Älykkäiden lasiesi tietosuojariskit VPNoverview.com

Henkilö, joka käyttää lisätyn todellisuuden lasejaLisätyn todellisuuden kenttä (AR) on yksi elektroniikkateollisuuden pyhistä ruorista. Nämä älykkäät lasit pakottavat grafiikkaa edessäsi olevaan näkymään esittämään tietoja tietokoneesta tai älypuhelimesta. Jos haluat olla kärjessä, epäilemättä etsit tai jo omistat älykkäitä laseja. Tietosuojaongelmat eivät kuitenkaan kaikki ole vain ihmisille, joille saatat salakaappaa kuvia diskreettisesti. Itse asiassa nämä yritykset voivat kerätä ja käyttää sinusta tietoja enemmän kuin tajuat.


Älykkäät lasit lähellä horisonttia

Älykkäiden lasien poikkeuksellinen käyttö saa monet yritykset hyppäämään markkinoille. Jotkut ovat joko saatavilla nyt tai aivan nurkan takana. Tällä tekniikalla on potentiaalia parantaa radikaalisti elämäämme. Se aiheuttaa kuitenkin myös vakavia uusia riskejä yksityisyytellemme.

Google-lasi

Google Glass teki suuren roiskeen useita vuosia sitten yrittämällä tuoda tätä tekniikkaa asiakkaille, mutta yksityisyyttä koskevat huolet tekivät suurelta osin tämän epäkäytännölliseksi. Tämä ei ole estänyt Googlea jatkamasta tämän tekniikan kehittämistä. Alun perin tavalliselle kuluttajalle tarkoitettu Google Glass on nyt keskittynyt yrityskäyttöön. Näiden älykkäiden lasien avulla työntekijät voivat nopeasti tarkistaa varastot, koneiden tilan tai saada päivityksiä edistymisestä reaaliajassa. Google toivoo, että kun käyttäjät tottuvat tekniikkaan työssä, he haluavat sen myös kotona.

Intelin Vaunt

Intel on yritys, joka tunnetaan parhaiten prosessoreista, jotka käyttävät nykyajan monia tietokoneita. He ovat valmiita astumaan älykkäiden lasimarkkinoille tarjoamalla Vaunt. Intelin strategia on tehdä enemmän vähemmällä. Älykkäiden kuulokemikrofonien ja ilmeisten projektorien sijaan Intelin tuote on lähes ulkonäöltään huomattava. Näytöt ovat haalistuneet, ellei käyttäjä tarkastele sitä suoraan, ja vain käyttäjä voi kertoa, milloin sitä käytetään.

Microsoft HoloLens

Microsoft HoloLens on ollut käytettävissä tietylle käyttäjäryhmälle jo jonkin aikaa. HoloLens 2, kuten Googlen lasit, on ensisijaisesti tarkoitettu yrityksille. HoloLens toimii Windows-versiossa ja on siten hyvin yhteydessä Microsoftin ekosysteemiin, mukaan lukien Microsoft Office ja tuottavuusohjelmisto.

Taikahyppy

Älykkäät lasinharrastajat ovat vuosien ajan seuranneet Magic Leapin mainosvideoita ihmeellä. Vihdoinkin Magic Leap lanseerasi kuluttajille vuonna 2018. Tuote lupaa ympäröivän videon, joka asetetaan suoraan näkökenttään. Tämän tuotteen sovellukset voivat olla käytännössä rajattomat. Yrityksen salaisuus on herättänyt kiinnostusta ja estänyt jotkut hyväksymästä vaatimuksiaan. Vain aika näyttää.

Miksi älykkäät lasit voivat olla yksityisyyttä painajainen

Google Glassin epäonnistuminen johtui suurelta osin siksi, että ihmiset kokivat sen loukkaavan heidän yksityisyyttään. Älykkäät lasit voivat ottaa valokuvia, tallentaa videota ja kaapata keskusteluja. Jos olisit huoneessa jonkun kanssa, jolla on Google Glass, voit tuntea, että jokaista liikettäsi tarkkailtiin ja tallennettiin. Tämä johti siihen, että Google Glass kiellettiin monissa baareissa ja ravintoloissa.

Ei vain älykkäiden lasien kameran edessä olevat voivat odottaa massiivista hyökkäystä heidän yksityisyyttään. Myös käyttäjät itse ovat alttiita henkilökohtaisten tietojen paljastumiselle älylasiensa kautta. Lasit voivat olla käyttäjän kanssa aina ja näkevät käytännössä kaiken, mitä käyttäjä näkee. Tämä luo aukon tietosuojaan.

Älykkäät lasit ja sijaintitiedot

Älykkäät lasitMainostajat yrittävät saada sijaintitietoja käyttäjiltä. Muut verkossa jaettavat tiedot keskittyvät yleensä toimintaasi ja kiinnostuksenkohteisiin Internetissä. Sijaintitiedot esittävät tietoja elämästäsi todellisessa maailmassa. Älypuhelimesi tarjoaa jo paljon tietoa minne menee, kaupoista, joissa olet usein, ja kuinka sinne pääset. Älykkäät lasit voivat tarjota vielä enemmän. Mainostajat eivät vain voineet oppia missä olet, vaan kuinka kauan katselit tiettyä näyttöä tai kuinka kauan vietit lukemalla otsikoita paperille lehtikioskissa. Sijaintitietosi muuttuvat entistä tarkemmin kohdistettujen mainosten kohdalla.

Älykkäät lasit ovat haavoittuvia hakkereille

Kuten minkä tahansa uuden tekniikankin kanssa, vie kauan löytääksemme kaikki tavat, jotka voivat olla alttiita haitalliselle käytölle. Mutta jos kotitietokoneet, kannettavat tietokoneet ja älypuhelimet olisivat hakkereiden houkutteleva kohde, älylasit ovat vain enemmän. Jos hakkerit pääsevät hallitsemaan älylaseja sulautetulla kameralla, he voisivat katsoa, ​​että kirjoitat salasanasi, PIN-numerosi ja kaikki muut turvaamiamme. Yksityisyyden loukkaaminen voi aiheuttaa hämmennyksen lisäksi myös taloudellisia menetyksiä.

Jopa niille älykkäille laseille, joissa ei ole kameroita, yksityisyyden riski on suuri. Nämä lasit välittävät arkaluontoiset ilmoitukset visioosi. Hakkeri, joka saa laitteen hallintaan, voisi lukea ilmoituksia sosiaalisesta mediasta, sähköpostiviesteistä ja tekstiviesteistä. Koska niin suuri osa yhteyksistämme ystäviin ja työhömme tapahtuu Internetin kautta, yksityisyytesi paljastuksella voi olla tuhoisia seurauksia.

Vastaus on liikkumassa eteenpäin, ei taaksepäin

Uusien tekniikoiden, kuten älykkäiden lasien, aiheuttamat yksityisyyden riskit saattavat aiheuttaa meille epäröinnin edessä olevalle tielle. Älykkäiden lasien tarjoamat edut voivat kuitenkin olla valtavia, ja niitä ei pidä hylätä, jos voimme välttää sitä. Vastaus ei ole palaaminen päiviin ilman tätä tekniikkaa, vaan eteneminen eteenpäin varoen.

Yksi parhaimmista yksityisyytesi suojauksista on laadukas VPN. VPN salaa tietosi VPN-palvelimelle ja VPN-palvelimelta. Tietosi lähetetään sitten VPN-palvelimelta verkkosivustolle tai palveluun ja palautetaan VPN: lle. Koska tietoja ei koskaan osoiteta suoraan sinulle, nimettömyys säilyy ja yksityisyyttäsi suojataan. Yhdistettynä tekniikkaan, kuten älykkäisiin laseihin, tämä voi auttaa varmistamaan, että vaikka tietoturvasi vaarantuu, yksityisyytesi voidaan suojata.

Lisätietoja VPN: n käytön eduista saat tutustumalla viestiin parhaan VPN: n valitsemisesta tarpeitasi varten.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map