NordVPN Review (2020): Inga loggar och sublim kryptering

NordVPN Review (2020) – Inga loggar, sublim kryptering och funktionella Netflix-servrar!

NordVPN anses vara en av de bästa VPN: n i branschen. I själva verket blev NordVPN marknadsledande under 2019. Detta beror delvis på deras ansträngningar för att marknadsföra sina tjänster på populära sociala medier som YouTube. Chansen är stor att du har stött på en video sponsrad av NordVPN det senaste året.


NordVPN är ett dotterbolag till Tefinkom & Co. Med huvudkontor för sitt holdingbolag beläget i Panama, har NordVPN och dess användarbas en hög frihetsnivå när det gäller internetlagstiftning. Att ha sitt huvudkontor i Panama betyder också att NordVPN inte är mottagligt för datadelning i alliansen “14 ögon”.

NordVPN grundades 2008 och företaget har arbetat hårt för att bevisa sig som en pålitlig och snabb VPN-leverantör med höga integritetsstandarder sedan dess. NordVPN gick till och med den extra milen och lyckades kringgå Netflix VPN-försvar så att deras användare fullt ut kan uppleva möjligheterna med ett proxy-nätverk samtidigt som de kan se amerikanska Netflix. I denna recension kommer vi att diskutera NordVPN: s hastighet, säkerhet, användarvänlighet, servernätverk och funktionalitet.

Specifikationer NordVPN

 • Samtidiga anslutningar: 6
 • torrents: +
 • Netflix: +
 • Operativsystem: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • protokoll: OpenVPN, IKEv2 / IPsec
 • Loggningspolicy: Inga loggar
 • servrar: 5400+ servrar i 57 länder
 • Pris: Från $ 3,49 per månad
 • Pengar tillbaka garanti: 30 dagar

Hastighet – Hur snabb är NordVPN?

Om du använder ett VPN vill du inte att det ska bromsa din internetanslutning för mycket. Vi testade NordVPN på olika enheter under en längre period för att testa hastigheterna. Den potentiella förlusten av internethastighet bedömdes med hjälp av speedtest.net. Du kan titta på våra resultat nedan.

Hastighetstestresultat NordVPN

NordVPN: s exceptionella prestationer förvånade oss. I vår tidigare recension kunde NordVPN: s hastighet inte konkurrera med andra premium-VPN-leverantörer. Detta har tydligt förändrats. Vi testade både NordVPN-servrar i vårt eget land och de i USA. Tänk på att dina personliga hastighetsresultat med NordVPN kan variera beroende på din internethastighet och plats.

Hastighet utan VPN (Speedtest.net):

Speedtest NordVPN utan VPN

Dessa är hastighetstestresultaten i vårt “nakna” nätverk, utan att använda ett VPN. Vi använder dessa siffror som en basmätning för att jämföra alla våra andra resultat med.

Hastighet med en lokal server (Speedtest.net):

Speedtest NordVPN NL

Ovan kan du se hastighetstestresultaten för vårt nätverk när du är ansluten till en av NordVPNs lokala servrar. Det finns minimala minskningar av både nedladdnings- och uppladdningshastigheter, men dessa skillnader är försumbara.

Hastighet med en USA-server (Speedtest.net):

Speedtest NordVPN US

Resultaten ovan beskriver hastigheterna som vårt nätverk nådde när vi anslöt till den snabbaste amerikanska servern. Uppladdningshastigheten visar särskilt en betydande minskning. Nedladdningshastigheten är dock den viktigaste faktorn för de flesta VPN-användare. Det senare påverkas inte lika mycket, och därför anser vi fortfarande att NordVPN: s prestanda är utmärkt. Kom dock ihåg att vi testade från Nederländerna, så om du är i USA själv kommer du att få bättre resultat att ansluta till en amerikansk server.

Hastighet under daglig användning

Är NordVPN lika snabbt i daglig användning? Svaret är ett definitivt ja. Vi testade detta VPN under flera vardagliga aktiviteter, inklusive enkel surfning, hård kärnspel och nedladdning. Både nedladdning via P2P och dedikerade plattformar som Steam gick anmärkningsvärt snabbt också. Efter alla testerna kan vi säkert dra slutsatsen att det inte finns någon märkbar skillnad i hastighet mellan en anslutning via NordVPN och en utan VPN. För oss gick allt lika smidigt.

De flesta moderna VPN-leverantörer låter dig automatiskt ansluta till deras snabbast möjliga server på en specifik plats, och NordVPN är inget undantag. Detta system, i kombination med NordVPN: s många servrar, garanterar en stabil och snabb anslutning.

Slutsatshastighet NordVPN

 • NordVPN är riktigt snabbt
 • Hastighetstesterna visar endast en liten minskning av hastigheten
 • Vid daglig användning är det ingen märkbar skillnad i hastighet, inte ens under spel
 • NordVPN ansluter automatiskt till den snabbaste servern som är tillgänglig
 • Nedladdning av P2P var mycket enkelt med NordVPN

Säkerhet – Hur säker är NordVPN?

En annan viktig del av vår VPN-granskningsprocess är att kontrollera säkerhets- och integritetspolicyn. Detta är definitivt NordVPN: s starka kostym. Som nämnts tidigare finns NordVPN: s huvudkontor i Panama. I det här avsnittet förklarar vi varför det är en bestämd fördel. Dessutom kommer vi att fördjupa de protokoll som NordVPN stöder, deras loggningspolicy och deras kill switch-alternativ.

protokoll

NordVPN har krypteringsnivåer på militär nivå. Det är mest anmärkningsvärt att de använder 256-bitars AES-datakryptering. Detta, tillsammans med deras väl skyddade servrar och utmärkt brandvägg, gör NordVPN: s säkerhet mycket solid. Dessutom erbjuder de också stöd för många olika protokoll, inklusive snabbare IKEv2 / IPsec. Vi rekommenderar dock OpenVPN-protokollet, eftersom det allmänt anses vara det säkraste alternativet. NordVPN stöder följande protokoll:

 • OpenVPN
 • IKEv2 / IPsec

Loggning och integritet

NordVPN loggar ikonSom nämnts tidigare är NordVPN registrerat i Panama. I detta land har de stor sekretesslagstiftning, vilket innebär att NordVPN inte är tvungna att hålla loggar på sina användare. Det finns inte många leverantörer som verkligen kan säga att de inte har några loggar över sina kunder, som Nord gör. För att säkerställa detta och undvika att en server eventuellt blir hackad arbetar NordVPN på disklösa RAM-servrar, som inte innehåller någon känslig information alls. Vid hack, finns det inga data eller konfigurationsfiler att hitta på det – så det finns ingen information att stjäla.

Dessutom stöder NordVPN också obfsproxy. Denna (Tor) -teknik är avsedd att förhindra Deep Packet Inspection, vilket gör att användningen av ett VPN kan förbli dold. Detta kan göra det möjligt för användare i länder som Kina och Turkiet, där VPN-användning i allmänhet är förbjudet, att få ett VPN att fungera. NordVPN erbjuder också ytterligare skydd mot IP-läckor.

Finsk server hackad

År 2019 avslöjade NordVPN att en av NordVPNs finska servrar hade hackats föregående år. En obehörig person lyckades få tillgång till datacentrets system som ägde servern. Även om detta var en allvarlig fråga och kom som en riktig chock, hanterade NordVPN situationen väl. Inga personuppgifter eller kundloggar läcktes, eftersom leverantören inte har några loggar. Den drabbade servern används inte längre och NordVPN slutade sitt kontrakt med datacentret.

Sedan hacket har NordVPN gjort allt som står i deras makt för att öka deras säkerhet. Ingen av deras andra servrar påverkades. Hur som helst har leverantören granskat och granskat sina servrar noggrant. De planerar också en fullständig infrastrukturrevision samt en ny granskning utan loggar.

Dessutom har de gått med i VPN Trust Initiative tillsammans med andra väl ansedda leverantörer som Surfshark och ExpressVPN. NordVPN startade också ett bounty-program för att uppmuntra etiska hackhacker att söka efter buggar i NordVPN: s system, så att de kan fixa dem. NordVPN använder nu disklösa RAM-servrar och har ökat säkerhetsstandarden för leverantörerna av deras servrar. Slutligen bygger de sitt eget nätverk av servrar, exklusivt ägs av NordVPN. Allt detta visar hur allvarligt de tar säkerheten för sina kunder.

Trots hacket förblir NordVPN en av de säkraste premium-VPN: erna på marknaden. Deras placering och starka loggpolicy bevisar att NordVPN kommer att hålla dina personuppgifter säkra och skydda din integritet.

Dödsbrytaren

För ytterligare skydd har NordVPN också sitt eget kill switch-alternativ. Det här alternativet är väldigt likt dödsomkopplaren för andra VPN-tjänster. Det säkerställer att du inte läcker någon personlig information när du tillfälligt tappar anslutningen till VPN-servern. Istället kommer din internetanslutning att avbrytas helt tills VPN-anslutningen är igång igen.

Bortsett från det låter NordVPN dig placera vissa appar och program på en speciell app-killlista. På det här sättet kommer bara de specifika apparna att stängas av om VPN-anslutningen tappar. Detta kan vara mycket användbart. Föreställ dig att du vanligtvis använder en webbläsare för privata aktiviteter, medan du använder en annan för mindre känslig surfing online. Genom att lägga till den första webbläsaren i kill-listan kommer du att se till att den här webbläsaren stängs av när den säkra VPN-anslutningen försvinner, medan den andra webbläsaren fortsätter att köras. Du har full kontroll över vad du kan och inte kan göra medan din VPN är nere. Med andra ord: denna kill-switch är extremt användbar och säker.

Vilken information behöver NordVPN?

NordVPN Data IconFör att skapa ett konto med NordVPN behöver du bara en e-postadress och ett lösenord. Du kan välja att använda en engångs-e-postadress om du vill vara mer anonym. NordVPN begär inte ytterligare information som ditt telefonnummer eller din hemadress. De ger också möjligheten att betala med cryptocurrency som Bitcoin. På så sätt kan du förbli (nästan) helt anonym när du skapar ditt NordVPN-konto. Observera att om du använder någon annan betalningsform måste du ge NordVPN några av dina personuppgifter, till exempel ditt bankkontonummer.

Slutsats säkerhet NordVPN

 • NordVPN: s huvudkontor ligger i Panama
 • NordVPN erbjuder stark AES 256-bitars kryptering
 • NordVPN stöder de flesta protokoll för alla enheter (OpenVPN en IKEv2 / IPSec)
 • Företaget har en strikt policy för icke-loggar
 • Du kan använda deras kill switch-alternativ för ökat skydd
 • Du behöver bara en e-postadress och lösenord för att skapa ett NordVPN-konto

Användbarhet – Hur användarvänligt är NordVPN?

NordVPN försöker förenkla deras programvara och appar men inte på bekostnad av möjligheterna och inställningarna. De har lyckats skapa ett perfekt balanserat utseende som också är behagligt för ögat.

Nedan kan du läsa allt om användarvänligheten för NordVPN. Dessutom kommer du att ta reda på designen av deras appar och de olika betalningsmetoderna de erbjuder.

NordVPN-webbplatsen

NordVPN har en enkel och tydlig webbplats. De använder lugnande färger som är lätta för ögonen och ger användaren precis tillräckligt med information. Denna kombination gör det till en av de bästa VPN-webbplatserna på webben.

Den personliga kontosidan är också mycket tydlig. All viktig information finns under fliken “instrumentpanelen”. De två andra tillgängliga flikarna är “nedladdningar”, där du kan hitta all programvara och appar för olika enheter och “ändra lösenord”, där du kan ändra ditt lösenord. Denna översikt av information är allt en användare verkligen behöver från en VPN-webbplats.

Installera NordVPN

Att installera NordVPN är en bit kaka. Via din kontosida kan du ladda ner nödvändig programvara för de flesta operativsystem. Du kan också ladda ner Nord-installationsprogrammet på din enhet. På detta sätt behöver du bara logga in för att börja använda sin tjänst. På mobila enheter och surfplattor kan du ladda ner NordVPN-appen från App Store. Nuförtiden är att ladda ner ett VPN barnlek. Alla stora VPN-leverantörer har mjukvara att installera och specialappar för alla typer av enheter. NordVPN är inget undantag. Dessutom erbjuder de en webbläsarförlängning för Chrome, Brave och Firefox.

NordVPN Operativsystem

Om du emellertid stöter på problem när du installerar NordVPN, kan du titta på deras supportsida. Här ger de dig manualer för installation av deras programvara, bland annat. Du kan också hitta en guide där för att ställa in NordVPN för att titta på Netflix eller ställa andra frågor du kan ha.

NordVPN: s utseende och användarvänlighet

Skrivbordsapplikationen för Windows och Mac har ett stort urval och installationsalternativ.

NordVPN-programvaran är tydlig och visuellt attraktiv. I appen finns det olika sätt att välja en server. Ett alternativ är att välja din serverplats på en världskarta. Alternativt kan du också välja din server baserad på en specifik funktion, till exempel P2P nedladdning eller titta på Netflix. Ett annat alternativ är att välja en server som är den snabbaste för din plats. Du kan också skapa en lista över servrar baserade på land du vill strömma från.

Appen är stabil och snabb. Det hade varit trevligt om de hade inkluderat ett hastighetstest i applikationen för att hitta den snabbaste servern själv. Men vi saknade inte riktigt det eftersom NordVPN kan hitta en mycket snabb server för dig själv.

NordVPN-skärmbilder Windows

Förutom världskartan kan du också bara välja din server från en alfabetisk serverlista. Om du väljer ett land kan du välja mellan de olika servrarna i det landet. På detta sätt kan du manuellt välja en annan server om du är blockerad på en server av en webbplats eller streamingtjänst. Serverlistan visar också avståndet mellan din plats och serverns placering. Dessutom berättar de också om servern används av många andra användare eller inte.

NordVPN iOS-appen är också enkel att använda och har stabila anslutningar. Glöm inte att låta appen få åtkomst till din enhet, dock. Appen kan hantera anslutningarna åt dig. Det går snabbt och enkelt att ansluta till en VPN-server. I den här appen kan du också välja vilken typ av VPN-server du vill använda och NordVPN kommer att se till att du blir ansluten till den snabbaste servern.

NordVPN iPhone-skärmbilder

Det finns liten eller ingen skillnad mellan mobilappen och den stationära programvaran som NordVPN erbjuder. Båda är tydliga, användarvänliga och har ett enhetligt utseende. Detta ger NordVPN ett visst utseende och känsla som är mycket trevlig för användaren.

NordVPN och Linux

Fler och fler människor börjar använda betalade VPN: er på Linuxdistros. NordVPN har insett detta och lagt in den extra ansträngningen att sätta upp olika guider för hur man använder NordVPN-servrar via Linux-terminalen. De anställer också tillräckligt många människor för att ta itu med alla Linux-relaterade frågor du kan ha.

NordVPN-servrar kan installeras för Debian- Fedora- och openSUSE-baserade distros. Det är också möjligt att ansluta till NordVPN-servrar QubesOS och RHEL. Detta betyder att ditt system troligtvis kan köras på sina servrar. Tyvärr finns det inga UI-baserade appar för Linux, så du måste konfigurera allt via terminalen. Naturligtvis har de flesta hardcore-Linux fans inte alls emot detta.

Oavsett vilket system du använder, måste du först ladda ner NordVPN-serverförvaret. De finns i formatet .deb och .rpm. Du kan installera dem genom att antingen klicka på nedladdningen och köra den genom en pakethanterare eller genom att ge kommandot i terminalen. Du hittar också steg-för-steg-guider för varje distrikt på NordVPN-webbplatsen.

Slutligen är det också möjligt att enkelt ändra DNS-servrarna i Linux till NordVPN DNS-servrar om du är orolig för DNS-läckor.

Prissättning och betalningsmetoder

NordVPN har ett prenumerationspaket med olika priser beroende på varaktighet på din plan. Detta innebär att om du får en prenumeration under en längre period kommer din månadsavgift att vara lägre. Alla planer ger dig tillgång till mer än 5400 servrar över hela världen och du kan använda ett prenumeration på 6 enheter samtidigt. Slutligen har alla prenumerationsplaner en 30-dagars återbetalningsgaranti. Nedan kan du få en översikt över deras prenumerationsplaner.

Nord VPN priser prenumerationer nya

 • 1-månadersplan: Med denna plan får du NordVPN-tjänsten i en månad. Detta är särskilt trevligt om du vill prova detta VPN. Du kan få den här planen för $ 11,95 per månad.
 • 1-årsplan: Med denna plan kan du använda NordVPN-tjänsterna i 12 månader. Du kan bara få det här 6,99 dollar per månad (Totalt 83,88 $).
 • 2-årsplan: För att njuta av NordVPN-skyddet ännu längre kan du få det här abonnemanget i 24 månader. Genom att begå en längre period måste du bara betala $ 4,99 en månad.
 • 3-årsplan: Vill du gå ut och verkligen omfamna NordVPN livsstil? Då kan du få detta prenumeration i 36 månader. För detta abonnemang sjunker priserna ännu längre, till 3,49 dollar per månad. Detta är ett mycket billigt alternativ för en premium premium-VPN!

NordVPN PaymentmethodsNordVPN erbjuder flera olika betalningsalternativ. Du kan betala för ditt prenumeration med ditt kreditkort, PayPal eller Amazon Pay. Dessutom erbjuder de många regionala betalningsmetoder, vilket är perfekt om du inte har något annat sätt att betala. Slutligen har de också möjlighet att betala med olika kryptokurser som Bitcoin, Ripple och Monero. Dessa alternativ är särskilt trevliga om du vill vara (nästan) helt anonym.

Kundservice

NordVPN har utmärkt kundservice. Om du inte hittar svaret på din fråga i den stora databasen på deras webbplats kan du komma i kontakt med dem via e-post och ett livechatt-alternativ som du enkelt kan hitta på deras hemsida. På så sätt kan du alltid få ett snabbt svar på alla dina frågor. För livechatten måste du dock ange namn och e-postadress. Detta för att förhindra att människor eller spammare missbrukar alternativet.

Svaren på de flesta frågor finns på deras FAQ-sida. När vi testade kundsupporten märkte vi att du kunde få svar via livechatten inom en minut. Men vi stötte på några NordVPN-anställda som inte var uppdaterade om alla framsteg i företaget. Till exempel var en av de människor vi pratade inte medveten om NordVPNs tjänst för företag. Detta är egentligen inte ett stort problem, men det stöter på lite oprofessionellt.

Sammantaget var vi nöjda med NordVPNs kundservice. De är lätta att nå och hjälper dig omedelbart.

Slutsats användbarhet NordVPN

 • NordVPN-webbplatsen är tydlig och organiserad
 • NordVPN-programvaran är enkel att installera på de flesta operativsystem och enheter
 • NordVPN har en stor databas med vanliga frågor och manualer
 • Programvaran har ett rent utseende och fungerar mycket intuitivt
 • Du kan betala för en NordVPN-plan med kreditkort, PayPal, cryptocurrencies och många andra alternativ
 • NordVPN-kundsupporten är lätt att nå och kommer snabbt tillbaka till dig

Servernätverk NordVPN

I skrivande stund har NordVPN mer än 5400 servrar i 57 länder. Till skillnad från många andra VPN-leverantörer är inte NordVPN-servrarna desamma.

Det finns vissa servrar som erbjuder en dubbel VPN-anslutning för extra säkerhet. Dessa servrar skapar en anslutning mellan servrar i två olika länder bredvid din anslutning till VPN-servern. En annan specialserver du kan välja mellan är “Onion over VPN” -server som ger ett extra skydd mot DDoS-attacker. Med dessa servrar får du ett skydd som Tor utan att behöva använda Tor-webbläsaren.

Dessutom har NordVPN servrar som är specifikt konfigurerade för Netflix- eller P2P-trafik. Slutligen erbjuder de också dedikerade IP-servrar för dig som vill ha en statisk IP-adress. NordVPN-servernätverket är idealiskt för att avblockera något begränsat innehåll online.

Antal servrar och platser

NordVPN har över 5400 servrar fördelade på 57 länder. Du hittar deras servrar i följande länder.

NordVPN-servrar världen över

 • America: USA, Kanada, Brasilien, Mexiko, Costa Rica, Argentina, Chili
 • Europa: Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Frankrike, Sverige, Danmark, Schweiz, Belgien, Norge, Polen, Italien, Spanien, Österrike, Luxemburg, Finland, Tjeckien, Rumänien, Island, Ungern, Portugal, Bulgarien, Kroatien, Estland, Irland, Albanien, Bosnien-Hercegovina, Slovakien, Lettland, Georgien, norra Makedonien, Moldavien, Ukraina, Cypern, Griekenland, Serbien
 • Asien-Stillahavsområdet: Australien, Singapore, Japan, Hong Kong, Nya Zeeland, Taiwan, Indonesien, Malaysia, Sydkorea, Thailand, Vietnam
 • Afrika, Mellanöstern och Indien: Indien, Sydafrika, Turkiet, Israel

Dedikerad IP-adress

NordVPN dedikerad IPNordVPN har en dedikerad IP-tjänst. Detta betyder att du kan få en dedikerad IP-adress med ditt NordVPN-abonnemang. I skrivande stund erbjuder de bara IP-adresser på servrar på följande platser:

 • USA.
 • Tyskland
 • Storbrittanien.
 • Nederländerna
 • Frankrike

Slutsatsnätverk NordVPN

 • NordVPN har över 5400 servrar i 57 länder
 • Du kan få en dedikerad IP-adress på en begränsad mängd servrar
 • NordVPN erbjuder olika servertyper för extra skydd, användning av Netflix och nedladdning via P2P-nätverk

NordVPNs alternativ

Efter att ha tittat på NordVPN: s hastighet, säkerhet, användarvänlighet och servernätverk kommer vi nu att ta del av några av deras ytterligare alternativ. Nedan hittar du en översikt över dessa extrafunktioner som gör NordVPN speciell.

NordVPN och Netflix

NordVPN Streaming

Med NordVPN kan du komma åt ditt Netflix-konto. Dessutom är det också lätt att få tillgång till USA: s Netflix-innehåll. Deras Smartplay-funktion gör det otroligt enkelt att strömma innehåll från ett annat land. Helt enkelt genom att ansluta till en server i till exempel USA får du tillgång till det amerikanska Netflix-innehållet. En del Netflix-innehåll är specifikt för USA eller Storbritannien, vilket innebär att du inte kan se de filmerna eller serierna om du är i Japan eller Tyskland. Men med ett VPN som NordVPN kan du låtsas vara i USA och därmed få tillgång till detta innehåll.

Vi testade detta från Nederländerna och kunde strömma Netflix utan problem. Beroende på din plats kan du stöta på en viss fördröjning. Om detta händer kan du alltid prova olika servrar för att se om det blir bättre.

Netflix försöker verkligen hårt för att hindra VPN från att hjälpa oss att ändra vår IP-adress. Vi har märkt under de senaste månaderna att Netflix ibland kommer att se att vi använder en proxy eller VPN när vi försöker använda deras tjänst med NordVPN. När vi väl väljer en annan server i NordVPN-appen kan vi dock strömma. Ibland kan det också hjälpa till att helt enkelt uppdatera sidan några gånger. Detta är lite irriterande men verkligen inte världens slut.

NordVPN och torrenter

NordVPN P2PNordVPN har också speciella servrar för nedladdning av torrent. Dessa P2P-servrar tillåter nedladdning och överföring av torrenter. Med den enkla NordVPN-programvaran kan du välja en av dessa servrar och börja ladda ner torrenter säkert och anonymt. Eftersom de flesta av NordVPN-servrarna är mycket snabba kan du ladda ner filer på nolltid.

NordVPN är utan tvekan en bra leverantör för P2P-trafik. Av den anledningen används det ofta av dem som vill förhindra böter för olaglig nedladdning.

CyberSec

CyberSec är en ytterligare säkerhetsfunktion som NordVPN tillhandahåller för att blockera alla lägger till och skyddar dig mot skadlig programvara, phishing och andra onlinetrot. Denna snygga säkerhetsfunktion från NordVPN ser till att din enhet inte kan användas i DDoS-attacker. Det kan inte heller smittas av skadlig programvara. NordVPN letar efter din online säkerhet.

NordVPN-webbläsarförlängningen för Chrome, Brave och Firefox

NordVPN har en enkel webbläsarförlängning för Chrome, Brave och Firefox. Denna utvidgning kommer i huvudsak att aktivera HTTPS för de flesta webbplatser och säkerställa din trafik med CyberSec-funktionen.

NordVPN affärslösningar

NordVPN BusinessFörutom deras vanliga tjänster för privat bruk har NordVPN också en specifik tjänst för företag. Med dessa prenumerationer får du prioriterat stöd och en dedikerad kontoansvarig. Dessutom är administrationen mycket enkel och du kan ansöka om en särskild IP för alla dina konton. Detta paket gör det extremt attraktivt för företag att börja använda ett VPN för att skydda sina data. Du kan få NordVPN-säkerhetsstandarden för alla enheter på ditt kontor!

Slutsats – Vår erfarenhet av NordVPN

Fördelar
Nackdelar
Netflix fungerarDet var en säkerhetshändelse med deras finska server redan 2018
No-log policy (mycket bra sekretessinställningar)
Stark kryptering och höga hastigheter
Rent och enhetligt användargränssnitt
Har en Kill Switch
Relativt billigt
Erbjuder speciella P2P-, torrent- och Tor VPN-servrar
Erbjuder VPN-servrar med dubbel VPN-anslutning
Bra val på servrar
Dedikerad IP tillgänglig

Sammantaget gillar vi NordVPN-tjänsten väldigt mycket. Deras policy för icke-loggar är solid och deras stora utbud av servrar gör det till ett mycket attraktivt för alla användare. Dessutom är VPN perfekt att hålla sig helt anonym online. NordVPN har massor av extra alternativ för att förbättra din online-säkerhet vilket definitivt gör dem till den säkraste premium-VPN-leverantören. De tillhandahåller denna fantastiska tjänst till ett mer än rimligt pris, vilket verkligen gör det till en av våra favoriter.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map