Kulta ja yksityisyys: Onko tämä ilmainen laajennus turvallinen? | VPNoverview

Hunaja-logoVerkkokaupoissa suosio kasvaa jatkuvasti. Se ei ole kovin yllättävää. On niin helppoa napsauttaa osta-painiketta ja saada paketti saapumaan ovensi seuraavana päivänä. On myös paljon online-alennuksia. 20 dollarin alennus viimeisimmästä Nintendosta, 10% alennus suosikkipaitoistasi – jokainen tallennettu dollari on voitettu dollari. Tähän laajennukset, kuten Honey, astuvat sisään. Nämä ohjelmat tarkistavat Internetistä aktiivisten kuponkikoodien ja alennusten ostamista varten, jotta et koskaan kuluta liikaa. Kuulostaa hyödylliseltä, mutta onko Hunaja todella yhtä mahtavaa kuin miltä se kuulostaa?

Tässä artikkelissa kerromme sinulle lisää Honeystä, kuinka se toimii verkkokaupoissa, kuinka he ansaitsevat rahaaan ja kuinka tämä ilmainen, rahaa säästävä sovellus käsittelee henkilökohtaisia ​​tietojasi ja yksityisyyttäsi.

Mikä on kulta?

Honey on sovellus- ja selainlaajennus, joka auttaa säästää rahaa tekeessäsi ostoksia verkossa. Se perustettiin vuonna 2012 Yhdysvalloissa. Honey etsii Internetistä olemassa olevia kuponkikoodeja, jotka tekevät haluamasi tuotteet halvemmaksi. On monia sovelluksia, jotka toimivat samalla tavalla, kuten PriceScout ja InvisibleHand. Hunaja on kuitenkin tällä hetkellä tunnetuin.

Rahaa säästävät sovellukset hakevat verkosta parhaat tarjoukset. Heidän tavoitteena on tehdä verkkokaupoista mahdollisimman halpaa ja nopeaa. Erityisesti Honey-sivustolla on sekä sovellus puhelimellesi ja tablet-laitteelle että selainlaajennus tietokoneellesi. Laajennus toimii selaimesi taustalla, joten näet sen vain, kun tarvitset sitä. Aina kun teet ostoksia verkossa, napsauta selaimesi yläosassa olevaa Honey-laajennusta nähdäksesi, mitkä alennukset ovat käytettävissä.

Kuinka Honey toimii

Hunajaraha säästöHoney tekee useita muutoksia Internet-kokemukseesi. Ensinnäkin se lisää painikkeita vierailevillesi verkkosivuille, etenkin verkkokaupoissa. Näiden painikkeiden avulla voit tallentaa tietyn tuotteen ”luetteloon”. Tämä tarkoittaa, että Hunaja tarkistaa jatkuvasti tuotteen hinnan ja ilmoittaa sinulle, jos se putoaa tietyn pisteen alapuolelle, joten voit ostaa sen halvemmalla.


Toinen vaihtoehto löytyy Amazonista, massiivisesta online-markkinoista, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä Honey: n kanssa. Siellä Honey tarkistaa onko hinta, jonka maksat tietystä tuotteesta, halvin Amazonista. Joskus sama tuote ladataan Amazoniin useita kertoja, jokaisella merkinnällä on eri hinta. Honey: n avulla löydät aina halvimman vaihtoehdon ilman, että sinun tarvitsee lähteä etsimään itseäsi.

Jopa Amazonin ulkopuolella, Honey voi auttaa sinua. Kun olet täyttänyt ostoskorisi verkkokaupassa ja löytänyt itsesi kassalla, napsauta selaimesi Huna-logoa. Hunaja löytää sinulle parhaat kuponkikoodit. Yksinkertainen ja hyödyllinen sovellus, joten näyttää siltä. Mutta kysymys on: mikä on saalis? Honeyllä on nyt yli 17 miljoonaa jäsentä. Kuinka he saivat menestyksen? Ja mistä he saivat rahaa yrityksen johtamiseen, jos heidän palvelunsa ovat todella ilmaisia?

Hunajan mainonta: YouTube

Jos olet kuullut Honey-laajennuksesta aiemmin, todennäköisesti se johtuu siitä, että he ovat työskennelleet yhden suosikki online-vaikuttajasi kanssa. Honey on tukenut lukemattomia kuuluisia YouTubers-videoita, jotka sitten puhuvat laajennuksesta videoissaan. He saattavat mainita uskomattomat alennukset, jotka he pystyivät löytämään Honey: n kanssa, ja kehottivat katsojia lataamaan laajennuksen, joka “vie vain kaksi napsautusta”. Tässä on esimerkki tällaisesta sponsoroidusta videosta, tässä tapauksessa kuuluisan YouTuber-palvelun MrBeast, jolla on lähes 30 miljoonaa tilaajaa.

Sen lisäksi, että Honey ottaa suoraan yhteyttä vaikuttajiin, Honey markkinoi palveluitaan myös ostamalla mainoksia YouTubessa. Olet ehkä nähnyt nämä mainokset videon alussa (tai keskellä). Mainostensa ja sponsorointiensa takia YouTube-kaltaisilla alustoilla Honey on pystynyt kasvattamaan tuotemerkkiään ja hankkia tuhansia (ellei miljoonia) uusia käyttäjiä.

Kulta ja raha

Hunaja saattaa olla ilmainen laajennus, mutta se ei tarkoita, että se ei käsittele rahaa ollenkaan. Jotkut Honey: n sponsoroimista videoista ovat sponsoroineet kymmeniä tuhansia dollareita. Vuoden 2019 lopulla PayPal paljasti ostavansa Hunajaa 4 miljardilla dollarilla – toistaiseksi suurin hankinta. Kuinka ilmaisista ohjelmistoista voi tulla niin arvokkaita??

Kuinka Honey ansaitsee rahaa

Jokaisella menestyvällä yrityksellä on taloudellinen strategia: tapa, jolla he ansaitsevat rahaa ja pystyvät jatkamaan olemassaoloaan. Hunajan strategia liittyy komission ja tytäryhtiöiden kanssa. Heidän kumppaninsa, myyjät, joiden alennuskoodeja käytät, tarjoavat heille palkkion, kun Hunajan jäsen ostaa jotain tarjouskoodin avulla. Toisin sanoen, jos ostat jotain verkkokaupasta X Honey-koodilla, Honey saa rahaa verkkokaupasta X. Näin he väittävät, että he pystyvät pitämään Hunajan ilmaiseksi myymättä käyttäjän käyttäjän tietoja.

Hunaja on selvästi enemmän kuin yksinkertainen tietokanta kuponkikoodeille. Monet verkkosivustot, kaupat ja muut yritykset ovat solmineet Honey-sopimuksia. Nämä sopimukset, jotka johtavat palkkioihin Honeylle, luovat laajennuksen suurimman tulomuodon. Toisin sanoen Honey: n käyttämät koodit eivät ole vain yleisiä koodeja, jotka valitset Internetistä. Ne ovat aktiivisia kampanjoita, jotka auttavat Honey-alueella työskenteleviä ihmisiä elantonsa saamisessa.

Hunaja kultaa

Rahalaukku dollarimerkillä tietokoneellaSen sijaan, että antaisi sinulle vain alennuskoodeja, Honey menee askeleen pidemmälle. Heillä on erityinen kanta-asiakasohjelma, jonka avulla voit ansaita pisteitä. Mitä useammin käytät laajennusta, sitä nopeammin saat pisteitä tässä järjestelmässä, jota kutsutaan Honey Gold -järjestelmäksi. Kun sinulla on tarpeeksi pisteitä (1000 kultakultaa), voit vaihtaa ne lahjakortteihin kaikenlaisissa verkkokaupoissa, kuten Amazon ja eBay..

Tämä yksinkertainen palkitsemisjärjestelmä luo tunteen uskollisuudesta käyttäjille. He haluavat saada kyseisen hunajakullan, jotta he voivat saada lahjakortin – ja niin he jatkavat Hunajan käyttöä.

Miksi PayPal osti Honey

PayPal osti Honey: n loppuvuodesta 2019. Kauppa tapahtui vähintään 4 miljardilla dollarilla. Honey julkaisi lausunnon siitä, miten tämä vaikuttaisi jäseniin. Erityisesti he voivat tehdä yhteistyötä useamman kauppiaan kanssa ja tarjota enemmän maksutapoja. Käyttäjät voivat nyt liittyä Honey-palveluun myös PayPal-tiliensä kautta. Lisäksi Honey mainitsi nimenomaisesti, että tapaan, jolla he käsittelevät käyttäjien yksityisyyttä, ei tapahdu muutoksia. Tarkastelemme tätä tarkemmin seuraavassa osassa.

Hunajalle liittyminen PayPal-perheeseen tuo selvästi useita etuja. Joten mitä PayPal saa vastineeksi tästä kaupasta? Hunaja saattaa olla ilmainen, mutta se ei tarkoita, että se ei ansaitse rahaa. Kuten aiemmin mainittiin, Honey ansaitsee palkkioita aina, kun jäsen ostaa jotain jollakin heidän alennuskoodistaan. Näiden mahdollisten ansiotulojen lisäksi PayPal halusi kuitenkin etenkin saada kätensä Honey-tekniikkaan. Yrityksen mukaan tämä tekniikka auttaa PayPalia tavoittamaan asiakkaita ja yksilöimään ostokokemuksia. Kysymys on: miten henkilökohtaiset ostoskokemukset ja yksityisyys kulkevat käsi kädessä?

Mitä hunaja tietää sinusta?

Maailmassa, jossa mikään ei ole koskaan ”ilmaista”, on Honey-kaltaisen ilmaisen laajennuksen hankkiminen, joka ei ainakaan millään tavoin hyödytä sinua. Mitä täällä tapahtuu? Tutkimme sitä.

Käyttäjätietojen kerääminen

Palvelutoimintonsa suorittamiseksi Honey tarvitsee kerätä käyttäjätietoja. Loppujen lopuksi sen on tiedettävä missä olet Internetissä voidaksesi tarjota sinulle oikeanlaisia ​​alennuksia. Koska Honeystä on kuitenkin tullut paljon muuta kuin pelkkä alennushaku, he keräävät paljon enemmän käyttäjätietoja esimerkiksi evästeiden avulla. Kun asennat laajennuksen, näet seuraavan näytön, joka rohkaisee sinua luomaan tilin.

Tilin luominen Honey: llä

Jos päätät luoda Honey-tilin, sovellus pystyy keräämään lisätietoja sinusta. Mitä he tietävät? He mainitsevat tietosuojakäytännössään seuraavien keräämisen:

Henkilökohtaisia ​​tietoja:

 • Kirjautumistunnuksesi, jos haluat käyttää sitä (mukaan lukien sähköpostiosoitteesi, käyttäjänimesi, salasanasi)
 • Kaikki tiedot, jotka päätät jakaa profiilissasi, kuten nimesi, sosiaalisen median linkit ja profiilit (jos kirjaudut sisään Google- tai Facebook-tililläsi, he voivat tarkastella näitä tilejä, mutta vain jos he ovat julkisesti saatavilla)
 • Minkä tahansa viestinnän Honey kanssa sähköpostitse tai muilla tavoin
 • Pankkitiedot tai luottokorttitiedot, jos toimitit ne Honey Mobile App- tai Honey Pay -palvelun kautta
 • Tuotteet, jotka lisäät luetteloosi
 • Kupongit, promokoodit ja tarjoukset, jotka olet jakanut Honeylle
 • Ystävät, joihin viitat Honey
 • Kaupat, joita valitset seurata Honey Tracker -sovelluksella

Tekninen informaatio:

 • Laitetyyppi
 • Laitteesi yksilöivä tunnus
 • Sen käyttöjärjestelmä
 • Selaintyyppi
 • IP-osoite
 • Tapahtumaleimat
 • Virhelokit

Kuten näette, suuri osa heidän keräämistä henkilökohtaisista tiedoista riippuu siitä, jaatko niitä heidän kanssaan vai et. Mitä enemmän jaat, sitä tehokkaampi sovellus on ja sitä vähemmän yksityisyyttä sinulla on. Joskus heidän keräämänsä tiedot on nimettömiä ja aggregoituja auttamaan heitä analysoimaan palveluitaan.

Kääntöpuolella Honey lupaa koskaan seurata hakukoneesi historiaa, sähköposteja tai selaamista millään sivustolla, joka ei ole vähittäiskaupan verkkosivusto.

Ennakkohyväksytyissä vähittäissivustoissa Honey kerää tietoja kyseisestä sivustosta (jälleenmyyjän nimi, sivun näyttökerrat) sekä tuotteiden hinnoittelusta ja saatavuudesta. He saattavat käyttää näitä tietoja ja sinusta keräämiäsi tietoja antaa sinulle henkilökohtaisia ​​suosituksia, kuten esimerkiksi sponsoroitujen tuotetarjousten näyttämistä. Toisin sanoen, he seuraavat ostotapojasi ja säätävät verkkokaupoistasi kokemusta vastaavasti.

Käyttäjätietojen jakaminen

Liikemiehet kättelevätKulta lupaa koskaan myydä henkilötietojasi. Voidaan väittää, että ‘henkilötiedot’ eivät kata kaikkia keräämiä tietoja: ovatko tiedot ostamiesi tai etsimiesi tuotteiden todella henkilökohtaisia? Nämä tiedot, joita kutsutaan myös metatiedoiksi, voivat olla erittäin arvokkaita. Se, että Honey käyttää sitä osoittamaan sinulle henkilökohtaisia ​​tarjouksia ja räätälöityjä kokemuksia, osoittaa jo tämän. Silti heidän tietosuojakäytännönsä mukaan Honey ei myy näitä tietoja. He jakavat sen kuitenkin eri osapuolille, mukaan lukien:

 • Heidän palveluntarjoajat, jotka auttavat heitä tuotteiden ylläpidossa, markkinoinnissa, juridisissa kysymyksissä, tietoturvasuojauksessa, maksujen käsittelyssä ja niin edelleen
 • varastot ostat osoitteessa, joka tarvitsee toimitustietosi voidaksesi lähettää sinulle ostamasi tuotteen (mutta vain kun käytät Honey Mobile -sovellusta)
 • Heidän emoyhtiö, PayPal, sekä sen tytär- ja tytäryritykset

Näiden lisäksi Honey saattaa jakaa tietoja myös muille osapuolille, esimerkiksi kun heidät lain edellyttävät. He voivat myös jakaa nimettömiä tietoja muiden kanssa. Viimeinen huomautus, jonka he mainitsevat tästä aiheesta, on, että he voivat jakaa tietoja “kun he uskovat vilpittömässä mielessä, että on tarpeen suojata [heidän] oikeuksiaan, suojella sinun tai muiden turvallisuutta tai tutkia petoksia”. Vaikka tämä lausunto on tarkoituksellisesti epämääräinen kattamaan kaikki epäilyttävät tilanteet, se antaa Honeylle myös paljon tilaa jakaa käyttäjätietoja, jos he haluavat.

Kaikki nämä tiedot löytyvät yrityksen tietosuojakäytännöstä, joka on avoimesti saatavilla yrityksen verkkosivuilla. Honey kerää ja jakaa melko paljon tietosi, mikä voi olla ongelma, jos arvostat online-yksityisyyttäsi. Ainakin Honey on kuitenkin avoin politiikastaan.

Seuraako hunaja jokaista liikettäsi?

Honey-käyttäjien räätälöityjen suositusten avulla saatat ihmetellä, missä määrin he tutkivat online-käyttäytymistäsi. Mitä tietoja he käyttävät antaa sinulle henkilökohtaisia ​​tarjouksia? Jotkut ihmettelevät, onko Honey todella vakoiluohjelma, joka seuraa kaikkea mitä teet verkossa, vain voidaksesi hyötyä siitä. Yhtiö kuuli nämä huolet ja vastasi erityisellä YouTube-videolla. Tässä videossa he tekevät valheilmaisimen testin työntekijöilleen.

Työntekijät puhuvat siitä, miten he eivät myy henkilökohtaisia ​​tietojasi, kuten sähköpostiosoitettasi. He toistavat, että Honey ansaitsee rahaa toimeksiantojen kautta ja myöntävät käyttävänsä palvelua itse. Tämä video oli älykäs markkinointi, koska siinä otetaan huomioon valheentunnistustestausvideoiden viimeaikainen suosio verkossa. Joko keskustelu on avoinna siitä, onko siitä todella hyötyä totuudenmukaisen Hunajan selvittämisessä. Materiaalia voitaisiinkin muokata. Vaikka laajennus ei ehkä myy tietojasi, se ei tarkoita, että se ei näe tietojasi itsellesi – mitä se voi.

Onko Honey spyware?

Katsele kannettavaa tietokonettaPäästäksemme tämän pohjaan tutkimme asiaa itse. Jotkut ihmiset pelkäävät, että Honey saattaa olla vakooja. Vakoiluohjelmat ovat haittaohjelmien muoto, joka tartuttaa tietokoneesi, älypuhelimen tai muun laitteen ja kerää tietoja sinusta. Se vakoilee kirjaimellisesti sinua, kun käytät laitetta, seuraamalla selaimesi historiaa, lataushistoriaa, henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten kirjautumistietoja ja pankkitietoja, sekä sähköpostiasi.

Yleensä vakoiluohjelmat hidastavat laiteasi huomattavasti. Koska haittaohjelmat kirjaavat jatkuvasti kaiken tekemäsi, se vie paljon työmuistia. Selaaminen, suoratoisto ja ympäri napsauttaminen vievät kaikki huomattavasti pidempään. Kun asensimme Honey, niin ei ollut niin.

Varmistaaksesi tutkimme tietokoneemme aktiivisia prosesseja selvittääksemme, oliko Honey-ohjelmisto aktiivinen laitteen taustalla. Näin ei ollut. Lyhyesti sanottuna, Honey ei ole vakoiluohjelma, vaikka se kerää tietosi, kuten yllä ja heidän tietosuojakäytännössään mainittiin..

Hunajan toiminta selaimessasi

Voimme päätellä, että Hunaja ei seuraa kaikkia laitteesi liikkeitä. Tällä tavalla se ei vaikuta yleiseen turvallisuuteen ja yksityisyyteen. Koska se on selainlaajennus, olisi kuitenkin mielenkiintoista nähdä, kuinka se toimii selaimessa. Asensimme Honey Firefox-selaimeen ja yritimme nähdä kuinka paljon ohjelmaa seuraa. Tarkastelemalla selaimesi tehtäväpäällikköä voimme nähdä kuinka aktiivinen Hunaja oli selaamisen aikana.

Hunaja on selainlaajennus, joka näyttää olevan aktiivinen koko ajan, vaikka se näyttää usein vain hyvin vähän aktiivisuutta. Kun vierailet vähittäiskaupan verkkosivustoilla, kuten amazon, Honey: n energiavaikutus lisääntyy. Tämä tarkoittaa sitä, että se etsii oikeita alennuksia ja toteaa, että olet saavuttanut kumppanin verkkokaupan. Mikään tavallisuudesta toistaiseksi: juuri tämän Honey on tarkoitus tehdä.

Kun vierailet muilla kuin jakeluverkkosivustoilla, esimerkiksi omalla verkkosivustollamme tai muilla informatiivisilla sivuilla, jotka löytyvät Google-verkkosivun kautta, Honey: n energiavaikutus on vähäinen. Vaikka sovellus on tarkistanut, onko verkkosivusto jälleenmyyjä, se ei tee mitään muuta, kun se päättää, että se ei ole. Mitään merkittävää ei tapahdu, kun käytät sosiaalista mediaa, kuten Twitteriä ja YouTubea. Kulta ei näytä tarkkailevan siirtojasi täällä.

Verkkosivustolla käyty
Hunajan energiavaikutus
Vähittäiskaupan verkkosivusto (Amazon)Keskimääräinen / korkea
Ei-jakeluverkkosivusto (VPNoverview)Alhainen / nolla
Sosiaalisen median alusta (YouTube, Twitter)Alhainen / nolla

Aina kun Hunaja on erittäin aktiivinen, sen muisti kasvaa. Tämä tarkoittaa, että sovellus tallentaa tietoja verkkokaupoistasi käyttäytymisestä, kuten sen tiedetään. Vaikka tällä käytännöllä on ehdottomasti vaikutusta yksityisyyteesi, se ei ole välttämättä väärin. Loppujen lopuksi, käyttämällä Honey-palvelua, suostut sallimaan sen seurata online-liikkeitäsi ja tarkistaa jokaisen käyttämäsi verkkokaupan. Laajennus rakentaa tietosi profiilin, jota he käyttävät kokemuksen mukauttamiseen. Siksi laajennuksen muistin määrä kasvaa.

Lopulliset ajatukset

Hunajan rahaa säästävä sovellus on lajissaan yksi suosituimmista. Palvelun tarkoituksena on löytää käyttäjilleen parhaat, osuvimmat alennukset. Siinä on myös cash-back-järjestelmä, jossa käyttäjät voivat ansaita takaisin osan uusille tuotteille käytetystä rahasta Honey-ohjelmalla. Jotta Hunaja voisi toimia, sen on kerättävä tiettyjä henkilötietoja. Voit kieltäytyä jakamasta suurinta osaa näistä tiedoista, kuten sähköpostisi, sosiaalinen media ja muut arkaluontoiset tiedot. Tavalliselle käyttäjälle Honey käyttää tietoja kuitenkin mukauttaaksesi ja mukauttaaksesi ostokokemuksesi.

Yksityisyyden suhteen Honey ei ole paras laajennus käytettäväksi. Jos haluat pysyä nimettömänä verkossa tai et vain halua jakaa ostoksesi tottumuksesi muiden kanssa, suosittelemme sinua pysymään poissa Honey-palvelusta. Sitä varten, johon laajennus on suunniteltu, se tekee hyvää työtä. Se ei näytä sisältävän vakoiluohjelmia, ja menee aktiivisesti töihin vasta, kun löydät itsesi vähittäiskaupan verkkosivustolta tai verkkokaupasta. Tämä laajennus ei myy tietojasi markkinoijalle (tai kenelle tahansa muulle), mutta se suorittaa itse markkinoijan tehtävät. Antamalla sinulle henkilökohtaisen kokemuksen, se yrittää saada sinut ostamaan lisää verkossa, jotta he ja heidän kumppanikaupansa voivat hyötyä siitä. Voit vapaasti käyttää Hunajaa, kunhan tiedät, että tämä yritys tietää paljon sinusta ja kuinka shoppailet verkossa!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me