Kuinka turvallinen on Bluetooth-yhteys? | VPNoverview.com

Bluetooth on langaton menetelmä tietojen siirtämiseksi laitteesta toiseen. Useimmissa tapauksissa Bluetooth on turvallisempi kuin Wi-Fi. Kuten kaikissa langattomissa järjestelmissä, tietosi voidaan kuitenkin siirtää muille, joille et aio ollut päästä tietoihisi. Eikä vain musiikin suoratoisto Bluetooth-kuulokkeisiin voi vaarantua. Bluetooth voi paljastaa paljon tietoja matkapuhelimesta, kannettavasta tietokoneesta tai tietokoneesta. On aika olla tietoinen Bluetoothin käytön turvallisuus- ja yksityisyysriskeistä.


Kuinka Bluetooth toimii

bluetoothKymmenennellä vuosisadalla Harald Tanskasta tuli Tanskan kuningas ja yhdisti valtakunnan Norjan kanssa. Tunnustuksena Pohjoismaiden merkityksestä matkapuhelinteknologioiden maailmassa matkapuhelinkuulokkeiden langattoman yhdistämisen tekniikka nimettiin häneltä. Bluetooth-tekniikka on protokolla paikallisen verkon perustamiseksi. Tässä verkossa kuulokkeet ja muut oheislaitteet voivat olla yhteydessä matkapuhelimeesi ja muihin laitteisiin.

Kun kytket Bluetooth-laitteen, tietoja vaihdetaan tietokoneesi tai puhelimen kanssa. Ensin on todettava, että tämä on laite, joka on kytketty aiemmin, tai uuden yhteyden muodostamiseksi. Tavallisessa käytössä puhelin tai tietokone ei muodosta automaattisesti yhteyttä uuteen laitteeseen. Koska sinun on hyväksyttävä uudet yhteydet, Bluetooth-yhteys on yleensä suojattu tunkeutumiselta ulkopuolisilta laitteilta, jotka eivät vielä ole verkon osaa.

Kuten tavallista, hakkerit kuitenkin löytävät tapoja ohittaa nämä suojaukset päästäksesi puhelimeesi tai tietokoneeseesi. Bluetooth on yksi turvallisimmista langattomista viestintäprotokollisista. Mutta on heikkouksia, joita hakkerit voivat hyödyntää.

Kuinka hakkerit pääsevät Bluetoothin kautta

Mikään turvajärjestelmä ei ole täydellinen, ja Bluetooth ei ole poikkeus. Tiedot laitteen ja Bluetooth-yhteyden muodostavien oheislaitteiden välillä on salattu. Mutta hakkerit työskentelevät jatkuvasti rikkoakseen tämän salauksen. Hakkerit salata todennäköisemmin tiedot laitteista, jotka käyttävät vanhempia Bluetooth-versioita. Kun salaus on rikki, hakkerit voivat salakuuntelemaan kaikki laitteellesi ja laitteelta kulkevat tiedot. Napauta pankkisalasanasi vanhemmassa Bluetooth-yhteydellä varustetussa kellossa, ja hakkeri saattaa pystyä noutamaan tietosi.

Yksi parhaimmista Bluetooth-ominaisuuksista on alue, jolla voit muodostaa yhteyden laitteeseesi. Voit kävellä pois puhelimelta pöydälläsi ja silti kerätä viestejä älykellosta. Mutta tämä alue antaa hakkereille myös runsaasti tilaa yrittää siepata signaali. Onpa sitten kuntosalilla tai paikallisessa kahvilassa, hakkeri voi havaita Bluetooth-signaalin.

kuulokkeet bluetoothJoissakin kuulokkeissa on tietoturva-aukkoja, jotka helpottavat hakkerointia. Kun hakkeri murtaa kuulokemikrofonisi, heidän on helppo kuunnella niitä tai yksinkertaisesti tallentaa keskustelut. Hakkeri voi sitten saada henkilökohtaisia ​​tietoja käytettäväksi sinua vastaan. Useimmat yritykset tarvitsevat henkilökohtaisia ​​tietoja henkilöllisyytesi tarkistamiseksi, kun soitat. Puhelinsoittoasi kuunteleva hakkeri voi sitten matkia sinusta varastamaan henkilöllisyytesi. Hän voisi myös oppia osoitteesi ja kuulla sinut keskustelemasta tulevista loma-suunnitelmista. Tämä voisi tarjota helpon tilaisuuden tunkeutua kotiisi, kun he tietävät olet poissa.

Toinen suosittu hakkeri huijaa puhelintasi yhteyden luomiseen uuteen laitteeseen. Hakkerit ohittavat uusien laitteiden lupavaatimuksen. Tämä hyökkäys vaatii enemmän taitoja kuin monet muut Bluetooth-hakkerit. Mutta tämä voi antaa myös paljon lisätietoja. Kun laite on muodostanut tällaisen yhteyden, se lähettää ja vastaanottaa kaikki pyydetyt tiedot yhteyden kautta.

Suojaa Bluetoothasi hakkeroinnilta

Vaikka et ehkä pysty suojaamaan kaikkia mahdollisia tietoturvauhkia, muutama yksinkertainen vaihe voi parantaa huomattavasti Bluetooth-tietoturvaa. Aluksi määritä Bluetooth-asetuksissa laite muodostamaan yhteys vain luotettaviin laitteisiin. Tämä johtaa usein yrityksiin muodostaa yhteyksiä uusiin laitteisiin. Toiseksi voit määrittää laitteen vaatimaan pin-koodia uuden yhteyden luomiseksi. Tämän ansiosta jonkun on käytännössä mahdotonta huijata puhelintasi uuden yhteyden luomiseen.

Yksi parhaimmista asioista, jotka voit tehdä suojaamaan Bluetooth-laitettasi salakuuntelulta tai muulta kuulokkeiden murtautumiselta, on sammuttaa Bluetooth, kun sitä ei käytetä. Rajoittamalla hyökkääjien mahdollisuutta päästä Bluetooth-laitteeseesi parannat todennäköisyyttä turvallisuuden ylläpitämisessä. Monet automaatiosovellukset, kuten If This Then That tai Tasker, voidaan asettaa sammuttamaan Bluetooth automaattisesti, kun poistut paikasta tai katkaiset laitteen. Tämä ei vain paranna tietoturvaa, mutta antaa myös jonkin verran lisäystä laitteen akun käyttöikään.

Se ei ole vain hakkereita, joista sinun on huolehdittava

Saatat ajatella, että hakkerit ovat ainoa uhka, joka sinun on huolestuttava yrittäessäsi käyttää Bluetoothiasi tavoilla, joita et hyväksynyt. Valitettavasti näin ei vain ole. Monet sovellukset, mukaan lukien Facebookin, Googlen ja muiden suositut sovellukset, voivat käyttää laitteesi Bluetoothia tarkkaillaksesi sijaintiasi jatkuvasti.

Älypuhelimen sijaintimerkkiKun sammutat Bluetooth-laitteen laitteesta, se lopettaa lähettämisen, mutta tunnistaa silti laitteen lähellä olevat Bluetooth-signaalit. Sovellusten valmistajat voivat käyttää sijaintisi määrittämiseen tietoja siitä, mitkä Bluetooth-signaalit ovat saavuttamassa puhelimeesi. Monet sovellusten valmistajat ilmoittavat tietosuojalausunnossaan, että he käyttävät Bluetoothia sijaintisi seuraamiseen. Tämä tarkoittaa, että nämä yritykset voivat seurata koti- ja työosoitteitasi, kun vierailet uudessa lääkärissä, suosikki ostospaikoitasi ja paljon muuta elämästäsi. Bluetooth on erittäin tarkka seurantasignaali.

Voit suojata yksityisyyttäsi tällä sovellusvalmistajien Bluetooth-hyökkäykseltä. Lue huolellisesti tietosuojalausunto nähdäksesi, käyttävätkö käyttämäsi sovellukset sijainnin seurannassa Bluetoothia. Koska sijainnin seuranta vaatii luvan, voit poistaa laitteellasi kyseisten sovellusten luvat käytöstä. On tärkeää huomata, että vaikka sijaintipalvelut ja Bluetooth olisi kytketty pois päältä laitteellasi, sovellusten valmistajat voivat seurata sijaintiasi Bluetoothin kautta, kunhan et poista sovelluksen käyttöoikeuksia käytöstä.

Suojaa yksityisyyttäsi ja tietoturvasi noudattamalla muutamaa yksinkertaista sääntöä Bluetooth-yhteydellä. Kytke Bluetooth pois päältä, kun sitä ei käytetä, muodosta yhteys vain luotettaviin laitteisiin ja seuraa käyttöoikeuksia, jotka annat sovelluksille, kun asennat niitä. Vaikka mikään turvajärjestelmä ei ole täydellinen, noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​varotoimia, voit tehdä Bluetoothista mahdollisimman turvallisen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me