Kuinka selata Internetiä nimettömästi VPNOverview

Monet online-toiminnoista eivät ole niin yksityisiä kuin luuletkaan. Nykyään lukemattomat osapuolet yrittävät seurata verkkokäyttäytymistämme mahdollisimman tarkasti. Internet-palveluntarjoajamme, verkkojemme ylläpitäjät, selaimesi, hakukoneet, asentamamme sovellukset, sosiaalisen median alustat, hallitukset, hakkerit ja jopa verkkosivustomme, joissa vierailemme, tietävät – jossain määrin – mitä teemme verkossa. Jos et halua kumppanisi selvittävän tilaamasi erityistä syntymäpäivälahjaa, inkognito-moodin käyttäminen riittää. Jos et halua kenenkään tietävän mitä teet verkossa, yksinkertainen inkognito-tila ei tee sitä.


Haluatko surffata, suoratoistaa tai ladata nimettömästi? On muutama tapa suojata online-yksityisyyttäsi. Esittelemme tässä artikkelissa pari tapaa ja neuvoja, joiden avulla voit pysyä nimettömänä verkossa. Kerromme sinulle kaikista VPN: ien, välityspalvelimien ja Tor: n tehokkuudesta, jotka kaikki ovat työkaluja, joiden avulla pysyt tutkan alla.

Vinkki 1: Turvallinen ja tuntematon selaaminen VPN: llä

VPN-suojausVPN: n (Virtual Private Network) käyttö on sopiva tapa selata Internetiä nimettömästi. Kun olet muodostanut yhteyden VPN-palvelimeen, yhteys on suojattu. Ohjelmisto varmistaa, että kaikki verkkoliikenteesi on salattu erityisillä protokollilla, joten muut eivät enää voi lukea näitä tietoja.

Lisäksi IP-osoitteesi pysyy piilossa, koska olet ottanut automaattisesti käyttämäsi VPN-palvelimen IP: n. IP-osoite on Internet-yhteytesi tunnusnumero ja voi paljastaa sijaintisi ja viime kädessä henkilöllisyytesi. VPN piilottaa tämän IP-osoitteen oman takanaan. Tällä tavoin käymäsi sivustot eivät näe todellista IP-osoitettasi eivätkä pysty tunnistamaan sinua.

Monet VPN-palveluntarjoajat eivät kirjaa aktiviteettiasi, kun käytät heidän palveluitaan. Tämän tuotteen he lupaavat sinulle: nimettömän selaamisen. Nämä palveluntarjoajat tarjoavat käyttäjilleen taatun nimettömyyden turvallisilla VPN-yhteyksillään.

Salattu VPN-tunneli, joka suojaa sinua eri ryhmiltä

Naamioidun IP: n yhdistäminen suojattuun yhteyteen varmistaa VPN-käyttäjille, että kukaan ei enää voi jäljittää heidän verkkokäyttäytymistään. Kaikki VPN-palveluntarjoajat eivät kuitenkaan ole yhtä tiukat tämän lupauksen antamisessa. Jos haluat nimetä Internet-yhteytesi nimettömäksi, on tärkeää etsiä luotettava ja hyvä VPN-palveluntarjoaja, jolla ei ole kirjauskäytäntöä. Lokiton kirjauskäytäntö varmistaa, että VPN-palveluntarjoaja ei rekisteröi mitään online-aktiviteettejasi. Tällä tavalla edes hallitus ei voi saada palveluntarjoajaa luovuttamaan näitä tietoja, koska siellä ei yksinkertaisesti ole mitään, mitä antaa. Suurimman osan ajasta on fiksu hankkia premium-VPN, koska yksityiset tietosi eivät aina ole turvallisen ilmaisen VPN-palveluntarjoajan käsissä..

ExpressVPN: Luotettava jättiläinen

Yksi esimerkki luotettavasta VPN-palveluntarjoajasta on ExpressVPN. ExpressVPN: llä on suuri määrä palvelimia ympäri maailmaa ja ne tarjoavat vahvoja suojausvaihtoehtoja. Jos tilaat heidän palvelut, saat pääsyn ohjelmistoon, joka suojaa kaikkia laitteitasi ja toimii Windows-, Mac-, Android- ja iOS-käyttöjärjestelmissä. Voit muodostaa samanaikaisesti yhteyden Internetiin jopa viidellä laitteella yhdellä tilauksella. ExpressVPN sopii erittäin hyvin niille, jotka haluavat pystyä surffata, suoratoistaa ja ladata täydellisen nimettömänä.

ExpressVPN on erittäin käyttäjäystävällinen. Kun olet hankkinut tilauksen, voit asentaa sovelluksen ja muodostaa yhteyden suojattuun VPN-palvelimeen muutamalla napsautuksella. Sovellus toimii laitteen taustalla, kun taas voit selata ja suoratoistaa tavalliseen tapaan, vain turvallisesti ja nimettömästi. Jos haluat tietää enemmän tästä palveluntarjoajasta, lue täydellinen ExpressVPN-arvostelu.

CyberGhost: Käyttäjäystävällinen VPN

Toinen hyvin toimiva VPN on CyberGhost. CyberGhost on käyttäjäystävällinen VPN-palveluntarjoaja, joka auttaa sinua selaamaan nimettömästi. Heillä on suuri määrä palvelimia ympäri maailmaa, mikä tekee erittäin helpoksi löytää tarpeitasi vastaava palvelin. Heidän palvelimet varmistavat, että voit selata Internetiä ilman rajoituksia. Voit jopa käyttää Netflixiä ja ladata torrentteja vapaasti CyberGhostin avulla. CyberGhost-sovellusta on erittäin helppo käyttää, ja jos sinulla on vaikeuksia sen selvittämisessä, CyberGhostilla on myös loistava asiakastukitiimi, joka auttaa sinua.

Jos HTTP-verkkosivustolle, johon yrität käydä, on HTTPS-vaihtoehto, CyberGhost varmistaa, että sinut ohjataan automaattisesti sivuston suojattuun versioon. Tällä tavalla voit selata nimettömästi ja turvallisesti kaikkina aikoina. Lue yksityiskohtainen arvostelu CyberGhostista saadaksesi lisätietoja tästä VPN: stä.

Vinkki 2: Käytä oikeaa selainta

On viisasta palata perusasioihin ja varmistaa, että ne auttavat suojaamaan nimettömiäsi. Mutta mitä selainta on parasta käyttää tässä tapauksessa? Eri suosituilla selaimilla on hyvin erilaisia ​​tapoja käsitellä käyttäjän yksityisyyttä. Niillä on myös erilaisia ​​turvallisuustasoja. Tässä osassa keskustellaan useista tunnetuista selainvaihtoehdoista.

Pysy kaukana Microsoft Internet Explorerista ja Edgestä

Microsoft Edge -logoKun harkitset verkkoturvallisuutta ja yksityisyyttä, suosittelemme, että et käytä Microsoftin selaimia (Internet Explorer ja Edge). Internet Explorer ei enää vastaanota päivityksiä, mikä tekee selaimesta erittäin haavoittuvan ja altistaa sen käyttäjät erilaisille riskeille, mukaan lukien monet tietoverkkorikollisuuden muodot. Microsoft Edge on Internet Explorerin virallinen seuraaja ja saa turvallisuuspäivityksiä. Silti näiden selainten tietosuojatasot eivät ole hyviä. Sillä ei ole seurantasuojausta, kuten muut selaimet tekevät. Tämä ja muut tavat, joilla Microsoftilta puuttuu yksityisyyden suoja, johtavat meihin neuvoa pysymään poissa Internet Explorerista ja Edgestä, jos haluat keskittyä yksityisyyden suojaamiseen..

Google Chrome: älä mene Googlelle yksityisyyden vuoksi

Google Chrome -logoChrome-selain tukee useita ponnahdusikkunoiden estäjiä ja muita yksityisyyttä koskevia selainlaajennuksia. Silti Chrome on Googlen omaisuus, mikä on huono uutinen yksityisyydellesi. Google hyötyy siitä, että sillä on mahdollisimman paljon tietoja käyttäjistään. Tietoja käytetään henkilökohtaisten mainosten näyttämiseen ja Googlen hakukoneen parantamiseen. Monet ihmiset arvostelevat Googlea tapaa käsitellä ihmisten yksityisyyttä. Esimerkiksi, on kysytty, miksi Chromen käyttäjät kirjautuvat usein automaattisesti sisään Google- tai Gmail-tilillään. Tällä tavalla Google voi jäljittää kaiken selailutoimintasi ja yhdistää sen sinuun henkilönä. Nämä tiedot synkronoidaan sitten kaikilla laitteillasi. Käytätkö Android-älypuhelinta sellaisten sovellusten kanssa, kuten Google Maps? Sitten Google tietää heti vielä enemmän sinusta. Jos arvostat yksityisyyttäsi, Chrome ei ole paras valinta selaimelle.

Applen Safari tekee työnsä hyvin

Apple Safari -logoViime aikoina Applen selaimessa Safari menee todella hyvin tietosuojaan. Selain on ottanut käyttöön uusia ominaisuuksia, jotka estävät digitaalisen sormenjäljen tekemisen, mikä vaikeuttaa muiden osapuolten seuraamaan sinua verkossa. Siinä on myös älykäs seurannan ehkäisy. Tämä poistaa automaattisesti ensimmäisen osapuolen seurantaevästeet, jotka verkkosivustot sijoittavat Safari-selaimeen seitsemän päivän kuluttua. Tämän järjestelmän takia sivustot voivat seurata kävijöitä paljon lyhyemmän ajan. Sen lisäksi Safari tarjoaa hyödyllisiä laajennuksia, jotka parantavat online-tietosuojaasi. Palaamme tähän myöhemmin.

Mozilla Firefox: paras ja tunnetuin yksityisyysselain

Firefox-logoJos kysyt meiltä, ​​Mozilla Firefox on paras ”normaali” selain käyttäjille, jotka arvostavat heidän yksityisyyttään. Asioiden käynnistämiseksi Firefoxilla on useita suojausominaisuuksia, kuten suojaus tietojenkalastelulta ja haittaohjelmilta. Sen lisäksi Firefoxin käyttäjät saavat automaattisesti varoituksen, kun verkkosivusto yrittää asentaa lisäosia. Yksityisyyden suhteen Firefox on erittäin turvallinen valinta myös siksi, että se tarjoaa hyödyllisiä laajennuksia, jotka suojaavat käyttäjiä kaikenlaiselta seurannalta ja yksityisyyden loukkauksilta. Nämä lisäosat ovat useimmiten erityisesti Firefoxille.

Toisin kuin useimmat muut selaimet, Firefox on avoimen lähdekoodin versio. Tämä tarkoittaa, että jokainen voi tarkistaa koodin, josta Firefoxin ohjelmisto koostuu. Tämän läpinäkyvän työskentelytavan takia Mozilla ei voinut vain rakentaa seurantaominaisuuksia, vaikka se haluaisi. Joku huomaa ja tekee siitä esityksen, mikä olisi kauhistuttavaa Mozillan maineelle.

Seuraavan tason nimettömät selaukset: Tor-selain

Tor sipulireitittimen logoJos todella haluat selata nimettömästi, Tor-selain voi olla mielenkiintoinen vaihtoehto. Tor (sipulireititin) on online-verkko salattua ja tuntematonta viestintää varten. Tor toimii melkein samalla tavalla kuin muut selaimet, kuten Firefox, Safari ja Chrome. Toisin kuin muut selaimet, Tor sallii kuitenkin selata täysin nimettömästi. Tor-verkko koostuu tuhansista palvelimista ympäri maailmaa. Kaikki sen läpi kulkeva tietoliikenne leikataan pieniksi paloiksi, jotka myöhemmin salataan ja lähetetään useiden palvelimien kautta ennen kuin ne päättyvät määränpäähänsä. Tämä prosessi maksaa aikaa, ja siksi Tor-selain voi olla suhteellisen hidas. Mutta riippumatta siitä, kuinka hidas se on, se varmistaa, ettei kukaan näe mitä teet verkossa.

Tyttö hakee Internet-tiedoston Tor-solmujen kautta

Tärkeä sivuhuomautus Torin käytölle on, että se salaa vain osan siitä, mitä teet verkossa. Vain selaimen läpi kulkeva Internet-liikenne on suojattu. Palvelut, kuten Skype ja WhatsApp, käyttävät Internetiä ilman selainta. Tor ei voi tarjota sinulle suojaa täällä.

Toinen mainitsemisen arvoinen asia on, että Tor tarjoaa käyttäjille pääsyn tummaan verkkoon. Pimeässä verkossa selaaminen on tehtävä erittäin huolellisesti. Tätä Internetin “pimeää osaa” ei ole säännelty, mikä tarkoittaa, että turvallisuuteen liittyy paljon riskejä. Esimerkiksi siellä on erittäin helppo törmätä haittaohjelmiin. Siksi useimmille meistä VPN: n käyttö Firefox-selaimen kanssa on helpompi, parempi ja turvallisempi vaihtoehto.

Vinkki 3: Anonyymi selaaminen välityspalvelimen avulla

Välityspalvelimen käyttö tarjoaa myös nimettömyyttä verkossa. Kun käytät välityspalvelinta, lähetät tietopyynnön välityspalvelimelle, joka sitten lähettää sen oikealle verkkosivustolle. Verkkosivusto näkee vain välityspalvelimen IP-osoitteen, ei omaa. Välityspalvelimella ei ole samaa salaustasoa kuin VPN: llä. Vaikka vierailemasi verkkosivustot eivät voi nähdä suoraan kuka olet, IP-osoitteesi ja verkkoliikenteesi on edelleen paljon helpompi selvittää kuin olisi VPN: ää käytettäessä. Muut osapuolet voivat silti nähdä, mitä teet. Ainoa asia, joka estää heitä tietämästä henkilöllisyyttäsi, on välityspalvelimen IP. Tämä johtuu kaikesta siitä, että välityspalvelimet eivät suojaa yhteyttäsi.

Henkilö, joka muodostaa yhteyden Internetiin välityspalvelimen kautta

Välityspalvelimet nähdään useimmiten kevyemmin, ilmaisina vaihtoehtona VPN: lle. Ne saattavat vastata tarpeitasi, mutta muista, että heillä ei ole samoja turvallisuusstandardeja kuin VPN: llä.

Vinkki 4: Käytä tuntematonta hakukonetta

duckduckgoOn myös mahdollisuus käyttää nimettömää hakukonetta. DuckDuckGo on todennäköisesti tunnetuin tuntematon hakukone. Nimettömät hakukoneet, kuten DuckDuckGo, ovat vaihtoehtoja Googlelle, Bingille, Yahoo: lle ja muille hakukoneille, jotka haluavat kerätä ja käyttää tietojasi. Kun käytät DuckDuckGo-palvelua, hakutermejäsi ja napsauttamasi linkkejä ei jäljitetä. Lisäksi käymäsi verkkosivustot eivät näe käyttämiäsi hakutermejä. He tietävät kuitenkin edelleen, että olet käynyt heidän sivullaan. Tämä rekisteröinti tapahtuu IP-osoitteesi kautta. DuckDuckGon kautta voit etsiä Internetistä enemmän nimettömyyttä kuin tavallinen hakukone, mutta se ei voi tarjota sinulle täydellistä nimettömyyttä tai yksityisyyttä.

DuckDuckGolla ei ole samaa budjettia ja henkilöstöä kuin isoilla yrityksillä, kuten Googlella. Tämä tarkoittaa, että esitelty hakutulos ei ole yhtä optimoitu. Jotkut kuitenkin sanovat, että tämä on todella hyvä asia niille, jotka keskittyvät yksityisyyteen. Loppujen lopuksi DuckDuckGo näyttää kaikille, jotka kirjoittavat samat avainsanat, samat hakutulokset. Päinvastoin, Google säätää tulokset käyttäjän profiiliin. DuckDuckGon epätarkkuus osoittaa siis, että he todella pitävät kiinni nimettömyyslupauksestaan. Suosittelemme, että kokeilet DuckDuckGoa nähdäksesi, pidätkö siitä.

Toinen tuntematon hakukone on Aloitussivu. Tämä on yksityisyyttä suojaava hakujärjestelmä, joka hakee hakutulokset Googlesta, mutta ei käytä seurantaa. Suosittelemme myös kokeilemaan tätä.

Vinkki 5: minimoi seuranta oikeilla selainlaajennuksilla

Siellä on monia selainlaajennuksia, jotka auttavat lisäämään online-tietosuojaasi ja turvallisuutta. Nämä laajennukset on usein helppo asentaa ja käyttää. Mainoksen estäjän, salasananhallinnan ja VPN-selainlaajennuksen lisäksi voit kokeilla myös tiettyjä lisäosia ja laajennuksia, jotka minimoivat seurannan.

Yksityisyyspiiri ja aave

Privacy Badger ja Ghostery ovat selainlaajennuksia, jotka havaitsevat ja estävät kolmansien osapuolien seurantaevästeet, jotka on asetettu tietokoneeseesi selaamisen aikana. Näiden evästeiden estäminen estää kolmansia osapuolia seuraamasta sinua verkossa. Asensitko Privacy Badger tai Ghostery ja kävitkö verkkosivulla, joka yrittää asentaa kolmansien osapuolien seurantaevästeitä? Sitten nämä laajennukset otetaan käyttöön. Hyvä sinulle, huono online-markkinoijalle ja erittäin hyvä yksityisyydellesi.

Vinkki 6: Ole varovainen Facebookissa ja Googlessa

Facebookin tiedetään jakavan käyttäjien henkilökohtaiset tiedot mainostajien kanssa. Siksi naisilla on taipumus saada naisten hygieniamainoksia Facebook-syötteeseen, kun taas miehet eivät. Facebook vie kuitenkin tätä käytäntöä paljon pidemmälle: he seuraavat myös mitä teet, kun et ole heidän sivustollaan. Jos olet etsinyt autovakuutusta verkossa, on erittäin todennäköistä, että näet asiaankuuluvan mainoksen Facebook-syötteessäsi. Facebook antaa sinun muuttaa tätä hieman tilisi yksityisyysasetuksissa. Kun olet muuttanut näitä asetuksia, ne eivät ehkä enää näytä valittuja lisäyksiä, mutta näet silti lisäykset. Lisäksi he keräävät tietoa sinusta. Omien palvelujensa avulla niiden seurantaa ei voida poistaa käytöstä, voit vain hiukan säätää, mitä uutissyötteessäsi esiintyy.

Googlen avulla voit myös poistaa käytöstä lisäämisen. Tämä ei tarkoita jälleen kerran, että kaikki lisäykset katoavat, eikä Google lopeta tietoliikenteen seuraamista. Pääsääntöisesti voit sanoa, että nämä suuret yhtiöt, jotka rakentuvat lisääntyneeseen tuloon, eivät lopeta seurantaa meitä, ellemme tee siitä mahdotonta esimerkiksi VPN-yhteyden kautta.

Lopulliset ajatukset

Voit tehdä erilaisia ​​toimenpiteitä suojataksesi paremmin online-turvallisuutta ja yksityisyyttä. Haluatko selata Internetiä nimettömästi? Sitten nämä ovat vinkit, jotka haluaisimme antaa sinulle:

 • Käytä Mozilla Firefoxia tai Tor-selainta
 • Käytä VPN: tä
 • Käytä tuntematonta hakukonetta
 • Minimoi seuranta oikeilla selainlaajennuksilla

Jos yhdistät nämä vinkit, online-yksityisyyttäsi suojataan jo paljon paremmin. Voit selata Internetiä täysin nimettömästi. Välityspalvelimen käyttäminen on myös vaihtoehto, mutta tämä on melko turhaa, jos käytät jo VPN-verkkoa (mikä on parempi vaihtoehto).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map