Kuinka hallita YouTube-tietosuoja-asetuksiasi VPNoverview.com

Kun katsot suosikkivideoitasi YouTubessa, sinulle ei todennäköisesti koskaan näy, että YouTube katselee sinua takaisin. Videopalvelu tarkkailee katsomasi videoita tarjotaksesi kohdistettua mainontaa. Tietoja sinusta kerätään ja analysoidaan paremmin selvittääksesi kuka olet ja mitkä ovat kiinnostuksen kohteesi. Muutaman YouTube-asetuksen muuttaminen voi auttaa sinua suojaamaan yksityisyyttäsi maksamatta sinulle mitään palvelun ominaisuuksia.


Kuinka Google ansaitsee miljardeja YouTubesta

Saatat ajatella YouTubea menopisteenä hauskojen kissan videoiden ja elokuvien trailereiden valmistamiseksi. Mutta video on yksi markkinoinnin halutuimmista osista. Tutkimukset osoittavat, että käyttäjät viettävät enemmän aikaa videon katseluun kuin mainoksen lukemiseen. Tämän seurauksena mainostajat käyttävät miljardeja dollareita saadaksesi silmäsi yhteen videoistaan. Yksi parhaimmista yrityksistä, jotka hyötyvät tästä, on YouTube.

YouTubessa on yli 149 miljoonaa katsojaa kuukaudessa. Nämä katsojat kuluttavat keskimäärin miljardi tuntia videota päivässä. Koska monet ihmiset käyttävät palvelua, ei ole ihme, että YouTube pystyi tuomaan arviolta 8 miljardia dollaria vuonna 2015. Mutta mistä kaikki tämä raha tulee??

Kuinka mainonta vaikuttaa sinuun

Kun ajattelet mainoksia, jotka vaikuttavat sinuun, luulet todennäköisesti mainoksen, joka saa sinut ostamaan tuotteen tai katsomaan uutta TV-ohjelmaa. Ja vaikka mainokset myyvät tuotteitaan tehokkaasti, ne vaikuttavat sinuun myös monilla muilla tavoilla.

Tapa, jolla Google voi ansaita miljardeja dollareita YouTubesta, on kohdistettujen mainosten avulla. Mainoksia ei lähetetä vain jokaiselle YouTube-käyttäjälle, vaan ne kohdistetaan huolellisesti käyttäjille, joilla on tietty profiili. Jokainen sivustolla katsomasi video tai jokainen videohaku auttaa YouTubea luomaan kohdennetumman profiilin kiinnostuksistasi. YouTube kerää jopa tietoja siitä, kuinka kauan katsot videota, mitä kohtaa napsautat seuraavaan videoon ja mitkä mainokset olet vuorovaikutuksessa.

Ajan myötä profiilisi vaikuttaa näkemiinsi mainoksiin, katsottamiin videoihin ja YouTube-kokemukseen. Yhtiö kerää yksityisiä tietoja, jotka saattavat mielestäsi olla salaisina pidettyinä salaisiksi profiilisi hienosäätöön. Vaikuttaa yksityisyytesi edes ymmärtämättäsi sitä.

Ohjaa YouTuben tietosuoja-asetukset

Vaikka et voi estää kaikkia YouTube-mainoksia, jopa mainosten estäjillä, voit rajoittaa profiilisi keräämiä tietoja. Säätämällä YouTube-tilisi tietosuoja-asetuksia voit rajoittaa pääsyä tietoihisi.

Tietosuojaohjeiden löytäminen

YouTube-tietosuoja-asetuksetSiirry verkkosivustolla YouTube-aloitusnäyttöön. Oikean reunan yläreunassa näkyy profiilikuvake. Napsauta sitä avataksesi asetukset.

YouTube-sovelluksesta löydät samanlaisen asetusnäytön. Napauta aloitusnäytössä profiilikuvaketta oikeassa yläkulmassa.

Napsauta Asetukset joko sovelluksessa tai verkkosivulla.

Täältä löydät ‘Tietosuoja’ -välilehden. Napsauta sitä avataksesi tietosuoja-asetukset. Näytöt ovat hyvin erilaisia ​​sen mukaan, oletko sovelluksessa vai verkkosivustolla. Seuraavassa kuvataan, mitä voit säätää sovelluksen asetuksissa ja verkkosivustolla.

Säädä tietosuoja-asetuksiasi YouTube-sovelluksessa

Täältä voi käsitellä kahta pääosaa – hakuhistoriaasi ja katseluhistoriaasi.

Joka kerta kun katsot videota, jopa vain hetkeksi, se lisätään katseluhistoriaasi. Tämä on osa tietoja, joita YouTube käyttää profiilisi luomiseen. Napsauta Tauko katseluhistoria -kohdan vieressä olevaa liukusäädintä estääksesi YouTubea keräämästä näitä tietoja.

Jos haluat tyhjentää Googlen tallentamat tiedot katseluhistoriastasi, napsauta näytön yläosassa olevaa Tyhjennä katseluhistoria -painiketta. Tämä poistaa kaikki tähän mennessä historiaasi tallennetut videot.

Hakuhistoria on tietue, jonka YouTube ylläpitää itse YouTubessa tekemistäsi hauista. Tämä on erillinen kaikista Google-hakukoneessa tai Chromen osoitepalkissa tekemistä hauista. Voit estää YouTubea tallentamasta hakuhistoriaasi napsauttamalla Keskeytä hakuhistoria vieressä olevaa liukusäädintä. Voit myös poistaa hakuhistoriasi YouTubesta napsauttamalla näytön yläosan lähellä Tyhjennä hakuhistoria.

Jos haluat pitää mukavuuden YouTube-näytöllä haku- ja katseluhistoriaasi, mutta haluat sulkea tietyn videon pois, inkognito-tila on vastaus.

Napsauta Tili-näytössä Ota käyttöön inkognito-painiketta. Incognito-tilassa etsittyjä ja katsottuja videoita ei lisätä haku- tai katseluhistoriaasi. Tällä hetkellä inkognito-tila on käytettävissä vain YouTube-sovelluksessa.

Säädä tietosuoja-asetuksiasi YouTube-verkkosivustolla

Tässä sinulle tarjotaan erilaisia ​​vaihtoehtoja kuin sovelluksessa. Voit pitää pitämäsi videot yksityisinä. Jos valitset tämän, muut profiilisi vierailijat estävät näkemästä videoita, joissa olet napsauttanut Pidän. Samalla tavalla voit pitää tallennetut soittolistat yksityisinä tai muiden videokanavien tilauksia yksityisinä.

Voit hallita sitä, kuinka YouTube näyttää mainoksia profiilisi perusteella, katso tarkemmin sivulle osiossa “Mainokset kiinnostukseni perusteella”. Löydät linkin Google-mainosasetuksiin, joka vie sinut koko Googlen, ei vain YouTuben, mainosasetuksiin.

Voit estää Googlea kohdistamasta mainontaa sinulle profiilisi perusteella napsauttamalla Mainoksen muokkaaminen on päällä -liukusäädintä. Tämän ominaisuuden poistaminen käytöstä ei estä sinua näkemästä mainoksia YouTubessa ja muissa Google-tuotteissa, se vain estää heitä näyttämästä kohdistettuja mainoksia profiilisi perusteella.

Yksinkertainen vaihe yksityisyyden suojaamiseksi

YouTube kerää sinusta valtavan määrän henkilökohtaisia ​​tietoja kohdistettujen mainosten luomiseksi. Tietosuoja-asetusten säätäminen vähentää YouTuben ja Googlen sinusta saamien tietojen määrää. Tosiasia on kuitenkin, että nämä yritykset tietävät sinusta edelleen enemmän kuin ehkä haluat.

Yksi yksinkertainen vaihe, jonka voit tehdä tietosuojan parantamiseksi huomattavasti, on käyttää VPN-palvelua. VPN pitää tietosi nimettömänä toimimalla välittäjänä sinun ja verkossa käymiesi verkkosivustojen välillä. Tietokoneesi tiedot salataan ja lähetetään VPN-palvelimelle. Siellä se lähetetään sivustolle, ja sivusto palauttaa pyydetyt tiedot VPN-palvelimelle. Palvelin välittää tiedot takaisin sinulle, salaa tiedot tietokoneellesi ja tietokoneelta.

Koska käyttämäsi verkkosivustot käsittelevät vain VPN-palvelinta, eivät suoraan sinuun, pysyt nimettömänä. Yksityisyyttäsi suojataan, kun sinulla on täydet käyttöoikeudet sivustoihin ja palveluihin, joita olet arvostellut. VPN tarjoaa myös muita etuja, kuten esimerkiksi maantieteellisten rajoitusten välttämisen videoiden tai palomuurien suoratoistolle työssä. Lisätietoja siitä, kuinka VPN voisi hyötyä sinulle, tutustu viestiimme parhaan VPN-palvelun valitsemisesta tarpeitasi varten.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map