Kuinka turvallisesti päästä Dark Web -verkkoon: vaihe vaiheelta -opas

Tumma verkko voi olla melko vaarallinen paikka, jos et ota oikeita varotoimia. Voit pysyä suhteellisen turvallisena hyvän virustorjuntaohjelman ja kunnollisen VPN: n avulla. Jos kuitenkin haluat olla täysin tuntematon ja suojata laitettasi, tarvitset vähän enemmän. Alla on 16 vaihetta, joiden avulla voit käydä tummassa verkossa turvallisesti. Muista kuitenkin, että asiat muuttuvat nopeasti ja hakkerit älykkäämpiä päivittäin.


 1. Varmista, että sinulla on perustiedot
 2. Käytä mobiili live-käyttöjärjestelmää (valinnainen)
 3. Käytä VPN-salausta Internet-liikenteen salaamiseen
 4. Lataa Tor sen virallisilta verkkosivuilta
 5. Suorita turvatoimet
 6. Kielletään skriptit Tor-selaimessa
 7. Muuta Tor-selaimen suojaustasoa
 8. Tarkista, ettei IP-, DNS- tai WebRTC-vuotoa ole
 9. Ole tietoinen yleisistä tummista web-myytteistä
 10. Käytä muita nimettömiä palveluita
 11. Vältä kirjautumisia, tilauksia ja maksuja
 12. Tiedä minne olet menossa
 13. Käytä kryptovaluuttaa
 14. Sulje kaikki kun olet valmis
 15. Ymmärrä, että et ole koskaan 100% turvallinen
 16. Katso online-oppaita, blogeja, hakukoneita, chat-sivustoja jne.

1. Varmista, että olet saanut perustiedot alas

Tämä voi kuulostaa tylsältä. Mutta tumma verkko on monimutkainen paikka, jossa paljon voi mennä pieleen. Se on täynnä huijareita, haittaohjelmia ja tietojenkalastelusivustoja. Joskus on parempi oppia tekemällä. Pimeässä verkossa tämä ei kuitenkaan ole paras tapa. Mieluummin et saastuta tietokonettasi haittaohjelmilla tai menetä paljon rahaa ennen kuin ymmärrät kuinka se kaikki toimii. Pimeässä verkossa on enemmän kuin tarpeeksi ihmisiä, jotka haluavat väärinkäyttää tietämättömyyttä.

Siksi on tärkeää tietää tarkalleen, mitä haluat saavuttaa pimeässä verkossa, ennen kuin lataat ohjelmiston tai aloitat selaamisen. Jos tiedät mitä haluat tehdä tai löydät tummasta webistä, voit valmistautua paremmin:

Jos etsit vain jotain jännittävää tai epätavallista: Varmista, että tiedät kuinka navigoida turvallisesti tummassa verkossa.
Jos yrität ansaita voittoa Bitcoinin tai muiden kryptovaluuttojen kautta: Varmista, että ymmärrät kuinka kryptovaluutat toimivat, mikä blockchain on ja mitkä luotettavat alustat ovat muiden käyttäjien kanssa tekemisissä..

2. Käytä Live Mobile -käyttöjärjestelmää (valinnainen)

Nimettömyys on tärkein asia suojaamaan pimeässä verkossa. Ei siksi, että tumma verkko on laitonta (se ei ole), vaan siksi, että mitä anonyymempi olet – sitä turvallisempi olet. Valitettavasti Windows 10: n kaltaiset käyttöjärjestelmät eivät sovellu kovinkaan hyvin yksityisyyteen pimeässä verkossa. Windows tekee seuraavat, jotka eivät auta nimettömyysasi:

 • Tietojasi synkronoidaan jatkuvasti: selaimen historiaa, avoimia verkkosivustoja, sovellusasetuksia ja wifi-yhteyspisteitä seurataan
 • Laitteesi linkitetään automaattisesti yksilöivään mainostunnukseen kolmansille osapuolille
 • Cortana kerää tietoja, kuten: näppäinpainalluksia, hakutuloksia, mikrofonien ääniviestejä, kalenteritietoja, musiikkisoittolistoja ja jopa online-ostoksia
 • Microsoft voi kerätä kaikenlaisia ​​henkilökohtaisia ​​tietoja: henkilöllisyytesi, salasanasi, tottumuksesi ja kiinnostuksen kohteesi, käyttäjätiedot, yhteystiedot ja sijainnit

Jos hakkeri onnistuu pääsemään järjestelmääsi pimeän verkon kautta, hakkeri voi hyödyntää kaikkia näitä tietoja. Monet näistä Windowsin asetuksista voidaan helposti poistaa käytöstä (tosin kaikki!). Voit tehdä tämän käymällä läpi Windowsin asetukset tai käyttämällä hienoa ohjelmistoa, kuten W10Privacy.

Paljon parempi idea kuin käydä pimeässä Webissä Windows 10: n kautta, on käyttää suoraa mobiili-käyttöjärjestelmää, kuten Tails, Whonix, ZuesGuard tai Qubes.

Häntä, Whonix, ZeusGuard tai Qubes

Hännän logoTails (Amnesiac Incognito Live -järjestelmä) on Linux-käyttöjärjestelmän suora versio, joka ei jätä jälkeä toiminnastasi tai tietokoneesi käyttöjärjestelmästä. Tämä ilmainen käyttöjärjestelmä voidaan ladata USB-muistitikulle tai DVD-levylle. Sinun ei tarvitse asentaa sitä tietokoneellesi. Liitä vain USB-muistitikku tai aseta DVD-levy kun haluat selata jättämättä jälkeä ja lataamaan käyttöjärjestelmän. Se ei voi tallentaa evästeitä kiintolevyllesi, ellet itse kerro sitä.

Tails on myös Tor-selain esiasennettu. Tor-selain on välttämätön pimeään verkkoon pääsyä varten ja hännän asentaminen flash-asemaan säästää vaikeuksia asentaa Tor tietokoneellesi tai kannettavaan tietokoneeseen.

Vaihtoehdot häntälle

Vaihtoehtoja hännille ovat Whonix, ZeusGuard (maksettu) ja Qubes OS. Kaikilla kolmella on ylä- ja alaosat. Kyse on todella henkilökohtaisista mieltymyksistä.

Whonix on paljon kuin Tails siinä mielessä, että se on suora käyttöjärjestelmä, joka toimii normaalin käyttöjärjestelmän vieressä. Toisin sanoen voit käyttää Windowsia, Macia tai Linuxia ja käyttää vain Tailsia tai Whonixia sivulla. Kaikki mitä teet Whonixilla, reititetään Torin läpi. Ero on siinä, että Whonix kulkee samanaikaisesti normaaliin käyttöjärjestelmääsi virtuaalikoneen kautta. Tämä tekee pimeästä webistä kirjautumisen sisään ja ulos paljon nopeampaa ja yksinkertaisempaa. Se epäilemättä myös tekee siitä vähemmän turvallista. Heidän kotisivulla on yksityiskohtaiset ohjeet.

Qubes OS on yhden käyttäjän työpöytäkäyttöjärjestelmä, jonka sisällä on joukko virtuaalikoneita. Sillä on vain noin 30 000 käyttäjää. Se on kiistatta turvallisin vaihtoehto, koska käyttöjärjestelmä koostuu useista eri virtuaalikoneista. Esimerkiksi Edward Snowden käyttää Qubes-käyttöjärjestelmää nimettömyytensä turvaamiseen.

Live-käyttöjärjestelmä ei tue VPN-verkkoja

On kuitenkin erittäin tärkeää huomata, että monet live-käyttöjärjestelmät eivät tue VPN-verkkoja. Tämä on hyvästä syystä. Tämäntyyppiset käyttöjärjestelmät toimivat erillisissä virtuaalikoneissa, mikä tarkoittaa, että sen kytkemiseen henkilöllisyyteesi tai muuhun tietokoneesi tietoon on hyvin vähän. Tässä tapauksessa VPN-tilauksen tekeminen voi tehdä sinusta paremmin havaittavissa kuin vain Tor-verkon käyttämisen. Tämä johtuu siitä, että VPN: t ottavat tässä tapauksessa käyttöön pysyvän sisääntulosuojan tai pysyvän poistosolmun. Tämä tarkoittaa vain, että, ironisesti kyllä, VPN esittelee uuden havaitsemistavan.

 • Joten kun käytät suoraa käyttöjärjestelmää -> Käytä Toria, mutta ei VPN: tä (voit ohittaa vaiheet 2 ja 3 ja jatkaa vaiheeseen 4)
 • Kun käytät Windowsia, Macia tai Linuxia -> Käytä VPN ja sitten Tor (siirry vaiheeseen 2)

Tietysti kaikki eivät tunnu mukavalta ladata ja käyttää kokonaan uutta käyttöjärjestelmää. Jos päätät olla käyttämättä tummaa verkkoa hännän kautta, noudata seuraavia vaiheita.

3. Käytä VPN-salausta Internet-liikenteen salaamiseen

Norjalainen VPN InternetVaikka käytätkin Tor-selainta, kuka tahansa, jolla on riittävästi aikaa, resursseja ja tietotaitoa, voi edelleen jäljittää liikenteesi. Itse asiassa Tor-selaimessa todettiin haavoittuvuus vuonna 2017, joka joissain tapauksissa vuoti todellisia IP-osoitteita. Tämä ongelma oli erityisen vakava MacOS- ja Linux-käyttäjille. Jos nämä käyttäjät olisivat ottaneet varmuuden myös saada VPN toimimaan taustalla, heidän todelliset IP-osoitteensa eivät kuitenkaan olisi vaarantuneet.

Siksi on erittäin suositeltavaa, että käytät VPN: tä Torin lisäksi selaamalla tummaa verkkoa. VPN: t salaavat verkkoliikenteen ja varmista, että IP-osoitteesi on piilotettu hakkereilta tai hallituksen valvonnalta, vaikka Tor-selaimessa olisi vuoto. Lisätietoja VPN: istä on yksityiskohtaisessa selityksessä. Huomaa kuitenkin, että kaikki VPN-palveluntarjoajat eivät ole yhtä luotettavia. Ilmaisissa versioissa on usein hidasta palvelua, tietorajoituksia ja tietoturvavuotoja. Suosittelemme NordVPN: n käyttöä hyväksi VPN: ksi, joka toimii hyvin Torin kanssa.

Huomaa kuitenkin, että monet live-mobiili-käyttöjärjestelmät, kuten Tails, eivät tue VPN: n käyttöä. Jos käytät yhtä näistä live-mobiilisovelluksista, voit ohittaa tämän VPN-asennuksen vaiheen ja siirtyä suoraan suorittamaan joitain ylimääräisiä turvallisuusvarotoimia.

4. Lataa Tor sen virallisilta verkkosivuilta

Tor sipulireitittimen logoMobiili live-käyttöjärjestelmä, kuten Tails ja Whonix, ovat jo asentaneet Tor-selaimen, joten voit siirtyä eteenpäin vaiheeseen 4, jos käytät niitä. Tämä on kuitenkin tärkeää Windows-, Mac-, Linux- tai Android-käyttäjille.

Tor-selain on mielenkiintoinen kohde hakkereille ja valtion virastoille. Tor-selaimen vääriä versioita on luotu rikkomaan käyttäjiä ennen kuin he edes käyttävät pimeää verkkoa tai seuraavat käyttäjän käyttäytymistä pimeässä verkossa. Jälkimmäinen lähestymistapa on erityisen houkutteleva valtion virastoille.

Sinänsä sinun tulisi aina ladata Tor-selain sen virallisilta verkkosivuilta: https://www.torproject.org/
Varmista, että lataat aina selaimen uusimman version ja pidät se aina ajan tasalla. Tällä tavoin varmistat, että sinulla on uusimmat suojausmenetelmät käytössä.

5. Suorita turvaohjeet

Ennen kuin avaat Tor-selaimen, sinun tulee:

 • Sulje kaikki koneesi välttämättömät sovellukset, esimerkiksi Netflix, salasananhallinnat.
 • Pysäytä tarpeettomien palveluiden ajaminen, esimerkiksi OneDrive.
 • Peitä verkkokamerasi paperilla. Kameran käyttö on hämmästyttävän helppoa, vaikka et huomaa.
 • Asenna laitteeseesi hyvämaineinen ja täysin päivitetty virustentorjuntaohjelma.
 • Asenna laatu- ja ajantasaiset haittaohjelmien torjuntaohjelmat. Lisätietoja haittaohjelmista on haittaohjelma-osiossa.
 • Sammuta sijaintisi laitteellasi. Sijaintisi löytyy IP-osoitteesi sekä itse laitteen kautta.
  • Windows 10: ssä voit sammuttaa sijaintisi asetuksista > yksityisyys > Sijainti > Poista sijainti + poista sijaintihistoria
  • MacOS: Järjestelmäasetukset > turvallisuus & Tietosuojapaneeli > yksityisyys > poista valinta kohdasta Ota sijaintipalvelut käyttöön
  • Tails tai muu live-käyttöjärjestelmä: sinun ei tarvitse huolehtia sijaintisi vuotamisesta.

Pimeä verkko indeksoi hakkereiden kanssa, jotka tarttuvat kaikkiin tilaisuuksiin hyödyntää kaikkia mahdollisesti huomaamatta jääneitä yksityiskohtia. Jos pimeän verkon hakkeri onnistuu hakkeroimaan järjestelmäsi, kaikki taustalla käyttämäsi sovellukset ja palvelut ovat avoinna hyökkäykseen..

Pohjimmiltaan paras tapa pysyä turvassa pimeässä verkossa on varmistaa, että potentiaalisella hakkerilla on vähän tai ei lainkaan tietoa. Tämä tarkoittaa, että sinun ei pitäisi satunnaisesti selata pimeää verkkoa tai antaa henkilökohtaisia ​​tietoja. Älä napsauta epäilyttäviä linkkejä. Jätä läsnäolostasi mahdollisimman vähän jälkiä. Nämä varotoimet vähentävät todennäköisyyttäsi, että sinut kohdistetaan.

Kun olet avannut Tor-selaimen, älä muuta Tor-selaimen näytön kokoa. Kummallista, tämä pitää sinut turvallisempana. Lisäksi ollaksesi turvallisella puolella, älä koskaan kirjoita suoraan Tor-selaimeen. Sen sijaan kirjoita haku muistilappuun ja kopioi se selaimeen. Edistyneillä seurantamenetelmillä voidaan tunnistaa tarkka tapa kirjoittaa.

Ei myöskään ole haittaa tarkistaa, kuinka hyvin Tor-selaimesi (tai päivittäinen selaimesi, kun et ole pimeässä verkossa) on suojattu seurantaa vastaan. Panopticlick antaa sinun tarkistaa yhdellä napsautuksella, onko selaimesi suojattu: mainosseuranta, näkymätön jäljityslaite, ns. ”Hyväksyttävä mainos” ja digitaalinen sormenjälkesi.

6. Kielletään skriptit Tor-selaimessa

Verkkosivustojen skriptejä voidaan käyttää online-toiminnan seuraamiseen: niistä tulee osa digitaalista sormenjälkeäsi. Tor on sisällyttänyt mukavan ominaisuuden selaimeen varmistaakseen, että mikään verkkosivusto ei pysty suorittamaan komentosarjoja sinulle. Aktivoi tämä siirtymällä selaimen oikean yläkulmaan ja napsauttamalla symbolia, jossa on S-kirjain. Valitse vaihtoehto Ota rajoitukset käyttöön maailmanlaajuisesti, ja sinulla on hyvä mennä.

Tor-selaimen komentosarjojen rajoitukset

Näiden asetusten muuttaminen on tärkeää, koska verkkosivustot suorittavat usein skriptejä ilmoittamatta siitä sinulle. Tämä on erityisen vaarallista pimeässä verkossa, koska .onion-sivustot ovat sääntelemättömiä ja ympärillä on paljon haittaohjelmia. Estämällä komentosarjoja vähennät tietokoneesi tartunnan mahdollisuutta. Jopa komentosarjojen estäminen ei suojaa sinua kaikilta vahingoilta. Siksi tummassa webissä selatessasi on kuitenkin noudatettava varovaisuutta.

Varmista oikeassa yläkulmassa oleva S-merkki varmistaaksesi, oletko kieltänyt skriptit Tor-selaimessa onnistuneesti. Kun vieressä on huutomerkki, verkkosivustot voivat silti käyttää luvattomia skriptejä. Jos huutomerkkiä ei ole, olet turvassa kaikilta ei-toivotuilta skripteiltä.

Jos haluat poistaa käytöstä skriptit jokapäiväiseen käyttöön eri selaimessa, voit tehdä tämän parhaiten laajennuksen avulla.

 • Chrome tai Brave: Scriptsafe
 • Firefox: NoScript

Molemmat laajennukset antavat sinun päättää, mitkä sivustot voivat käyttää JavaScriptiä ja mitkä eivät. Huomaa: molemmat laajennukset voivat poistaa kaikenlaiset tavalliset verkkotoiminnot käytöstä poistamalla JavaScriptin.

7. Muuta Tor-selaimen suojaustasoa

On myös mahdollista nostaa itse Tor-selaimen turvatasoa. Voit tehdä tämän napsauttamalla Tor-logoa vasemmassa yläkulmassa. Valitse nyt Turvallisuusasetukset. Ikkuna aukeaa, jolloin voit muuttaa suojaustasoa keskitasosta korkeaan.

Tor-selaimen suojausasetukset

turva-asetukset tor

Luonnollisesti korkein asetus on turvallisin. Valitettavasti tämä asetus hidastaa Internet-yhteyttä huomattavasti ja aiheuttaa joidenkin verkkosivustojen toimimattomuuden. Korkein suojausasetus poistaa käytöstä useimmat video- ja äänimuodot, jotkut fontit ja kuvakkeet eivät välttämättä näy oikein, JavaScript on poistettu käytöstä ja jotkut kuvat eivät välttämättä näy oikein.

Tor on sisällyttänyt tämän suojausasetuksen tarkkaan tarkoitukseen suojata käyttäjäänsä monilta pimeän verkon sivustoilta, jotka saattavat yrittää hallita laitteitasi tai levittää haittaohjelmia. Tämä asetus on kuitenkin rajoittava, koska se ei salli tumman webin rajoittamatonta selaamista. Viime kädessä se on päätös turvallisuuden ja pääsyn välillä. Suosittelemme pitäytymistä korkeimmissa suojausasetuksissa.

8. Tarkista, onko IP, – DNS- tai WebRTC vuoto

On mahdollista, että kaikista näistä turvatoimenpiteistä huolimatta sinulla on edelleen IP- tai DNS-vuoto. Tämä tarkoittaa, että jonkinlaisen vian tai vuodon kautta IP-osoitteesi on edelleen jäljitettävissä kolmansille osapuolille. WebRTC on sisällytetty useimpiin selaimiin reaaliaikaisen viestinnän, kuten ääni- ja videopuhelujen, sallimiseksi. Tämän avulla voit puhua suoraan selaimesta käyttämällä web-kameraasi, mikrofonia tai kuulokkeita. Ongelmana on, että suurin osa äänipuheluista lähetetään vertaisverkkoyhteyden kautta, mikä vaatii tarkan IP-osoitteesi. Joten jos olet esimerkiksi Google Chromessa ja sinulla on WebRTC käynnissä, todellinen IP-osoitteesi paljastuu, jopa kun käytät VPN: tä. Tämä ongelma on erityisen yleinen Google Chromen kanssa. Hajottaaksesi tämän ominaisuuden voit asentaa tämän Chromen laajennuksen.

Tarkista seuraavista verkkosivustoista, onko yhteytesi todella nimettömiä:

 • ipleak.net
 • dnsleaktest.com
 • WebRTC-testi

Näillä sivuilla voit nähdä, onko oikea IP-osoitteesi näkyvissä. Kaikki nämä verkkosivustot tekevät käytännössä saman asian. Sivun yläosassa julkinen IP-osoitteesi on näkyvissä ja sen alla on sijaintisi. Jos VPN toimii oikein, todellinen osoitteesi ja IP-osoitteesi eivät näy missään sivulla.

9. Ole tietoinen yleisistä pimeistä web-myytteistä

Pimeästä verkosta on monia myyttejä. Tietoisuus niistä antaa sinulle paremman kuvan siitä, mitä voit odottaa ja toivoa tekevän pimeässä verkossa. Kun tiedät nämä myytit, olet vähemmän todennäköisesti hakkereiden tai huijareiden saalis. Nämä ovat joitain yleisimmistä myytteistä:

Myytti
Totuus
Kaikki tietoverkkorikollisuus tapahtuu pimeässä verkossaSuurin osa verkkorikollisuuksista tapahtuu tavallisessa verkossa
Tumma verkko on massiivinenVerrattuna syvään verkkoon, tumma raina on suhteellisen pieni. Syväverkko koostuu akateemisista tietokannoista, pankkiportaaleista, yritystiedoista, yritysverkoista, web-sähköpostitileistä ja paljon muuta. Tämä on paljon suurempi kuin pimeässä verkossa olevat 250 000 – 400 000 verkkosivustoa
Tumma verkko on tarkoitettu vain teknisille ammattilaisille tai nörtteille.Jos noudatat oikeita varotoimia, kuka tahansa voi päästä pimeään verkkoon suhteellisen turvallisesti. Tor-selain, VPN: t ja hännät tai muut live-käyttöjärjestelmät ovat kaikkien saatavilla, eikä niitä ole liian vaikea käyttää aloittelijoille.
Tumma verkko on laitonItse pimeä verkko ei ole laiton. Tor-selain, joka sinun on käytettävä tummaan verkkoon; käyttää kuitenkin erittäin vahvaa salausta, joka on laiton joissakin maissa. Sinänsä pimeä verkko on epäsuorasti laiton joissakin maissa. Näissä maissa on kuitenkin joka tapauksessa kauaskantoisia Internet-rajoituksia. Nämä ovat maita, kuten Kiina, Venäjä, Valkovenäjä, Turkki, Irak ja Pohjois-Korea
Kaikki mitä voit tehdä pimeässä verkossa, on laitontaPimeä verkko ei sinänsä ole laitonta, eikä kaikki siellä tapahtuva laiton. Joko on laitonta pimeässä verkossa vai ei, riippuu maasta, josta käytät pimeää verkkoa. Selvyyden vuoksi: käytä vain tätä peukalosääntöä: jos jokin on laitonta maassa, jossa olet, niin on myös laitonta tehdä sama asia pimeässä verkossa. Joten jos on laitonta myydä huumeita offline-tilassa, se on myös laitonta myydä huumeita tummassa verkossa. Jos olet epävarma, muista aina selvittää mikä on laillista ja mikä ei

10. Käytä anonyymejä lisäpalveluita

Vaikka syötät tummaan verkkoon täysin nimettömästi, on silti mahdollista luovuttaa henkilökohtaiset tietosi vahingossa käyttämällä joitain verkkopalveluita, kuten hakukoneita, laajennuksia, tiedostojen jakamista, sanansaatijoita, sähköposteja jne. Monet verkkopalvelut käyttävät evästeitä, seurantalaitteita ja skriptit kerätäksesi tiettyä tietoa sinusta. Siksi on parempi valita vaihtoehtoiset verkkopalvelut, jotka arvostavat yksityisyyttä. Alta löydät joukon palveluita, joilla voidaan suojata yksityisyyttäsi.

Nimettömät hakukoneet

Hyvällä yksityisellä hakukoneella voit käyttää hakukonetta DuckDuckGo Googlen sijasta. Vaikka suurin osa hakukoneista ei toimi pimeässä verkossa, DuckDuckGo toimii. Sipulin osoite on https://3g2upl4pq6kufc4m.onion/

Vaihtoehtoisia hakukoneita, jotka toimivat pimeässä verkossa, ovat SearX ja Startpage

Suojatut salasanat

Kannettava tietokone salasanallaSuojatut salasanat ovat vielä tärkeämpiä pimeässä verkossa kuin tavallisessa (pinta) verkossa. Jos et halua käydä vaivaa, kun etsit kunnollisen salasanan joka kerta ja säilytät sen turvallisesti, saat hyvän salasananhallinnan. Kaksi hyvää vaihtoehtoa on Bitwarden ja LessPass. Molemmat ovat ilmaisia ​​ja avoimen lähdekoodin ohjelmia. Paras vaihtoehto on ladata nämä palvelut verkkosivustonsa kautta.

File-salaus

Jos aiot ladata tai lähettää tiedostoja tummaan verkkoon, voi olla hyvä idea saada ne salattuina. Luotettava, ilmainen ja avoimen lähdekoodin salausväline on PeaZip. Tämä työkalu tukee 181 erityyppistä tiedostotyyppiä. Valitettavasti PeaZip ei ole käytettävissä macOS-käyttäjille. Vaihtoehto Mac-käyttäjille on Keka.

Nimetön lähettäminen / jakaminen

Jos haluat jakaa tiedostoja nimettömästi, OnionShare on erittäin hyvä vaihtoehto. Se on saatavana Windows, macOS ja Ubuntu. Dropbox ja muut sen kaltaiset tiedostojenjako-ohjelmistot ovat tunnettuja siitä, etteivät ne kunnioita käyttäjiensä tai tietojen yksityisyyttä. OnionShare -sovelluksella voit jakaa kaiken kokoisia tiedostoja verkkopalvelimen kautta. Vaihtoehto on Firefox Send. Vaikka sen ovat suunnitelleet Firefoxin luojat, voit käyttää sitä myös Firefox-selaimen ulkopuolella. Tämän palvelun avulla voit jakaa tiedostoja, jotka ovat enintään 1 Gt tai 2,5 Gt / lähetys, jos luot tilin – mitä emme suosittele.

Nimettömät toimistopalvelut

Jos etsit vaihtoehtoa Google-dokumenteille, joilla on parempi turvallisuus, tutustu Etherpadiin. Tämä ohjelmisto on täysin avoimen lähdekoodin etkä tarvitse edes tiliä sen käyttämiseen. Toinen vaihtoehto on Cryptpad. Voit käyttää sitä tekstien kirjoittamiseen, laskentataulukoiden luomiseen tai salamannopeiden esitysten tekoon. Vain ihmiset, joille on annettu käyttöavaimet, pääsevät tiedostoon.

Videocalling (VoIP)

(Video) -puheluihin on saatavana useita hyviä palveluita, kuten Linphone tai Mumble. Linphone on ilmainen ja avoimen lähdekoodin versio, sitä voidaan käyttää Windows MacOS-, IOS-, Android- ja GNU / Linux-käyttöjärjestelmissä. Ohjelmistolla on päästä päähän -salaus. Mumble on vähän erilainen. Se on suunniteltu erityisesti pelaamiseen, se ei pidä mitään lokkeja eikä myöskään tallenna keskusteluja. Siinä ei kuitenkaan ole mitään päästä päähän -salausta. Ohjelmisto on saatavana Windowsille, macOS X, IOS ja Ubuntu. Jos haluat tietää enemmän, voit tutustua luetteloomme parhaista videopuhelupalveluista.

Lähetetään nimettömiä viestejä

Ricochet tai Signal tarjoavat turvallisempia keinoja tekstiviestien lähettämiseen kuin tavallinen viestisovellus. Toinen hyvä vaihtoehto on TorChat. Tämä sovellus on osa Toria ja antaa sinun keskustella kaikkien sitä käyttävien käyttäjien kanssa. Sinun ei tarvitse rekisteröityä. TorChat antaa sinulle automaattisesti numerotunnuksen, joka sinun on lähetettävä toiselle henkilölle, jonka kanssa haluat puhua. Voit tehdä tämän kertomalla toiselle henkilölle suoraan (kasvokkain) tai lähettämällä tunnusnumerosi salatulla sähköpostilla (katso seuraava vaihe). Tämä mahdollistaa suuren nimettömyyden keskusteltaessa, jota et yleensä pääse muualle.

Sähköpostien lähettäminen turvallisesti ja nimettömästi

Suosittu online-sähköpostipalvelu on ProtonMail. Heidän sähköpostitileillään on vakio päästä päähän -salaus. Gmailin tai Hotmailin kautta lähetetyt sähköpostit ovat yleensä helppo siepata ja / tai tulkita. Salatut sähköpostipalvelut ovat paljon turvallisempi vaihtoehto. Näillä palveluilla on yleensä tiukemmat datarajat. Joten jos aiot käyttää yksinomaan salattuja sähköpostitilejä, kannattaa ehkä luoda useita. Tässä on luettelo salattujen sähköpostin tarjoajista.

On myös mahdollista luoda väliaikainen sähköpostiosoite (ns. Poltin). Tämän etuna on, että voit luoda online-tilin mille tahansa verkkosivustolle, vahvistaa rekisteröintisi ja sitten koskaan olla huolissasi siitä, että postilaatikkoasi pommitetaan hyödytöntä sähköpostia kyseiseltä verkkosivustolta. Joitakin tunnettuja väliaikaisia ​​sähköpostiosoitteiden tarjoajia ovat: TempMail, 10minutemail ja Guerrillamail.

Jos et todellakaan halua siirtyä toiseen sähköpostiosoitteeseen tummassa Web-selauksessa, niin ainakin varmista, että tavallinen sähköpostitilisi saa jonkin verran lisäsuojausta PGP: n kautta (aika hyvä yksityisyys). Tämä voidaan tehdä lisäämällä lisäpalvelu tavallisen sähköpostitilisi päälle, kuten Mailvelope. Tämä palvelu toimii palveluntarjoajien, kuten Gmail tai Hotmail, ja monien muiden kanssa. Huomaa, että tämä vaihtoehto ei ole yhtä turvallinen kuin väliaikainen sähköpostiosoite tai salattu sähköpostiosoite. Paljon tietoja sinusta voidaan jäljittää tavallisen sähköpostiosoitteesi kautta.

11. Vältä kirjautumisia, laajennuksia, tilauksia ja maksuja

Jos haluat selata tummaa verkkoa turvallisesti, nimettömyys on paras vaihtoehto. Jos päätät kirjautua tietyille käyttäjä- tai pankkitileille, nimettömyys vaarantuu. Koskaan ei ole hyvä idea kirjautua verkkopankkitilillesi tummassa Webissä. Kun olet kirjautunut sisään käyttäjätilille, jokaiselle verkkosivuston toiminnalle voidaan liittää kyseinen profiili, Tor tai ei. Siksi on parasta olla kirjautumatta mihinkään profiiliin tai tiliin surffailtaessa tummassa webissä.

Jotkut sivustot vaativat kuitenkin tilin käyttöoikeuden saamiseksi. Tässä tapauksessa voit luoda satunnaistetun ja kertakäyttöisen sähköpostiosoitteen, luoda tilin, jota et voi millään tavalla tunnistaa henkilökohtaisesti, ja käyttää tätä tiliä verkkosivuston selaamiseen. Käyttäjätilin luominen, jota et voi jäljittää, tarkoittaa sitä, että et käytä nimeäsi, syntymäpäivääsi, harrastuksiasi, kiinnostuksen kohteitasi, sijaintiasi jne. Mitä satunnaisempi ja nimettömämpi se on, sitä parempi. Katso lisätietoja turvallisen salasanan luonnissa tästä oppaasta.

Useimmat ihmiset käyttävät selaimissaan ainakin muutamaa laajennusta. Monet näistä laajennuksista voivat kerätä henkilökohtaisia ​​tietoja sinusta, sijainnistasi ja online-käyttäytymisestäsi. Siksi on parempi olla ottamatta niitä käyttöön etsiessäsi pimeää verkkoa.

12. Tiedä minne olet menossa

Tumma verkko ei ole varustettu tavallisella hakuhakemistolla, kuten Google. Sinun on tiedettävä minne haluat mennä ennen kuin pääset pimeään verkkoon. Tämä tarkoittaa, että tietyillä URL-osoitteilla on valmiit pääsy oikeille sivuille. Ei ole viisasta käydä satunnaisesti verkkosivustoilla, koska on helppo saapua mihin et halua olla. Pimeässä verkossa on joitain Internetin haitallisimpia elementtejä, kuten lapsipornosivustot.

Jotta pimeässä verkossa olisi jonkinlaista suuntaa, on hakemistosivustoja, jotka voivat auttaa sinua löytämään haluamasi. Yksi yleisimmistä paikoista, joissa monet ensimmäiset käyttäjät käyvät, on ”Piilotettu Wiki”.

Muita hyviä paikkoja tummassa webissä navigoimiseen ovat:

 • duckduckgo: https://3g2upl4pq6kufc4m.onion/
 • SearX
 • Aloitussivu

13. Käytä kryptovaluuttaa

BitcoinPimeässä verkossa on erilaisia ​​kauppapaikkoja (tunnetuimmin nyt vanhentunut Silk Road). Monet näistä kauppapaikoista todennäköisesti myyvät laittomia tuotteita maassasi. Siksi sinun tulee olla varovainen ja huomioida maasi lait ennen kuin ostat mitään pimeästä verkosta.

Kaikkia myytäviä pimeässä verkossa ei kuitenkaan ole laitonta. Ja on myös mahdollista, että haluat ostaa jotain laillisesti, mutta nimettömästi. Kaikkien ostamiesi ei välttämättä tarvitse olla julkista tietoa. Kaikki finanssitapahtumat pimeässä verkossa käyvät kryptovaluutan sijaan tavallisten pankkisiirtojen tai luottokorttien sijaan. Tällä varmistetaan nimettömyys sekä sinulle että myyjälle.

Bitcoinilla on taipumus olla etunimellä, jota ihmiset ajattelevat kuuleessaan salauksen valuuttaa. Sillä on tunnettu nimi ja sitä pidetään usein turvallisena, luotettavana ja nimettömänä. Tämä ei kuitenkaan ole täysin totta. Bitcoinilla on useita tietosuojakysymyksiä, kuten osoitteen uudelleenkäyttö, kytketyt solmut, seurantaevästeet ja blockchain -analyysit. Tämä tarkoittaa, että joku voi yhdistää henkilökohtaiset tietosi transaktioon. Sellaisenaan edullinen vaihtoehto on käyttää yksityisyyteen keskittyvää kolikkoa. Kaksi suosituinta ovat Monero ja Zcash, vaikka on olemassa myös muita vaihtoehtoja. Hyvä yleiskatsaus löytyy täältä.

Ennen kuin ostat jotain pimeästä verkosta, varmista, että olet tietoinen maan laeista ja siitä, kuinka salausvaluutat toimivat.

14. Sulje kaikki, kun olet valmis

Kun olet lopettanut pimeän verkon selaamisen, muista sulkea kaikki selainikkunat ja kaikki muu niihin liittyvä sisältö. Jos käytit Tails-ohjelmaa, sammuta käyttöjärjestelmä ja palaa takaisin tavalliseen käyttöjärjestelmään. Ollaksesi turvallisella puolella: tee nopea käynnistys uudelleen.

15. Ymmärrä, että et ole koskaan 100% turvallinen

Vaikka noudattaisit uskollisesti kaikkia edellisiä vaiheita, et silti takaa täydellistä turvallisuutta pimeässä verkossa. Voit luovuttaa tahattomasti henkilökohtaisia ​​tietoja tai napsauttaa vioittunutta linkkiä. Hakkerit etsivät jatkuvasti uusia tapoja turvajärjestelmien ja asetusten ympärille. Mikään aikaisemmista vaiheista ei myöskään suojaa sinua vahingoittuneilta laitteistoilta. Jos tietokoneesi laitteisto on saanut tietyn tyyppisiä haittaohjelmia, Internetin käyttö on jo vaarannettu. Lyhyesti sanottuna on paljon, mitä voit tehdä parantaaksesi turvallisuuttasi pimeässä verkossa, mutta mikään ei ole koskaan varmaa.

16. Katso online-oppaita, blogeja, hakukoneita, chat-sivustoja jne.

Tien löytäminen tummasta webistä voi olla melko vaikeaa. Siksi olemme keränneet muutamia resursseja, joita voit käyttää auttamaan sinua eteenpäin. Sinun ei tarvitse luottaa pelkästään hakemistoihin. Huomaa, että nämä sivustot voivat sisältää vinoja merkkejä tai jopa suoran haittaohjelman. Mikään pimeässä verkossa ei ole koskaan todella turvallista. Älä luota ketään, käytä järkeäsi ja kirjoita omalla vastuulla.

Sivustotyypit
Linkki
foorumit
 • Keskitin: http://thehub7xbw4dc5r2.onion/index.php
 • Piilotetut vastaukset: http://answerszuvs3gg2l64e6hmnryudl5zgrmwm3vh65hzszdghblddvfiqd.onion/
Hakukoneet
 • Kynttilä: http://gjobqjj7wyczbqie.onion/
 • Ei paha: http://hss3uro2hsxfogfq.onion/
Blogit
 • OnionSoup: http://soupksx6vqh3ydda.onion/?ref=VisiTOR
Newssites
 • New York Times: https://www.nytimes3xbfgragh.onion/
 • Tietosuojauutiset: https://privacyintyqcroe.onion/
 • ProPublica: https://p53lf57qovyuvwsc6xnrppyply3vtqm7l6pcobkmyqsiofyeznfu5uqd.onion/

Lopulliset ajatukset

Tämän oppaan avulla voit pysyä suhteellisen turvallisena käydessäsi pimeässä verkossa. Kuten aiemmin mainittiin, tumma raina on kuitenkin melko hankala. Pimeään verkkoon pääsy voi viedä paljon vaivaa, ja kun olet siellä, et todennäköisesti pääse käymään monilla verkkosivustoilla. Suosittelemme lukemaan paljon tummasta webistä ennen kuin yrität käydä tässä Internet-osassa. Viimeiseksi, jos et ole varma siitä, mitä pimeässä verkossa tehdä, saatat hyvinkin pysyä pintaverkon verkkosivustoissa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map