Onko VPN: n käyttö laillista? | VPNoverview.com

Lady JusticeJos olet saavuttanut tämän sivun, ihmettelet todennäköisesti, onko sillä laillisesti sallittu työskennellä VPN: n kanssa. Useimmille maailman maille vastaus on kyllä. Jokaisella maalla on kuitenkin edelleen omat lait ja asetukset. Jos käytät VPN: ää pysyäksesi nimettömänä harjoittaessasi laitonta toimintaa, olet silti lain alainen. Tekemäsi on edelleen laitonta riippumatta siitä, käytätkö VPN: ää vai et.

VPN (Virtual Private Network) luo paljon mahdollisuuksia. Voit käyttää sitä kiertääkseen maantieteellisiä rajoituksia Internetissä ja saadaksesi tietoja, joita normaalisti ei olisi saatavilla maassasi. Yksinkertainen esimerkki olisi BBC iPlayer. Tämä palvelu on tarkoitettu vain Isossa-Britanniassa asuvalle brittiläiselle yleisölle. Jos kuitenkin käyttäisit VPN-palvelinta Isossa-Britanniassa, pääset verkkosivustolle myös Italiasta, Norjasta tai Yhdysvalloista.

Monet ihmettelevät, onko VPN-yhteyden käyttäminen laillista. Suurimmassa osassa maailmaa, etenkin länsimaissa, VPN: n käyttö on täysin laillista. Siellä sinun ei tarvitse pelätä pidätystä pelkästään siksi, että käytät VPN: tä. Jopa eräitä maita, joiden hallitukset eivät hyväksy VPN: n käyttöä. Yleensä näissä maissa on diktatuuriset järjestelmät tai erittäin autoritaariset johtajat. Esimerkkejä ovat Kiina, Venäjä ja Iran. Miksi he haluavat rajoittaa VPN: n käyttöä? Ja miksi VPN-osoitteilla on niin huono nimi? Selitämme kaiken tässä artikkelissa.

Miksi VPN-yhteys on laiton joissakin maissa?

VPN: n käyttö on enimmäkseen kielletty maissa, joissa on autoritaarisia lakeja, kuten Kiina, Pohjois-Korea ja Turkmenistan. Näiden maiden hallitus on rajoittanut Internetin ja lehdistön vapautta. Siksi sosiaalinen media ja kriittiset uutissivustot ovat yleensä estettyjä maan Internet-käyttäjille. Päästäkseen estettyihin verkkosivustoihin ja verkkopalveluihin muutenkin monet siviilit, ulkomaalaiset, turistit, toimittajat ja ilmoittajat käyttävät VPN- tai välityspalvelinta. Seuraava kuva näyttää maat, jotka käyttävät online-sensuuria laajassa mittakaavassa, ja niiden tärkeimmät motiivit siihen.

Onko VPN laiton infografia


Kieltämällä VPN-verkot hallitukset toivovat hallitsevansa tietoja, joita kansalaiset voivat käyttää. Lisäksi he haluavat seurata ja rekisteröidä siviilien Internet-käyttäytymistä. Kun käyttävät VPN: tä, kansalaiset, turistit, ulkomaalaiset, toimittajat ja ilmiantajat voivat kaikki kiertää online-sensuuria ja nimettövät myös kaikki online-tietonsa. Tämä ärsyttää suuresti hallituksia, koska se tarkoittaa, että heillä on vähemmän hallintaa. Siksi VPN-verkkoista tehdään usein laiton tällaisissa paikoissa. Jotkut maat ottivat jopa käyttöön ankarat rangaistukset VPN: n käytöstä. Esimerkki olisi Yhdistyneet arabiemiirikunnat, joista puhumme lisää myöhemmin.

Joissain tapauksissa VPN: t tehdään alun perin laittomiksi turvallisuussyistä. Esimerkiksi Irak päätti kieltää turvallisen yhteyden IS: n torjumisen helpottamiseksi. Valitettavasti tämä tarkoittaa, että muu väestö kärsii näiden lakien kielteisistä seurauksista. Tietyssä mielessä heidän on pakko luopua osasta yksityisyyttään kansallisen turvallisuuden vuoksi.

Missä maissa VPN-yhteys on kielletty?

Olemme jo nimittäneet muutaman maan, joissa VPN: n käyttö ei ole sallittua. Selvyyden vuoksi alla olevassa luettelossa on lueteltu kaikki maat, joiden tiedetään estävän VPN-verkkoja tai pitävän VPN: n käyttöä laittomana. Usein ei ole täysin selvää, ovatko VPN-yhteydet täysin kiellettyjä ja millaista rangaistusta voidaan odottaa käyttäessäsi sellaista. Siitä huolimatta VPN: n käyttö missä tahansa näistä paikoista on suuri riski.

Maa
Huomautukset
Valko-VenäjäValkovenäjä kielsi VPN-yhteydet ja Tor-selaimen vuonna 2015. Se on jopa tehnyt nimettömien verkkojen tai yhteyksien käytön laittomaksi. Todennäköisesti tämä liittyy heidän läheisiin suhteisiinsa Venäjään.
KiinaKiinan VPN-käyttö on vähän harmaa alue. Kiinan hallitus on antanut virallisen hyväksynnän joillekin VPN-palveluille, joita voidaan käyttää laillisesti. Nämä palvelut kirjaavat todennäköisesti verkkotoimintasi ja jakavat ne viranomaisten kanssa. Vaikka Kiina on uhannut estää kaikki ulkomaiset VPN: t vuonna 2018, on silti mahdollista käyttää niitä, vaikka ne eivät ehkä olisikaan 100% laillisia. Jotkut korkealaatuiset VPN-verkot, kuten NordVPN, tarjoavat jopa erityisiä hämärtyneitä palvelimia, jotka auttavat sinua kiertämään Kiinan palomuuria.
EgyptiEgyptin hallitus on käyttänyt Deep Packet Inspections (DPI) -toimintoa useiden VPN-protokollien (PPTP, L2TP, OpenVPN) estämiseen vuodesta 2017. Maa on estänyt useita verkkosivustoja ja palveluita jo pitkään. Vaikka VPN: t eivät ole virallisesti laittomia, Egypti on vaikeuttanut VPN: n käyttöä ilmaisen internetin nauttimiseen rajojensa sisällä.
IrakIrak otti vuonna 2014 käyttöön täydellisen VPN-kiellon, estäen myös pääsyn joihinkin sosiaaliseen mediaan ja muihin palveluihin. Heidän tärkein motivaationsa oli, että se auttaisi heitä taistelemaan IS: tä vastaan. Jo nyt nämä lait ovat edelleen voimassa, vaikka IS: llä ei enää ole maata hallussaan.
IranIran on virallisesti kieltänyt monien VPN: ien käytön maaliskuusta 2013 lähtien. Näiden VPN: ien mainostaminen ja myynti on kielletty, ja siitä voi seurata vankeusrangaistus. Vain valtion hyväksymiä VPN-verkkoja voidaan käyttää, vaikka ne eivät edelleenkään anna sinulle pääsyä estettyihin verkkosivustoihin, kuten YouTube. He todennäköisesti kirjaavat myös käytön.
Pohjois-KoreaPohjois-Korea tunnetaan tiukasta sensuuristaan. Se ei edes salli siviilien käyttää tavallista Internetiä. VPN-verkot ovat kiellettyjä, mutta koska Pohjois-Korea on niin suljettu muusta maailmasta, VPN-käytön seurauksia tässä maassa ei tunneta.
OmanVPN: n käyttö on laitonta kaikille Omanin kansalaisille, mutta organisaatiot saavat käyttää sitä niin kauan kuin heillä on lisenssi. Vain hallituksen hyväksymät VPN-palvelut ovat laillisia.
VenäjäHeinäkuusta 2017 lähtien VPN-palveluntarjoajat saavat tarjota palveluitaan Venäjän väestölle vain, jos he jakavat kaikki käyttäjätiedot hallituksen kanssa. Vuonna 2019 Roskomnadzor (Venäjän kansallinen tiedotusvälineiden valvontajoukko) antoi useille tunnetuille VPN: ille 30 päivää myöntää heille pääsy kaikkiin Venäjän tietoihin ja noudattaa Venäjän lakia (tarkoittaen sensuurin valvomista). Monet VPN: t vastasivat sulkemalla venäläiset palvelimensa.
SyyriaVPN: n käyttö ei ole välttämättä laitonta Syyriassa. Joitakin VPN-yhteyksiä on kuitenkin estetty vuodesta 2011, kun hallitus hyökkää VPN-protokollia vastaan. Ei ole varmaa, kuinka onnistuneet nämä yritykset ovat.
TurkkiTurkin hallitus on rajoittanut VPN: n käyttöä estääkseen kansalaisia ​​pääsemästä estettyihin verkkosivustoihin. VPN-yhteydet yritetään havaita ja estää DPI: n avulla. VPN: n käyttö Turkissa ei siis välttämättä aina toimi. Lisäksi se voi tehdä sinusta enemmän hallituksen tavoitteen: heidän valppaat silmänsä tutkivat sinua tarkemmin.
TurkmenistanTurkmenistan sensuroi ja rajoittaa voimakkaasti Internetiä ulkomaisten tiedotusvälineiden estämiseksi. VPN: n käyttö on siis kielletty myös tässä maassa. Maalla on vain yksi Internet-palveluntarjoaja, joka on hallituksen valvonnassa.
UgandaUganda otti käyttöön sosiaalisen median veron vuonna 2018. Tämän veron kiertämiseksi monet kansalaiset alkoivat käyttää VPN-verkkoja. Nyt hallitus estää VPN-yhteyksiä ja luopuu käytöstä. VPN: n käyttö ei kuitenkaan ole virallisesti laitonta (vielä).
Yhdistyneet ArabiemiirikunnatArabiemiirikunnissa vain organisaatiot saavat käyttää VPN: tä. VPN: n käyttö on laitonta siviileille, kun he käyttävät sitä rikollisiin tarkoituksiin. Rikollisiin tekoihin Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa sisältyy myös treffisivustojen käyminen ja amerikkalainen Netflix. Myös VoIP-palvelut, kuten Skype, eivät ole sallittuja. Jos käytät niitä, saatat saada suuren sakon tai jopa lähettää vankilaan.

Miksi VPN-maineilla on niin huono maine?

VPN voi auttaa sinua selaamaan Internetiä nimettömästi. Se tarjoaa enemmän vapautta ja turvallisuutta verkossa. Siksi melkein kaikki suuret yritykset käyttävät säännöllisesti yritys VPN: tä nykyään. Silti monet uskovat, että VPN: t eivät ole täysin laillisia. Monissa osissa maailmaa se on: Voit käyttää VPN: ää suojaamaan online-yksityisyyttäsi milloin haluat. VPN-verkkojen avulla voit käyttää Internetiä turvallisella tavalla, mikä ei ole sinänsä paha, vaarallista tai kiellettyä – useimmissa paikoissa.

Osallistuminen rikolliseen toimintaan VPN: ää käytettäessä on kuitenkin lainvastaista. Rikollisuuden määritelmä voi vaihdella huomattavasti maasta riippuen. Useimmat maat katsovat esimerkiksi kovien huumeiden myynnin rikokseksi. Rikolliset, jotka ovat kiinnostuneita tällaisesta toiminnasta, voivat yrittää pysyä hallituksen hallinnan ulkopuolella käyttämällä VPN: tä. Heidän yksityisyyttään suojataan jonkin verran, mikä tekee poliisin vaikeammaksi löytää ja rangaista heitä. Niiden rikolliset käytännöt ovat kuitenkin edelleen laittomia. Jos heidät kiinni, he ovat vakavissa vaikeuksissa. Ei VPN: n käytöstä, vaan laittoman toiminnan harjoittamisesta.

Kuten Tor-selaimessa, monet ihmiset uskovat, että VPN-yhteys on laiton, koska se helpottaa rikollisuutta. Se ei kuitenkaan ole ainoa suojatun ja nimettömän Internet-yhteyden käyttö. VPN on yksinkertaisesti keino päähän, jota voidaan käyttää moniin tarkoituksiin, sekä hyviin että huonoihin.

VPN: n laillinen käyttö

VPN: n käyttöön on monia hyviä syitä. Tietosuojalla on usein iso merkitys ja ylimääräinen suojaus käytettäessä avoimia Wi-Fi-yhteyspisteitä. Verkkosisällön suoratoisto voi myös olla helpompaa VPN: n avulla. Lisätietoja syistä, miksi haluat ehkä käyttää VPN: ää, haluamme viitata sinut koko artikkeliin, joka käsittelee VPN: ää ja niiden käyttöä.

Yhteenvetona: VPN-verkot ovat laillisia useimmissa maissa. Jotkut hallitukset ovat kuitenkin asettaneet rajoituksia VPN: n käyttöön tai kieltäneet käytännön kokonaan. Tällä tavoin he pyrkivät hallitsemaan väestöä tai ylläpitämään kansallista turvallisuutta. VPN: n käyttö näissä paikoissa voi olla vaarallista ja saada sinut vaikeuksiin. Kun et kuitenkaan ole missään näistä maista etkä osallistu rikolliseen toimintaan, ei tarvitse pelätä.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me