VyprVPN Review (2020): Säkert och enkelt! | VPNOverview

VyprVPN Review (2020) – Säker och enkel att använda

VyprVPN är en stark tävlande bland VPN och ägs av företaget Golden Frog. VyprVPN är beläget i Schweiz, där integritetslagar är mycket praktiska för en VPN-leverantör. För att kunna garantera de bästa säkerhetsnivåerna utvecklar och kontrollerar Golden Frog många av sina egna tjänster och tekniker. Till exempel byggde de sitt eget VPN-protokoll och har helt kontroll över sitt eget servernätverk istället för att hyra servrar från externa parter. Detta gör VyprVPN till en av de säkraste VPN-leverantörerna på marknaden. Tyvärr är hastigheten på deras servrar inte lika bra som de ser ut att vara, åtminstone enligt vår erfarenhet. Vill du lära dig mer om VyprVPN och våra tankar om deras tjänster? Vi granskar denna leverantör i detalj, så fortsätt att läsa!

Specifikationer VyprVPN

 • Samtidiga anslutningar: 3-5
 • torrents: +
 • Netflix: +
 • Operativsystem: Windows, Mac, iOS, Android
 • Protocollen: OpenVPN, L2TP / IPsec, PPTP, Chameleon
 • Loggningspolicy: Inga loggar
 • servrar: 700+ servrar i 70+ länder
 • Pris: Från $ 2,50 per månad
 • Pengar tillbaka garanti: 30 dagar

Hastighet – Hur snabb är VyprVPN?

För att en VPN ska fungera bra behöver den anständiga arbetshastigheter. När allt kommer omkring behöver du inte vänta en halvtimme innan du kan se en enkel YouTube-video. Många VPN saknar din internetanslutning. Detta beror på typen av VPN: tjänsten skickar din datatrafik via en annan server, vilket kostar tid. En VPN kan dock också öka din internethastighet: om din Internetleverantör manuellt minskar din bandbredd, hjälper en VPN dig att komma runt dessa begränsningar. Så, hur gör VyprVPN vad gäller hastighet? Vi tittade på det.

Hastighetstestresultat VyprVPN

För det första studerade vi effekten VyprVPN hade på vår internetanslutning. Vi gjorde detta genom att använda hastighetstester från speedtest.net. Vi studerade hastigheterna för ping, nedladdning och överföring av många av VyprVPN: s servrar. Dessa tester genomfördes alla från Nederländerna.

Hastighet utan VPN (Speedtest.net):

VyprVPN speedtest blank test


Bilden ovan visar hastighetstestresultaten för vår normala internetanslutning, utan att använda ett VPN. Vi använder detta test som ett tomt test för att jämföra andra resultat med.

Hastighet med en lokal VyprVPN-server (Speedtest.net):

VyprVPN speedtest lokal server

Dessa är hastighetstestresultaten när du använder den snabbaste lokala VyprVPN-servern som finns tillgänglig. Som ni ser skiljer sig resultaten inte mycket från vårt tomma test. I själva verket tappade vår ping, vilket betyder att reaktionstiden för vår anslutning är lite bättre med denna VyprVPN-server än utan. Både våra nedladdnings- och uppladdningshastigheter minskade något, men inte dramatiskt. Dessa är mycket bra resultat för alla VPN-server.

Hastighet med en USA-server (Speedtest.net):

VyprVPN speedtest amerikansk server

Dessa är hastighetstestresultaten för den snabbaste amerikanska VyprVPN-servern som är tillgänglig vid testet. Detta slutade med att bli en server i New York. Från dessa resultat kan man dra slutsatsen att vår internethastighet minskade ganska dramatiskt. Vår ping gick drastiskt upp. Nedladdningshastigheten sjönk till mindre än 5 Mbps, vilket är en droppe på över 80%. Vår uppladdningshastighet sjönk också till bara 10 Mbps. Med andra ord, VyprVPN: s amerikanska servrar bromsade vår internethastighet (i Nederländerna) avsevärt.

Hastighet under daglig användning

Hastighetstester ger en indikation på hastigheten på din anslutning i antal. För att få en uppfattning om den faktiska prestationen testade vi VyprVPN även under våra dagliga aktiviteter. Våra resultat är totalt sett ganska positiva: anslutningen upplevde ibland en viss fördröjning, men hindrade oss inte i de flesta fall. Bläddra, strömma, Netflix och titta på video på YouTube gick helt enkelt. Ibland tog sidorna lite längre tid att ladda, men denna försening räckte inte för att skapa verkliga problem eller irritation.

Vi stötte på allvarligare problem under spel och nedladdning. Under spelningen spelade själva spelet relativt smidigt, även om lastning ibland tog mer tid. Detta kan vara en stor nackdel under multiplayer-spel online. Nedladdning av torrenter tog också förvånansvärt lång tid. Vi tvingades vänta på vår nedladdning ungefär dubbelt så länge som vi normalt skulle göra.

En fördel med VyprVPN är att den automatiskt visar livehastigheten för varje server i sitt nätverk om du skulle välja den. Därför är det mycket enkelt att välja den bästa, snabbaste servern. Bortsett från det kan du helt enkelt klicka på ‘Snabbaste servern’ för att automatiskt anslutas till den snabbaste servern just nu.

Slutsatshastighet VyprVPN

 • VyprVPNs lokala servrar är mycket snabba och påverkas knappt vår anslutning.
 • De amerikanska servrarna orsakade en allvarlig försening av vår internetanslutning.
 • Bläddra, strömma och titta på Netflix och YouTube gick allt ganska smidigt.
 • Vi led av lite fördröjning under spel och nedladdning.

Säkerhet – Hur säker är VyprVPN?

En av de viktigaste aspekterna av alla VPN är dess säkerhet. När allt kommer omkring bestämmer många människor att få ett VPN eftersom de vill skydda sina data. Därför är det viktigt att kontrollera hur väl en specifik VPN, som VyprVPN, skyddar din onlineinformation och trafik. Det är därför detta avsnitt kommer att fokusera på de protokoll som VyprVPN använder, deras loggningspolicy, deras kill-switch och den personliga information de behöver från dig för att skapa ett konto.

protokoll

VyprVPN erbjuder fyra olika protokoll. Dessa är OpenVPN, L2TP / IPsec, PPTP och Chameleon. OpenVPN är ett mycket starkt protokoll som vi alltid rekommenderar. Chameleon är ett VPN-krypteringsformat utvecklat av Golden Frog. Protokollet är baserat på OpenVPN, men krypterar också metadata. Därför kan DPI: er (Deep Packet Inspections) av VPN-trafik av regeringar och online-streamingtjänster som Netflix kringgås. Tredje parter kan inte längre upptäcka det när du använder ett VPN, så de kan inte heller blockera din VPN-användning. Detta gör Chameleon till ett säkert och bekvämt protokoll. Chameleon är dock endast tillgängligt för VyprVPN-medlemmar med ett premiumabonnemang.

Loggning och integritet

VyprVPN är en nolllogg VPN-tjänst. Det betyder att de inte kommer att spara data om din användning. VyprVPNs loggningspolicy har oberoende granskats av ett företag som heter Leviathan. Denna granskning visade att VyprVPN inte sparar några identifierbara loggar utan användartillstånd. Golden Frog uttrycker uttryckligen i sin integritetspolicy att de inte loggar någon:

 • Verkliga (lokala) IP-adresser
 • IP-adresser tilldelade användare
 • Anslutningstider
 • Datatrafik / innehåll i användarnas online-kommunikation
 • DNS-förfrågningar

Dessutom är företaget nätneutralt, vilket innebär att de inte diskriminerar enheter, protokoll eller appar. De lovar också att inte strypa din internethastighet.

VyprVPN kan be dig dela personlig information, inklusive ditt namn, e-postadress, telefonnummer, betalningsinformation och adress. Detta är mest för att erbjuda support och hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna. Insamling av personlig information sker alltid genom formulär, där det är upp till dig om du vill dela viss information eller inte.

Tidigare har VyprVPN loggat sina användare, vilket tydligt anges i deras villkor. Detta visar att de var transparenta. Men nu har de en strikt ingen loggningspolitik. Ända sedan de införde den nya politiken verkar de ha fastnat i den. Med andra ord: det finns liten eller ingen anledning att frukta att VyprVPN kanske loggar dina data bakom ryggen.

VyprVPN äger också sitt eget servernätverk, inklusive dess DNS-servrar. Därför kan de säkerställa optimal säkerhet och integritet. Inga tredje parter är involverade i sina tjänster, vilket innebär att chansen för en DNS-läcka är mycket smal. På detta sätt kan VyprVPN garantera mer online anonymitet.

Dödsbrytaren

Kill Stäng avVyprVPN har också en egen kill switch. Du kan aktivera det genom att gå till inställningarna för din VyprVPN-programvara. Klicka på knappen så kommer dödsbrytaren att slås på. Klicka på den en gång till för att stänga av den. Fler konfigurationer för din kill-switch är också möjliga: du kan bestämma om du bara vill ha kill-switch aktiverad när applikationen körs, eller om du vill att den ska fungera hela tiden. Om du väljer den förra kan du bläddra utan VPN när du stänger programvaran. Det senare kommer att säkerställa att du aldrig vågar skydda dig online.

Vilken information behöver VyprVPN?

När du skapar ett VyprVPN-konto måste du ge tjänsten viss personlig information. Du blir ombedd att ange ditt för- och efternamn, e-postadress och lösenord för ditt konto. Dessutom måste du dela dina betalningsuppgifter. Du kan använda en anonym e-postadress och ge dem ett annat namn, men du måste alltid betala för tjänsten på ett sätt som gör dig identifierbar. Därför kan du inte använda VyprVPN helt anonymt.

Slutsats säkerhet VyprVPN

 • VyprVPN fungerar med OpenVPN, L2TP / IPsec, PPTP och Chameleon (ett Golden Frog-protokoll).
 • Golden Frog äger alla servrar i deras nätverk.
 • Denna VPN-tjänst har en nollloggpolicy som har granskats oberoende.
 • VyprVPN har en kill switch.
 • Du måste dela ett för- och efternamn, e-postadress, lösenord och bankinformation för att skapa ett VyprVPN-konto.

Användbarhet – Hur användarvänligt är VyprVPN?

Förutom VPN: s säkerhet och snabbhet är dess användarvänlighet också oerhört viktigt. Utan fungerande mjukvara är även den säkraste VPN i världen fortfarande omöjlig för kunder att använda. Därför kommer detta avsnitt specifikt att studera användbarheten för VyprVPN.

VyprVPN-webbplatsen

Webbplatsen för VyprVPN är färgglad och lätt att navigera. Hemsidan har ett tydligt banner som skickar dig direkt till beställningssidan. I toppmenyn hittar du också ytterligare information om VPN under “Varför använda ett VPN?“Samt beskrivningar av de många VyprVPN-funktionerna under”Funktioner”. Dessutom kommer du att kunna ladda ner programvaran för olika operativsystem under “VPN-appar”.

Hela webbplatsen är tydligt strukturerad. Men du får relativt lite information på de flesta sidor, eftersom mycket av utrymmet tas upp av bilder. Ofta kommer du att skickas till FAQ om du verkligen vill lära dig om VPN: er eller VyprVPN: s möjligheter.

VyprVPNs hemsida

Sammantaget är VyprVPN-webbplatsen välstrukturerad, även om det kanske inte finns så mycket information som vissa användare skulle vilja se.

Installera VyprVPN

VyprVPNs installationsprocess är mycket enkel. Genom att klicka “VPN-appar”Högst upp på webbplatsen hittar du dig direkt på rätt sida.

VyprVPN installerar

Vi laddade ner programvaran på en Windows-dator. Om du vill installera det själv kan du helt enkelt följa dessa steg:

 1. Klicka på logotypen för ditt operativsystem på “VPN-appar”Sida.
 2. Klicka på det blå “Ladda ner” knapp. Din nedladdning startar automatiskt.
 3. Öppna den nedladdade filen och följ stegen på installationsskärmen.
  VyprVPN installationsskärm
 4. När installationen är klar klickar du på “Nästa” och då “Avsluta”.
 5. VyprVPN-programvaran öppnas automatiskt. Logga in så kan du komma igång direkt.

VyprVPN: s utseende och användarvänlighet

VyprVPN-programvara

VyprVPN-programvaran har ett mycket typiskt utseende. Det påminner oss om mjukvara av till exempel ExpressVPN. Du kan direkt se den valda servern med en stor “Ansluta‘-Knappen under. Genom att klicka på serverns placering (eller ‘servrarNedan), ser du hela listan över servrar. Du kan också välja att ansluta till den snabbast tillgängliga servern automatiskt genom att klicka på “Snabbaste servern”. När du är ansluten blir klientens bakgrund från grå till lila, vilket ger den ett mer unikt utseende.

Fliken “Anpassa‘Kommer att avslöja fler anpassningsbara alternativ. Bestäm om du vill aktivera Wi-Fi-skydd eller dödsbrytaren, vilket protokoll du använder, och om VyprVPN-programvaran startar tillsammans med din dator. Du kan också justera dina DNS-inställningar och alternativ för TAP-adapter.

Genom att klicka på de tre raderna i det övre vänstra hörnet kan du se ditt konto- och mjukvaruinformation, be om hjälp eller gå till bloggen.

Sammantaget är VyprVPNs mjukvara mycket lätt att använda. Kunderna presenteras inte med en röra med alternativ, men kan fortfarande konfigurera många funktioner för sig själva. Detta skapar en trevlig och effektiv app.

Prissättning och betalningsmetoder

Precis som med många andra VPN-leverantörer beror VyprVPN på abonnemangets längd. Överväger du att välja ett årligt prenumeration? Sedan betalar du i genomsnitt ett lägre pris per månad än om du skulle välja ett månadsabonnemang. Nedan hittar du de prenumerationer som VyprVPN för närvarande erbjuder.

VyprVPN aktuella prenumerationer

Som ni ser är VyprVPNs billigaste prenumeration dess 2-åriga plan och kostar bara $ 2,50 per månad (faktureras som $ 60 varannat år). Alla ovanstående planer inkluderar användning av ditt prenumeration på högst fem enheter och användningen av VyprVPN: s helt eget Chameleon-protokoll.

VyprVPN erbjuder också ett företagsabonnemang. Denna version av programvaran riktar sig specifikt till företag och deras anställda. Du kan prova den här versionen gratis med hjälp av testperioden. Efter det kostar det vanliga affärsabonnemanget 229 dollar per år, medan deras VyprVPN for Business Cloud-paket (som inkluderar VyprVPN Cloud, en dedikerad IP-adress och en dedikerad server) är $ 349 per år.

VyprVPN tillåter ett par olika betalningsmetoder:

 • Kreditkort
 • PayPal
 • UnionPay

Tyvärr kommer ingen av dessa metoder att tillåta dig att förbli helt anonym, vilket innebär att du alltid måste dela viss personlig information och betalningsinformation med VyprVPN.

Kundservice

VyprVPN-kundsupport kan nås på olika sätt. För det första kan du komma i kontakt med ‘Golden Frog Bot’ på deras webbplats. Klicka bara på livechattknappen i nedre högra hörnet. Om botten inte kan svara på din fråga kommer den att komma i kontakt med “riktigt” support.

Med VyprVPNs livechatt kan du kontakta anställda som försöker besvara din fråga eller fråga. Om möjligt skickar de dig en länk till en artikel på deras webbplats som innehåller mer information. Denna livechatt är snabb och enkel. Efter att ha begärt en livechatsession (som inkluderar att ge ditt namn och e-post) kommer du att prata med en medlem av supportteamet på nolltid.

Förutom chatten kan du öppna en biljett på kundsupport. Detta gör att du kan beskriva de problem du upplever i ett meddelande, som du sedan kan skicka till rätt avdelning via VyprVPN-webbplatsen. För att skicka in en fråga, klicka på ‘Stöd‘Högst upp på hemsidan och sedan’Skicka en förfrågan’. Välj den kategori som bäst passar din fråga. Fyll i din e-postadress och en ämnesrad och ställ din fråga. Om du vill kan du fylla i ditt operativsystem och lägga till bilagor för att bättre illustrera ditt problem också. Du får ett svar via e-post inom några arbetsdagar.

Slutsats användbarhet VyprVPN

 • Både VyprVPNs webbplats och deras programvara är tydliga och användarvänliga.
 • Att installera VyprVPN är snabbt och enkelt.
 • VyprVPN erbjuder en månatlig, årlig och en tvåårig plan.
 • Det är inte möjligt att anonymt betala för ditt VyprVPN-abonnemang.
 • Du kan kontakta VyprVPN-support via en bot, en livechatt och ett biljettsystem som fungerar via e-post.

Servernätverk VyprVPN

Ett VPN-servernätverk är oerhört viktigt. Med ett stort och brett nätverk kan du spärra fler delar av internet. När allt kommer omkring kan du välja mellan otaliga platser i världen, vilket ger dig mer online-frihet. Å andra sidan kan en dedikerad IP-adress ge dig mer säkerhet och konsekvens än en dynamisk IP. Chansen att IP-adressen du använder finns på en svartlista är mycket smalare.

Detta avsnitt kommer att fokusera på VyprVPN: s servernätverk och möjligheten att begära en särskild IP-adress.

Antal servrar och platser

VyprVPN har över 700 servrar på mer än 70 platser. Dessutom har de flera IP-adresser per server, vilket gör att antalet IP-adresser under VyprVPN: s kontroll räknas över 200.000. Det finns servrar i Nordamerika, Centralamerika, Sydamerika, Oceanien, Afrika, Europa, Asien och Mellanöstern. Dessutom läggs nya servrar och platser ständigt till nätverket. Du hittar alla serverplatser som är tillgängliga för närvarande i listan nedan:

VyprVPN-servernätverk

Dessutom kontrollerar VyprVPN sitt eget servernätverk. Det finns inget deltagande från tredje part som hyr ut servrar. Detta ökar servrarnas säkerhet och kan till och med, teoretiskt sett göra en mer stabil och högre hastighet.

Dedikerad IP-adress

Med VyprVPN kan du arbeta med en dedikerad IP-adress. Det betyder att du har en fast IP-adress som skiljer sig från din lokala IP. På detta sätt behöver du inte verifiera din identitet varje gång du använder ett VPN och försöker logga in till exempel din e-post. Den största nackdelen med en dedikerad IP-adress är att det gör det lättare för tredje parter att spåra ditt beteende online, även om de inte riktigt kan ta reda på vem eller var du är.

VyprVPN: s dedikerade IP-alternativ är endast tillgängligt som en del av Premium-prenumerationen. Det ingår i VyprVPN Cloud, som är en extra tjänst som erbjuder ökad säkerhet när du använder offentliga eller personliga molnservrar.

Slutsatsnätverk VyprVPN

 • VyprVPN har 700+ servrar på 70+ serverplatser.
 • Det är bara möjligt att använda en dedicerad IP-adress när du har ett Premium VyprVPN-abonnemang.

VyprVPNs alternativ

Många VPN gör mer än att öka din internetsäkerhet och sekretess. En VPN kan snabbt vinna popularitet om den till exempel fungerar med Netflix. Att kunna ladda ner säkert är också viktigt för många användare. Det här avsnittet kommer att berätta allt om de olika alternativen som VyprVPN har att erbjuda.

VyprVPN och Netflix

VyprVPN försöker aktivt hålla Netflix tillgängligt med sina servrar. Tyvärr fungerar detta inte för alla servrar. Som ett resultat kommer du inte att kunna välja någon serverplats för att få åtkomst till Netflix-innehållet i det landet. VyprVPN fungerar emellertid med amerikanska Netflix såväl som med den brittiska, kanadensiska och tyska versionen av webbplatsen. Välj bara en server i ett av dessa fyra länder och surfa till Netflix hemsida. Logga in så får du direkt tillgång till alla serier och filmer som erbjuds i det land du har valt.

VyprVPN tillåter dig inte bara att strömma Netflix, utan fungerar också med alla möjliga andra streamingtjänster som Amazon Prime, HBO GO och Hulu. Precis som fallet med Netflix fungerar bara specifika VyprVPN-servrar med dessa tjänster. Dessa servrar är de i USA, Storbritannien, Kanada och Tyskland.

Land
Tillgängliga strömningstjänster med VyprVPN
Förenta staternaNetflix, Amazon Prime Now, HBO Go / Now, MLB.tv, WatchESPN och ESPN +, YouTube, Spotify, Crunchyroll, DAZN, NFL Gamepass och Hulu
StorbritannienNetflix UK, Amazon Prime Now UK, TVPlayer, Channel 4/5, Eurosport, ITV, NFL Gamepass, Sky GO, Sky Sports UK och Hulu
kanadaNetflix Canada, DAZN, NHL.TV, MuchTV, CBC och Hulu
TysklandNetflix Tyskland, DAZN, Eurosport, RTL, Sky Go Germany, ARD, ZDF, Pro 7 och Amazon Prime Germany.

VyprVPN och torrenter

Bortsett från streaming kan du också ladda ner torrenter med VyprVPN på ett säkert sätt. VyprVPN stöder P2P-nätverk, så att du kan hålla anonym även under nedladdningen. Tyvärr tog nedladdningen lång tid under våra tester. Nedladdningshastigheterna var lägre än vi brukade. Det tog oss två gånger så lång tid att ladda ner en fil.

NAT-brandvägg

Din VyprVPN-programvara innehåller NAT-brandväggen. Detta är ett extra lager skydd för din internetanslutning. Inkommande datatrafik blockeras automatiskt om den inte har begärts direkt av användaren. Om du har VyprVPN kan du direkt använda det här skyddet.

VyprVPN kan hjälpa dig att se till att ingen skadlig data skickas till din dator av externa parter. NAT-brandväggen är en extra försvarslinje för din dators brandvägg. Detta är särskilt användbart när du ofta använder offentliga Wi-Fi-hotspots.

Slutsatsalternativ VyprVPN

 • VyprVPN kan spärra flera strömningstjänster (inklusive Netflix) med sina amerikanska, kanadensiska, tyska och brittiska servrar.
 • Du kan använda VyprVPN för att säkert ladda ner torrenter, även om nedladdningshastigheterna inte är optimala.
 • VyprVPN har en NAT-brandvägg som skyddar din datatrafik.

Slutsats – Vår erfarenhet av VyprVPN

Sammantaget är VyprVPN en mycket anständig VPN-leverantör som har förtjänat mycket av det förtroende de förlorade med sin initiala loggningspolicy: de brukade logga in personuppgifter, men gör det inte längre. De kan nu garantera sin ingen loggningspolicy genom en oberoende revision. Det är därför vi känner oss säkra till att säga att VyprVPN inte längre lagrar någon identifierbar information om sina användare. De har också ett anständigt servernätverk, som är helt under deras kontroll. Dessutom ger deras kameleonteknologi en unik funktion som visar att VyprVPN verkligen syftar till att skydda sina kunder så bra som möjligt. Slutligen fungerar VyprVPN också med Netflix och laddar ner torrenter.

Tyvärr visade sig VyprVPN-servrarna inte vara så snabba som lovat. Vi upplevde lite fördröjning under spel och nedladdning. Vi fick till och med förseningar ibland under andra onlineaktiviteter. Vissa alternativ, till exempel den dedikerade IP-adressen, är bara tillgängliga om du betalar extra för en Premium-prenumeration. De erbjuder inte heller några betalningsmetoder som hjälper dig att vara helt anonym.

Trots dessa nackdelar är VyprVPN en solid VPN som gör ganska bra i vår totala lista. Denna leverantör skyddar dina data väl och erbjuder användbara extraalternativ som kan öka din onlineupplevelse.

Fördelar
Nackdelar
Netflix USA möjligtIbland släpper upplevelserna
Torrentnedladdningar möjligtVissa alternativ finns endast med Premium-prenumeration
Anger hastighet per serverInga anonyma betalningsmetoder
Bra och användarvänlig programvara
Inga loggar
Originalprotokoll (kameleont)
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me