Kuinka poistaa kaikki arkaluontoiset tiedot älypuhelimesta tai tablet-laitteesta

Älypuhelimet ja tablet-laitteet ovat mullistaneet tapaamme olla vuorovaikutuksessa maailman kanssa. Vanhoja keltaisia ​​sivuja koskevia puhelinluetteloita ei löydy mistään. Osoitekirjasi sijaitsee nyt puhelimessasi. Jopa ostoksemme ja pankkimme ovat muuttuneet. Tuo pieni tietokone taskussa on nyt lähes kaikki tärkeät tiedot elämästäsi. Tämä tarkoittaa, että jollei tyhjennä näitä tietoja kokonaan ennen päivittämistä uusimpaan malliin, joku voi saada pääsyn erittäin arkaluonteisiin tietoihin sinusta. Yllättävä uutinen on, että tehdasasetusten palauttaminen ei ehkä riitä tietojen poistamiseen.


Miksi poistettu ei ole turvallinen

Poista tiedot iPad iPhoneOta pala puhdasta, valkoista paperia ja kirjoita osoitteesi siihen lyijykynällä. Poista nyt osoitteesi. Näin tapahtuu, kun nollaat älypuhelimesi tai tablet-laitteen tehdasasetukset. Olemme kaikki nähneet salaisuuksia, joissa etsivä ottaa poistetun paperin ja hieromalla kynää sen päälle lukevat sen aiemmin kirjoitetun. Jos pidät paperikappaletta valossa, voit lukea jopa osoitteen. Joku on helppo käyttää jotakin ohjelmistoa, joka voi palauttaa tehdasasetusten avulla poistetut tiedostot ja tiedot. Hyvä uutinen on, että voit suorittaa joitain yksinkertaisia ​​vaiheita varmistaaksesi, että tietosi ovat todella poissa vanhasta laitteestasi.

Salaus on lopullinen pyyhekumi

Ennen tehdasasetusten yrittämistä salaa laitteesi tiedot. Ilman salausavaimia on käytännössä mahdotonta rekonstruoida tietosi. Tiedot ovat edelleen olemassa, kuten mikä tahansa tehdasasetusten kanssa, mutta kaikki, jotka voidaan hakea, on salatut tiedot. Tämä suojaa sinua siitä, että henkilö, jonka hallussa on laitteesi perässäsi, ei saa arkaluontoisia tietojasi.

Useimmissa laitteissa salaus on yksinkertainen asia. Jos omistat Apple-laitteen, jossa on iOS 8.0 tai uudempi, laite salataan automaattisesti, ja Applella ei ole salausavainta sen avaamiseksi. Jos suoritat tehdasasetusten palauttamisen Apple-laitteelle, kukaan, jolla ei ole salasanasi, ei voi palauttaa tietoja. Android-laitteissa, joissa on Marshmallow tai uudempi, tietosi pitäisi olla salattu oletuksena.

poista info android

Jos omistat hiukan vanhempaa Android-laitetta, voit tarkistaa, onko puhelimesi salattu vai salaako tietosi. Voit tehdä tämän siirtymällä asetusvalikkoon ja napsauttamalla suojausnäyttöä. Tämä voi olla eri välilehdissä laitteesta riippuen. Se voi myös olla merkitty jotain “Lukitse näyttö ja suojaus”.

lukitusnäyttö ja turvallisuus

Kun olet löytänyt oikean ruudun, napsauta suojausta ja etsi Suojaa laite -vaihtoehto. Laitteesta riippuen tämä voidaan merkitä salaa, salaus tai jotain vastaavaa.

salattu laite

Salausnäyttö varoittaa, että salaus on pitkä prosessi. Haluat odottaa aikaa, jota et tarvitse puhelinta, ainakin tunnin ajan, ja haluat todennäköisesti, että laitteesi kytketään verkkoon salausprosessin aikana. Salattuaan laitteen tiedot on suojattu.

Kirjaudu ulos kaikista tileistä

Käytitpä sitten Applea tai Android-laitetta, tilistä uloskirjautuminen on hyvä idea. Tämä valmistaa älypuhelimen tai tablet-laitteen tehdasasetusten palauttamista ja siirtämistä uudelle omistajalle.

iOS-laitteet

IOS-laitteille kirjaudu ulos App Storesta, iMessagestä ja iCloudista. Noudata näitä vaiheita:

  1. Ennen kuin kirjaudut ulos, muista irrottaa kaikki kytketyt laitteet, kuten Apple Watch
  2. Etsi Asetukset-kohdasta Viestit ja poista iMessage-asetus käytöstä
  3. Etsi iTunes & App Store -asetus, napsauta Apple ID -sähköpostiosoitettasi ja napsauta sitten Kirjaudu ulos
  4. Napauta lopuksi Asetukset-kohdassa ‘iCloud’ näytön alareunassa ‘Kirjaudu ulos’ tai etsi nimesi ja napauta sitten Kirjaudu ulos. Laitteesi on nyt valmis pyyhkimään ja nollaamaan.

omenan uloskirjautuminen

Android-laitteet

Jos sinulla on vanhempi laite Android-laitteissa, voit ehkä siirtyä suoraan tehdasasetusten tekemiseen tässä vaiheessa. Uudemmissa laitteissa Androidin tehdasasetusten suojaus on oletuksena käytössä, mikä estää uutta omistajaa kirjautumasta laitteeseen, jos et poista tiliäsi ensin oikein..

Poista ensin näytön lukitus. Asetuksistasi on löydettävä lukitusnäytön asetukset. Tämä voi olla muutaman eri tunnisteen alla laitteesta riippuen, mutta se on yleensä merkitty ‘Lukitusnäytön suojaus’, ‘Lukitusnäyttö’, ‘Lukitusnäyttö ja suojaus’ tai jotain vastaavaa.

näyttöruudun tyyppi

Poista lukitusnäyttö käytöstä valitsemalla Ei mitään.

asetukset henkilökohtaiset

Seuraavaksi kirjaudu ulos Google-tilistä laitteella. Asetukset-valikossa Käyttäjät ja tilit tai Tilit.

tilit

Napauta Tilit, niin saat esiin laitteeseen kirjautuneet tilit. Haluat ehkä kirjautua ulos jokaisesta erikseen, mutta yleensä kirjautuminen Googleen riittää suojaamiseksi.

Etsi Google ja poista sitten kaikki napsauttamalla kutakin Gmail-tiliä, johon olet kirjautunut sisään tällä laitteella. Napsauta Lisää-painiketta näytön oikeassa yläkulmassa ja valitse Poista tili kirjautuaksesi ulos.

Valmiina nollausta varten

Kun olet suorittanut nämä vaiheet, voit nyt suorittaa tehdasasetusten palauttamisen luottamalla siihen, että tietosi ovat turvassa.

iOS

Napsauta iOS-laitteesi asetusvalikossa Yleiset, valitse Palauta ja lopuksi Poista kaikki sisältö ja asetukset.

poistaa kaiken sisällön omenan palautus

Sinulla on mahdollisuus varmuuskopioida tietosi iCloudiin ennen niiden poistamista. Valitse joko varmuuskopioida tietosi tai ‘Poista nyt’. Tietosi on nyt poistettu laitteestasi.

Android

Etsi Android-laitteen asetusvalikossa kohtaa ”Varmuuskopio & Reset”. Tämä löytyy usein, mutta ei aina, asetusten järjestelmävalikosta.

Valitse ‘Varmuuskopioi ja palauta’ päästäksesi nollausnäyttöön ja valitsemalla vaihtoehto laitteen nollaamiseen.

varmuuskopioi ja nollaa
Poista ensin Automaattinen palautus -vaihtoehto. Tämä vaihtoehto palauttaa tallennetut asetukset ja tiedot, kun laite nollataan. Poista tämä käytöstä napsauttamalla liukusäädintä.

Valitse lopuksi ‘Tehdasdatan palautus’ laitteen nollaamiseksi. Android tuo esiin luettelon tileistä, joihin olet edelleen kirjautunut laitteellasi – jos sellainen on. Valitse näytön alareunasta Palauta laite vahvistaaksesi nollaamisvaihtoehtosi.

Noudata näitä yksinkertaisia ​​vaiheita, voit varmistaa, että tietosi ovat turvassa, jopa siirtäessäsi laitteen uudelle omistajalle.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me