Älypuhelimesi yksityisyysriskit – yleiskatsaus VPNoverview.com

Ehkä mikään muu modernin historian työkalu ei ole mullistellut elämäämme kuin älypuhelimella. Tämä kannettava tietokone on korvannut kameran, GPS: n, laskimen, osoitekirjan ja monet muut tuotteet. Meillä on nyt ennennäkemätön pääsy tietoihimme. Mainostajat tai hakkerit, jotka hyökkäävät tietosuojamme, voivat kuitenkin helposti kääntyä meihin vastaan ​​niin hyödyllisiksi osoittautuneilla ominaisuuksilla. Saatavana on useita työkaluja älypuhelimesi yksityisyyden suojaamiseksi.


Kuinka älypuhelimet loukkaavat yksityisyyttäsi

Älypuhelin täyttää niin monet toiminnot, että monien meistä on vaikea muistaa, kuinka olemme onnistuneet ilman yhtä. Puhelimesi on mukanasi mukanasi. Se on yksi ensimmäisistä asioista, joita katsot aamulla. Tarkastelet sosiaalista mediaasi napaten aamiaista, se on lähellä töissä ja hyppysissäsi, kun lopetat juomien jälkeenpäin. Suurin osa meistä on kokenut tuon paniikkimiehen, kun huomaat, että puhelinta ei ole taskussa ja mietit missä jätit sen.

Puhelimessa on anturi. Ne tarkkailevat kaikkea mistä olet, kosteutta, ilmanpainetta ja liikettä. Puhelimesi liikeanturit ovat erittäin herkkiä. On mahdollista jopa sovittaa kohtaan, jolla kosketat näyttöä, puhelimen havaitsemalla liikkeellä. Jokainen puhelimesi sovellus, joka jäljittää nämä tiedot, voi lukea tekstiviestisi tai salasanasi pankkisovellukseesi erittäin tarkasti.

Sijaintiasi voidaan seurata paitsi puhelimen GPS: n kautta myös tarkkailemalla lähellä olevia matkapuhelintorneja, Wi-Fi-signaaleja ja jopa lähellä olevia Bluetooth-laitteita. Itse asiassa sijaintisi voidaan määrittää Bluetooth-laitteista, vaikka puhelimesi Bluetooth-lähetin on kytketty pois päältä.

Mitkä sovellukset loukkaavat yksityisyyttäsi?

Älypuhelimen sijaintimerkkiPuhelimen sijaintiominaisuuksien käyttämiseksi sovelluksella on oltava lupa käyttää näitä tietoja. Useimmat ihmiset yksinkertaisesti hyväksyvät sen, että sovelluksen pyytämät luvat sitä asennettaessa ovat välttämättömiä, ja napsauttavat OK. Et ehkä ymmärrä, että sijaintitiedot voivat olla joitain mainostajien arvokkaimmista tiedoista. Yritykset, jotka tarjoavat kohdennettuja mainoksia, kuten Apple, Google, Facebook, käyttävät sijaintitietoja tunnistamaan kiinnostuksen kohteesi ja toiminnot offline-tilassa, joita et ehkä muuten paljasta.

Mitkä sovellukset käyttävät puhelimesi liiketunnistimia määrittääksesi mitä näppäimiä painat puhelimellasi? Ehkä kukaan niistä, tai ehkä kaikki. Sovellukset eivät tarvitse lupaa puhelimen liiketunnistimien käyttämiseen. Siksi ei ole mitään keinoa tietää, mitkä yritykset voivat tarkkailla puhelimen antureita näiden tietojen saamiseksi.

Suojaa yksityisyyttä älypuhelimellasi

On joitain toimenpiteitä, joita voit tehdä tänään suojellaksesi yksityisyyttäsi rakkaalla älypuhelimellasi. Alla näet, kuinka sovellustesi hallitseminen, tietojen salaaminen, vanhojen sovellusten poistaminen ja puhelimen lukitseminen voivat auttaa sinua turvassa.

Hallinnoi sovelluslupia

Tarkistamalla puhelimille sovelluksille antamat käyttöoikeudet voit palauttaa älypuhelimesi tietyn tietosuojan. Kaikki sovellukset, jotka pyytävät lupaa sijaintiasetusten, mikrofonisi tai kamerasi käyttämiseen, eivät todellakaan tarvitse näitä palveluita suorittaaksesi haluamallasi tavalla. Olemme kirjoittaneet oppaita, jotka auttavat sinua säätämään tietosuoja-asetuksia monille suosituille sosiaalisen median alustoille.

Salaa tietosi

Laitteesi salaus voi myös auttaa suojaamaan arkaluontoisia tietojasi, jos puhelimesi katoaa tai varastetaan tai kun vaihdat kauppaa uutta puhelinta varten. Kun salaat tietoja puhelimellasi, se auttaa myös estämään sovelluksia lukemasta tiedostojesi sisältöä ilman lupaa. Tämä voi pitää tietosi turvassa viruksilta ja haitallisilta sovelluksilta, jotka ylittävät niiden rajojen. Ennen kuin heität pois tai myyt vanhaa puhelinta, muista poistaa kaikki henkilökohtaiset tietosi laitteesta.

Poista vanhat sovellukset

Ei ole harvinaista, että ihmiset kokeilevat sovellusta, käyttävät sitä jonkin aikaa ja sitten vähitellen menettävät kiinnostuksensa. Ellet puhdista puhelintasi säännöllisesti, nämä vanhat sovellukset toimivat kuukausien tai jopa vuosien ajan. Vaikka et välttämättä käytä sovellusta, antamasi käyttöoikeudet ovat edelleen voimassa. Jos sovelluksella on lupa käyttää sijaintiasi, käyttää muita sovelluksia tai käyttää mikrofonia, se saattaa silti seurata älypuhelintasi. Miksi et käy läpi sovelluksiasi ja poista ne, joita et enää tarvitse? Vanhojen sovellusten poistaminen ei ole vain hyvä, jos haluat suojata yksityisyyttäsi, se auttaa myös älypuhelimesi sujuvaa toimintaa.

Lukitse puhelin

lukita älypuhelimeenSe voi tuntua itsestään selvältä, mutta tapilla suojatun lukitusnäytön ottaminen käyttöön on yksi yksinkertaisimmista toimenpiteistä, joita voit toteuttaa puhelimesi tietojen suojaamiseksi. Monilla ihmisillä ei vieläkään ole lukitusnäyttöä käytössä. Kun ajattelet puhelimesi arkaluontoisia tietoja, kuten valokuvia, pääsyä pankkiin ja luottokortteihin sekä täysi pääsy yhteystietoluetteloosi ja sosiaalisen median tileihin, lukitusnäyttö on järkevää. Voit suojata nämä henkilökohtaiset tiedot kaikilta, jotka yrittävät päästä niihin varastamalla puhelimesi.

VPN on yksityisyydensuojan perimmäinen suoja

Vaikka muut toimenpiteet tarjoavat jonkin verran suojaa, VPN on yksi helpoimmista ja parhaimmista asioista, jotka voit tehdä yksityisyytesi säilyttämiseksi älypuhelimellasi. VPN auttaa pitämään tietosi nimettömänä, kun käytät laitetta.

Kuinka se toimii?

VPN-yhteysKun muodostat yhteyden Internetiin VPN: n kautta, VPN-palvelimelle menevät tiedot ovat salattuja. Tämän jälkeen VPN välittää tiedot nimettömältä palvelimelta. Tämä välittäjälähestymistapa auttaa erottamaan sinut antamistasi tai pyytämistäsi tiedoista. Kun tiedot lähetetään takaisin sinulle, niiden on mentävä ensin VPN: lle, joten lähettäjällä ei ole koskaan pääsyä sinuun suoraan. Tämän jälkeen VPN salaa tiedot ja lähettää ne sinulle. Laadukkaalla VPN: llä tietosi ovat luottamuksellisia. Koska kaikki tiedot voidaan reitittää VPN: n kautta, voit hallita paremmin, mitä tietoja laitteen läpi kulkee ja miten nämä tiedot sinulle merkitään.

Turvallinen julkinen Wi-Fi

Kun käytät laitettasi julkisella Wi-Fi-yhteydellä, kuten kahvilassa, VPN: n salaus auttaa suojaamaan sinua uteliailta silmiltä. Hakkerit saavat usein arkaluonteisia tietoja nuoruuttamalla julkisen Wi-Fi-yhteyden kautta kulkevia signaaleja. VPN-palvelun käyttäminen pitää yhteytesi yhtä turvallisena kuin olisit surffailla kotona.

Lisää etuja?

VPN-palvelu tarjoaa käyttäjille myös muita etuja. Työyhteytesi saattaa estää pääsyn tietyille verkkosivustoille ja palveluille. Yhdistämällä VPN-verkkoon voit välttää nämä rajoitukset pääsyäksesi puhelimeesi haluamaasi sivustoon. Videoiden suoratoistopalvelut rajoittavat myös pääsyä sisältöön sen mukaan, missä olet. Yhdistämällä VPN-palvelimeen eri puolilla maailmaa voit välttää nämä rajoitukset hyödyntääksesi kaiken verkon kautta saatavissa olevaa sisältöä.

Lopulliset ajatukset

Aikana, jolloin tietosuojaiskandaalit horjuvat joitain suurimmista yrityksistä, toimia itsesi suojelemiseksi on vain järkevää. Älypuhelin on vain vuosikymmenen vanha, joten ei ole yllättävää, että opimme edelleen, kuinka tämä vaikuttaa yksityisyyteen. Suorittamalla muutamia yksinkertaisia ​​toimia itsesi suojelemiseksi voit saada mielenrauhan, koska yksityisyyttäsi suojataan. Lisätietoja siitä, kuinka VPN voi auttaa suojaamaan yksityisyyttäsi, tutustu viesteihimme oikean VPN: n valitsemiseksi tarpeitasi varten.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map