössä oleville laitteille. Tällä tavalla reititin tietää, mihin tiedot lähetetään.

Havainnollistamiseksi: Jos kytket useita laitteita kotireitittimeen, kaikilla laitteilla on sama IP-osoite, mutta jokaisella laitteella on oma MAC-osoite. Tämän vuoksi tiedot voidaan lähettää oikeaan laitteeseen verkon sisällä. Tämä on erittäin hyödyllinen ja jopa ratkaisevan tärkeä: se varmistaa, että hakutuloksesi eivät pääse kämppiksesi kannettavaan tietokoneeseen.

Useita MAC-osoitteita yhdellä laitteella

Yhdessä laitteessa voi olla useita MAC-osoitteita. Tämä johtuu siitä, että MAC-osoite ei ole vain yksilöllinen jokaiselle laitteelle, vaan myös jokaiselle Internet-yhteydelle. Joten sinulla on erilainen MAC-osoite ethernet-yhteytellesi kuin Wi-Fi-yhteytellesi. Jopa kun käytät VPN-yhteyttä, saat uuden MAC-osoitteen kyseiselle Internet-yhteydelle. Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka käytät todennäköisesti vain yhtä MAC-osoitetta useimmissa laitteissa, niitä voi olla paljon enemmän.

Alla näet miltä se näyttää, kun laitteellasi on useita MAC-osoitteita. Ensinnäkin, siellä on Ethernet-yhteyden MAC-osoite, jota seuraavat tällä hetkellä käytössä olevan Wi-Fi-yhteyden tiedot. Kaksi viimeistä lohkoa kuvaavat tietoja VPN-yhteyksistä NordVPN: n ja Surfsharkin kanssa, joita käytettiin tässä tietokoneessa. Kaikissa näissä tapauksissa MAC-osoite löytyy ”Fyysinen osoite” -kohdan jälkeen..

MAC-osoitteet

Mistä löydän MAC-osoitteen?

MAC-osoitteesi löytäminen ei ole kovin monimutkaista, vaikka se saattaa tuntua. Ensinnäkin, voit usein löytää MAC-osoitteen laitteen fyysisestä tarrasta. Yleensä siellä on vain yksi numero. Tämä saattaa olla ongelmallista, koska tiedät nyt, että MAC-osoitteita voi olla useita (koska sinulla voi olla myös useita yhteyksiä). Jotta voit nähdä tarkalleen, mikä MAC-osoite nykyisellä yhteydelläsi on, sinun on siirryttävä laitteen asetuksiin. Alla on vaiheittainen suunnitelma MAC-osoitteesi löytämiseksi Windowsissa, Androidissa ja iOS: issa.

MAC-osoitteesi Windowsissa

Noudata alla olevia vaiheita löytääksesi MAC-osoitteesi Windows-laitteesta. Ensimmäinen selitys koskee erityisesti Windows 10 -käyttöjärjestelmää ja toinen menetelmä toimii myös käyttöjärjestelmän aikaisempien versioiden kanssa. Se toimii samalla tavalla muissa järjestelmissä.

Windows 10: ssä löydät MAC-osoitteen seuraavalla tavalla:

 1. Klikkaa yhteyslogo tehtäväpalkissa.MAC-osoite Windows 10
 2. Klikkaa “verkko & Internet-asetukset”.
 3. Uusi ikkuna tulee näkyviin. Klikkaus “Muuta yhteysominaisuuksia”.MAC-osoite Windows 10
 4. Löydät MAC-osoitteesi hetiFyysinen osoite (MAC)” alla “ominaisuudet”.MAC-osoite Windows 10

merkintä: Jos haluat nähdä kaikki laitteen MAC-osoitteet, napsauta tilan 3 kohdassa ”Näytä verkkoominaisuudet” sijaan ”Muuta yhteysominaisuuksia”..

Kaikille Window-järjestelmille voit löytää MAC-osoitteesi myös seuraavasti:

 1. Paina Windows-avain ja “R” samaan aikaan. Seuraava ikkuna tulee näkyviin:MAC-osoite Windows
 2. Täyttää “cmdJa paina kunnossa.
 3. Kirjoita “getmac / v / fo -luettelo”Näkyviin tulevassa ikkunassa. Muista sisällyttää välilyönnit, koska se ei toimi ilman niitä. Kun olet kirjoittanut sen, paina Enter.MAC-osoite Windows
 4. Näet yleiskatsauksen kaikista Internet-yhteyteistäsi. Numerot ja kirjaimet, jotka näkyvät takana Fyysinen osoite muodostavat MAC-osoitteesi.MAC-osoite Windows

MAC-osoitteesi Androidilla

Jos haluat löytää MAC-osoitteesi Androidista, voit toimia seuraavasti:

 1. Mene “Asetukset” ja paina “Laitteesta”.MAC-osoite Android
 2. Napauta “Tila”.MAC-osoite Android
 3. Löydät MAC-osoitteesi alla ”Wi-Fi-MAC-osoite”.MAC-osoite Android

MAC-osoitteesi iOS: lla

Voit selvittää, mikä MAC-osoitteesi on iPhonessa, noudattamalla näitä vaiheita:

 1.  Siirry asetuksiin ja napsauta “yleinen”.MAC-osoite iPhone
 2.  Napsauta nyt “Noin”.MAC-osoite iPhone
 3. Täältä löydät MAC-osoitteesi jälkeen “Wi-Fi-osoite”.MAC-osoite iPhone

Mac-osoitteen huijaaminen

HakkeriMAC-osoitteesi on mahdollista muuttaa jotain vähemmän tunnistettavaa. Tätä kutsutaan ”huijaamiseksi”. Huijaaminen itsessään ei ole laitonta. On kuitenkin ihmisiä, jotka muuttavat MAC-osoitettaan osallistuakseen laittomaan toimintaan nimettömästi. Hakkerit tekevät tämän esimerkiksi, joten verkossa tekemiä asioita ei voida jäljittää heihin. Tavalliset Internet-käyttäjät voivat haluta muuttaa MAC-osoitteensa käyttääkseen lisenssiä useiden ihmisten kanssa samanaikaisesti tai voidaksesi selata nimettömästi.

Lisenssin jakaminen

Jotkut Internet-palveluntarjoajat ja ohjelmistoyritykset seuraavat palvelunsa käyttävien laitteiden määrää tarkastelemalla heidän MAC-osoitteitaan. Tämän ansiosta he voivat rajoittaa ihmisten määrää, jotka voivat käyttää yhtä tilausta. Jotkut ihmiset muuttavat MAC-osoitteensa tarkoituksella päästäkseen palveluun saavuttamatta tätä rajoitusta. Tämä on kuitenkin palvelusääntöjen vastaista. Pohjimmiltaan se on petos ja siksi se on laiton. Emme suosittele MAC-osoitteesi väärentämistä, jotta jaat lisenssejä suurille ihmisryhmille.

Pysäytä jäljittäjät

Yksi tärkeimmistä syistä useimpien ihmisten MAC-osoitteen piilottamiseen on yksityisyys. Tässä digitaalimaailmassa monet yritykset haluavat saada käsiinsä online-tietosi. Mitä enemmän he tietävät käyttäjistä, sitä enemmän rahaa he voivat veloittaa esimerkiksi kohdistetuista mainoksista. Vaikka henkilöllisyyttäsi ei välttämättä ole linkitetty suoraan MAC-osoitteeseesi, kaikki selailukäyttäjät voivat olla yhteydessä toisiinsa. Verkkosivustot ja muut osapuolet voivat käyttää näitä tietoja rakentaaksesi yksityiskohtaisen profiilin sinusta. Jos haluat estää tämän, saatat joutua väärentämään MAC-osoitteesi. Tällä tavoin voit pysyä melko nimettömänä selaamisen aikana. Onneksi useimmiten MAC-osoitetta ei yleensä välitetä verkkosivustoille. Suurimman osan ajasta verkkosivustot näkevät vain IP-osoitteesi. Monet ihmiset muuttavat IP-osoitettaan, esimerkiksi käyttämällä VPN: ää.

Mikä on ero IP-osoitteen ja MAC-osoitteen välillä?

Monet ihmiset ihmettelevät usein, mikä ero on IP-osoitteen ja MAC-osoitteen välillä. Nämä kaksi voivat vaikuttaa hyvin samanlaisilta, mutta eivät ole. Reititin on määrittänyt IP-osoitteen, ja sitä käytetään joka kerta, kun pyydät jotain verkkosivustolta. IP-osoitteesi takia verkkosivusto tietää minne lähettää tietonsa. IP-osoitetta voidaan pitää reitittimen verkon osoitteena. Kaikilla laitteilla, jotka käyttävät Internetiä reitittimen kautta, on sama IP-osoite.

MAC-osoitteesi on eri laitekohtainen. MAC-laitteesi takia reititin tietää, mihin laitteeseen tiedot lähetetään. Tällä tavoin voit olla samassa Internet-yhteydessä, mutta et voi vastaanottaa toistenne hakuja. Se on myös hyvä asia: ilman MAC: ta saman Internet-yhteyden käyttäminen kuin perheenjäsenillä, kotikavereilla tai jopa muukalaisilla Starbucksissa voi aiheuttaa melko kiusallisia tilanteita.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me