Mikä on VPN-tappokytkin? | VPNOverview

Jos olet kiinnostunut VPN-verkkoista tai olet lukenut joitain arvosteluitamme, olet todennäköisesti törmännyt termiin “tappaa kytkin”. Tappokytkintä pidetään usein suurena etuna kaikista VPN-tarjoajista, jotka tarjoavat sellaisen. Silti monet lukijoistamme eivät näytä tietävän tarkalleen, mitä tappikytkin tekee ja miksi on parempi käyttää sitä. Siksi voit lukea kaiken tappamiskytkimestä alaspäin.


Mikä on tappikytkin?

Tapa SammutaSanan yleisimmässä merkityksessä tappikytkin tarkoittaa mekanismia, joka aiheuttaa koneen äkillisen sammutuksen, kun jokin menee pieleen. Sitä voidaan käyttää myös kuvaamaan samanlaista hätäpysäytystä ohjelmistossa fyysisten koneiden sijasta.

Jos kone rikkoutuu, kaatuu tai alkaa toimia jollain muulla tavalla, tappauskytkintä voidaan käyttää sen sammuttamiseen välittömästi. Suurimmalla osalla raskaita koneita on tällainen kytkin suojaamiseksi. Kuten voitte kuvitella, tappakytkin on välttämätön jokaiselle koneelle, jolla on porauksia tai sahoja, jotka saattavat vaarantaa koneen käyttäjiä hallinnan ulkopuolella. Tapauskytkimet näkyvät usein kirkkaina punaisina painikkeina näissä koneissa, joten ne ovat helppo löytää. Tällä yhdellä painikkeella voit välttää vaaralliset tilanteet heti. Raskaiden koneiden lisäksi myös joissain ajoneuvoissa ja hisseissä on hätäpainike, joka toimii tappamiskytkimenä. Tämä toiminto lisätään aina käyttäjän turvallisuuden takaamiseksi.

Ohjelmiston tappikytkin 

Samoin kuin koneissa, jotkut ohjelmistot hyödyntävät myös tappamiskytkintä. Ajattele esimerkiksi ohjelmistoja, joita käyttävät suuret yritykset, jotka keräävät paljon käyttäjätietoja, tai valtion ohjelmistoja, jotka sisältävät kaikenlaista arkaluontoista tietoa. Jos ohjelmisto päätyy luvattomien ihmisten käsiin, tappava kytkin voi varmistaa, etteivät he pääse näkemään mitään tätä arkaluontoista tietoa. Ilman oikeaa lupaa henkilö, joka yrittää saada tietoja, ei saa sitä. Tiedot tehdään näkymättömiksi tai käsiksi. Tappokytkin voi jopa poistaa ohjelmiston kokonaan. Tällä tavoin kaikki arkaluontoiset tiedot pysyvät väärin käsissä.

Kill-kytkimiä voidaan käyttää myös muissa yhteyksissä. Älypuhelimet yleensä käyttävät niitä varastamisen estämiseen. Koska tappikytkin voi tehdä laitteesta täysin käyttökelvottoman, on paljon vähemmän todennäköistä, että varkaat tuhlaavat aikansa yrittääkseen varastaa sen. Joissakin Windows-, Google- ja Apple-älypuhelimissa on myös tap-kytkin asennettujen sovellusten turvallisuuden varmistamiseksi. Jos puhelimen sovellus on saanut haitallisia ohjelmistoja, tappava kytkin voi eristää ja pysäyttää kyseisen sovelluksen heti. Tämä estää uutta tartuntaa ja pitää laitteen loput turvassa. Lisäksi haitalliset ohjelmistot voidaan poistaa välittömästi.

Miksi VPN: issä on tappikytkin?

Useimmat VPN: ää käyttävät ihmiset tekevät niin yksityisyyden suojaamiseksi. He haluavat pysyä nimettömänä selatessasi Internetiä, ja VPN voi auttaa tässä. Jos VPN: lläsi olisi kuitenkin väliaikaisesti toimintahäiriö, sinut jätetään suojaamattomaksi. Tietosi lähetetään Internetiin ilman VPN-tunnelin lisäsuojausta. Seurauksena on, että IP-osoitteesi näkyy muutenkin ulkomaailmassa. Siellä tappakytkin tulee sisään.

VPN-tappokytkin varmistaa, että et koskaan pääse verkkoon suojaamaton. Jos VPN: n toimintahäiriöt selaamisen aikana, tappauskytkin sulkee Internet-yhteytesi kokonaan. Niin kauan kuin VPN kärsii yhteysongelmista, et voi selata, suoratoistaa tai ladata mitään. Koska koko Internet-yhteytesi on pysäytetty, todellinen IP-osoitteesi pysyy suojassa ja yksityisyytesi pysyy ennallaan. Hakkerit eivät pääse tietoihisi. Toisin sanoen tappokytkin varmistaa, että VPN suojaa sinua, vaikka se ei toimi aivan kuin pitäisi. Alla oleva kuva kuvaa tämän toimivuutta.

Tapa kytkin VPN-kuva hakkereilla

Miksi VPN-yhteys katkeaa??

Pudottavalla VPN-yhteydellä voi olla useita syitä. Tässä on joitain yleisimmistä:

  • Huono Internet-yhteys: Jos työskentelet aluksi epävakaan Internet-yhteyden kanssa, VPN-verkko saattaa todennäköisesti horjua. Tämä voi olla tilanne, kun käytät esimerkiksi Wi-Fi-verkkoa, jonka signaali on heikko. Verkkojen jatkuvalla vaihtamisella on samanlainen vaikutus.
  • Ongelmia VPN-palvelimen kanssa: Toinen mahdollinen syy on itse VPN-palvelin. Jos palvelimessa on jonkinlainen sisäinen toimintahäiriö, VPN-yhteys voi pudota kokonaan. Ongelmia voi aiheuttaa palvelimen signaalin voimakkuus, fyysisen palvelimen häiriöt tai yksinkertaiset yhteyden aikakatkaisut. Lisäksi, kun tiettyä palvelinta käyttävät monet ihmiset samanaikaisesti, se tulee liian täyteen. Näinä aikoina esiintyy usein myös ongelmia: yhteys voi tulla uskomattoman hidasta tai pudota kokonaan.
  • Palomuuri-, virustorjunta- tai reitittimen asetukset: Toinen mahdollinen haittatekijä voi olla piiloutuminen laitteen muiden ohjelmien asetuksiin. Joillakin ohjelmilla on erityiset asetukset, jotka aktivoitunaan eivät anna VPN: llesi muodostaa yhteyttä. Palomuuri tai virustorjuntaohjelma voi nähdä VPN: n ulkoisen yhteyden riskinä. Seurauksena on, että he yrittävät estää VPN: n muuttamalla suojatusta tunnelistasi epäsäännöllisen ja epäluotettavan yhteyden. Jopa reitittimen ja laitteen automaattiset päivitykset voivat aiheuttaa tällaisia ​​ongelmia.

Missä VPN: issä on hyvä tappaa-kytkin?

Yleensä ihmiset pitävät tappokytkintä positiivisena lisäyksenä kaikille VPN-palveluille. Luonteensa vuoksi aktivoitu tappakytkin voi estää sinua pääsemästä verkkoon tietyn ajanjakson ajan. Useimmissa tapauksissa tämä päihittää vaihtoehdon: olla suojaamaton Internetissä. Tappikytkin lisää online-tietosuojaasi ja auttaa pitämään Internet-yhteytesi hallinnan.

Monissa VPN: issä on tappaja. Jotkut palveluntarjoajat vaativat, että kytket sen päälle käsin muuttamalla asetuksia, kun taas muut palveluntarjoajat ovat aktivoineet sen oletusasetukseksi. Jotkut VPN-palveluntarjoajat ovat kuitenkin parempia kuin toiset. Tästä syystä olemme luettelossa alla luetellut parhaat VPN-palveluntarjoajat, jotka tarjoavat tappamisen vaihdon.

ExpressVPN

ExpressVPN on jo kauan ajanut kärjessämme parhaiden VPN-luetteloidemme. Heidän tappajaan kytkintä kutsutaan ‘Network Lock’ ja se on saatavana Windowsille, Macille, Linuxille ja kaikille reitittimille (heidän sovelluksensa kautta). Jos yhteytesi katkeaa, verkkolukko havaitsee ja katkaisee välittömästi kaiken Internet-yhteyden. Verkkolukko varmistaa, että henkilökohtaisia ​​tietojasi ei lähetetä, ennen kuin ExpressVPN on onnistuneesti palauttanut yhteyden palvelimeen. Sillä hetkellä Network Lock sallii dataliikenteen lähettämisen uudelleen. Hyvän tappikytkimen lisäksi ExpressVPN: llä on myös nopeat palvelimet, se on erittäin käyttäjäystävällinen ja toimii Netflixin kanssa.

NordVPN

NordVPN on toinen johdonmukainen ja luotettava vaihtoehto. Tämän VPN-palveluntarjoajan tappajakytkin toimii Windowsissa, macOSissa, Androidissa ja iOS: issa. Vaihtoehto on integroitu ohjelmistoon ja on helppo kytkeä päälle ja pois päältä. NordVPN suosittelee, että käyttäjät käyttävät tappauskytkintä mahdollisimman paljon. Yhtiö näkee sen viimeisenä puolustuslinjana. Lisäksi NordVPN antaa käyttäjille mahdollisuuden perustaa tappajaluettelot, joihin voit sisällyttää sovelluksia, joita et halua estää estääksesi aikakatkaisun. Tällä tavoin pääset käyttämään joitain ohjelmia, vaikka tappikytkin on aktivoitu ja VPN-yhteys katkeaa. Yleensä NordVPN: llä on laaja palvelinverkko ja se on suhteellisen halpa. Se toimii jopa, kun olet Yhdysvaltojen ulkopuolella ja haluat katsella amerikkalaista Netflixiä.

Lopulliset ajatukset

Tappikytkin tai hätäpysäytys on hyödyllinen ohjelmisto-ominaisuus, joka auttaa suojaamaan käyttäjää. Kun puhutaan VPN-tappokytkimestä, se tarkoittaa, että tietosi ovat turvassa jopa silloin, kun VPN-ohjelmiston toimintahäiriöt ja suojattu yhteys katoaa. Et voi mennä verkkoon suojaamattomasti, ja sivustot eivät löydä todellista IP-osoitettasi. Jos etsit VPN: tä, jolla on tappikytkin, haluamme pyytää sinua joko ExpressVPN- tai NordVPN-verkkoon. Nämä VPN-palveluntarjoajat auttavat ehdottomasti pysymään turvassa!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me