Mikä on omistettu IP? Miksi käyttää yhtä? | VPNOverview

Jos olet verrannut VPN-palveluntarjoajia, olet todennäköisesti törmännyt termiin “omistettu IP”. Suurin osa VPN-palveluntarjoajista luettelee tämän etuna, jota heidän palvelunsa voi tarjota muihin verrattuna. Mutta mikä on omistettu IP? Miksi valitsisit VPN: n, joka tarjoaa tämän vaihtoehdon? Tämä artikkeli kertoo kaiken siitä. Keskustelemme jaetun IP: n ja omistetun IP: n erotuksesta. Lisäksi esitetään erillisen IP: n edut ja haitat.


Mikä on omistettu IP?

Kannettava lukkoOmistettu IP on IP-osoite, jota vain yksi henkilö käyttää. Suurimman osan ajasta, kun muodostat yhteyden VPN-palvelimeen, jaat IP-osoitteen useiden muiden käyttäjien kanssa. Valitset palvelimen sijainnin, sanotaan esimerkiksi New York, ja sinulle määritetään IP kyseiselle sijainnille. Samaa IP-osoitetta käyttävät myös monet muut New Yorkin valinneet VPN-käyttäjät. Lyhyesti sanottuna saman VPN-palvelimen kautta lähetetään useamman kuin yhden henkilön tietoliikenne. Tämä ei pidä paikkaansa erillisessä IP: ssä.

Omistetulla IP-palvelulla palveluntarjoaja antaa sinulle staattisen IP-osoitteen, jota vain sinä voit käyttää. Tämä IP on tietysti erilainen kuin todellinen paikallinen IP, joten sinut suojataan silti verkossa. Kaikki tietoliikenne lähetetään kyseisen IP: n kautta menettämättä yksityisyytesi hallintaa. Lisäksi kukaan muu ei voi käyttää omaa IP-osoitettasi. Valitettavasti useimmat omistautuneet IP-osoitteet maksavat ylimääräistä rahaa.

Lisätietoja IP-osoitteista voit lukea artikkelistamme “Mikä on minun IP-osoitteeni”, jonka avulla voit tarkistaa IP: n, jota käytät surffailla tällä hetkellä verkossa.

Mitä eroa on omistautuneella IP: llä jaetulla IP: llä??

Ero omistautuneen ja jaetun IP: n välillä saattoi jo olla selvä yllä olevasta selityksestä. Siitä huolimatta, että tämä ero on niin tärkeä ymmärrettäessä erillisten IP-osoitteiden etuja ja haittoja, haluamme viettää siihen lisää aikaa. Omistetulla IP-osoitteella sinulla on aina täsmälleen sama IP-osoite missä tahansa. Voit aina muodostaa yhteyden kyseiseen IP-osoitteeseen kyseisessä VPN-palvelimessa.

Kuten nimestä voi päätellä, jaat jaetun IP: n muiden kanssa. Tämä on normi monille VPN-palveluntarjoajille. Se tarkoittaa, että käytät samaa IP-osoitetta saman palveluntarjoajan eri käyttäjille. Sekä tietosi että kymmenien muiden ihmisten liikenne ympäri maailmaa lähetetään saman palvelimen kautta. Esimerkiksi, monet ihmiset saattavat käyttää samaa New Yorkin palvelinta saadakseen pääsyn Netflixiin.

Lisäksi sinulle annetaan usein erilaisia ​​IP-osoitteita, kun muodostat yhteyden VPN-palvelimiin, joilla on vain jaetut osoitteet. VPN-palveluntarjoajat siirtävät käyttäjiä usein yhdestä IP-osoitteesta toiseen turvallisuuden lisäämiseksi. Riippumatta siitä, muodostatko yhteyden toiseen palvelinpaikkaan vai et, julkisessa IP-osoitteessasi tulee todennäköisesti aina muutos, kun käytät vain jaettuja IP-osoitteita. Näin ei ole erillisissä IP-osoitteissa. Seuraava kuva kuvaa eroa kahden IP-osoitetyypin välillä.

Omistettu VS-jaettu IP

Omistetun IP-osoitteen edut

Omistetun IP-osoitteen käyttämisellä jaettuun IP: hen verrattuna on melko vähän etuja, sekä yksittäisille käyttäjille että yrityksille. Olemme luetellut alla olevat tärkeimmät.

Pysy mustalta listalta

Lista suurennuslasillaYksi omistetun IP-osoitteen suurimmista eduista on, että IP-osoitteesi ei tule mustalle listalle yhtä helposti. Kun sinulla on oma IP, olet ainoa henkilö, joka käyttää kyseistä IP-osoitetta, kun taas jaetuilla IP-osoitteilla on monia käyttäjiä. Tällä on erilainen vaikutus siihen, miten verkkosivustot vastaanottavat sinut vierailijana: omistettu IP ei aiheuta epäilyksiä.

Otetaan esimerkiksi Netflix. Kuvittele, että käytät VPN-palveluntarjoajan tarjoamaa jaettua IP-osoitetta Netflixin katsomiseen. Todennäköisesti et ole ainoa, joka tekee niin. Koska monet ihmiset yrittävät päästä eri Netflix-tileille samasta jaetusta IP: stä, suoratoistopalvelusta tulee epäilyttävää. He tietävät todennäköisesti etsivän IP-osoitetta VPN-palvelusta. He eivät voi tarkistaa mistä paikasta kyseisen IP: n monet eri käyttäjät todella yrittävät päästä sisällönsä. Netflix tarjoaa erilaisia ​​sarjoja ja elokuvia sijainnistasi riippuen. Jos yritys ei pysty selvittämään todellista sijaintiasi, se estää pääsyn kokonaan. Jaettu IP, jota käytät Netflixin katsomiseen, lisätään heidän mustalle listalle. Seurauksena on, että et voi enää katsella sisältöä, joka käyttää kyseistä IP-osoitetta. Sen sijaan saat ilmoituksen, jossa kehotetaan sammuttamaan välityspalvelin, jos haluat saada käyttöoikeuden uudelleen.

Kuten esimerkki osoittaa, verkkosivusto voi estää jaetun IP-osoitteen, kun monet ihmiset käyttävät sitä pääsyyn. Kun käytät omaa IP-osoitetta, olet kuitenkin ainoa henkilö, joka yrittää päästä kyseiseen verkkosivustoon, olipa kyse sitten Netflixistä tai muusta alustasta. Siksi on paljon pienempi mahdollisuus, että IP: si sijoitetaan mustalle listalle. Voit nauttia ilmaisesta internetistä niin kauan kuin haluat. Lyhyesti: omistetulla IP: llä pääset kaikkiin suosikki suoratoistopalveluihisi huolehtimatta tukkimisesta.

Ei ylimääräistä varmennusta

Kun verkkosivustot kirjoittavat mustalle listalle IP-osoitteesi, se johtuu yleensä epäluottamuksesta tai epäilystä. Todennäköisesti kyseisen IP-osoitteen käyttö oli epäsäännöllistä ja arvaamatonta. Näiden väärinkäytösten takia verkkosivusto epäilee IP: n tai tilisi väärinkäyttöä ja ryhtyy toimiin. Joissakin tapauksissa tämä tarkoittaa IP-osoitteesi asettamista mustalle listalle, mutta se voi myös tarkoittaa, että joudut suorittamaan ylimääräisen varmennusvaiheen ennen palveluun kirjautumista..

Sivustot, kuten Gmail, PayPal ja eBay, voivat pyytää lisävarmennusta, jos he näkevät useiden ihmisten käyttävän IP-osoitetta samanaikaisesti. Ne muuttuvat myös epäilyttäviksi, kun käytät tiliäsi eri IP-osoitetta kuin tilin luonnissa. Useimmiten he eivät luota näihin (jaettuihin) IP-osoitteisiin, minkä vuoksi he haluavat tarkistaa henkilöllisyytesi uudelleen. He voivat esimerkiksi pyytää sinua tarkistamaan, ettet ole robotti. On mahdollista, että joka kerta kun käytät palvelua, jolla on eri IP-osoite, joudut suorittamaan ylimääräisen vaiheen. Omistetulla IP: llä sinulla ei ole tätä ongelmaa, mikä voi säästää paljon aikaa.

Nopeammat sähköpostit

Toinen omistetun IP: n etu on, että tällaisten IP-osoitteiden sähköpostit luottavat enemmän sähköpostipalveluihin, kuten Gmail, kuin jaettuun IP-osoitteeseen perustuvat sähköpostit. Sähköpostiliikenne omistettujen IP-osoitteiden kautta on etusijalla jaettujen IP-osoitteiden kautta tuotettuun liikenteeseen nähden. Näin on, koska palvelun on tarkistettava jaettujen IP-osoitteiden kautta lähetetyt sähköpostit kaksinkertaisesti. Nämä sähköpostit saattavat jopa päätyä vastaanottimen roskapostikansioon. Voit käyttää osoitettua IP-osoitetta varmistaaksesi, että sähköpostisi saavuttavat nopeammin määränpäähänsä ja että ne eivät pääse roskapostikansioon. Voit kommunikoida paljon nopeammin, mikä voi olla erittäin tärkeä tietyissä olosuhteissa, esimerkiksi työssä.

Työskentele kotona

Liikemiehet kättelevätLiikekäyttäjille omistettu IP voi olla erittäin hyödyllinen pääsyyn tiettyyn verkkoon. Joihinkin verkkoihin pääsee vain tiettyjen IP-osoitteiden kautta turvallisuussyistä. Tällä tavoin pomo voi taata, että vain henkilöt, joilla on pääsy Internet-yhteyteen toimistossa, pääsevät yritystoimintaan liittyviin tärkeisiin asiakirjoihin ja muihin tietoihin. Tämän järjestelmän haittana on, että et voi käyttää mitään näistä tiedostoista vain omalla Internet-yhteydelläsi kotona tai jaetulla IP-osoitteella, jota VPN tarjoaa.

Omistetulla IP: llä voit päästä näihin verkkoihin missä tahansa. Tästä voi olla suurta apua, kun haluat työskennellä kotoa tai jopa tien päällä. Oman IP-osoitteesi avulla voit helposti muodostaa yhteyden työverkkoosi. Samanaikaisesti omistettu IP suojaa yhteyttäsi aina.

Yksi tärkeä huomautus, joka tässä on mainittava, on, että et pääse tietoverkkoosi millään erillisellä IP: llä. Paras tehtävä, jos haluat käyttää omistettua IP: tä työskennellä kotoa, on ottaa yhteyttä pomoon ja pyytää heitä järjestämään turvallinen yhteys oikeaan IP-osoitteeseen sinulle tai sinulle.

Omistetun IP-osoitteen haitat

Valitettavasti omalla IP-osoitteella on myös joitain haittoja. Ensinnäkin palvelu on harvoin ilmainen: joudut todennäköisesti maksamaan enemmän VPN-palvelustasi, jos haluat erillisen IP: n. Omistetun IP: n hinta voi vaihdella muutamasta dollarista kuukaudessa yli 100 dollariin vuodessa. Koska nämä kustannukset lisäävät kuukausittaisen tilauksesi hintaa, se on erittäin tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon.

Toinen tärkeä haittapuoli on, että voit uhrata osan VPN: n tarjoamasta yksityisyydestä. Jos käytät staattista erillistä IP-osoitetta, verkkosivustot voivat silti luoda profiilin sinuun online-asetusten perusteella. Tällä tavalla he voivat näyttää sinulle henkilökohtaisia ​​mainoksia. Lisäksi on enemmän mahdollisuuksia, että joku linkittää online-toiminnot henkilöihisi. Tämä tarkoittaa, että olet jonkin verran vähemmän tuntemattomia omistautuneen IP: n suhteen.

Omistettu IP: yleiskuva eduista ja haitoista

Seuraavassa taulukossa on nopea yhteenveto omistautuneen IP: n eduista ja haitoista.

Omistetun IP: n edut
Omistetun IP: n haitat
Netflixin kaltaiset verkkosivustot eivät estä sinuaKorkeammat kustannukset
Sinun ei tarvitse tehdä kaksinkertaista varmennusta käydessäsi verkkosivustoilla, kuten Gmail, eBay tai PayPalVähemmän nimettömyyttä
Sähköpostiviestit lähetetään ja vastaanotetaan nopeammin
Sähköposteja ei ohjata roskapostikansioon yhtä helposti
Voit päästä verkkoihin, jotka sallivat vain yhden tietyn IP: n sijainnistasi riippumatta

Erinomaiset VPN-palvelut omistettu IP-vaihtoehto

Oletko päättänyt, että haluat hankkia erillisen IP: n, mutta et ole varma, mikä VPN-palveluntarjoaja valitsee tätä tarkoitusta varten? Alla olemme luettelossa kolme parasta VPN-palveluntarjoajaa, jotka tarjoavat omistetun IP-palvelun.

Omistettu IP TorGuardilla

Kun ajatellaan omistettuja IP-palveluita, ensimmäinen tarjoaja, joka mieleen tulee, on TorGuard. TorGuard ei ehkä ole paras VPN kaikille käyttäjille, koska se vaatii ehdottomasti harjoiteltua kättä voidakseen käyttää sitä oikein. Siksi emme suosittele tätä VPN: tä aloittelijoille. Käyttäjät tarvitsevat teknistä tietotaitoa, mikä tekee TorGuard-ohjelmistosta jonkin verran vähemmän käyttäjäystävällisen. TorGuard on silti hyvä VPN, jolla on nopea nopeus, monia palvelimia ja erinomainen turvallisuus. Tärkeintä on, että kaikista mainitsemistamme palveluntarjoajista TorGuardilla on eniten sijainteja omistautuneille IP-käyttäjille.

TorGuard-erityinen IP-palvelu on kohtuullisen halpa. Lisäksi palvelun kustannukset laskevat tilauksen kuukausittaisen hinnan kanssa, kun päätät pidemmän aikavälin. On myös erittäin helppo hankkia oma IP-osoite TorGuardilla: Voit valita yhden tilaussivulta, heti kun tilaat tilauksen.

Omistettu IP NordVPN: llä

NordVPN on yksi markkinoiden parhaista VPN-palveluntarjoajista. Heidän VPN on nopea, turvallinen ja tarjoavat omistetun IP-palvelun. Näkemyksemme mukaan NordVPN on paras tarjoaja, joka tarjoaa omistetun IP-palvelun. Heidän omistettu IP-palvelunsa ei kuitenkaan ole vielä kehittynyt niin kuin esimerkiksi TorGuardin tarjoama palvelu. NordVPN tarjoaa omistettuja IP-osoitteita seitsemässä eri paikassa: Yhdysvalloissa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Alankomaissa ja Ranskassa.

Valitettavasti oma IP-vaihtoehto on melko vaikea asentaa ja asentaa NordVPN: ään. Sinulla on aluksi oltava NordVPN-tilaus, ja sitten luoda uusi tili maksaaksesi omistamasi IP: n erityisen kuponkikoodin avulla. Jälkeenpäin voit ottaa yhteyttä NordVPN: n asiakastukeen kahden tilin yhdistämiseksi.

Näistä vaikeuksista huolimatta NordVPN tarjoaa erinomaisen vastineen käyttämällesi rahalle. Tämä tekee NordVPN: stä fantastisen VPN: n riippumatta siitä, haluatko käyttää erillistä IP: tä. Jos haluat omistetun IP: n, NordVPN antaa sinulle yhden ylimääräisestä 70 dollarista tilauksen kustannusten lisäksi. Mitä tulee VPN: n toimintaan yleensä, mukaan lukien käyttäjäystävällisyys, suosimme Nordia enemmän kuin TorGuardia. Kun kuitenkin tarkastelet erityisesti omistettujen IP-osoitteiden vaihtoehtoja, kannattaa ehkä käydä TorGuardin kanssa.

Omistettu IP CyberGhostin kanssa

Kolmas valinta hyvistä VPN: istä, joilla on omistettu IP-palvelu, on CyberGhost. Tämä VPN-palveluntarjoaja on erittäin käyttäjäystävällinen, halpa ja luotettava. Äskettäin CyberGhost on alkanut tarjota myös omistettuja IP-osoitteita. Tällä hetkellä palvelulla on omistettu IP-osoitteita, jotka ovat saatavilla Kanadassa, Saksassa, Ranskassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Tällä tavalla voit katsella amerikkalaista Netflixiä, jolla on omistettu IP-yhteys Yhdysvalloista.

Voit helposti hankkia erillisen IP-osoitteen CyberGhostista samalla sivulla, jolla kirjaudut palveluun. Varmista, että omistat IP-osoitteen tilauksen yhteydessä, koska et voi lisätä sitä myöhemmin. Omistettu IP maksaa vain 5 dollaria kuukaudessa ylimääräistä, tavallisen tilauksen lisäksi. Onneksi CyberGhost-tilaus on erittäin edullinen, varsinkin kun valitset tilaamisen pidemmäksi ajaksi. Tästä syystä kokonaishinta, johon sisältyy omistettu IP, ei ole niin huono. Kaiken kaikkiaan CyberGhost on erittäin hyvä budjettivalinta kaikille, jotka etsivät loistavaa VPN: ää omistautuneella IP-vaihtoehdolla.

Lopulliset ajatukset

Omistettu IP-osoite antaa sinulle mahdollisuuden siirtyä verkkoon turvallisella tavalla samalla IP-osoitteella joka kerta. Tämä IP-osoite ei ole sama kuin todellinen IP, mutta sitä ei myöskään jaeta muiden VPN-käyttäjien kanssa. Kaikki VPN-palveluntarjoajat eivät tarjoa mahdollisuutta pyytää omistettu IP. Kun he tarjoavat, se maksaa sinulle enemmän kuin tavallinen VPN-tilaus.

Omistetulla IP: llä on useita etuja ja haittoja verrattuna jaettuun IP: hen. Yleensä omistettu IP tekee sinusta näkyvämmän verkkosivustoille ja muille osapuolille. Tästä voi olla hyötyä, jos et halua joutua tarkistamaan henkilöllisyyttäsi jatkuvasti tai et halua käyttämäsi IP: n estävän verkkosivustoilla ja palveluilla, kuten Netflix. Tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että luovut VPN: n nimettömyydestä. Jos haluat hankkia VPN: n, jolla on oma IP-palvelu, suosittelemme TorGuardia, NordVPN: tä tai CyberGhostia.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me