Älykkään termostaatin yksityisyysriskit VPNoverview.com

Älykkäiden termostaattien lupaus on houkutellut monia asunnonomistajia. Nest-kodin termostaatti, Honeywell, Ecobee ja muut hyödyntävät tätä kiinnostusta. Teollisuus on kasvussa ja tämä kasvu on houkutellut monia yrityksiä hyppäämään sisään. Mutta elleivät asiakkaat vaadi vahvaa yksityisyyden hallintaa, älykkäästä kodin termostaatista voi tulla tietolähde tunkeilijoille..


Älykäs termostaatti tietää enemmän kuin epäilet

Älykäs termostaattiÄlykkäät termostaatit tekevät enemmän kuin auttavat pitämään kodin täydellisessä lämpötilassa. Nämä älykkäät termostaatit auttavat myös asunnonomistajia säästämään satoja dollareita energialaskuissa. Termostaatti oppii kun olet poissa ja palat takaisin, joten käytät energiaa vain kun tarvitset sitä. Voit säätää termostaattia myös puhelimesi sovelluksesta. Tämän avulla voit nostaa tai laskea lämpötilaa etäyhteyden kautta, jos aiot olla poissa suunnitellusta kauemmin. Nämä edut ja mukavuudet tekevät niistä niin houkuttelevia ostajille.

Nämä edut voivat saada sinut unohtamaan mahdolliset yksityisyyden suojaan liittyvät älykkäät termostaatit. Et lähetä pankkisi salasanaasi tai sähköpostiosoitettasi termostaatin kautta, joten kuinka paljon riskiä yksityisyydellesi se voi aiheuttaa? Älykkäät termostaatit voivat luoda aukon yksityisyyden suojaan juuri siksi, että ne oppivat käyttäytymistasi ja tapoihisi.

Termostaatti oppii milloin olet kotona ja milloin olet poissa. Älykäs termostaatti oppii jopa nukkumaan mennessä ja jos aika on erilainen viikonloppuisin. Älykäs termostaatti oppii, mikä on suositeltava lämpötila kotona ollessasi. Nämä tiedot paljastavat sinusta enemmän kuin saatat epäillä.

Kuka ehkä haluaa älykästä termostaattitietosi

Älykkään termostaatin tiedot paljastavat suuntauksia elämästäsi. Kuka tahansa, jolla on pääsy tietoihin, voi selvittää, kun olet kotona tai nukkumassa. Kuten voitte kuvitella, nämä tiedot voivat olla varsin hyödyllisiä.

Hakkerit ja varkaat

Hakkerit voivat käyttää tietoja milloin olet poissa kotoa tietääksesi milloin murtautua taloon pelkäämättä paluustasi. Analysoimalla termostaatin vaihtumisen suuntauksia, varas voisi selvittää parhaan ajan murtautua sisään. Varas, jolla on pääsy näihin asetuksiin, voi tietää, että olet poissa kotoa etkä palaa pian.

mainostajat

Mainostajat hyötyvät myös tiedoista, jotka koskevat toimintaa. Jotkut mainokset toimivat paremmin heti heräämisen jälkeen tai myöhemmin illalla. Tarkkailemalla suuntauksia älykkäässä termostaattisäätimessäsi, mainostaja voi kohdistaa heidän mainoksensa sinulle oikeaan aikaan. Tämä voi merkittävästi lisätä heidän todennäköisyyttään myydä. Markkinoijat tietävät näiden tietojen arvon ja voivat yrittää kiusata tietoja älykkäältä termostaatiltasi. Se ei ehkä tunnu iso asia, mutta sinua manipuloidaan tietyssä mielessä.

Kuinka turvallinen on tietosuojakäytäntösi?

Valitsemasi älykkään termostaatin osto perustuu usein enemmän yhden termostaatin etuihin verrattuna toiseen. Et todennäköisesti harkitse heidän tietosuojakäytäntönsä tarjoamaa tietoturvaa. Älykkään termostaatinvalmistajan käytäntö voi vaikuttaa siihen, kuinka tämän laitteen kotona on yksityisyyttäsi.

Yrityksen käytännöt saattavat muuttua

Monilla älykkäiden termostaattien valmistajilla on vankat tietosuojakäytännöt. Suositut tuotemerkit Nest ja Ecobee erottuvat vakaasta sitoutumisestaan ​​yksityisyyteen. Mutta teknologia-alan yrityksiä myydään usein ja myydään taas. Nest-tietosuojakäytännössä täsmennetään, että jos se myydään, he kehottavat uutta yritystä pitämään samoja korkeita yksityisyyden suojaa, jota tarjoavat. Ei kuitenkaan ole mitään takeita siitä, että tänään nauttivat tietosuojasuojansa ovat edelleen huomenna voimassa.

Yrityksen palvelimen sisäänajo

On myös vaara, että hakkerit voivat murtautua sisään ja varastaa termostaatin valmistajan palvelimille tallennetut tiedot. Jopa turvalliset yritykset, kuten pankit, kärsivät tietorikkomuksista, jotka paljastavat yksityisiä tietoja. Jos tietosi varastetaan yrityksen palvelimelta, yksityisyyden loukkaaminen voi olla vakavaa.

Kukaan älykäs termostaattivalmistaja ei ole vielä ilmoittanut rikkoneen kuluttajantietoja. Tietosuojaasiantuntijat ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että useimmissa tapauksissa tietosuojavirhe on väistämätön jokaiselle yritykselle. Jos Pentagon voidaan hakkeroida, yksikään yritys ei ole immuuni tietosuojavirheille. Turvallisin käytäntö on kohdella tietojasi ikään kuin luulet niiden vaarantuvan ja ryhtyä toimiin sieltä.

Kuinka voit suojata yksityisyyttäsi?

Kuinka voit suojata itsesi arkaluontoisten tietojen altistumiselle samalla, kun nautit samalla älykkään termostaatin eduista? Tarkista ensin älykkään termostaatin valmistajan tietosuojakäytäntö. Vaikka olemme nähneet, että tämä ei tarjoa täydellistä suojaa, aloittaminen yritykseltä, joka asettaa etusijalle yksityisyytesi, on hyvä tapa auttaa suojaamaan tietojasi..

Saadaksesi parhaan hyödyn kaikista termostaatin tiedoista, mainostajan on kyettävä linkittämään se takaisin profiiliisi. Murtautuaksesi varas tarvitsee myös sijaintisi. Yhdistämättä tietoja takaisin sinuun, tietosi ovat juuri niin paljon satunnaista melua. Yksi tapa pitää nämä tiedot yksityisinä on VPN: n käyttö.

Käytä VPN-verkkoa kotiverkon suojaamiseen

Yhdistäminen VPN: n kautta suojaa yksityisyyttäsi pitämällä tietosi verkossa nimettöminä. Laitteesta lähtevät tiedot salataan ja välitetään VPN-palvelimelle. Tätä palvelinta käyttävät usein sadat käyttäjät kerrallaan pitäen kaikki tietonsa nimettömänä. Palvelin ohjaa tietosi määränpäähänsä. Kaikki sinulle palautuvat tiedot menevät VPN-palvelimelle eikä suoraan laitteellesi. Tämä välittäjätekniikka tekee muiden mahdottomaksi yhdistää online-toimintasi sijaintiisi tai henkilöisi.

Vaikka et voi yhdistää älykästä termostaattiasi suoraan VPN: ään, laadukas VPN-palvelu antaa sinun usein reitittää kaiken kodin Internet-liikenteen VPN-palvelimen kautta. Koska tietosi lähetetään nimettömästi, älykkään termostaatin sijainnin määrittäminen on melkein mahdotonta ilman pääsyä lisätietoihin. Viime kädessä VPN: n käyttö tekee sinulta varastetut tai sinusta myydyt tiedot melkein hyödytöntä.

Vakaa VPN suojaa koko kotiverkkoasi on NordVPN. Tällä VPN-palveluntarjoajalla on miljoonia tyytyväisiä asiakkaita ympäri maailmaa ja erittäin hyvä maine heidän helppojen sovellustensa, suuren tietoturvansa ja ystävällisen hinnoittelunsa vuoksi.

Lisätietoja VPN-tietosuojaominaisuuksista ja muista eduista saat tutustumalla viestiisi parhaan VPN-palvelun valitsemisesta tarpeitasi varten.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map