Kuinka suojata yksityisyyttäsi Android-laitteilla | VPNOverview

Android-matkapuhelinAndroid-käyttöjärjestelmä on nykyään markkinoiden hallitsevin. Android omistaa 87 prosenttia älypuhelinten markkinoista. Lisäksi 66 prosenttia tableteista käyttää Androidia. Yhdysvalloissa tämä tarkoittaa yli 107 miljoonaa ihmistä, joiden Android-puhelin on taskussa päivittäin. Vaikka suurin osa meistä arvostaa Android-puhelimiemme tarjoamaa mukavuutta ja palvelua, monet eivät ehkä ole tietoisia yksityisyyttä koskevista riskeistä näiden laitteiden käytön yhteydessä. Tekemällä muutama mukautus Android-laitteeseesi, voit varmistaa yksityisyytesi paremman suojan.


Miksi murehtia Android-tietosuojaa?

Koska Android on suurin älypuhelinlaitteiden käyttöjärjestelmä ja Google on niin tunnettu nimi, saatat ajatella, että heidän tuotteidensa yksityisyyteen ei ole mitään huolenaiheita. Valitettavasti yksinkertainen Android-tietosuojakäytännön lukeminen paljastaa paljon huolestuttavaa tietosuoja-asiantuntijoita.

Googlen tietosuojakäytännössä kerrotaan, että Android-laitteesi kerää tietoja, mukaan lukien sähköpostien, valokuvien ja videoiden sisältö. Ne seuraavat myös kuinka käytät laitteen sovelluksia ja selaimia. Lisäksi Google kerää tietoja hakutermeistä, miten käytät mainoksia, kenelle soitat ja kuinka kauan puhut heidän kanssaan. Android tarkkailee sijaintiasi GPS: n, laitteen antureiden ja lähellä olevien Wi-Fi: n, matkapuhelinten ja Bluetooth-laitteiden kautta.

Kaikki nämä tiedot kerätään heidän palveluidensa parantamiseksi. Google haluaa erityisesti parantaa mainostajien kohdistamista paremmin. Google voi veloittaa enemmän, jos he voivat kohdistaa mainoksia hyvin tiettyihin ihmisryhmiin. Suurin osa Googlen Android-voitoista tulee mainonnasta, joka perustuu sinulta laitteeltasi kerättyihin tietoihin.

Mainosasetukset

Mainosasetusten hallinnoiminen Android-laitteellasi on yksi parhaista toimenpiteistä, jotka voit tehdä henkilökohtaisten tietojen suojaamiseksi.

Tietosuoja-asetukset android

Voit tehdä tämän siirtymällä Android-laitteesi asetuksiin. Etsi Google. Se voi löytyä henkilökohtaisesta tai järjestelmävälilehdestä laitteestasi riippuen. Napauta sitä avataksesi Google-tiliisi suoraan liittyvät asetukset.

Tietosuoja-asetukset android

Useimmissa laitteissa Mainokset näkyvät luettelon kärjessä. Napauta Mainokset, niin saat esiin Google-tiliisi kohdistetun mainonnan asetukset.

Tietosuoja-asetukset android

Mainokset-ruudussa voit napauttaa Google-mainokset siirtyäksesi verkkosivulle, jossa esitetään lisätietoja siitä, kuinka Google käyttää tietojasi mainonnassa. Voit estää Android-sovelluksia ja -palveluita luomasta henkilökohtaisia ​​profiilisi aktiviteettiasi mainostarkoituksia varten napsauttamalla Liukusäätimien mukauttaminen -kohdan vieressä olevaa liukusäädintä. Tämä estää kaiken tulevan profiloinnin ja estää profiilisi käytön kohdistettujen mainosten näyttämisessä.

Jos haluat siirtyä askeleen pidemmälle, napauta Palauta mainostunnus poistaaksesi profiiliin jo tallennetut tiedot tunnuksesta, jonka Google antaa tilillesi.

Sijainninseuranta-asetukset

Yksi oheisimmista tavoista, jolla Android rakentaa kiinnostavien profiilien mainostajille, on sijainnin seuranta. Tiedot siitä, missä käyt Android-laitteellasi, tarjoaa tärkeitä yksityiskohtia elämästäsi offline-tilassa, joita mainostajat eivät muuten voineet saada. Tämä voi monella tavalla olla painajainen niille, jotka ovat huolissaan heidän yksityisyydestään.

Seuraamalla Android-laitteesi sijaintia kaikkialla, Google voi määrittää kotisi ja työpaikat, missä usein shoppailet, kuka lääkäri on, missä lapsesi käyvät koulussa ja monia muita yksityisiä tietoja. Tietoja, joita et yleensä jaa Googlen kanssa vapaaehtoisesti, ja et melkein varmasti haluaisi jakaa mainostajille. Sijaintiasetusten säätäminen voi auttaa pitämään henkilökohtaiset tietosi yksityisinä.

Tietosuoja-asetukset android

Asetukset-valikossa sijainti-asetukset löytyvät usein Tietosuoja ja turvallisuus -kohdasta. Joillakin laitteilla se voi kuitenkin löytyä sijainnista tai vastaavasta otsikosta.

Tietosuoja-asetukset android

Napauta Tietosuoja- ja turvallisuusnäytössä kohtaa Sijainti ja säädä sijaintiasetuksia.

Tietosuoja-asetukset android

Täällä voit selata sovelluksia, jotka ovat viime aikoina käyttäneet sijaintitietojasi. Voit napsauttaa kutakin sovellusta tai palvelua säätääksesi lupaa käyttää sijaintiasetuksia tai sammuttaaksesi kaiken sijainnin käytön kytkemällä näytön yläosassa olevaa liukusäädintä.

Tietosuoja-asetukset android

Napauttamalla Paranna tarkkuutta pääset asetuksiin, jotka määrittävät sijaintisi muulla kuin puhelimen GPS-laitteella. Android voi etsiä lähellä olevia Wi-Fi-verkkoja auttaaksesi sinua selvittämään sijaintisi näiden verkkojesi läheisyyden perusteella. Android voi myös kartoittaa sijaintisi alueellasi lähetettävien lähellä olevien Bluetooth-laitteiden kautta. Tämä toimii, vaikka laitteesi Bluetooth olisi kytketty pois päältä. Voit pitää sijaintisi nimettömänä napsauttamalla liukusäätimiä yhdellä tai molemmilla ‘Pois’.

Tietosuoja-asetukset android

Napauta takaisin Sijainti-ruudussa kohtaa Paikannusmenetelmä rajoittaaksesi pääsyä laitteen eri paikannuskeinoihin. Harvinta tarkennusmenetelmä on rajoittaa Android vain GPS: n käyttöön. Valitse tämä menetelmä parhaan yksityisyyden suojan takaamiseksi.

Sovelluksen käyttöoikeuksien rajoittaminen

Kun asennat minkä tahansa sovelluksen laitteeseesi, kyseinen sovellus tarvitsee luvan käyttää tiettyjä puhelimen palveluita, jotta jotkin sovelluksen ominaisuudet voidaan ottaa käyttöön. Vaikka sinun ei tarvitse hyväksyä kaikkia pyydettyjä käyttöoikeuksia, jotkin toiminnot saattavat heikentyä, jos kieltäydyt luvan. Tästä syystä suurin osa ihmisistä yksinkertaisesti suostuu mihin tahansa lupapyyntöihin, jotka sovellus tekee asennuksen yhteydessä.

Monet sovellukset hyödyntävät tätä tosiasiaa pyytämällä käyttöoikeuksia, joita ei vaadita sen toimintojen suorittamiseen. Tähän voi kuulua pääsy yhteystietoluetteloihin, mikrofoniin, kameraan tai muihin sovelluksiin. Voi olla hyvä idea käydä läpi joitakin sovelluksia tarkistaa myönnetyt käyttöoikeudet ja ehkä peruuttaa ne, joita ei näytä vaadittavan..

Tietosuoja-asetukset android

Etsi Asetukset-valikosta Sovellukset-asetus. Tämä voi olla Laite-välilehden, Henkilökohtainen-välilehden tai Asetukset-kohdan luettelossa.

Tietosuoja-asetukset android

Napauta Sovellukset-valikossa Sovellusten hallinta. Sovellusten hallinta tuo esiin luettelon kaikista Android-laitteellesi asennetuista sovelluksista. Napauta kutakin sovellusta, jonka käyttöoikeuksia haluat tutkia.

Tietosuoja-asetukset android

Napauta Käyttöoikeudet säätääksesi, mihin palveluihin sovellus pääsee.

Tietosuoja-asetukset android

Jos katsomme kamerasovellusta, näemme sen pääsevän Kameraan ilmeisistä syistä. Lisäksi sillä on pääsy sijaintiisi, jotta voit merkitä valokuvasi missä se otettiin, jos valitset tämän vaihtoehdon. Kameralla on myös pääsy mikrofoniin, joten voit ääniohjauksen avulla kertoa puhelimellesi, milloin napsauttaa valokuvan. Viimeinkin sovelluksella on pääsy Tallennustilaan, jotta se voi tallentaa laitteellesi ottamiasi valokuvia. Poista kaikki näistä käytöstä kytkemällä liukusäädin pois päältä.

Vaikka on selvää, miksi kamera tarvitsee pääsyn Kameraan, joidenkin sovellusten käyttöoikeudet eivät välttämättä ole niin ilmeisiä. Vaaditun luvan poistaminen käytöstä voi pilata sovellustasi. Sinun ei tarvitse paniikkia, jos niin tapahtuu. Palaa vain sovellukseen ja ota tarvittava lupa uudelleen käyttöön.

Tietosuoja on tärkeä

Olitpa huolissasi yksityisten tietojen suojaamisesta Android-laitteellasi vai annatko laitteen lapsellesi, yksityisyysasetusten tarkistaminen on hyvä tapa varmistaa, että tietosi pysyvät yksityisinä. Nämä yksinkertaiset toimenpiteet auttavat sinua ylläpitämään sinulle sopivaa yksityisyyden tasoa.

Toinen yksinkertainen vaihe on verkkoyhteyden asettaminen VPN: n (Virtual Private Network) kautta. Tämä järjestelmä voi auttaa pitämään sijaintisi ja Web-käytön yksityiskohdat nimettömänä ja tarjoamaan myös etuja, kuten välttää maantieteellisiä rajoituksia videoiden suoratoistopalveluille. Lisätietoja siitä, kuinka VPN voi helposti auttaa suojaamaan yksityisyyttäsi verkossa.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me