Anonyymi online: Onko Tor (sipulireititin) laillinen? | VPNoverview

Tor sipulireitittimen logoTor (sipulireititin) tarjoaa tehokkaan tavan selata Internetiä nimettömästi ja jopa päästä pimeään verkkoon. Voit vastata välittömästi kysymykseen, josta monet ihmettelevät: Tor-selaimen käyttö on täysin laillista melkein kaikkialla maailmassa. On kuitenkin aina viisasta tarkistaa, onko tilanne tosissa siinä maassa, jossa asut tällä hetkellä.


Yleensä sinun ei tarvitse huolehtia poliisin pyöristämisestä, koska olet käyttänyt Toria katsomaan YouTube-videota tai tekemään Google-hakua. Jos kuitenkin käytät Tor-selainta hyötyäksesi sen lisääntyneestä nimettömästä osallistumalla laittomaan toimintaan, olet tietysti edelleen lain alainen. Jos saat selville, saatat olla suurissa vaikeuksissa.

Tor ja Edward Snowden

Torin ajatellaan olevan säännöllisesti läheisesti yhteydessä rikolliseen toimintaan. Näin on, koska monet rikolliset käyttävät Toria harjoitteluunsa pimeässä verkossa. Selain varmistaa, että käyttäjät ovat enemmän nimettömiä Internetissä, mikä tekee siitä heidän täydellisen työkalun. Määritelmä siitä, mitä pidetään rikollisena tai laittomana, vaihtelee maittain – ja se voi vaihdella paljon. Tämä pätee myös tietoverkkorikollisuuteen. Esimerkiksi kovien lääkkeiden ja aseiden myynti verkossa on laitonta lähes kaikkialla maailmassa. Joissakin maissa kriittisen mielipiteesi antamista diktatuurista tai valtion asiakirjojen vuotamista voidaan kuitenkin pitää myös rikoksena.

Edward Snowdenin tapaus voi olla esimerkki harmaan alueen online-käytännöistä. Vuonna 2013 Snowden vuoti salaisia ​​asiakirjoja NSA: sta ja heidän vakoilustaan ​​suurelle yleisölle. Tästä syystä Yhdysvaltain hallitus on nyt etsinyt häntä. Se, mitä Edward Snowden on tehnyt (paljastaa valtion salaisuudet), on Yhdysvaltain lain mukaan laitonta. Monet kuitenkin väittävät, että Snowden oli oikeassa tekeessään mitä teki. Eikä kaikilla kansalaisilla ole oikeutta tietää milloin joku – kuka tahansa – tarkkailee heidän liikkeitään ja kuuntelee heidän keskustelujaan? Tämä on moraalinen ongelma, jossa yksityisyydellä on valtava rooli.

Edward Snowden käytti Toria muun muassa paljastamaan NSA: n salaiset asiakirjat suurelle yleisölle. Hän kehotti myös muita käyttämään Tor-selainta aina, kun he menevät verkkoon. Hänen mukaansa tämä on yksi harvoista tavoista, joiden avulla voit pysyä nimettömänä ja käyttää oikeuttaan julkaista vapaasti. Hallitukset ja viralliset järjestöt, kuten Yhdysvaltain NSA, eivät voi seurata sinua siellä – suurimman osan ajasta. Snowden käytti selainta lainvastaisiin toimintoihin. Hänen kutsunsa muihin ei kuitenkaan ollut rikollinen: hän vain ehdotti, että useammat ihmiset suojaavat online-yksityisyyttään surffailla verkossa Tor-selaimen avulla. Tor-selaimen turvallisuudesta todella käydään joitain keskusteluja, mutta tosiasia on, että Tor tekee hallitusten, verkkosivustojen ja muiden organisaatioiden vakoilusta ihmisten verkossa paljon vaikeammaksi..

Tor ja laittomat käytännöt

Snowdenin tapauksen lisäksi on monia muita, useimmiten vähemmän tunnettuja tai kiistanalaisia ​​esimerkkejä, joissa Toria käytettiin laitonta liiketoimintaa varten. Silk Road on luultavasti tunnetuin tapaus. Silk Road oli laittomien aseiden, huumeiden ja muiden tuotteiden online-markkinapaikka. Verkkosivusto on jäljitetty lähteelleen ja siirretty offline-tilaan, mutta pimeässä verkossa on varmasti samanlaisia ​​markkinoita. Vaikka Tor ei itsessään ole laiton, se antaa käyttäjille nimettömän pääsyn tällaisille alustoille ja sivuille. Siksi voisit sanoa, että Tor tukee epäsuorasti rikollisuutta, koska se varmistaa, että rikolliset eivät ole yhtä helposti tunnistettavissa.

Aina kun tapahtuu jotain yhtä suurta kuin Silk Road -sovelluksen sulkeminen, käynnistyy vakavia keskusteluja siitä, tarvitaanko Tor-selainta vai ei. Tämä johtaa sitten laajempiin keskusteluihin online-nimettömyydestä yleensä. Huomio, joka ihmisten on tehtävä, on verkkorikollisuuden torjunnan ja heidän online-tietosuojaansa välittämisen välillä. Se on vaikea tasapaino löytää, josta tulee usein paitsi laillinen, myös eettinen asia.

Ajankohtaisten tapausten, kuten Silk Road, takia kansalaiset yhdistävät Torin usein laittomaan toimintaan pimeässä verkossa. Tor antaa sinun isännöidä verkkosivustoja, joihin pääsee vain muille Tor-käyttäjille, mikä ei auta Torin tapausta. Laittomat kauppapaikat ja foorumit ovat helposti asennettavissa ja heti saavutettavissa oikealle yleisölle. Tor-selain helpottaa tällaisia ​​käytäntöjä, vaikka se ei olisi syytä alustan perustamiseen.

Tor ja yksityisyys

Lista suurennuslasillaRikolliset voivat käyttää Toria usein, mutta se ei tarkoita, että selain itsessään on määritelmän mukainen rikollinen. Päinvastoin: Tor auttaa luomaan verkkoympäristön, jossa on kyse vapaudesta ja yksityisyydestä. Torin avulla voit selata ilman, että muut (esimerkiksi hakkerit, hallitukset ja pomosi) katsovat olkansa yli. Se vahvistaa julkaisemisoikeutta ja sananvapautta. Jos puhumme verkkoturvallisuudesta ja nimettömyydestä, Tor on hieno aloite.

Siitä huolimatta Tor on joutunut käsittelemään useita turvallisuuskysymyksiä. Useat viralliset organisaatiot, kuten CIA ja FBI, ovat kyenneet kiertämään Torin turvallisuutta ja jopa rikkomaan sitä. Tällä tavalla he pystyivät jäljittämään henkilöitä, jotka olivat yhteydessä tiettyihin laittomiin käytäntöihin. Lisäksi vuonna 2017 heikko kohta Torin järjestelmässä loi mahdollisuuden paljastaa Linux- ja MacOS-IP-osoitteet ja poistaa selaimen nimettömyyden..

Ota aina huomioon, että jopa Tor-selaimessa sinut ja online-tietosi voidaan paljastaa jollain tavalla. Niin kauan kuin kuitenkin noudatat (paikallista) lakia, tämän ei pitäisi olla sinulle ongelma. Tor-selaimen käyttö ei sinänsä ole yleensä ongelmallista. Jopa niin, että työskentelet parhaalla mahdollisella online-suojauksella, voit aina käyttää Toria yhdessä VPN-yhteyden kanssa. Jos teet tämän, verkkoliikenteesi suojataan kahdella eri tavalla ja sinulla on ylimääräinen salauskerros, joka suojaa yksityisyyttäsi ja nimettömyyttäsi.

johtopäätös

Torin käyttö ei ole laitonta. Tor-selain antaa käyttäjille nimettömän pääsyn ilmaiseen Internetiin. Kuten kaikessa, tätä pääsyä voidaan käyttää sekä hyvillä että huonoilla tavoilla. Loppujen lopuksi Tor antaa ihmisille mahdollisuuden käydä myös rikollisilla verkkosivustoilla ja markkinoilla pimeässä verkossa. Siitä huolimatta Tor tarjoaa tärkeän ja riittävän vaihtoehdon tärkeän tiedon levittämiseksi nimettömästi. Lyhyesti: laillisesti ottaen voit käyttää Toria ilman mitään seurauksia, kunhan online-tekemäsi asiat eivät ole lain vastaisia.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me