VPN vs. välityspalvelin: Mikä on ero? | VPNOverview

Kun haluat surffata nimettömästi, voit käyttää VPN- tai välityspalvelinta.


VPN ja välityspalvelin asteikolla

Sekä VPN- että välityspalvelimet voivat muuttaa näkyvää maantieteellistä sijaintiasi, jolloin voit kiertää verkkosivustojen maantieteellisiä rajoituksia. Ajattele monia streaming-palveluita, jotka eivät näytä sisältöäsi, kun et ole oikeassa maassa. Vaikka VPN ja välityspalvelimet voivat molemmat muuttaa tätä, nämä kaksi toimivat täysin eri tavoin. Jopa sana ”välityspalvelin” itsessään on laaja termi, jolla on monia eri merkityksiä. On esimerkiksi julkisia ja yksityisiä välityspalvelimia, joilla kullakin on eri toiminnot.

Joten mikä on tarkka ero VPN: n ja välityspalvelimen välillä? Kumpaa näistä kahdesta on parasta käyttää? Vaikka heillä on samanlaisia ​​toimintoja, tapa, jolla he perustavat Internet-yhteytesi, ovat hyvin erilaisia. Selvitämme, mitkä nämä erot ovat, kuinka erilaiset välityspalvelimet toimivat ja mitkä edut ja haitat liittyvät välityspalvelimiin ja VPN: iin.

Välityspalvelimet

Välityspalvelin on palvelin, joka seisoo tietokoneesi ja Internetin välillä. Kun siirryt verkkoon välityspalvelimen avulla, kaikki Internet-liikenteesi lähetetään ensin välityspalvelimen kautta. Siksi näyttää siltä, ​​että tietosi tulevat suoraan kyseiseltä välityspalvelimelta oman tietokoneesi ja IP-osoitteesi sijaan. Vaikka VPN-palvelimet salaavat kaiken tietosi automaattisesti, välityspalvelin ei tee tätä. Siksi välityspalvelin pystyy käsittelemään valtavan määrän samanaikaisia ​​yhteyksiä eri käyttäjiltä (yleensä kymmeniä tuhansia). Monet VPN-palveluntarjoajat tarjoavat asiakkailleen myös erillisen välityspalvelun.

IP-osoitteen vaihto välityspalvelimen avulla

Välityspalvelimet pystyvät kommunikoimaan Internetin kanssa eri tavoin. He käyttävät tätä tarkoitusta varten yhtä kahdesta protokollasta: HTTP tai SOCKS.

HTTP-välityspalvelimet

HTTP-protokolla on suunniteltu tulkitsemaan mitä tahansa liikennettä HTTP-tasolla. Välityspalvelimet, jotka käyttävät tätä protokollaa, voivat toimia vain verkkosivujen kanssa. Tämä välityspalvelin kattaa kaikki osoitteet, jotka alkavat http: // tai turvallisemmalla https: //. Tämän vuoksi tätä protokollaa käyttävät välityspalvelimet ovat tehokkaita vain, kun käytät selainta. Koska tämä välityspalvelin hyväksyy vain HTTP-pyynnöt, se on jonkin verran nopeampaa kuin VPN- tai SOCKS-välityspalvelin, joiden molempien on käsiteltävä enemmän tietoja. Lisäksi HTTP-välityspalvelin voi auttaa sinua kiertämään joitain maantieteellisiä online-rajoituksia. Lopuksi, HTTP-välityspalvelimet ovat usein ilmaisia ​​tai muuten erittäin halpoja käyttää.

HTTP-protokollaa käyttävän välityspalvelimen päähaittapuoli on, että tietosi voidaan jäljittää melko helposti. Kun käytetään Flashia tai JavaScriptiä, jota HTTP-protokolla ei pysty käsittelemään, monet sivustot pystyvät tunnistamaan todellisen IP-osoitteesi välityspalvelimesta riippumatta. Lisäksi välityspalvelimet eivät salata tietojasi, joten hakkerit, hallitukset, turvajärjestelmät ja Internet-palveluntarjoajasi voivat seurata jokaista vaihetta. Jos olet HTTPS-verkkosivustolla, kolmannet osapuolet eivät seuraa tietoliikennettäsi. IP-osoitteesi on kuitenkin edelleen näkyvissä. Viimeinen HTTP-välityspalvelimien haittapuoli on, että sinun on määritettävä välityspalvelin erikseen jokaisessa käyttämässäsi selaimessa. Tämä maksaa sinulle paljon ylimääräistä vaivaa ja aikaa.

Lyhyesti yhteenvetona kaikista HTTP-välityspalvelimien eduista ja haitoista, olemme laatineet yleiskatsauksen seuraavaan taulukkoon:

Plussat:
Haittoja:
Halpa (usein täysin ilmainen)Hyödyllinen vain verkkosivustoille pääsyyn
Piilottaa IP-osoitteesiIP-osoitteesi voidaan helposti paljastaa
Nopea käytössäHTTP-tietoja ei salata, ja ne ovat alttiita hakkereille
Tarjoaa pääsyn joihinkin rajoitettuihin verkkosivustoihinTarvitsee yksilölliset asetukset jokaisessa selaimessa

SOCKS välityspalvelimet

Välityspalvelimet voivat käyttää HTTPS: n lisäksi toista protokollaa: SOCKS. SOCKS-välityspalvelimet voivat tehdä muutakin kuin vain tulkita verkkosivuja. He ottavat myös kaiken muun Internet-liikenteen huomioon, esimerkiksi sähköpostiohjelmasi, IRC-keskustelut ja torjuntaohjelmat latauksillesi. Tällä tavoin pysyt anonyymeinä myös selaimesi ulkopuolella.

Koska SOCKS-välityspalvelimet käsittelevät enemmän dataa kuin HTTP-välityspalvelimet, ne ovat yleensä myös paljon hitaampia. He käsittelevät myös samoja turvallisuuskysymyksiä: olet silti alttiita hakkereille ja IP-osoitteesi voidaan paljastaa, vaikka prosessi ei olisi niin helppoa kuin HTTP-välityspalvelimella. Lopuksi sinun on määritettävä tämä välityspalvelin erikseen jokaiselle ohjelmiston bitille, esimerkiksi BitTorrent.

SOCKS-välityspalvelimella on sekä etuja että haittoja verrattuna HTTP-välityspalvelimeen. Se voi silti olla erittäin hyödyllinen tietyissä olosuhteissa. Jos esimerkiksi haluat vain piilottaa henkilöllisyytesi ladataksesi torrenteja BitTorrentista, SOCKS-välityspalvelin, joka käyttää suojattua SSL-yhteyttä (yhteys varmennetuilla salausasteilla), riittää. Jos kuitenkin aiot ladata laittomia asiakirjoja tai tiedostoja Internetistä, ole aina tietoinen paikallisista määräyksistä, jotka koskevat tällaista lataamista.

Plussat:
Haittoja:
Piilottaa IP-osoitteesiHitaampi kuin HTTP-välityspalvelin
Antaa sinulle pääsyn joihinkin rajoitettuihin verkkosivustoihinEi salaa tietoliikennettä, joten se on alttiita hakkereille
Prosessoi jokaisen Internet-liikenteen muodon (mukaan lukien torrentit)Tarvitset yksilöllisen kokoonpanon jokaiselle ohjelmistotiedolle
Suojaa riittävästi BitTorrent-käyttäjän nimettömään käyttöön.

Julkiset vs yksityiset välityspalvelimet

Välityspalvelimet voivat suorittaa monia erilaisia ​​tehtäviä. Välityspalvelimien ja suorittamiensa toimintojen erottamiseksi välityspalvelimet voidaan luokitella sen mukaan, miten ne toimivat. Ensinnäkin yksityisten ja julkisten valtakirjojen välillä on ero.

Julkiset välityspalvelimet

Ilmainen välityspalvelinluetteloJulkiset tai avoimet välityspalvelimet ovat välityspalvelimia, joita kuka tahansa voi käyttää vapaasti. Tämä on mahdollista, koska välityspalvelimet kykenevät käsittelemään tuhansia yhteyksiä samanaikaisesti. Verkossa on monia julkisia palvelimia, joita kaikkia voidaan käyttää vapaasti. Ne sisältävät sekä HTTP- että SOCKS-välityspalvelimet, vaikka julkisia HTTP-välityspalvelimia on yleensä saatavana enemmän. Löydät lukemattomia luetteloita julkisista valtakirjoista verkossa, jos tiedät mistä etsiä. Esimerkiksi HideMyAss tarjoaa ilmaisen julkisen välityspalvelimen verkkosivustollaan.

Valitettavasti julkiset välityspalvelimet ovat usein melko epävakaita. Tämä johtuu siitä, että palvelin, jota liian monet ihmiset käyttävät kerralla, voi ylikuormittua ja lakata toimimasta. Kun julkinen palvelin löytyy helposti verkosta, monet ihmiset todennäköisesti käyttävät sitä, mikä voi aiheuttaa kaikenlaisia ​​ongelmia. Yhteytesi voi pudota ilman varoitusta, ja yleensä välityspalvelimen nopeus on erittäin huono. Lisäksi joudut usein lähettämään kaikenlaisia ​​arkaluontoisia tietoja näiden tuntemattomien palvelimien omistajille. Koko tietoliikenne kulkee heidän palvelimiensa läpi. Viimeiseksi, julkiset välityspalvelimet eivät yleensä tarjoa ylimääräistä tukea. Tosiasia on kuitenkin, että näitä avoimia välityspalvelimia on erittäin helppo käyttää ja saatavana ilmaiseksi.

Yksityiset välityspalvelimet

Yksityisiä välityspalvelimia ei ole saatavana kaikille: joudut ostamaan palvelun pienestä hinnasta. Nämä palvelimet ovat yleensä paljon nopeampia kuin julkiset välityspalvelimet. Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan, jotta voit käyttää niitä. Yksityiset välityspalvelimet ovat yleensä paljon luotettavampia kuin julkiset palvelimet, koska ne ovat usein hyvämaineisten yritysten omistuksessa ja hallinnassa. Ne tarjoavat yleensä lisätukea ja ohjelmistoja, jotka on määritetty henkilökohtaiseen käyttöön. Esimerkiksi BTGuardilla ja TorGuardilla on molemmilla valmiiksi määritetyt palvelimet, jotka sopivat täydellisesti torrentsien lataamiseen. Nämä palvelut tarjoavat erityisiä SOCKS-torrent-palveluita, kun taas muut VPN: t voivat tarjota sekä HTTP- että SOCKS-palveluita.

Erilaisia ​​valtakirjoja

Välityspalvelin voi olla joko julkinen tai yksityinen. Sen lisäksi on olemassa myös toinen tapa jakaa välityspalvelimet, nimittäin toiminnon mukaan. On olemassa välityspalvelimia, läpinäkyviä välityspalvelimia, nimettömiä välityspalvelimia, käänteisiä välityspalvelimia ja paljon muuta. Selitämme pian nämä luokat. Lisätietoja erilaisista välityspalvelimista saat artikkelista ”Mikä on välityspalvelin”.

Web-välityspalvelin

Verkkopalvelin, kuten esimerkiksi CyberGhost, tarjoaa yhteyden julkiseen HTTP-palvelimeen. Kun lähetät verkkopyynnön verkossa, välityspalvelin noutaa sen. He muuttavat pyynnön ja lähettävät sen myöhemmin alkuperäiseen määränpäähänsä. Verkkopalvelimen avulla voit suorittaa mitä tahansa selaamista selaimessa nimettömästi ilman, että sinun tarvitsee ladata tai asentaa lisäohjelmia. Sinun ei tarvitse edes määrittää selainta. Lisäksi nämä web-välityspalvelimet ovat usein täysin ilmaisia.

Valitettavasti myös välityspalvelimilla on haittoja: niillä on taipumus käyttää monia ilmoituksia, jotka kaikki näet näytöllä. Ne ovat myös yleensä hitaampia ja tukevat vain osittain Flash Playeria ja JavaScriptiä. Lisäksi monet verkkosivustot estävät näiden välityspalvelimien IP-osoitteet estämällä sinua pääsemästä näiden sivujen tietoihin välityspalvelimen käytön aikana. Kaikki HTTP-palvelinta käytettäessä ilmenevät tietoturvaongelmat ovat merkityksellisiä myös web-välityspalvelimille: ne eivät ole kovin turvallisia eivätkä voi taata täydellistä nimettömyyttä selaamisen aikana.

Web-välityspalvelimia on erittäin helppo käyttää. Silti heidän nopeutta, turvallisuutta ja estettyä pääsyä koskevat kysymykset rajoittavat niiden hyödyllisyyttä merkittävästi. Oikean suojauksen ja nopeamman yhteyden muodostamiseksi on parempi käyttää erilaista välityspalvelinta.

Läpinäkyvä välityspalvelin

Välityspalvelin on läpinäkyvä, kun käyttäjät eivät näe sitä. Voisit sanoa, että se on siinä mielessä “näkymätön”. Verkkopalvelimen tavoin sinun ei tarvitse määrittää tätä välityspalvelinta selaimessa. Läpinäkyvän välityspalvelimen käyttäminen on “pakollista” monissa tapauksissa, vaikka käyttäjä ei olisi tietoinen siitä. Läpinäkyvä välityspalvelin seisoo käyttäjän ja palvelun välillä. Vaikka käyttäjä ei voi nähdä, että heidän tiedot lähetetään ensin välityspalvelimen kautta, palvelun tarjoaja voi.

Läpinäkyvien välityspalvelimien tärkein etu on, että ne lisäävät Internet-käytön nopeutta, koska ne käyttävät välimuistia. Esimerkki: Kun kirjaudut ilmaiseen Wi-Fi-verkkoon Starbucksissa uutena käyttäjänä, sinun on ensin hyväksyttävä ehdot. Tämä käyttäjän olosuhteiden mukainen näyttö on välimuistilla välityspalvelimen tarjoama sivu. Kun painat hyväksyntä, sinut lähetetään suoraan todelliseen palveluun. Toisin sanoen, sinulle ensin lähetetään aiemmin tallennettu kopio verkkosivustosta. Tämän prosessin takia ison verkon käyttö on helpompaa ja nopeampaa välityspalvelimen avulla.

Jos etsit välityspalvelinta, joka piilottaa IP-osoitteesi, et löydä vastausta läpinäkyvästä välityspalvelimesta. Tällainen välityspalvelin lähettää IP-osoitteesi suoraan palveluun. Siksi se ei tarjoa sinulle nimettömyyttä, ja tarjoaa vain helpon käytön ja lisääntynyttä nopeutta.

Anonyymi välityspalvelin

Läpinäkyvän välityspalvelimen vastakohtana tuntematon välityspalvelin piilottaa IP-osoitteesi. Palvelut, joita käytät tämän välityspalvelimen kautta yhteydessä, voivat nähdä, että joku on vieraillut heidän verkkosivustollaan välityspalvelimen käytön aikana. He eivät kuitenkaan tiedä kuka se oli, koska he eivät näe todellista IP-osoitettasi, vain välityspalvelimen IP: tä. Tällainen välityspalvelin toimii yleensä melko hyvin lisääntyneen online-nimettömyyden vuoksi. Se ei kuitenkaan ole taattu ratkaisu. Tavallisten nimettömien välityspalvelimien lisäksi on olemassa “äärimmäisiä” nimettömiä (tai korkea nimettömyys) välityspalvelimia. Nämä palvelimet eivät edes paljasta verkkosivustoille, että he ovat välityspalvelimia, kun taas tavallinen nimettömä välityspalvelin on havaittavissa.

Käänteinen välityspalvelin

Käänteinen välityspalvelin toimii täysin päinvastainen kuin normaali välityspalvelin. Sen sijaan, että se suojaa selailevan Internet-käyttäjän tietoja, tämä välityspalvelin suojaa käyttämäänsä verkkopalvelinta. Käänteistä välityspalvelinta voidaan käyttää suojaamaan sivun online-tietoja asettamalla palomuuri. Välityspalvelin voi antaa pääsyn näille sivuille tai estää sen. Tällä tavalla tietyn pankin asiakkaat eivät pääse vahingossa selaamaan muukalaisen pankkiympäristöä. Lisäksi käänteisiä välityspalvelimia käytetään usein staattisten sivujen välimuistiin tallentamiseen, mikä varmistaa palvelimen ylikuormituksen helposti.

VPN

Välityspalvelimen sijaan voit käyttää myös VPN: tä. Virtuaalinen yksityinen verkko (VPN) luo salatun tunnelin tietokoneesi ja palvelimen välille. Internet-palveluntarjoajasi, hakkerit tai mahdollisesti hallitus näkevät vain sen, että yhteytesi tulee VPN-palvelimen IP: ltä. Kaikki online-toiminnot, todellinen IP, sijainti ja lataukset pysyvät piilossa VPN: n salauksen takana. Lisäksi VPN antaa sinulle pääsyn useisiin eri palvelinpaikkoihin, mikä tarkoittaa, että voisit päästä kaikenlaisiin maantieteellisesti rajoitettuihin sivuihin ja palveluihin, jotka eivät muuten olisi sinulle käytettävissä. VPN toimii näin:

Kuinka VPN toimii

Kaikki VPN: t eivät ole samoja. Vaikka ne molemmat palvelevat suunnilleen samaa tarkoitusta, on olemassa useita ylimääräisiä tekijöitä, jotka on otettava huomioon. Nimeämme kolme tärkeää näkökohtaa, jotka sinun on ajateltava täällä. Lisätietoja siitä, kuinka VPN-palveluntarjoajat käsittelevät näitä ja muita aiheita, voit lukea yksityiskohtaisista VPN-arvosteluistamme.

Haluatko aloittaa kunnollisella VPN: llä heti? Katsokaa NordVPN.

Kirjauskäytäntö

Ainoa osapuoli, joka näkee online-käytöksesi VPN: ää käytettäessä, on VPN-palveluntarjoaja. Loppujen lopuksi tietoliikenteesi lähetetään heidän palvelimensa kautta. Siksi on tärkeää valita luotettava VPN-palveluntarjoaja, joka ei tallenna mitään näistä tiedoista. Se olisi vastoin kaikkea mitä VPN tarkoittaa: takaamalla online-nimettömyys ja turvallisuus.

Ns. Lokilla, joita VPN-palveluntarjoajasi voi luoda tietosi, on mahdollisesti kauheita seurauksia. Hallitukset voivat pakottaa palveluntarjoajan näyttämään heille tietosi. Siksi on aina tärkeää tarkistaa, onko käytettävällä VPN: llä ei lokikirjakäytäntöä. Jos näin on, he lupaavat olla tallentamatta tietoliikennettäsi, joten muut eivät myöskään näe sitä.

Käyttäjäystävällisyys

Jos haluat luoda VPN-yhteyden laitteellesi, sinun on ladattava ja asennettava VPN-palvelu. Joskus joudut määrittämään tietokoneesi tai mobiililaitteesi, jotta VPN toimisi. Yleensä tämä on melko suoraviivainen prosessi: monilla palveluntarjoajilla on vaiheittaiset asennusoppaat, joita voit käyttää myös silloin, kun et ole niin perehtynyt tietokoneisiin. Heti kun VPN on asennettu ja aktivoitu, kaikki online-tietosi lähetetään turvallisesti VPN-tunnelin kautta. Ei ole väliä mitä ohjelmaa tai selainta käytät, koko liikenteestä huolehditaan.

VPN-palveluiden tarjoamat ohjelmistot voivat olla melko erilaisia. Vaikka yhdellä palveluntarjoajalla voi olla yksinkertainen ja jäsennelty sovellus, joka tekee käytöstä erittäin helppoa, toiset VPN-verkot saattavat halutessaan lisätä ohjelmistoihinsa muita vaihtoehtoja, mikä tekee asiakkaasta hieman sekava ja vaikeampi käyttää. Omista toiveistasi riippuen saatat mieluummin yhden tyyppisiä asiakkaita kuin toisia.

Hinta

VPN-tilaukset eivät yleensä ole ilmaisia. Hinnat eivät onneksi ole liian huonoja: jo muutamalla dollarilla kuukaudessa sinulla on jo erittäin hyvä VPN. Verrattuna ilmaiseen verkkopalvelimeen, tämä saattaa tuntua liikaa, mutta saat vastineeksi ylimääräisen suojauksen ja parhaan salauksen. Markkinoilla on jopa pari erittäin kunnollista ilmaista VPN-verkkoa. Kun valitset ilmaisen VPN: n, sinun tulee kuitenkin olla varovainen valitsemastasi VPN: stä. Hyvällä, luotettavalla VPN: llä on usein nopeus- tai datarajoituksia, mutta ne ovat paljon parempia kuin verkossa löytämät monet vääriä ilmaiset VPN: t, jotka eivät usein toimi tai ovat täynnä haittaohjelmia. Hyvä ilmainen VPN antaa silti paremman suojan kuin välityspalvelin.

Jos haluat täydellisen suojauksen ilman mitään rajoituksia, suosittelemme, että jätät muutaman dollarin kuukaudessa ja saat premium-VPN: n joka tapauksessa. Verkkopalvelimeen verrattuna VPN tekee Internet-kokemuksestasi paljon turvallisemman ja tuntemattomamman. Jos valitset lisäksi halvan palveluntarjoajan, kuten Surfshark, sinulla on paras tarjous.

Jotta valintaa VPN: n ja välityspalvelimen välillä olisi helpompaa, olemme luetteloineet VPN: n edut ja haitat sinulle alla olevassa taulukossa.

Hyödyt VPN:
Miinukset VPN:
Internet-aktiviteettisi on hyvin suojattuHinta
Korkea salausTukkien mahdollisuus
Nopea käyttää
Saatavana monissa maissa / monissa palvelinpaikoissa

Mikä on paras: VPN tai välityspalvelin?

Yksityisyyden ja turvallisuuden kannalta VPN ylittää huomattavasti välityspalvelimet. Vaikka välityspalvelimet piilottavat IP-osoitteesi, ne eivät tarjoa paljon muuta suojauksen avulla. Voit kuitenkin valita välityspalvelimen tietyissä tilanteissa. Vaikka VPN-verkot tarjoavat paljon enemmän salausta ja suojausta kuin välityspalvelimet, ne eivät aina ole välttämättömiä, riippuen käsillä olevasta tehtävästä ja siitä, miten haluat käsitellä online-tietosuojaasi.

Milloin käyttää välityspalvelinta

  • Palomuurin tai geoblokin ohittaminen: Kun yrität käyttää rajoitettua suoratoistopalvelua tai verkkosivustoa, välityspalvelin saattaa olla riittävä. Tämä on totta kuitenkin yleensä vain, jos et lähetä arkaluontoisia tietoja eikä sinun tarvitse piilottaa online-aktiviteettejasi. Käyttäjien tulisi myös olla tietoisia siitä, että joillakin Netflixin kaltaisilla palveluilla on anti-proxy-tekniikka ja että ne voivat estää välityspalvelimien yhteydet.
  • Kun käytät vanhentunutta käyttöjärjestelmää: Välityspalvelimet eivät vaadi ohjelmiston asentamista, jotta ne toimisivat. Tämä voi toimia eduksesi, jos sinulla on hidas tai vanhentunut käyttöjärjestelmä. VPN: t voivat hidastaa selaintasi, kun taas etenkin HTTP-välityspalvelimet vaikuttavat tuskin koneesi suorituskykyyn. Välimuistissa on myös välityspalvelimia, jotka voivat tallentaa kopioita usein käymistä verkkosivustoista kaistanleveyden vähentämiseksi ja koneesi suorituskyvyn parantamiseksi.

Milloin käyttää VPN: tä

  • Internetin selaaminen: Jos selaat Internetiä tai käytät arkaluontoisia tietoja verkossa, VPN salaa tietosi ja pitää ne suojassa hakkereilta ja verkkorikollisilta..
  • Yhdistetään julkiseen Wi-Fi-verkkoon: Jos muodostat yhteyden julkiseen Wi-Fi-verkkoon tai muihin suojaamattomiin verkkoihin, VPN on pakollinen. Tietoverkkorikolliset tunkeutuvat usein suojaamattomiin verkkoihin ja pääsevät käyttämään kaikkia verkon kautta välittämiäsi tietoja. VPN pitää yksityiset tietosi turvassa näiltä hakkereilta.
  • Aluerajoitetun sisällön käyttö: Vaikka välityspalvelimet voivat toimia tietyntyyppisen aluerajoitetun sisällön käyttämiseksi, monilla palveluilla on ohjelmisto välityspalvelimien estämiseksi. Joillakin näistä palveluista on myös VPN-lohkoja, mutta voit yleensä käyttää premium-VPN: ää kiertääksesi niitä.
  • Hallituksen sensuurin ohittaminen: Jos asut maassa, jossa sensuuri on laajaa ja online-valvontaa, vain premium-VPN antaa sinun turvallisesti ohittaa sensuurin ja piilottaa verkkotoimintasi hallitukselta..

Lopulliset ajatukset

Välityspalvelin voi ohjata online-liikenteen eri syistä. Voit käyttää yhtä pysyäksesi nimettömänä selaamisen aikana tai palvelu voi parantaa Internet-kokemustasi lisäämällä välimuisti välimuistiin. Saatavilla on useita erilaisia ​​välityspalvelimia, joita voidaan käyttää erilaisiin tarkoituksiin.

Lähes kaikin tavoin VPN on parempi kuin välityspalvelin. VPN-verkot tarjoavat enemmän online-nimettömyyttä ja suojaavat kaikkia online-tietojasi vain niiden tiettyjen osien sijaan. Lisäksi VPN voi nopeuttaa Internet-yhteyttä: kun Internet-palveluntarjoajasi vähentää keinotekoisesti Internet-yhteytesi kaistaleveyttä, VPN voi kiertää tämän tehokkaasti.

Ainoa todellinen syy valita välityspalvelin VPN: n yli on hinta. Välityspalvelimet ovat yksinkertaisesti halvempia kuin VPN. Siitä huolimatta, jo pienellä maksulla joka kuukausi sinulla on jo korkealaatuinen VPN-palvelu, esimerkiksi CyberGhost, NordVPN tai Surfshark. Lähes kaikissa tapauksissa on fiksumpaa maksaa varmistaaksesi, että tietosi ovat todella turvallisia. Ennen kuin valitset välityspalvelimen online-nimettömyyden lisäämiseksi, on parasta harkita ensin rajoitettua ilmaista VPN-verkkoa. Muista aina, että mikään Internetissä ei ole 100% turvallista ja tuntematonta. Siksi sinun on aina oltava varovainen online-toiminnassasi, jopa välityspalvelinta tai VPN: ää käytettäessä.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me