VPN selitti: Kuinka se toimii? Miksi käytät sitä? | VPNOverview

Yhä useammat ihmiset käyttävät VPN: tä selatessasi Internetiä. VPN tarkoittaa Virtual Private Nverkostoa. Se on helppo ja tehokas ratkaisu, joka tarjoaa sinulle kolme välttämätöntä asiaa online-tilassa: enemmän turvallisuus, yksityisyys, ja vapaus. Jos et tunne VPN-käsitettä, se voi tuntua melko pelottavalta. Mutta ei hätää! Tämä sivu selittää tarkalleen, kuinka VPN toimii ja miksi ihmiset käyttävät sitä. Kerromme sinulle kaiken, mitä sinun on tiedettävä VPN: ien eduista ja mahdollisuuksista. Kerromme sinulle myös muutamasta erinomaisesta VPN-palveluntarjoajasta, jotka haluat ehkä kokeilla itse.


Mikä on VPN?

Norjalainen VPN InternetVPN luo suojatun yhteyden laitteen (esimerkiksi tietokoneesi tai älypuhelimen) ja Internetin välille. Verkossa käydessämme kaikilla on yksilöivä IP-osoite. Voit verrata tätä osoitetta puhelinnumeroon tai kotiosoitteeseen, mutta tietokoneellesi tai älypuhelimellesi: IP-osoitteesi on Internet-yhteytesi henkilökohtainen tunnuskoodi. Se paljastaa sijaintisi ja on sidottu henkilölle, joka maksaa Internet-palveluntarjoajasi. IP-osoitteesi avulla olet tunnistettavissa ja jäljitettävissä verkossa riippumatta tekemästäsi. Eli ellet käytä VPN: tä. VPN ei aina pysty kattamaan kappaleitasi: on olemassa muita menetelmiä, jotka voivat johtaa online-identiteetin paljastamiseen. WebRTC-vuotoja ja selaimen sormenjälkiä käyttävät tekniikat voivat silti kerätä tietoja sinusta. Silti VPN suojaa sinua useimmissa tapauksissa erittäin hyvin.

Kuten aiemmin mainittiin, VPN tarkoittaa virtuaalia yksityistä verkkoa. Tämän yksityisen verkon avulla voit lähettää tietoliikennettä salattu, turvallinen yhteys ulkoiselle palvelimelle. Sieltä liikenne siirretään Internetiin. Tämän vuoksi Internetille osoitettu IP-osoite muuttuu.

Jos haluat aloittaa heti, löydät lyhyen askel askeleelta -oppaan. Olemme myös laatineet luettelon parhaista VPN-verkoista, joita voit kokeilla. Haluaisitko mieluummin toisen VPN: n? Löydät lisää palveluntarjoajia tarkistussivultamme. Paina alla olevaa painiketta nähdäksesi yleiskatsauksen VPN-verkkoista:

Mihin VPN: tä käytetään?

VPN: n käyttämiseen on monia eri syitä. Suurimmat voidaan tiivistää seuraavasti: se lisää sinun online-yksityisyys, tarjoaa sinulle enemmän verkkoturvallisuus, ja voit selata Internetiä lisää vapaus (koska se vie sinut verkkorajoituksiin ja sensuuriin). Selitämme tarkalleen, mitä tämä tarkoittaa seuraavissa kohdissa.

Kuinka VPN tarjoaa online-tietoturvaa

VPN tarjoaa suojauksen, koska se salaa voimakkaasti kaiken Internet-liikenteen, jopa ennen kuin se saavuttaa VPN-palvelimen. Se ohjaa myös tietoliikennettäsi paljon turvallisemman “VPN-tunnelin” kautta. Tämän ansiosta muiden, kuten hallitusten ja hakkereiden, on paljon vaikeampaa kuunnella ja tarkastella tietojasi. Siksi on erityisen tärkeää käyttää VPN: tä käytettäessä (vaarallisia) julkisia WiFi-verkkoja. Kotona tai työssä voi olla yhtä hyödyllistä käyttää VPN: ää. Operaattorit, kuten NordVPN tai ExpressVPN, tarjoavat huippuluokan AES 256 -salaustasoja. Tällaisen suojauksen avulla sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että kuka tahansa kerää tietosi ja käyttää niitä sinua vastaan.

Salattu VPN-tunneli, joka suojaa sinua eri ryhmiltä

Kuinka VPN tarjoaa nimettömyyttä ja yksityisyyttä verkossa

VPN tarjoaa sinulle enemmän online-nimettömyyttä, koska et surffaa verkossa IP-osoitteesi julkisesti saatavana. Henkilökohtainen IP-osoitteesi piilotetaan heti, kun muodostat yhteyden VPN-palvelimeen, koska se muuttuu VPN-palvelimen IP: ksi. Yleensä muut voivat linkittää online-toiminnot henkilöllisyyteesi ja sijaintisi IP-osoitteesi perusteella. Esimerkiksi Internet-palveluntarjoajasi, käymäsi verkkosivustot ja monet hallitukset voivat yleensä nähdä kaiken, mitä teet verkossa. Kun käytät VPN: tä, online-toiminnot voidaan jäljittää vain VPN-palvelimelle, mutta ei enää sinulle (ellet tietenkään ole kirjautunut tiettyyn verkkosivustoon, kuten YouTube tai Google). Monet VPN-palveluntarjoajat eivät paljasta tai edes seuraa, mitä teet heidän palvelimiensa kautta. Sinusta on siis tullut Internetissä paljon anonyymempi, koska sinua ei voi tunnistaa tai jäljittää IP-osoitteesi kautta.

Kuinka VPN tarjoaa online-vapauden

VPN voi tarjota sinulle enemmän vapautta verkossa. Sen avulla voit muodostaa yhteyden palvelimiin ympäri maailmaa. Kun muodostat yhteyden tietyssä maassa olevaan VPN-palvelimeen, pääset Internetiin ikään kuin olisit fyysisesti kyseisessä maassa. Tämä on hyödyllistä, koska internet ei ole vapaasti käytettävissä kaikkialla. Jotkut maat sensuroivat osaa Internetistä tai asettavat rajoituksia sosiaalisen median sivustoille tai online-suoratoistopalveluille. Jos olet lomalla tai olet muuttanut, et ehkä pysty näkemään tavallisia streamiasi. VPN antaa sinun muodostaa yhteyden Internetiin kotimaasi palvelimien kautta. Tämän avulla voit yleensä katsella suosikkiohjelmasi tai päästä suosikkiverkkosivustollesi uudelleen. Se toimii myös päinvastoin: jos haluat käyttää verkkosivuja tai suoratoistopalveluita eri maasta (esimerkiksi katsoa erilaista Netflix-versiota), voit tehdä sen VPN: n avulla.

Jos haluat kokeilla VPN: ää heti, mutta et ole varma, mitä palveluntarjoajaa valita, voit tutustua viiden parhaan VPN-palveluntarjoajan joukkoon:

Kuinka VPN toimii?

Kun olet löytänyt luotettavan VPN-palveluntarjoajan, voit ladata ja asentaa heidän ohjelmistonsa. Sitten valitset haluamasi suojausasetukset ja luot turvallisen yhteyden haluamaasi VPN-palvelimeen. Kun yhteys on muodostettu, tietoliikenteellesi tapahtuu seuraava:

 1. Tietokoneesi VPN-ohjelmisto salaa tietoliikenteesi ja lähettää sen VPN-palvelimelle a turvallinen yhteys.
 2. Tietokoneesi salatut tiedot ovat VPN-palvelimen salaama.
 3. VPN-palvelin lähetä tietosi Internetiin ja saada vastaus, joka on tarkoitettu sinulle, käyttäjälle.
 4. Liikenne on sitten salattu uudelleen VPN-palvelimen kautta ja on lähetetään takaisin sinulle.
 5. Laitteesi VPN-ohjelmisto tulee salata tiedot joten ymmärrät ja käytät sitä.

Kuinka VPN toimii

VPN-yhteys salaa tietoliikenteen, joten hakkereiden ja muiden osapuolten on paljon vaikeampaa siepata ja katsella sitä. Suojattu yhteys myös tarjoaa käyttäjälle lisää nimettömyyttä, koska Internet-liikennettä ohjataan uudelleen ulkoisen VPN-palvelimen kautta. Koska surffaat verkossa VPN-palvelimen IP-osoitteen kautta, oma IP-osoitteesi pysyy piilossa. Yleensä sijainti ja jopa henkilöllisyytesi voidaan paljastaa IP-osoitteesi kautta, koska se on ainutlaatuinen Internet-yhteytesi kanssa. Käyttämällä toista IP: tä (VPN-palvelimelle määritettyä) mikään online-toiminnoista ei ole jäljitettävissä sinulle, joten voit surffata verkossa nimettömästi.

VPN-sovellus toimii tietokoneesi, tablet-laitteen tai älypuhelimen taustalla. Voit käyttää Internetiä tavalliseen tapaan etkä huomaa mitään erilaista – paitsi sillä, että pystyt kiertämään online-rajoituksia.

Kolme parasta VPN-palveluntarjoajaa

Olemme testanneet suurimpia VPN-palveluntarjoajia. Löydät laajemman katsauksen parhaista VPN-viiden suurimman palveluntarjoajan luettelosta. Jos haluat aloittaa käytöstä yksinkertaisella, käyttäjäystävällisellä ja luotettavalla VPN: llä, suosittelemme ExpressVPN, NordVPN tai Surfshark.

ExpressVPN

ExpressVPN on yksi parhaista testaamistamme VPN-palveluntarjoajista. Ne tarjoavat useita tuhansia nopeita ja vakaita palvelimia, hienoja sovelluksia kaikille laitteille ja hyvää asiakaspalvelua. Se toimii myös Netflixin kanssa, joten voit olla suojattu jopa katsellessasi suosikkiohjelmasi. ExpressVPN: llä on 30 päivän rahat takaisin -takuu, joten voit kokeilla sitä ennen pidemmän tilauksen hankkimista.

ExpressVPN pyrkii tarjoamaan sinulle parasta laatua, ja sen mukana tulee hintalappu. Ne eivät ole halvinta VPN-palveluntarjoajaa, mutta tarjouksessamme saat 6,67 dollaria kuukaudessa. Tämän tilauksen avulla voit suojata viittä laitettasi ExpressVPN: llä. Voit lukea lisää tästä palveluntarjoajasta ExpressVPN: n täydellisessä katsauksessa. Napsauta alla olevaa painiketta nähdäksesi ExpressVPN: n erikoistarjouksen.

NordVPN

Myös NordVPN on tällä hetkellä parhaimpia VPN-palveluntarjoajia. Tämä hyvä ja luotettava VPN-palvelu tarjoaa erittäin korkeatasoisen tietoturvan. Sen ohjelmisto näyttää tyylikkäältä ja samalla helppokäyttöinen. Korkean tason turvallisuus saa NordVPN: n hitaammaksi kuin ExpressVPN, mutta se on silti erittäin hyvä valinta. Tarjoamansa laadun vuoksi ne ovat erittäin edullisia. Lisäksi sovellukset ovat käyttäjäystävällisiä ja hyvin jäsenneltyjä. Lue lisää heistä koko NordVPN-arvosteluamme.

NordVPN: llä on 30 päivän rahat takaisin -takuu, aivan kuten ExpressVPN. Heillä on myös erittäin edullisia tarjouksia, varsinkin jos sitoudut tilaamaan pidemmän aikaa. Muista tarkistaa saama alennus, kun käytät linkkejä verkkosivustollamme tai napsauttamalla alla olevaa painiketta.

Lisäneuvoja: Jotkin reitittimet sallivat sinun asentaa VPN-yhteyden. Tällä tavalla voit käyttää VPN-yhteyttä kaikissa kotona olevissa laitteissa. Tämän asentaminen voi olla haaste joillekin. Suosittelemme käyttämään DD-WRT-reitittinohjelmistoa. Jos tarvitset apua VPN: n asentamiseen reitittimeen, tutustu tähän artikkeliimme. Vaihtoehto olisi valita VPN, joka sallii suuren määrän yhteyksiä yhdellä tilauksella. Tässä tapauksessa Surfshark on paras valinta.

Surfshark

Surfshark on suhteellisen uusi mutta erittäin tehokas VPN-palveluntarjoaja, joka on kasvanut huomattavasti viime vuoden aikana. Surfsharkin suurin etu on, että sen avulla voit käyttää palvelimia niin monissa laitteissa kuin haluat. Jos haluat suojata kaikkia perheessäsi käytettäviä laitteita tai sinulla on vain paljon laitteita itse, Surfshark on loistava ratkaisu. Sen lisäksi tämä palveluntarjoaja on myös uskomattoman halpaa: sinulla on jo tilaaja alle 2 dollaria kuukaudessa!

Käyttää VPN Legal -sovellusta?

Lady JusticeJotkut ihmettelevät, onko VPN: n käyttö laillista. Loppujen lopuksi palvelun avulla voit tulla paljon tuntemattomammaksi verkossa, josta voi olla hyötyä hakkereille ja verkkorikollisille. Jos näitä ihmisiä ei voida jäljittää verkossa, heistä on paljon vaikeampaa rangaista rikoksista. Silti tämä ei välttämättä tarkoita, että VPN on laiton. Päinvastoin: monet viralliset yritykset ja yritykset työskentelevät VPN: ien kanssa ja suosittelevat käyttöä. Myös Euroopan unioni tukee Internet-vapautta, jonka VPN voi antaa sinulle.

Monet maat ympäri maailmaa pitävät VPN: n käyttöä täysin laillisena. Laittomien toimintojen suorittaminen VPN: ää käytettäessä on kuitenkin edelleen laitonta. Siksi VPN: n käyttäminen laillisiin toimintoihin, kuten selailuun, pelaamiseen, Netflixiin, YouTubeen tai muuhun, ei ole ollenkaan ongelma. Jos kuitenkin lataat laittomia tiedostoja, kuten elokuvien ja musiikin epävirallisia kopioita, esimerkiksi VPN: n avulla, olet todennäköisesti paikallisten lakien vastainen. Vaikka VPN antaa sinulle enemmän nimettömyyttä verkossa ja vaikeuttaa virkamiesten jäljittämistä sinusta, lataaminen itsessään on edelleen laitonta.

On muutamia maita, jotka katsovat VPN: n käytön laittomaksi. Jos haluat tietää enemmän näistä maista ja VPN: ien laillisesta ja laittomasta käytöstä yleensä, voit lukea kaiken tästä artikkelista. VPN: n käyttäminen suurimmassa osassa (länsimaista) maailmaa ei vie sinua vaikeuksiin. Päinvastoin, suosittelemme sitä.

Mitkä eri VPN-protokollat ​​ovat?

VPN-yhteydet käyttävät salattua yhteyttä, jota kutsutaan myös tunneliksi. On olemassa useita eri tapoja (protokollia), joilla tällainen VPN-yhteys voidaan muodostaa. Yleisimmät VPN-protokollat ​​ovat:

 • OpenVPN: OpenVPN on yksi eniten käytettyjä protokollia. Se on avoimen lähdekoodin protokolla, joka käyttää OpenSSl- ja SSLv3 / TLSv1-protokolliin perustuvaa salausta. Useimmat VPN-palveluntarjoajat tukevat OpenVPN: ää, ja se on saatavana monille eri alustoille (esim. Windows, Mac (OSx), Android, iOS, Linux, reitittimet). Useimmat pitävät OpenVPN: ää parhaana valintana.
 • IPSec / L2TP: Tämä protokolla yhdistää IPsecin tietojen salaamiseksi L2TP: n kanssa suojattua yhteyttä varten. Useimpiin käyttöjärjestelmiin sisältyy IPsec / L2TP ja nämä ovat hyvä valinta, jos OpenVPN ei ole käytettävissä.
 • PPTP: PPTP (point to point tunneling Protocol) on yksi ensimmäisistä käytettävissä olevista protokollista. Tämä protokolla sisältää joitain (mahdollisia) vuotoja. Tästä syystä tämän protokollan käyttö on suositeltavaa vain, jos nopeus on tärkeämpää kuin turvallisuutta. Näin voi olla, jos haluat ohittaa suoratoistopalveluiden asettamat rajoitukset.
 • Softether: Softether, toisin kuin muut mainitut, ei ole erillinen protokolla, vaan avoimen lähdekoodin sovellus, joka toimii eri alustoilla ja tarjoaa tukea VPN-protokollille, kuten SSL VPN, L2TP / IPsec, OpenVPN ja Microsoft Secure Socket Tunneling Protocol. . Softether toimittaa sinulle yhden VPN-palvelimen.
 • WireGuard: WireGuard on suhteellisen uusi protokolla, johon on kiinnitetty viime aikoina yhä enemmän huomiota. Se toimii Linux-ytimellä ja sen tavoitteena on saavuttaa vielä parempia suorituskykyä kuin OpenVPN ja IPsec. Lisätietoja saat heidän verkkosivustoltaan.

Kuinka perustaa oma VPN

Oman VPN-yhteyden määrittäminen on yksinkertaisempaa kuin miltä se näyttää. VPN-palveluntarjoajasi tekee suurimman osan työstäsi puolestasi. Ensin sinun on löydettävä VPN-palveluntarjoaja, josta pidät (sivustoltamme löydät arvosteluja eri tarjoajista ja joitakin suosituksia). Kun löydät tarpeitasi vastaavan, tilaat heidän palvelun ja lataat ja asennat heidän tarjoamansa ohjelmistot. Kestää vain muutaman minuutin, ennen kuin voit siirtyä verkkoon VPN: n palvelimien kautta. Nyt voit muodostaa yhteyden Internetiin turvallisella ja nimettömällä tavalla ilman rajoituksia tai sensuuria, joita maantieteellinen sijainti saattaa asettaa!

Useimmat VPN-palveluntarjoajat tarjoavat ohjelmistoja kaiken tyyppisille laitteille ja käyttöjärjestelmille (Windows, Mac, iPhone, Android).

Aloittaminen VPN: llä 3 yksinkertaisessa vaiheessa

Jos haluat aloittaa VPN: n käytön, mutta et tiedä mistä aloittaa, olet oikeassa paikassa. VPN: n käytön aloittaminen on erittäin helppoa ja vie vain viisi minuuttia. Seuraamme kolme helppoa vaihetta aloittamiseksi:

Vaihe 1. Tilaa luotettava VPN-palveluntarjoaja

Aloittelijoille suosittelemme ExpressVPN: n tai NordVPN: n käyttöä. Testasimme näitä palveluntarjoajia laajasti ja löysimme ne erittäin sopiviksi aloittelijoille, koska ne ovat helppo ymmärtää ja perustaa, mutta ovat myös erittäin nopeita. Lisäksi näiden kahden VPN-palveluntarjoajan avulla voit suojata useita laitteita yhdellä tilauksella ja tarjota 30 päivän rahat takaisin -takuu. Tällä tavalla voit kokeilla niitä kuukauden ajan olematta kiinnittynyt pitkäaikaiseen tilaukseen. Lisäksi verkkosivuilla olevien linkkien ja painikkeiden avulla saat alennuksen näiltä palveluntarjoajilta. Voit tutustua laajoihin arvosteluihimme tarkistussivullamme. Olemme tietysti tarkistaneet myös muut VPN-palveluntarjoajat. Jotkut muut vaikuttavat VPN: t ovat CyberGhost, PIA, SurfShark ja ProtonVPN. Jälkimmäinen sattuu tarjoamaan myös yhden parhaista ilmaisista VPN-tilauksista, joista voit lukea kaiken artikkelissamme: Vuoden 2020 viisi ilmaista VPN-palveluntarjoajaa.

Kun olet valinnut VPN-palveluntarjoajasi, sinun on tilattava ne. Luo tili ja varmista, että kirjautumistietosi ovat käsillä. Tarvitset sitä seuraavissa vaiheissa. Kuten olemme aiemmin maininneet artikkelissa, ExpressVPN: llä ja NordVPN: llä on molemmilla 30 päivän rahat takaisin -takuu, kysymyksiä ei ole esitetty. Joten voit aina kokeilla niitä ja saada hyvityksen, jos VPN ei ole sinulle.

Vaihe 2. Lataa VPN-sovellus

Nyt kun olet kirjautunut halutulle VPN-palveluntarjoajallesi, sinun on vain ladattava tämän palveluntarjoajan VPN-sovellukset Android-älypuhelimelle, iPhoneen, tablet-laitteeseen tai tietokoneeseen. Käy VPN-palveluntarjoajasi verkkosivustolla löytääksesi tarvittavat ohjelmistot. Älä yritä ladata toisesta lähteestä, koska nämä lataukset sisältävät usein paisuvia tai jopa haittaohjelmia. Kun olet ladannut ja asentanut ohjelmiston onnistuneesti, voit kirjautua sisään.

Vaihe 3. Aktivoi VPN-sovellus ja aloita selaaminen Internetissä turvallisesti ja vapaasti

Kun VPN-sovellus otetaan käyttöön (yleensä painamalla yhtä painiketta), VPN-yhteys muodostetaan. Yleensä et edes huomaa sen aktivoitumista, koska se toimii laitteen taustalla. Vaikka se on käytössä, selaat verkkoa paljon turvallisemmin, yksityisesti ja vapaasti.

Ja siinä kaikki on siinä! Jos suoritat nämä vaiheet, VPN suojaa sinua.

VPN: n asentaminen on yhtä helppoa kuin näiden yksinkertaisten vaiheiden noudattaminen. Jos haluat tarkistaa, kuinka asentaa VPN omaan laitteeseesi, katso VPN-asetukset -osaa. Tästä osiosta löydät erilaisia ​​tapoja asentaa VPN tiettyyn laitteeseen. Asennus voi vaihdella laitteestasi ja käyttöjärjestelmästäsi, mutta se tapahtuu pääasiassa seuraavasti:

Asenna VPN askel askeleelta työpöydälle

Jos haluat tietää tarkalleen, kuinka VPN toimii, jatka lukemista. Selitämme tämän ja enemmän alla.

Miksi käyttäisit VPN-verkkoa??

VPN-verkon käyttämiseen on monia syitä. Yleisimpiä ovat seuraavat:

 • Nimettömyys Internetissä: VPN-yhteys piilottaa todellisen IP-osoitteesi ja sijaintisi. VPN-yhteydellä käytät IP-osoitetta, joka kuuluu siihen VPN-palvelimeen, johon olet muodostanut yhteyden. Tällä tavalla oma IP-osoitteesi pysyy piilossa. Verkkosivustot ja muut osapuolet eivät pysty jäljittämään online-toimiasi sijaintisi ja henkilöllisyytesi perusteella IP-osoitteesi perusteella (edellyttäen, että palveluntarjoajallasi on asianmukainen kirjautumisen estämiskäytäntö). Ainoa mitä he näkevät, kun käytät VPN: tä, on outo IP-osoite, jolla ei ole mitään tekemistä sinun kanssasi. VPN: n avulla voit selata Internetiä nimettömästi.
 • Suoja hakkereilta ja hallituksilta: Ihmiset ovat yhä tietoisempia Internetin haavoittuvuudesta. Ilman suojattua VPN-yhteyttä muille on paljon helpompaa siepata, katsella ja varastaa tietoja, joita usein tiedostamatta levität, kun selaat Internetiä. Tietämättä sitä, muut voivat napauttaa laitteitasi ja käyttää henkilökohtaisia ​​tietojasi. Voit estää tämän VPN: llä, koska se salaa kaiken Internet-liikenteen.
 • Suojattu Internet-yhteys julkisissa verkoissa: Julkisen verkon käyttö voi olla erittäin riskialtista. Muut samassa verkossa olevat käyttäjät voivat helposti käyttää tietojasi ja henkilökohtaisia ​​tietojasi. Koska et halua, että muut saavat käyttää esimerkiksi sähköpostiosoitettasi, kuvia / tiedostoja tai luottokorttitietoja, voi olla viisasta käyttää VPN-yhteyttä. VPN salaa kaiken Internet-liikenteen. Hakkeri näkee vain salatun asian, eikä hän näe tai käytä henkilökohtaisia ​​tietojasi.
 • Ohitetaan sensuuri ja maantieteelliset rajoitukset: Normaalille Internet-käyttäjälle voi olla monia rajoituksia sille, mitä he voivat ja ei pääse verkkoon. Et voi esimerkiksi katsella kaikkea BBC iPlayer -sovelluksessa olevaa sisältöä, jos et käytä Internetiä brittiläisen IP-osoitteen kautta. Jotkin streaming-palvelut, kuten Netflix, tarjoavat erilaista sisältöä eri maantieteellisillä alueilla. Jotkut hallitukset (esimerkiksi Kiina, Turkki ja Egypti) estävät pääsyä tiettyihin Internet-palveluihin, kuten WhatsApp, Skype, Facebook tai Twitter. Vaihtamalla maantieteellistä sijaintiasi VPN: llä, voit ohittaa nämä erilaiset rajoitukset.
 • Lataa ja lataa nimettömästi: Tiettyjen torrenttien lataaminen on laitonta joissakin maissa, ja enemmän kuin koskaan aiemmin latajia on jäljitetty ja joskus jopa syytetty. Emme tietenkään kannata laittomia toimia. Ymmärrämme kuitenkin, että ihmiset haluavat yksityisyyttä ja nimettömyyttä, ei vain selatessasi Internetiä, mutta myös tiedostoja ladatessasi. Voit käyttää VPN-yhteyttä varmistaaksesi, että kukaan ei tiedä, mitä lataat tai lataat. Salatun liikenteen ja uudelleenohjatun IP-osoitteen vuoksi voit ladata nimettömästi VPN: llä.
 • Estä yrityksiä luomasta tiedostoa sinulle: Mainontaverkot, kuten Facebook, Google ja Twitter, keräävät jatkuvasti tietoja sinusta verkkoliikenteesi kautta. Näiden tietojen avulla he voivat näyttää räätälöityjä lisäyksiä, mutta mikä tärkeintä, he voivat vapaasti myydä näitä tietoja kolmannelle osapuolelle. Salaamalla tietosi VPN: llä nämä verkot eivät pysty keräämään tietoja sinusta, ja heillä on vähemmän vaikutusta siihen, mitä näet verkossa.
 • Pääsy yrityksen verkkoon: Yhä useammat yritykset antavat ihmisille mahdollisuuden työskennellä esimerkiksi kotona tai ulkomailla. Jotkut ihmiset käyttävät VPN-yhteyttä päästäkseen kotiverkkoon yrityksen verkkoon. Tämän avulla ihmiset voivat työskennellä tehokkaasti kotoa.

Lue lisää eri syistä, miksi ihmiset käyttävät VPN: ää, lukemalla artikkeli aiheesta: Mitkä ovat VPN: n edut?

VPN-yhteyden käyttäminen

Jos haluat käyttää VPN-yhteyttä tietokoneellasi, tarvitset VPN-tilin. Useimmat korkealaatuiset VPN-palveluntarjoajat tarjoavat tilauksia, jotka maksavat sinulle vain pari dollaria kuukaudessa. Kun olet kirjautunut tilille yhdessä VPN-palveluntarjoajasta, he antavat sinulle sisäänkirjautumistiedot heidän VPN-palvelimilleen. Tämän jälkeen voit käyttää näitä kirjautumistietoja yhteyden muodostamiseen yhden tai joskus useamman (yleensä kahden) palveluntarjoajan tarjoamista palvelimista. Useimmat tarjoajat tarjoavat ohjelmistoja, joiden avulla yhteyden muodostaminen eri laitteille on erittäin helppoa. Sen jälkeen voit valita tarpeitasi vastaavan protokollan ja valita tietyssä maassa tai kaupungissa sijaitsevan palvelimen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map