Hämmästyttäviä yksityiskohtia, jotka Google tietää sinusta VPNOverview

Google perustettiin vuonna 1998 hakukoneena, tuotteena, jota he tunnetaan edelleen nykyään. Nykyään Google suorittaa keskimäärin yli 40 000 hakua sekunnissa yli 1,2 biljoonaa hakua vuodessa – ja tämä määrä kasvaa edelleen. Mutta Google auttaa muutakin kuin auttaa sinua löytämään hauskoja kissan videoita ja suosikki reseptejä. Google tarjoaa sähköpostia, videoita, sosiaalista mediaa Google+ -palvelun kautta, toimisto-ohjelmistoja Google Office -tuotteidensa kautta ja paljon muuta. Mitä enemmän käytät Google-tuotteita, sitä enemmän Google oppii sinusta. Lisäksi he voivat verrata sinua muiden käyttäjien samanlaisiin profiileihin. Ota selvää, mitä Google tietää sinusta, mutta varaudu järkytykseen.


Mitä hakuhistoriasi sanoo sinusta

Google Chromen logoSe on yleinen ilmiö. Teet Google-haun tuotteelle, ja seuraava asia, jonka tiedät, on saman tuotteen mainoksia kaikkialla. Tuotehakuihin perustuva mainonta on kuitenkin vain pieni osa tiedoista, joita Google kerää sinusta mainosprofiilin muodostamiseksi. Tee verkkohaku tietoa tietystä koirarodusta, ja Google kirjaa sinut koskevat tiedot. Mitä enemmän etsit koirista yleensä tai koiranrotuista, sitä todennäköisemmin Google-järjestelmä arvioi sinun omistavan kyseisen koiranrotua.

Voit nähdä, kuinka nopeasti Google voi luoda profiilin melkein kaikista elämäsi osa-alueista. Google voi selvittää etsimiesi lääketieteellisten kysymysten perusteella, että sinulla on usein närästys. Onko FoxNews sinun lähde uutisten lähteeksi? Google panee merkille poliittiset taipumuksesi. Aloita kotien etsiminen uudelta alueelta ja Google tietää, että olet harkinnut muuttoa. Jokainen suorittamasi haku lisää tietoja, jotka Googlen on rakennettava profiiliisi.

Sähköposti on – enimmäkseen – luottamuksellinen

gmail-logoVuoteen 2017 saakka Google tarkisti Gmail-tilien sisältöä saadakseen tietoja kohdistettujen mainosten luomiseksi. Google tarkisti jokaisen henkilökohtaisista Gmail-tileistä lähetetyn sähköpostin, sekä tulevan että lähtevän, mainostajille hyödyllisistä tiedoista. Tätä käytäntöä ei ole enää käytössä. Gmailissa on kuitenkin vielä joitain asioita, jotka haluamme huomata.

Google ei poistanut sinusta saamiaan tietoja sähköpostista ennen vuotta 2017. Jos Google sai sinulle vuonna 2016 lähettämästäsi sähköpostiviestistä suunnitelman jäädä eläkkeelle Arizonassa viiden vuoden kuluessa, nämä tiedot jäävät osaksi mainostajien kohdistettua profiilia.

Lisäksi Google ei ole lopettanut sähköpostiesi tarkistamista roskapostin ja tietojenkalasteluyritysten varalta. Mikä tarkoittaa, että Google seuraa kirjaa tilillesi tulevista ja menevistä sähköpostiosoitteista. Vaikka Google on ilmoittanut lopettavansa sähköpostin sisällön tarkistamisen kohdistettua mainontaa varten, ei ole selvää, onko Google lopettanut osoitteiden tietojen käytön kohdennettuun mainontaan. Joten jos lähetät sähköpostia uudelle välittäjälle tai kiinteistönvälittäjälle, on todennäköistä, että tietoja käytetään myös profiilisi luomiseen.

Google Docs on tiedonvarasto

logo google docsKun pysähdyt ja pohdit sitä, tämä vaikuttaa itsestään selvältä. Microsoft ansaitsee paljon tuloja Microsoft Office -tuotemerkeistään, mukaan lukien tekstinkäsittely, laskentataulukot ja esitysohjelmat. Kuinka Google voi tarjota samoja tuotteita sinulle ilmaiseksi? Osa vastauksesta löytyy siitä, että Google skannaa asiakirjat tarjotaksesi sinulle asiaan liittyvää sisältöä – tunnetaan myös nimellä kohdennettu mainonta. Mitä parempi tieto on potentiaalisille asiakkaille kohdistamisessa, sitä enemmän Google voi veloittaa tiedoista.

Jos olet joskus kirjoittanut kirjeen Google-dokumenttien avulla tarjotaksesi asianajajalle tietoja tulevasta avioerosta, Google voi käyttää näitä tietoja kohdistaaksesi sinut. Esimerkiksi näyttämällä sinulle treffisovellusten mainoksia. Jos laitat yksinkertaisen budjetin Google Sheets -sovelluksella, Google saattaa huomata, että televisiobudjettisi on huomattavasti suurempi kuin alueellasi keskimäärin. Hyödyllistä tietoa yrityksille, jotka tarjoavat kilpailevia televisiopalveluita.

Vaikka saatamme pitää tämän tyyppisistä kohdistetuista mainoksista, emme saa unohtaa vaaroja. Tietojen myyminen kohdennettuja mainoksia varten on yksi asia. Mutta mitä yritykset alkavat myydä näitä tietoja vakuutusyhtiöille tai hallitukselle?

Google Drive on loistava paikka tallentaa tietoja

Google DocsTietojen saatavuus mistä tahansa laitteesta on erittäin hyödyllistä. Voit tallentaa tärkeitä paperityöt ja kuitit verkossa, tallentaa suosikki kappaleesi, pitää veroasiakirjat turvassa. Palvelusehtojen mukaan tiedät, että asia, joka sinun on tarkistettava suostumuksellasi, jotta sinulla olisi tili, mutta et koskaan oikein lukenut, Google skannaa aseman sisällön tarjotakseen “henkilökohtaisesti merkityksellisiä tuoteominaisuuksia”. Vaikka siellä tallentamiasi asiakirjoja ei olisi luotu Googlen toimistotuotteilla, yrityksellä on nyt pääsy näihin tietoihin.

Maps voi tarjota elämäsi parhaan profiilin

Google maps -kuvakeGoogle Maps ja vastaavat tuotteet tekivät kaupunkisi löytämisen paljon yksinkertaisemmaksi. Mutta vaikka Google Maps ei veloita käytöstä, mikään ei ole koskaan ilmaista. Jos et ole koskaan käyttänyt mitään muuta Google-tuotetta, Google voisi rakentaa elämäsi perusteellisen profiilin pelkästään Mapsin perusteella. Maps tarjoaa tietoja kotiosoitteestasi, työstäsi, missä lapsesi käyvät koulussa, suosikkiravintoihisi, kuinka usein menet ruokakauppaan, kuinka haluat viettää vapaa-aikasi, kalastaako järvellä tai juoda baari ja paljon muuta. Periaatteessa annat jonkun seurata sinua.

Muut tietolähteet

Google Chrome tarjoaa tietysti paljon tietoa Googlelle verkkotottumuksistasi. Mainostajalle on tärkeää tietää, mitä mainoksia napsautat ja kuinka kauan pysyt sivulla. YouTube kertoo Googlelle maustasi musiikissa, elokuvien trailereissa ja hauskoissa kissavideoissa. Google Translate kertoo, mitkä kielet sinua voivat kiinnostaa, ja mitä yrität kommunikoida näillä kielillä. Google Shopping kertoo Googlelle verkkokaupoistottumuksistasi, siitä, mitä pidät liian korkeana hinnan maksamiseksi viimeisimmästä elektroniikasta, oletko tyytyväinen nykyisiin laitteisiisi ja muihin. Jokainen vuorovaikutus Googlen kanssa tarjoaa sille tärkeimmät tiedot, joita mainostajat käyttävät kohdistamaan sinulle mainoksia.

Ota selvää, mitä Google tietää sinusta

Google ottaa poisVaikka onkin kiehtovaa tai pelottavaa, kuinka paljon Google voi tietää sinusta, riippuen näkemyksestasi, on mahdollista oppia paljon siitä, mitä Google tietää sinusta. Siirry Google Takeoutiin ja valitse, mitkä tuotteet haluat sisällyttää tiedon lataukseen. Luettelo on pitkä, sinun on vieritettävä alaspäin.

Napsauta Seuraava, niin saat esiin vaihtoehdot siitä, kuinka haluat tiedot toimittaa sinulle. Voit valita .zip- tai .tgz-tiedoston, enimmäiskoko tiedostot, ennen kuin se jakaa tiedot (ajattele gigatavua tietoa täältä). Lisäksi voit valita, haluatko, että tiedot lähetetään sinulle sähköpostitse vai lisätäänkö pilvitallennusvaihtoehtoon. Tällä tavoin pääset sisälle tietoon, jonka Google on kerännyt sinusta vuosien varrella.

Sinun pitäisi olla vastuussa tietosi

Mikään luonnostaan ​​pahalla se, että Google skannaa tietosi auttamaan mainostajia tekemään mainoksiasi osuvammille. Jotkut ihmiset voivat päättää, että he haluavat mieluummin mainostaa tuotteita ja palveluita, joista he ovat todella kiinnostuneita. Sen sijaan, että tulvaan lisäyksillä asioista, joita he eivät koskaan ostaisi. Ne ovat kuitenkin tietosi, ja sinun pitäisi olla tietoinen tiedoista, jotka Googlelle toimitat. Lisäksi on hyvä olla tietoinen siitä, mitä Google tekee näillä tiedoilla. Voit säätää Google-tietosuoja-asetuksiasi tavalla, joka parantaa yksityisyyttäsi hieman. Kuitenkin olla täysin tuntematon Googlen käytön aikana on yksinkertaisesti mahdotonta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me