Älykellon yksityisyysriskit VPNOverview

ÄlykellokuvaÄlypuhelimien yhtä hyödyllisiä haittoja, joista viime vuosina on käynyt ilmi, ovat heidän riippuvuutensa. Älypuhelimet imevät huomioihimme ja kuluttavat enemmän aikamme, jonka aiomme antaa heille. Yksi hieno tapa auttaa näytön muodostumista on omituisen kyllä ​​lisätä toinen näyttö ranteeseesi. Älykellon pieni näyttö tarjoaa vain tarvitsemasi tiedot. Vaatimatta sinun vetää puhelinta ulos, sinut todennäköisesti imee sisään. Vaikka älykellon omistamisella on monia etuja, ne aiheuttavat riskin yksityisyydellesi..


Bluetooth-yhteys

Älykellot ovat yhteydessä puhelimeesi Bluetoothin kautta. Ja vaikka saatat jättää puhelimesi taakse, ranteesi älykello on usein aina mukanasi. Tutkijat löysivät syyskuussa 2017 sarjan ongelmia melkein jokaisessa Bluetooth-laitteessa. Nämä tietoturvavirheet tekevät jokaisesta Bluetooth-laitteesta hakkeroinnin. Nämä hakkerit voivat olla virusten muodossa, jotka siirretään älykelloasi puhelimeesi. Muita ongelmia ovat ransomware, joka ottaa laitteen hallintaan, ja reitittimen tartunta. Tartunnan saanut reititin voi levittää haitallista koodia jokaiseen Wi-Fi-yhteyteen kytkettyyn laitteeseen.

Toinen merkittävä yhteysongelma saattaa sallia ilmoitusten sieppaamisen. Pankkisi sähköposti, sosiaalisen median viesti, tärkeän muun henkilön teksti lähetetään kaikki Bluetooth-yhteyden kautta. Kaikille älykellollesi lähetettyihin ilmoituksiin voi tarttua hakkeroitu Bluetooth-yhteys. Nämä hyökkäykset ovat aiemmin olleet havaitsemattomia. Tästä syystä useimmissa laitteissa ei ole suojaa yksityisyyden loukkaamiselta. Koska älykellot luottavat suuresti Bluetoothiin, he ovat erittäin alttiita näille hyökkäyksille.

Onko Smartwatch kuuntelee sinua?

Norjan kuluttajaneuvoston äskettäisessä raportissa analysoitiin älykelloja turvallisuusongelmien varalta. Tutkitut älykellot on suunniteltu annettavaksi lapsille. Niiden tarkoituksena oli lisätä lasten turvallisuutta. Vanhemmat voivat käyttää sovellusta seurataksesi lasten sijaintia ja ottaa yhteyttä lapsiinsa älykellon kautta. Tutkimuksen mukaan nämä laitteet saattavat todella vaarantaa tietoturvasi sen sijaan, että parantaisi sitä.

Testatut älykellot voidaan hakkeroida saadakseen hallintaan kaikki laitteen osat. Hakkerit voivat hallita älykellon mikrofonia ja kuunnella salaa lapsia heidän pelatessaan. Hakkerit pystyivät kertomaan käyttäjän ollessa sisällä tai ulkopuolella, leikkivätkö ystävien kanssa tai yksin ja jopa nukkuessaan. Voit vain kuvitella mahdolliset seuraukset.

Yksikään tutkimuksen älykelloista ei ollut merkkiä, jonka todennäköisesti tunnet. Saatat ajatella, että kiinni pitäminen tunnettujen yritysten laitteilla on turvallisempaa. Vaikka nämä tunnetut älykellot saattavat sisältää parempia tietoturvaohjeita, voit silti olla vaarassa muilla tavoin. Vaikka Apple ja Google ruuduttavat sovelluksia, jotka menevät sovelluskauppoihinsa, kolmansien osapuolten sovellukset edustavat silti heikkoa linkkiä tietoturvassa.

Kuinka käyttämäsi sovellukset voivat vaarantaa yksityisyytesi

Kolmannen osapuolen sovellukset voivat pyytää pääsyä älykellon mikrofoniin, kameraan, sijaintipalveluihin ja muuhun. Sovellettaessa sovellusta monet ihmiset hyväksyvät pyydetyt luvat. Tarkastelematta sovelluksen käyttöoikeuksia sovellus voisi päästä tarpeettomiin palveluihin. Tämä antaa sovellusvalmistajalle mahdollisuuden käyttää älykellon mikrofonin kaltaisia ​​asioita kuuntelemaan sinua.

Lisäksi huonosti suunniteltu sovellus voi olla alttiimpi hakkeroinnille. Usein hakkeri tarvitsee vain yhden tietomurran halkeaman päästäksesi laitteeseesi. Järjestelmässä ollessaan he voivat usein laajentaa kykyään hallita muita laitteesi palveluita. Jos sovellusvalmistaja jättää haavoittuvuuden paikalleen, hakkeri saattaa tarttua tilaisuuteen saada tietoja laitteestasi.

Paikkatiedot paljastavat enemmän sinua

Jogger älykellollaYksi älykellojen yleisimmistä käyttötavoista on seurata vaiheitasi ja kunto-aktiviteetteja. Älykello tarjoaa ajantasaiset sijaintitiedot sinusta. Tämä on arvokasta mainostajille, jotka haluavat tietää käytetyistä myymälöistä, suosimista ravintoloista ja muista tiedoista, joita he voivat saada käsiksi. Kuten voitte kuvitella, tämä voi olla arvokasta myös hakkereille.

Hakkeri, jolla on pääsy sijaintitietoihisi älykellon kautta, tietää milloin olet töissä tai kotona. Kun lähdet töihin, näihin tietoihin aseistettu hakkeri voi varastaa muutakin kuin tietoja. He tietävät nyt, että heillä on useita tunteja oleva ikkuna tunkeutua kotiisi. Kun saavut töihin, autosi, jossa on arvoesineitä, jää ilman valvontaa tuntikausia. On paljon enemmän esimerkkejä tapauksista, joissa verkkoriskit muuttuvat tosielämän hyökkäyksiksi.

Toinen tapa, jolla mainostajat saavat arvokasta tietoa, on sijoittamalla Bluetooth-asemat kauppaan. Kaupan läpi kulkemasi polun tunteminen voi auttaa yrityksiä tietämään, mihin laittaa tärkeimmät tuotteet. Pysäytä useita hetkiä pohtiaksesi yhtä näyttöä, ja nämä tiedot kertovat kiinnostuksestasi mainostajalle. Tauko myymälässä, ja he saavat hälytyksen. Voit huomata yksinkertaisesti ohittamisen reitilläsi joka päivä. Tietoja voidaan käyttää paremman mainonnan luomiseen silmään. Sijaintitiedot ovat markkinointitietojen kuningas.

Kuinka voit suojautua?

Älykellon ostaminen hyvämaineiselta yritykseltä voi parantaa tietoturvaa. Suuremmalla, tunnetuimmalla yrityksellä on enemmän menetyksiä turvallisuusrikkomuksesta. Sama pätee ostettuihin ja asentamiin sovelluksiin. Luotettavien yritysten tekemät sovellukset testataan todennäköisemmin perusteellisesti tietoturvaaukkojen varalta.

Mutta nämä toimenpiteet eivät ole tyhmätöntä. Jopa tunnustetut yritykset kompastuvat ajoittain. Sovellusten käyttöoikeuksien tarkastaminen voi auttaa suojelemaan sinua yksityisyyden haavoittuvuuden tapauksessa, onko yritys sitä tarkoittanut tai ei. Jos sovellus on hakkeroitu, mutta et ole koskaan antanut sovellukselle lupaa käyttää älykellon mikrofonia, heillä saattaa olla vain vähän tekemistä tämän rajoituksen kiertämiseksi. Aiemmin asennettujen sovellusten käyttöoikeuksien tarkistaminen vie vain muutaman minuutin ja voi auttaa suojaamaan yksityisyyttäsi.

Anonyymi tietosi VPN: llä

Jopa pääsyllä älykellollesi, näistä tiedoista voi usein olla vain vähän hyötyä yrityksille tai hakkereille, ilman että niitä voi linkittää muihin tietoihisi. Jos tietojasi ei voida linkittää sinuun, se voi olla vain niin paljon satunnaista kohinaa. Avain niille, jotka rakentavat profiilia, on koota kaikki käytettävissä olevat tiedot yhteen sijaintiin. Jos älykellon tietoja ei voida yhdistää profiiliisi, se on heille vähemmän hyödyllistä.

VPN-yhteysVPN: n käyttö auttaa pitämään aktiviteetit ja kiinnostuksen kohteesi yksityisinä online-tilassa. Sen sijaan, että yhdistetään suoraan verkkosivustoihin ja palveluihin verkossa, tietosi ensin salataan ja lähetetään sitten VPN-palvelimelle. Verkkosivusto vastaanottaa pyynnön VPN-palvelimelta ja palauttaa tiedot kyseiselle palvelimelle eikä suoraan sinulle. Koska et koskaan ole vuorovaikutuksessa suoraan sivuston kanssa, yksityisyytesi on turvattu. Nyt on käytettävissä vain vapaaehtoistyöntekijän tiedot sijaintisi ja henkilöllisyytesi sijaan.

Laadukas VPN on helppo asentaa ja yhdistää. Ne ovat usein erittäin nopeita, joten et menetä melkein mitään nopeutta menettäessäsi yksityisyyttäsi. Lisäksi VPN voi auttaa sinua välttämään rajoituksia verkkosivustoille, joihin pääset esimerkiksi palomuurin takana, esimerkiksi työpaikalla. Voit myös muodostaa yhteyden palvelimeen toisessa maassa välttääksesi videoiden suoratoistopalveluiden rajoituksia sijaintisi perusteella.

Lisätietoja siitä, kuinka VPN voi auttaa ylläpitämään yksityisyyttäsi, tutustu viesteihimme nimettömässä selauksessa ja nimettömässä lataamisessa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map