TorGuard Review (2020): En solid VPN med snabba nedladdningar

TorGuard Review (2020) – En solid VPN med fokus på snabb nedladdning

Även om namnet kan innebära något annat, finns det ingen koppling till Tor-projektet. Tor i namnet TorGuard hänvisar till nedladdning av torrenter. Detta är förmodligen den starkaste tillgången för TorGuard som VPN-leverantör. De är stolta över att hålla nedladdningshastigheterna höga. TorGuard har en mycket anständig mängd servrar och ger ett solidt skydd. På deras hemsida erbjuder de extra tjänster, som VPN-planer för företag och förblinkade routrar.


De är kanske inte den enklaste VPN för användare som är nya i konceptet, men för hardcore-nedladdning är de ett av de bästa alternativen där ute.

Hastighet – Hur snabb är TorGuard?

För att bedöma hastigheten på anslutningen via TorGuard-servrarna testade vi den med online-hastighetstester och genom våra dagliga aktiviteter för att surfa, strömma, ladda ner och spela. Vi genomförde dessa tester från Nederländerna, så om du bor någon annanstans kan du få olika resultat.

Hastighetstestresultat TorGuard

Vi testade hastigheten på TorGuard-anslutningen med verktyget på speedtest.net. Här är resultaten från tester utan en VPN-anslutning, en anslutning via en TorGuard-server i Nederländerna och en anslutning via en TorGuard-server i U.S.A..

Hastighet utan VPN (Speedtest.net):

Speedtest NL normalt

Detta var hastighetsresultaten när vi testade vår vanliga internetanslutning utan VPN.

Hastighet med en lokal server i Nederländerna (Speedtest.net):

Speedtest NL-torguard

Följande hastighetsresultat fick vi när vi kopplade till internet via en TorGuard-server i Nederländerna. Som du kan se är förändringarna i hastighet minimal.

Hastighet med en USA-server (Speedtest.net):

Speedtest usa-server

Det var hastigheterna när vi anslöt till en TorGuard-server i USA. Ping- och uppladdningshastigheten har förändrats drastiskt men nedladdningshastigheten har förblivit nästan densamma.

Observera att hastigheterna kan variera när du gör ändringar i protokollen. För testerna ovan höll vi protokoll och inställningar som standard. På en av våra datorer kunde vi inte få TorGuard att fungera utan att ändra några av protokollen och inställningarna. Detta påverkade hastigheten mycket.

Hastighet under daglig användning

Att använda TorGuard påverkade inte vår vanliga surfhastighet. Vi märkte ingen skillnad under daglig användning av sociala medier och andra webbplatser.

Streaming med TorGuard gick bra. Laddning tog lite längre tid för vissa streamingtjänster. Sammantaget kunde vi strömma videor och musik utan några större problem.

Ladda ner är TorGuards starka sida. Det finns ingen förlust i nedladdningshastigheter som du har sett i hastighetstesterna. Det är inget problem att ladda ner torrenter hos denna leverantör.

Spel var inte heller något problem. Även om det var viss fördröjning var det inte irriterande för spelet vi testade. Detta kan dock vara mycket annorlunda för vissa onlinespel. Om du spelar mycket är det alltid en bra idé att testa din VPN med ditt favoritspel innan du åtar dig att prenumerera.

Slutsatshastighet TorGuard

 • Bra nedladdningshastigheter hela tiden
 • Ingen märkbar skillnad i hastighet för daglig användning
 • Hastigheten ändras när du måste ändra inställningarna
 • Kan visa förseningar med några tyngre spel

Säkerhet – Hur säker är TorGuard?

Eftersom denna leverantørs fokus är på anonym nedladdning är det viktigt att de har ett vattentätt säkerhetssystem på plats. TorGuard har många säkerhetsalternativ och verkar inte hålla loggar av något slag.

protokoll

TorGuard stöder OpenVPN, PPTP, L2TP, IPsec, SSTP och iKEV2 protokoll. För bästa säkerhet rekommenderar de att alltid använda OpenVPN-protokollet.

Torguard använder 256-bitars kryptering och erbjuder, vad de kallar, “stealth protection” mot Deep Packet Inspection-störningar. På så sätt kan du få tillgång till internet på ett säkert sätt.

Dessutom har de en kill switch som kommer att se till att dina data inte exponeras när du tappar din anslutning.

Loggning och integritet

TorGuard säger att de inte behåller trafikloggar, anslutningsloggar eller IP-loggar. Leverantören är belägen i USA. USA är en del av Five Eyes intelligensallians mellan Australien, Kanada, Nya Zeeland, Storbritannien och USA. Det betyder att de hjälper varandra i utredningar genom att utbyta information de har samlat in. Men det spelar ingen roll om TorGuard inte håller loggar, för då finns det inget att dela.

Vilken information behöver TorGuard?

För att skapa ett TorGuard-konto behöver du bara en giltig e-postadress och åtkomst till en av deras betalningsmetoder. Så länge du ser till att namnet i e-postadressen inte spårar tillbaka till dig på något sätt kan du förbli anonymt. TorGuard ber inte om någon annan kontaktinformation.

Om du vill förbli helt anonym erbjuder TorGuard också möjligheten att betala med bitcoin. Andra betalningsmetoder, som kreditkort eller PayPal, avslöjar din identitet för TorGuard. Genom att betala med bitcoins kommer du att kunna vara helt anonym.

Slutsats säkerhet TorGuard

 • TorGuard erbjuder 256 bitars kryptering
 • De har en kill switch om du kan tappa din TorGuard-anslutning
 • TorGuard säger att de inte håller stockar
 • De stöder OpenVPN, PPTP, L2TP, IPsec, SSTP och iKEV2 protokoll
 • Du behöver bara en e-postadress för att skapa ett konto

Användbarhet – Hur användarvänlig är TorGuard?

För att se om TorGuard är användarvänlig undersökte vi webbplatsen, installationsprocessen, mjukvara, betalningsmetoder och kundservice. Vi märkte att det kan finnas en ganska stor skillnad mellan användarupplevelser med TorGuard VPN. Även om det fungerar perfekt för vissa, kan det vara ganska en kamp för andra. Om tjänsten inte fungerar direkt är användarvänligheten ännu viktigare.

Torguards webbplats

TorGuard-webbplatsen är mycket ren och minimalistisk. Du hittar en hemsida med all nödvändig information. Flikarna högst upp på sidan leder dig till de olika produkterna de erbjuder: Anonym VPN, Anonym Proxy, Business VPN, Email och Router. När du klickar på “router” öppnas ett nytt fönster med routerns webbshop. Den sista fliken är fliken “Köp nu”, som leder dig till deras butik. Om du redan har ett konto är det här du hittar din kontosida. På din kontosida kan du hantera ditt konto.

TorGuard webbplats

Webbplatsen verkar tydlig men när du letar efter mer specifik information kan det ibland vara svårt att hitta. Webbplatsen har ingen sökfunktion, vilket är för dåligt eftersom viss information är svår att hitta.

De erbjuder minimal information om sina ytterligare tjänster. Det finns mer omfattande information i bloggsektionen, men det är mycket svårt att söka och navigera.

I stället för en sökfält kan du använda chattrutan för kundservice för att få den information du behöver.

Installera TorGuard

Att installera TorGuard på dina enheter är mycket enkelt.

På din PC kan du logga in på webbplatsen och du hittar en översikt över programmen du kan ladda ner. På din smartphone kan du gå till app store och ladda ner deras app därifrån.

Installera TorGuard:

 1. Välj ett TorGuard-prenumeration som du gillar på TorGuard-webbplatsen.
 2. Slutför betalningsförfarandet genom att fylla i nödvändig information.
 3. Ladda ner programmet / applikationen på din enhet.
 4. Logga in med dina kontodata.
 5. Välj dina önskade protokoll eller lämna dem i standardinställningarna.
 6. Tryck på anslut och njut av TorGuard.

När vi försökte logga in i appen fick vi ett meddelande om att vårt lösenord inte var korrekt, även om vi var säkra på att det var rätt lösenord. Vi måste notera att detta tydligen händer oftare för TorGuard-användare. Vi kontaktade kundsupporten och de var mycket hjälpsamma. För att lösa problemet var vi tvungna att ändra vårt lösenord innan vi fick tillgång till appen. Detta innebar också att vi var tvungna att ändra vår information på vår dator.

TorGuards utseende och användarvänlighet

Applikationernas något klumpiga utseende ger lite utrymme för förbättringar. Det kanske till och med känns något föråldrat, vilket inte är fel, bara mindre attraktivt. Appen visar också några saker som de flesta användare inte förstår eller behöver. Dessa alternativ rör på verktyget som skulle vara renare och tydligare utan dem. Men alla funktioner som vanliga användare kommer att behöva är tillgängliga, som en “välj server” -knapp och en tydlig “anslut” och “koppla från” -knappen.

Mobilappen är något tydligare men saknar några funktioner i TorGuard-applikationen för PC. En vanlig användare kommer inte att missa det här alternativet men en säkerhetsfreak kan.

Prissättning och betalningsmetoder

Kostnaderna för en halvårlig och årlig TorGuard-prenumeration kommer ner till $ 5 per månad. Ett kvartalsabonnemang kommer ner till 6,70 $ per månad och månadsabonnemanget är dyrast med sina 9,99 dollar per månad. Som du kan se på bilden nedan är det ingen skillnad mellan funktionerna du får med de olika planerna, den enda skillnaden är längden på prenumerationen.

De erbjuder en 7-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så om du inte är nöjd med tjänsten kan du få tillbaka dina pengar.

Anonyma VPN-planer

TorGuard erbjuder följande betalningsmetoder:

 • Kreditkort
 • PayPal
 • Bitcoin och andra kryptokurser
 • Många andra alternativ genom betalningsvägg

TorGuard har över 80 olika betalningsalternativ. Detta innebär att du förmodligen hittar en lämplig betalningsmetod för dig.

Kundservice

Eftersom TorGuard-webbplatsen inte är så lätt att navigera i kundsupporten är ännu viktigare. Det är lättare att använda LiveChat-tjänsten för att hitta vägen på webbplatsen än att själv leta efter något. De har en kundtjänst dygnet runt. Ibland kan du prata direkt med någon som är trevlig och fungerar bra för det mesta. Vid andra stunder måste du fylla i personlig information innan du pratar med någon. Detta kan vara ganska irriterande om du inte vill dela denna information.

LiveChat start slut

I LiveChat får du relativt snabba svar och de vi pratade med var väldigt artiga.

Du kan också skicka en biljett till TorGuard Support eller TorGuard Sales eller Affiliate Support. När du gör det fyller de i den information de redan har (om du redan använder deras tjänst). Dessutom kan du lägga till bilder och skärmdumpar till din biljett för att stödja din fråga. De har uppenbarligen försökt göra detta så bekvämt som möjligt för användaren.

Om standardinställningarna inte fungerar på din enhet kan kundservice hjälpa dig att ändra inställningar och protokoll på ett sätt som fungerar för din enhet. Detta betyder dock att inte alla har samma val i inställningar och protokoll. Av detta skäl är det bäst att använda återbetalningsperioden på 7 dagar för att testa om tjänsten fungerar på alla dina enheter.

Slutsats användbarhet TorGuard

 • Torguards webbplats kan vara bättre.
 • Att installera TorGuard är ganska enkelt.
 • Programvaran ser föråldrad ut men fungerar bra.
 • TorGuard erbjuder över 80 betalningsalternativ.

Servernätverk TorGuard

TorGuard har ett stort nätverk av servrar. Dessutom erbjuder de dedikerade IP-adresser mot en extra avgift.

Antal servrar och platser

TorGuard har över 3000 servrar i mer än 50 länder. Detta stora utbud av servrar är vackert spridd över hela världen. Särskilt har de servrar i Saudiarabien, Egypten och Vietnam, som du normalt inte ser med andra VPN-tjänster. Om du specifikt letar efter en server i ett av dessa länder kan TorGuard vara VPN för dig.

Du kan välja en server innan du ansluter. Programmet visar de servrar som är tillgängliga för de protokoll och inställningar du har valt.

TorGuard-servrar

Dedikerad IP-adress

TorGuard erbjuder en dedikerad IP-adresstjänst. Detta innebär att du får en IP-adress tilldelad dig som bara kommer att användas av dig. Normalt får du med ett VPN bara åtkomst till IP-adresser du delar med andra. I allmänhet spelar detta ingen roll. Några strömningstjänster kan emellertid nu upptäcka antalet användare på en IP-adress och blockera dessa adresser. För att kringgå geografiska begränsningar på Netflix behöver du en dedikerad IP med ditt TorGuard-abonnemang.

Dessutom växlar du mellan olika IP-adresser med en normal prenumeration. Vissa webbplatser märker detta och ber om extra verifiering av din identitet för att kontrollera om det verkligen är du som försöker komma åt deras webbplats. Om du använder en dedikerad IP-adress kommer du åt deras webbplats från samma IP-adress varje gång och orsakar ingen misstank.

När du har betalat för den dedikerade IP-adressen kan du kontakta TorGuard-supportdisken med din önskade plats. De tilldelar dig en IP-adress i det land du väljer. Ibland måste de beställa nya IP: er, vilket innebär att du kanske måste vänta i 1 eller 2 dagar.

TorGuard kallar också dessa dedikerade IP-adresser “strömmande IP-adresser”. En dedikerad IP kommer att ge dig tillbaka $ 7,99 varje månad, utöver kostnaden för ditt VPN-abonnemang.

Slutsatsnätverk TorGuard

 • TorGuard har över 3000 servrar
 • Servrarna är spridda över mer än 50 olika länder
 • TorGuard erbjuder dedikerade IP-adresser

TorGuards alternativ

Förutom de vanliga VPN-funktionerna erbjuder TorGuard flera extrafunktioner. Nedan hittar du information om TorGuard för företag och deras speciella förblinkade routrar.

TorGuard och Netflix

TorGuard garanterar inte åtkomst till Netflix genom deras vanliga tjänst. De erbjuder dedikerad IP-adress genom vilken det kan vara möjligt att komma åt Netflix. Den dedikerade IP-adressen kommer att kosta dig extra. För en VPN-leverantör som överflödar Netflix kan du ta en titt på vår artikel om Netflix VPN.

TorGuard och torrents

TorGuard tillåter nedladdning av torrenter via peer-to-peer-nätverk. De säger att de inte blockerar den här typen av trafik. TorGuard är en bra VPN-tjänst för nedladdning och arbetar hårt för att förbättra nedladdningshastigheterna. I våra tester med TorGuard kunde vi ladda ner filer utan dröjsmål.

TorGuard för företag

TorGuard har speciella planer för företag. I företagets VPN-paket erbjuder TorGuard flera konton och krypterade e-postkonton. Dessutom kommer dessa planer med dedikerade IP-adresser. Affärsplanerna erbjuder allt som de vanliga planerna gör med mera. Till exempel får du en dedikerad kontohanterare som hjälper dig med alla frågor.

Dessutom har varje affärsplan en egen enkel administratörspanel. Med den här panelen kan du lägga till och ta bort konton i ditt nätverk.

affär vpn användarhantering

TorGuard-routrar

På TorGuard-webbplatsen kan du också köpa förblinkade routrar. Att installera ett VPN på din router är perfekt om du vill skydda alla dina enheter på en gång. De säljer routrar från populära märken som Netgear, TP-link och Asus. Routrarna har 30 dagars gratis TorGuard VPN-tjänst. Dessa routrar är perfekta om du letar efter ett enkelt sätt att skydda alla dina enheter på en gång.

R7000-300

Slutsatsalternativ TorGuard

 • Du kan inte titta på Netflix med ett normalt TorGuard-prenumeration.
 • Du kan ladda ner torrenter med TorGuard.
 • TorGuard erbjuder pre-flashed routrar på deras webbplats.
 • TorGuard erbjuder abonnemangsplaner för företag.

Slutsats – Vår erfarenhet av TorGuard

Fördelar
Nackdelar
Lätt att användaFungerar inte automatiskt på alla enheter
Lätt att installeraWebbplats svår att navigera
Snabb nedladdningshastighetDet går inte att titta på Netflix
Ladda ner via torrents möjligtClunky programvara
Dedikerade IP-adresser
Massor av val på servrar
7-dagars tillbaka-garanti

TorGuard är en bra VPN-leverantör för nedladdning av torrent. Hastigheten är bra, särskilt för nedladdning. De har inte loggar och verkar vara en säker VPN. Vi har funnit att användarvänligheten av deras tjänster varierar. Deras webbplats kan definitivt vara bättre och för en av våra enheter var det svårt att få applikationen att fungera. Med hjälp av kundsupport hanterade vi men vi kunde inte använda alla protokoll och inställningar.

TorGuard har ett stort antal servrar och erbjuder dedikerad IP-adress. Du kanske behöver detta eftersom du med deras vanliga tjänst inte kommer att få tillgång till strömmningstjänster som Netflix. På plussidan erbjuder de tjänster för företag och pre-flashed routrar som du kan använda i kombination med ett prenumeration.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map