Hallinnoi kuntosovelluksesi yksityisyysasetuksia | VPNOverview

Pidämme siitä vai ei, jopa arjen erityisimmät yksityiskohdat ovat kehittäneet digitaalisia komponentteja. Wi-Fi-yhteydellä varustetuista jääkaapista ja valaistuksesta AI-avusteisiin koko kodin hallintaan tekniikoiden edetessä, samoin myös yhteytemme. Henkilökohtainen fyysinen kunto ei ole poikkeus, josta ilmenee runsaasti saatavissa olevia kalorien seurantaa, reittien kirjaajia ja harjoittelun suunnittelijoita. On tuhansia kunto-sovelluksia, joiden avulla voit seurata kuntomatkaasi, ja monet ovat melko tehokkaita. He kuitenkin vaativat paljon henkilökohtaisia ​​tietoja. Yksityisyyttä tietoinen henkilö haluaa tutkia, kuinka paljon pääsyä hänelle antaa uudelle sovellukselle. Tästä artikkelista löydät yleiskuvan kunto-sovellusten pyytämistä perusluvista ja selityksen miksi niiden pitäisi tai ei pitäisi koskea sinua.


Yleiset kuntosovelluksen käyttöoikeudet ja niiden käyttötavat

Lähes jokainen olemassa oleva älypuhelinsovellus vaatii tietyt luvat perustoimintojen suorittamiseksi. Tämä pätee erityisesti kunto-sovelluksiin, joiden on kerättävä ja käsiteltävä arkaluontoisia tietoja. Esimerkiksi he keräävät välittömän sijaintisi, yhteyden tilan ja suorituskykymittarit. Tässä on luettelo yleisimmin pyydetyistä käyttöoikeuksista ja niiden toiminnoista.

verkko

Kuten monet näistä luokista, verkon käyttöoikeus on oikeastaan ​​useita käyttöoikeuksia yhdessä paketissa. Tällä käyttöoikeudella varustetut sovellukset voivat suorittaa toimintoja, kuten muuttaa yhteystyyppiä (Wi-Fi, 4G, LTE jne.) Ja estää puhelinta nukkumasta. Tämä näyttää olevan paljon valtaa antaa yhdelle ohjelmalle, mutta tosiasia on, että monet kunto-sovellukset käyttävät sitä vain tietojen synkronointiin. Kuten useimmat sovellukset, kunto-sovellukset eivät yleensä tallenna tietoja puhelimeesi, vaan keskitettyyn palvelimeen.

Sovellukset vaativat verkon luvan tietojen siirtämiseen nykyisen aktiivisen yhteyden kautta. Tunnettujen ja hyvämaineisten sovellusten, kuten Strava, Garmin, MapMyRun ja MyFitnessPal, kanssa tämän luvan ei pitäisi olla suuri turvallisuusongelma, mutta se ei tarkoita, että se olisi täysin hyvänlaatuinen. Jotkut sovellukset voivat yrittää siirtää tietoja “passiivisen” yhteyden kautta, mikä voi vaikuttaa sekä datan että akun käyttöön.

Sovelluksen sisäiset ostot

Sovellukset tarvitsevat tämän luvan laskuttaaksesi tiliäsi päivityksistä ja premium-ominaisuuksista, kuten mainosten sammuttamisesta tai sovellusten vuorovaikutuksen parantamisesta. Ilman tätä lupaa Google Play hylkää kaikki rahaliikenneyritykset. Tämä lupa on vakio, eikä sen pitäisi aiheuttaa hälytystä, mutta varmista, että tiedät aina kuka käyttää puhelintasi. Monia tarinoita vanhemmista jätettiin vastuuseen lapsensa ostoksista, kun he eivät olleet etsimässä.

Aiheeseen liittyviä: identiteetti lupa auttaa sovelluksen sisäistä ostolupaa. Sen avulla sovellukset voivat lukea ja tarkistaa tilitietoja tapahtumien aikana.

Yhteydet

Yhteystiedot-lupa on joskus kiistanalainen, koska se antaa sovellukselle pääsyn puhelimen osoitekirjaan. Sovellukset käyttävät tätä lupaa yhdistääksesi sinut ystäviin samalla alustalla ja kutsuakseen muita käyttäjiä palveluun heidän sähköpostiosoitteensa kautta suoraan käyttöliittymästä. Sovellukset sanovat, että he eivät käytä lupaa, jos käyttäjä ei tahallaan käyttää sitä vaativaa ominaisuutta. On kuitenkin tärkeää tietää, että käynnistetyn luvan avulla sovellus voi lukea nämä tiedot milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta.

Tämä lupa voidaan usein estää vaikuttamatta sovelluksen toimintoihin. Android-käyttäjät voivat tehdä tämän avaamalla Laiteasetukset > sovellukset > * Hakemuksen nimi * > Luvat ja yhteystietojen kytkeminen pois päältä.

Tallennusväline

Mediaoikeudet antavat sovelluksille pääsyn laitteen sisäisen tallennustilan ja SD-kortin sisältöön. Sovellukset käyttävät sitä toimintoihin, kuten valokuvien lähettämiseen ja tilastojen tallentamiseen ja vientiin. Vaikka olet todennäköisesti hyvin, että sallit tämän pääsyn hyvämaineisiin sovelluksiin, on syytä huomata, että tämä lupa on mahdollista kytkeä käyttöön ja poistaa käytöstä puhelimen asetusten avulla.

Sijainti

Sijaintilupa antaa sovelluksille pääsyn sekä arvioituun että tarkkaan sijaintiisi. Analysoimalla ympärilläsi olevia yhteyspalveluita, kuten Wi-Fi-laitteita ja matkapuhelintorneja, sovellus voi määrittää yleisen sijaintisi ja käyttää sitä palvelemaan kohdistettuja maantieteellisiä mainoksia. Tarkka sijaintisi on johdettu puhelimesi GPS: stä, ja sen avulla palvelut voivat tarkistaa sijaintisi muutaman metrin etäisyydellä. Sen lisäksi, että sitä käytetään sijaintiin liittyvien mainosten näyttämiseen, harjoituksen seurantasovellukset, kuten Strava ja MapMyRun, tarvitsevat GPS-tietoja seurataksesi juoksusi tai pyöräretkesi. Sen avulla sovellus voi näyttää reitti- ja nopeuteen liittyvät tiedot reaaliajassa ja toiminnan jälkeisissä raporteissa.

GPS-seuranta on välttämätöntä monien kunto-sovellusten päätoimintojen kannalta. Ei kuitenkaan ole yllättävää, että monet ihmiset eivät ole mukavia sovelluksille, jotka tietävät tarkan sijaintinsa koko ajan. Lisäksi seurantasovellukset julkaisevat toimintasi usein julkisessa syötteessä. Näyttämällä missä aloitat tai lopetat harjoituksen, tämä voi näyttää muukalaisille tarkalleen missä asut, jos et ole varovainen. Stravan kaltaisissa sovelluksissa on mahdollisuus hämärtää aloitus- / lopetuspaikka käyttäjän asettaman säteen perusteella.

Bluetooth

Bluetooth-luvat ovat välttämättömiä yhteyden muodostamiseksi ulkoisiin laitteisiin, kuten älykellot, sykemittarit ja muiden valmistajien GPS-laitteet, kuten Garmin. Kaikilla kuntosovelluksilla ei kuitenkaan tarvitse näitä oikeuksia toimiakseen.

Hallinnoi erilaisten kuntosovellusten yksityisyys- ja suojausasetuksia

Vaikka suurin osa kunto-sovelluksista vaatii useita lupapaketteja perustoimintojen suorittamiseksi, monet antavat sinun hienosäätää muita kuin välttämättömiä yksityisyys- ja suojausasetuksia. Näiden säätäminen on yleensä yksinkertainen prosessi, ja voit hallita tiettyjä sijainti-, tietosuoja- ja yhteyshenkilövaihtoehtoja suoraan sovelluksen valikosta. Tässä on nopea yleiskatsaus joidenkin suosituimpien kunto-sovellusten yksityisyysasetuksiin.

Yksityisyyden asetusten hallinta Stravassa

strava-logoStravan asetusvalikossa, ”Tietosuoja-asetukset”, näet, että aktiviteetit ja tietosi ovat oletuksena erittäin julkisia. Jos et halua kieltäytyä käytöstä, Strava julkaisee toimintasi julkisessa syötteessä ja segmenttien tulostauluissa. Sovelluksen ”Flyby” -ominaisuus antaa myös muille käyttäjille mahdollisuuden nähdä, ohittivatko he sinut aktiviteetin aikana vai päinvastoin. Lisäksi Strava käyttää aktiviteettitietojasi julkisten ”lämpökarttojen” luomiseen, jotka osoittavat alueellasi eniten ajettuja teitä. Voit poistaa yksittäiset asetukset käytöstä Asetuksissa tai käyttäjille, jotka haluavat pitää toimintansa täysin yksityisenä, Strava tarjoaa yhden kosketuksen tehostetun tietosuojatilan, joka aktivoi kaikkein rajoittavimmat tietosuoja-asetukset.

Strava ottaa myös yhteystiedot-luvan käyttöön oletuksena. Tämän avulla se voi käyttää osoitekirjaasi kysymättä sinua ensin. Voit kuitenkin estää tämän pääsyn asetusvalikossa.

Tietosuoja-asetusten hallinta MapMyRunissa

Oletuksena MapMyRun jakaa tietosi vain ystävillesi. Tämä sisältää profiilisi, reitit ja harjoitukset. Voit muuttaa nämä asetukset ”Julkiseksi” tai “Just Me” avaamalla valikon ja napauttamalla Asetukset > Yksityisyyttä. MapMyRunissa on myös ”Tietosuojakeskus”, joka sisältää tietoja sovelluksen vaatimista suostumuksista, tietojen viennistä ja koko tilisi poistamisesta..

Yksityisyyden asetusten hallitseminen Runkeeperissä

juoksijanhoitajan logoKun kirjaudut ensimmäisen kerran sisään Runkeeperiin, tilin luomisprosessin aikana sovellus valitsee automaattisesti ruudun, joka antaa luvan lähettää sinulle sähköpostia. Sinulla on mahdollisuus kieltäytyä käytöstä, mutta sinun on ryhdyttävä toimenpiteisiin. Siinä pyydetään myös ilmoittamaan syntymäaika (pakollinen), nykyinen paino (valinnainen) ja sukupuoli (valinnainen).

Oletusarvon mukaan Runkeeper julkaisee aktiviteetin syötteenä, jota kaikki voivat nähdä. Kaverisi voivat katsella karttojasi oletuksena. Asetusvalikossa voit muuttaa ne niin, että vain sinä, ystäväsi tai kaikki näkevät ne.

Endomondo-tietosuoja-asetusten hallinta

Endomondo, kuten Runkeeper, haluaa lähettää sinulle sähköpostia. Se ei kuitenkaan salaa valintaruutua. Sen sijaan Endomondo on helppo poistua käytöstä kysymällä sinulta suoraan. Jos haluat muuttaa tietosuoja-asetuksia, napauta Lisää > asetukset > Tietosuojakeskus > Yksityisyyttä. Täällä Endomondo tarjoaa helpon yhden kosketuksen yksityisyysvaihtoehdon ja edistyneet asetukset, joiden avulla voit hallita sitä, kuka näkee henkilökohtaiset tietosi. Tiedot, kuten syntymäpäivä, pituus, paino ja syke ovat oletuksena yksityisiä. Harjoittelu, keskimääräinen nopeus, kartat ja henkilökohtaiset harjoitussuunnitelmat ovat ystävillesi oletuksena näkyvissä. Tietosuojakeskuksessa voit myös tarkastella suostumuksiasi, ladata kopion henkilökohtaisista tiedoista ja poistaa tilisi.

Tietosuoja-asetusten hallinta MyFitnessPalissa

MyFitnessPal on erittäin liberaali sen suhteen, mitä se jakaa uutissyötteesi. Jos et ryhdy toimiin, sovellus jakaa melkein kaiken, mitä teet sovelluksessa. Henkilökohtainen ravintosi päiväkirjasi kuitenkin asetetaan automaattisesti yksityiseksi. Voit jakaa sen julkisesti tai ystävien kanssa tai lukita sen salasanalla. Tarkastele näitä asetuksia siirtymällä kohtaan Asetukset > Tietosuojakeskus > jakaminen & Tietosuoja-asetukset.

Garmin Connect- ja Polar Flow -suojausasetusten hallinta

garmin-logoÄlykkään kuntolaitteen, kuten Garmin GPS- tai Polar-kellon, avulla pääset edistyneisiin mittareihin, joita ei ole saatavana puhelimen kautta. Nämä laitteet keräävät paljon tietoja ja niillä on useita pakollisia käyttöoikeuksia, mutta mainostasi on helppo hallita. Oletusarvon mukaan Garmin asettaa profiilisi ja toiminnot yksityiseksi. Voit valita, että ne näkyvät vain yhteyksillesi tai kaikille, mutta sinun on ryhdyttävä toimiin. Sukupuoli, pituutesi, painosi, ikäsi ja VO2-maksimi voidaan näyttää profiilissasi, mutta sovellus piilottaa nämä oletuksena.

Samoin Polar Flow asettaa profiilisi ja aktiviteetit oletuksena yksityiseksi; antaa sinulle mahdollisuuden jakaa julkisesti tai vain seuraajien kanssa, jos valitset.

Digitaalinen tietosuoja ja tietoturva ovat henkilökohtainen vastuu

Jopa tunnetuimmat yritykset eivät ole voittamattomia. Tietojesi turvallisuus on näiden yritysten ensisijainen tavoite, mutta heidän on jatkuvasti suojauduttava ulkopuolisilta hyökkäyksiltä. Se ei ole yleistä, mutta joskus nämä suojaukset epäonnistuvat ja tietosi voivat vaarantua.

Armourin MyFitnessPal: Varoitusmuistutus -osiossa

Under Armour ilmoitti maaliskuussa 2018, että ”luvaton osapuoli on hankkinut MyFitnessPal-käyttäjätileihin liittyviä tietoja helmikuun lopulla 2018.” Tietysti Under Armour -suhdetoiminnan joukkue heikentää tapahtumaa. He varmasti totesivat, että mitään “valtion myöntämiä tunnisteita” ei varastettu, vaikka yritys ei edes kerää tällaisia ​​tietoja. Maksutietoja ei myöskään varastettu; mutta käyttäjänimet, salasanat ja sähköpostiosoitteet vaarannettiin rikkomuksessa.

Ei voi tuntua tuhoisalta joutua vaihtamaan kuntosovelluksen salasana, mutta on tärkeää ottaa huomioon, että monet ihmiset käyttävät samaa käyttäjätunnuksen ja salasanan yhdistelmää kaikissa tileissään. Tämä tarkoittaa, että myös nämä tilit olivat vaarantuneet. Tämänkaltainen tapaus on raituttava muistutus siitä, että yritykset voivat tehdä vain niin paljon pitääksesi tietosi turvassa. Sinun on myös ryhdyttävä toimiin suojellaksesi itseäsi. Muista tarkistaa sovelluksen tietosuoja- ja lupavaihtoehdot ennen sen käyttöä. Vaihda salasanasi heti, kun tiedät mahdollisesta rikkomuksesta, äläkä käytä samaa salasanaa kaikissa tilissäsi. Loppujen lopuksi turvallisena pitäminen on henkilökohtainen vastuu.

Lopulliset ajatukset

Kunto-sovellukset keräävät paljon henkilökohtaisia ​​tietoja. Useimmissa sovelluksissa voit säätää, kuka näkee nämä tiedot. Vaikka varmistatkin, että vain sinä näet tiedot, sovellusyritys voi todennäköisesti nähdä ne myös. Kunto-sovelluksen käyttö voi olla täydellinen tapa saada kunto, muista, että annat henkilökohtaisia ​​tietoja prosessissa. Pysyäksesi täysin nimettömänä olisi parempi seurata harjoituksia vanhanaikaisella tavalla.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map