VPN: n edut | VPN-edut selitetty | VPNOverview.com

Valitettavasti Internet on osoittautunut vapauttavaksi utopiaksi, jonka jotkut varhaiset kehittäjät ja käyttöönottajat olivat kuvitelleet. Vaikka Internet onkin loistava resurssi, se on hauskaa myös haittaohjelmien, evästeiden, hakkereiden, valtionlaajuisen sensuurin ja korkean tason verkkorikollisuuden kanssa. Pieni ylimääräinen online-tietoturva on siksi tervetullut lisäys.


VPN-verkot tarjoavat loistavan ratkaisun ratkaista tai parantaa useita Internet-käyttäjien nykyään kohtaamia ongelmia. Ne liittyvät turvallisuuteen, yksityisyyteen ja verkkovapauteen.

Tässä artikkelissa käsitellään laadukkaan VPN-palvelun lisäetuja.

Mitä voit tehdä VPN: llä? Yhteenveto VPN: n eduista

VPN: n käyttämisellä on useita etuja. Nopea yhteenveto:

 • Yhden ”oikea” IP-osoite on piilotettu ja käyttäjästä tulee entistä tuntemattomampi
 • Tietoliikenne on salattu, jonka avulla voit muodostaa turvallisen yhteyden julkisiin wifi-pisteisiin
 • Lisäsuojaus mainosseuranta- ja tietojenkalasteluhyökkäyksiltä
 • Kyky ohittaa maantieteelliset rajoitukset
 • Käyttäjät voivat ladata tietoja turvallisesti ja nimettömästi
 • Kyky ohittaa hallituksen sensuuri
 • Voit säästää rahaa verkko-ostoksilla
 • Verkkopelaamista parannetaan laajennetun pääsyn ja parannetun suojauksen avulla
 • Internet-palveluntarjoajan tekemä online-kuristus on epätodennäköisempi
 • Useiden palvelimien käyttö useissa laitteissa yhdellä tilillä
 • Anonyymi ja turvallinen pääsy TOR-verkkoon

1. Todellinen IP-osoitteesi on piilotettu

Kun muodostat yhteyden yhteen VPN-palvelimista, IP-osoitteesi piilotetaan ja korvataan VPN-palvelun osoitteella, kuten ExpressVPN tai NordVPN.

VPN väärentää sijaintisi ja tekee siten osittain nimettömäksi sinut verkossa. Tämä johtuu siitä, että IP-osoite on ainutlaatuinen koodi, jonka avulla ihmiset voivat tunnistaa meidät Internetissä ja antaa heille mahdollisuuden seurata online-käyttäytymistä vaihe vaiheelta. Uutta, inkognito-IP-osoitetta käyttämällä hallitukset, hakkerit ja vierailemat verkkosivustot eivät enää voi yhdistää meitä tosielämämme identiteettiin. Havaittua IP-osoitetta (VPN-palvelimen osoite) ei loppujen lopuksi ole linkitetty meihin, koska se ei ole “oikea”, staattinen IP-osoitteemme.

2. Tietoliikenne salataan

Yhdistä verkkoon

VPN salaa tietoliikenteen. Tämä estää hakkereita ja muita vahingollisia osapuolia saamasta hallussaan tärkeitä tietojamme (tai ainakin kykenemästä salaamaan niitä). Tämän avulla käyttäjä voi myös muodostaa turvallisen yhteyden julkiseen wifi-yhteyspisteeseen, muuten epävarma.

3. Ohita maantieteelliset rajoitukset

SensuuriVPN: n avulla on mahdollista muodostaa yhteys palvelimeen eri maassa ja sallia siten koko tietoliikenteesi kulkea tämän toisen maan kautta. Tämä antaa usein pääsyn tiettyihin estettyihin verkkosivustoihin, suoratoistopalveluihin, VoIP-palveluihin ja sosiaaliseen mediaan. Esimerkiksi Isossa-Britanniassa olevan VPN-palvelimen kanssa muut kuin britit pystyvät yhtäkkiä katsomaan BBC iPlayer -sovellusta.

Tätä varten on muodostettava yhteys VPN-palvelimeen maassa, jossa sisältöä, jota haluat käyttää, ei ole rajoitettu. Onneksi monilla nykyaikaisilla VPN-palveluilla on suuri määrä palveluita monissa eri maissa ja alueilla.

4. Käyttäjät voivat ladata turvallisesti ja nimettömästi

lataaminenKoska IP-osoite on piilotettu ja yhteys on salattu, kolmannet osapuolet eivät enää pysty selvittämään, mitä juuri ladataan tai kenen toimesta. Salatun VPN-tunnelin takia he eivät voi rekisteröidä suojatun VPN-yhteyden kautta ladattavaa. Kun lataat arkaluontoisia ja / tai tärkeitä tiedostoja (esimerkiksi työtä varten), kukaan ei voi siepata ja tarkastella näitä tietoja. Yksityisyys ja nimettömyys taataan tai ainakin huomattavasti paranevat.

5. Ohittaa hallituksen sensuuri

Maissa, joissa hallitus hallitsee ja sääntelee Internetiä, kuten Kiinassa, Iranissa tai Eritreassa, kaikki verkkosivustot eivät ole saatavilla. Näin totalitaarisilla järjestelmillä on tapana hiljentää tiedotusvälineet skeptisesti mainittuun hallintoon estämällä niitä maassa. Tästä syystä tietyt ilmoittajat päättävät julkaista tai jakaa yksityisiä tietoja pimeässä verkossa. Tämän tyyppinen sensuuri voidaan ohittaa, kuten kaikki muutkin maantieteelliset rajoitukset, käyttämällä VPN: ää. VPN on siksi tärkeä työkalu taistelussa lehdistönvapaudesta.

6. Ostokset verkossa vähemmän

Säästää rahaaVerkkoostosten hinnat voivat joskus vaihdella sen maan mukaan, josta joku tekee ostoksia. Vieraillessasi verkkokaupassa esimerkiksi Englannin Internet-yhteyden kautta, tuotteet voivat joskus olla huomattavasti kalliimpia kuin ostettaessa toisesta maasta, kuten esimerkiksi Intiasta. VPN-yhteyden avulla käyttäjä voi muodostaa yhteyden VPN-palvelimiin ympäri maailmaa. Tämä saa sivustot rekisteröimään käyttäjiä vierailijoiksi maasta, jossa VPN-palvelin sijaitsee, jolloin käyttäjä voi hyötyä parhaista kansainvälisistä hinnoista.

7. VPN-verkot parantavat online-pelaamista parantamalla pääsyä ja parantamalla turvallisuutta

Koska kaikki Internet-liikenteesi on salattu, kun käytät VPN: tä, tarkka sijainti manipuloidaan. Aivan kuten tämä voi antaa sinulle pääsyn tietyille sivustoille, se antaa myös mahdollisuuden pelata online-pelejä, joita kotimaassasi voidaan rajoittaa. Tai ehkä pelaamaasi peliä on tarkoitus myöhemmin julkaista. VPN: n avulla sinun ei tarvitse enää odottaa. Valitse vain palvelin alkuperämaasta ja voit liittyä hauskanpitoon. Lisäetu on se, että jos olet epäoikeudenmukaisesti käynnistymässä palvelimelta, voit liittyä nopeaan IP-osoitteen vaihtamiseen.

Viimeinkin VPN-verkot tarjoavat myös turvallisemman online-pelikokemuksen. DDoS-hyökkäyksistä huolehtiminen on menneisyyttä. VPN: n salaus tarjoaa ylimääräisen suojauskerroksen.

8. VPN-verkot estävät Internet-palveluntarjoajaasi kuristamasta Internet-yhteyttäsi

Kaistanleveyden katkaisu on kaistanleveyden tarkoituksellinen rajoittaminen Internet-palveluntarjoajan toimesta. Tämä hidastaa online-nopeutta. Jotkut Internet-palveluntarjoajat tekevät tämän usein, jotkut tekevät joskus, toiset eivät tee sitä ollenkaan. Tämä tehdään yleensä ylikuormitettujen palvelimien liikenteen vähentämiseksi. Joskus tämä tehdään vain saadaksesi sinut ostamaan kalliimman paketin. Toisinaan Internet-palveluntarjoajat eivät pidä siitä, että lataat suuria määriä tietoja. Kun salat tietosi VPN: llä, Internet-palveluntarjoajat eivät voi nähdä, mitä teet verkossa. He eivät myöskään voi katkaista sinua.

9. Useiden palvelimien käyttö useilla laitteilla yhdellä tilillä

Vain yhdellä tilauksella saat pääsyn pääsyyn ainakin yhteyksillä yhden hintaan. Tämä tarkoittaa, että voit esimerkiksi salata työpöydän, kannettavan, älypuhelimen, tablet-laitteen ja toisen työkannettavan yhteyden. Anteliaammat VPN-palveluntarjoajat tarjoavat sinulle jopa kymmenen yhteyttä yhdellä tilauksella. Sinänsä vain yhdellä tuotteella voit lisätä useiden laitteiden yksityisyyttä ja turvallisuutta yhdellä iskulla.

10. Anonyymin ja turvallisen pääsyn saaminen Tor-verkkoon

Vaikka tämä ei ole kaikille, jotkut ihmiset haluavat mennä Tor-verkkoon lisää yksityisyyttä ja nimettömyyttä varten. Tämä on myös verkko, johon sinun on muodostettava yhteys, jos haluat käyttää pimeää verkkoa.

Tor-selain salaa tietotunnelisi useiden paikkojen tai “releiden” läpi. Tämä tarkoittaa, että olet käytännössä huomaamaton kenellekään, joka haluaa seurata sinua. Nämä Tor-palvelimet ovat kuitenkin rajoitettuja ja myös julkisesti listattuja. Tämä tarkoittaa, että jos olet yhdessä, Internet-palveluntarjoajasi, verkon ylläpitäjä, valtion virastot, hakkerit, verkkosivustot tai kuka tahansa muu, joka saattaa tarkastella IP-osoitettasi, tietää, että olet leasetissa yhteydessä Tor-verkkoon.

Jos kuitenkin käytät Toria yhdessä VPN: n kanssa, tämä ainakin piilottaa sen, että olet muodostanut yhteyden Tor-verkkoon alkuperäiseltä Internet-palveluntarjoajalta. Tämä on toivottavaa, koska siellä Tor-verkko liittyy tummaan verkkoon, joka sitten liittyy tietoverkkorikollisuuteen. Hypoteettisesti, jos valtion virasto haluaa Internet-palveluntarjoajan välittävän tietoja siitä, mitkä sen käyttäjistä ovat koskaan muodostaneet yhteyden Tor-verkkoon, se ei todista lainvastaisuutta, mutta se voi tehdä sinusta näyttämään epäilyttävämmältä.

11. Lisäsuojaus mainosseuranta- ja tietojenkalasteluhyökkäyksiltä

Jotkut isommista ja laadukkaammista VPN-palveluntarjoajista tarjoavat ylimääräisen suojauksen. Esimerkiksi NordVPN tarjoaa ohjelmistollaan useita lisäsuojausominaisuuksia.

Cybersec: Vältä mainoksia ja suojaa tietoturvasi haittaohjelmilta, tietojen kalastelulta ja muilta uhilta.

Näkyvyys lähiverkossa: Tietokoneesi on näkymätön lähiverkon (LAN) muille.

Internet tappaa kytkin: Jos yhteytesi VPN-palvelimeen yhtäkkiä katoaa, Internet kill -kytkin katkaisee välittömästi koko Internetin. Tämän on varmistettava, että tietojasi ei siirretä yhtäkkiä salaamattomasti. (teknisesti sitä ei pureta, koska kyse olisi tiedoista, joita ei ole salattu aluksi).

Muut VPN-palveluntarjoajat tarjoavat joskus erilaisia ​​suojauksia ohjelmistollaan.

Yhteenveto

VPN tarjoaa paljon kaiken kaikkiaan suuria etuja. Se tulee

 • tarjota sinulle enemmän vapautta Internetissä ohittamalla kansalliset esteet
 • antaa sinulle enemmän turvallisuutta salaamalla Internet-liikenteesi
 • tarjota sinulle jonkinlainen anonimiteetti piilottamalla IP-osoitteesi

Näiden ominaisuuksien avulla voit

 • Selaa Internetiä vapaammin
 • Tunne olosi turvalliseksi selaamisen aikana, ettei sinua vakoiteta
 • Lisää turvallisuutta kirjautuessasi julkisiin wifi-verkkoihin
 • Lataa tiedostoja turvallisemmin ja nimettömästi
 • Vältä hallituksen sensuuria toimituksellisiin tai ilmiantajien tarkoituksiin
 • Ohita kansallisia viihteen esteitä
 • Suojaa sinua sitkeämmiltä mainosseurantalaitteilta ja tietojenkalastelutoimilta
 • Pääset Tor-verkkoon tietämättäsi Internet-palveluntarjoajaasi
 • Tee halvempia ostoksia verkossa, kuten lentoliput
 • Pelaa verkossa pelejä, jotka ovat kiellettyjä maassasi
 • Estää Internet-palveluntarjoajaasi kuristamasta yhteyttä

Lisäksi voit tehdä kaiken tämän useilla laitteilla käyttämällä useita palvelimia vain yhdellä tilillä.

Siitä huolimatta VPN-verkot eivät pidä sinua täysin nimettömänä tai turvallisena verkossa. On edelleen mahdollista ladata haittaohjelmia. Voit edelleen häkätä. Voit silti antaa henkilöllisyytesi livahtaa sisään kirjautumalla sivustoihin, joissa on henkilökohtaiset tietosi. Ja selaimen sormenjälki on edelleen ongelma.

Kaiken kaikkiaan VPN ei ole parannuskeino Internetille. Mutta se antaa sinulle paljon paremman kuvan nauttia Internetistä ilmaisella, nimettömällä ja turvallisella tavalla.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map