Hide.me Review (2020): Snabbt och användarvänligt | VPNOverview

Hide.me Review (2020) – En snabb och användarvänlig VPN

Hide.me är en relativt ny VPN-leverantör. De syftar till att tillhandahålla en snabb och säker VPN-tjänst. Hide.me är ursprungligen tysk och grundades 2012 (de kallades tidigare Hide.io). Företaget är beläget i Malaysia på grund av sekretesslagstiftningen i det landet. Leverantören blir mer känd varje dag och har redan 10 miljoner användare över hela världen.

Hide.me skapades för att erbjuda ett användarvänligt men mycket säkert Virtual Private Network (VPN). På senare tid har de också strävat efter att vara den snabbaste VPN på marknaden. Hide.me är en av få VPN-leverantörer som är certifierade loggfria. Vi kommer att undersöka alla dessa påståenden senare i granskningen.

Hide.me erbjuder bra kryptering och är mycket snabb. Denna VPN är något dyrare än de flesta andra VPN-leverantörer. Lyckligtvis kan du prova Hide.me gratis med deras 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. De erbjuder till och med en gratis tjänst men när du använder det kommer de att begränsa dina uppgifter.

Att installera Hide.me är relativt enkelt och med deras Premium-plan kan du använda ett prenumeration för 10 enheter samtidigt. På så sätt kan du skydda många enheter samtidigt för att skydda din anonymitet.

Specifikationer Hide.me


 • Samtidiga anslutningar: 10
 • torrents: +
 • Netflix:
 • Operativsystem: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • protokoll: OpenVPN, PPTP, L2TP / IPsec, IKEv2, IKEv1, SoftEther
 • Loggningspolicy: Inga loggar
 • servrar: 1560 servrar på 60 platser
 • Pris: Från $ 4,99 per månad
 • Pengar tillbaka garanti: 30 dagar

Hastighet – Hur snabbt är Hide.me?

Hastighet är en viktig del av människors upplevelser med VPN-leverantörer. Det är irriterande när din videoström behöver buffras eller om du upplever fördröjning när du spelar. Eftersom detta är så viktigt testade vi hastigheten på Hide.me-servrarna mycket. Vi gjorde detta genom att utföra några hastighetstester med olika servrar och genom att titta på hastigheterna under daglig användning. Du kan läsa allt om vår erfarenhet nedan.

Hastighetstestresultat Hide.me

Här kan du hitta resultaten från flera hastighetstester som vi utförde för olika Hide.me-servrar. Vi testade från vår plats i Nederländerna. Observera att resultaten kan vara mycket annorlunda om du är någon annanstans i världen. Detta bör emellertid ge en allmän indikation på deras hastighet.

Hastighet utan VPN (Speedtest.net):

Speedtest utan VPN

Ovan kan du kolla in de internethastigheter vi tycker om utan att använda ett VPN.

Hastighet med en lokal server i Nederländerna (Speedtest.net):

Speedtest med VPN NL

Den här bilden visar resultaten av våra internethastigheter när vi anslöt via en Hide.me-server i Haarlem (Nederländerna). Som ni ser har resultaten förblivit praktiskt taget desamma, vilket är ganska ovanligt för en VPN.

Hastighet med en USA-server (Speedtest.net):

Speedtest med VPN VS

Detta är resultaten av vårt test med en server i USA. Dessa resultat kan vara viktiga om du vill få tillgång till amerikanskt innehåll från ett annat land. Som ni ser har hastigheterna inte förändrats mycket. Detta är oväntat eftersom oftast ett fysiskt avstånd mellan dig och servern kommer att resultera i långsammare anslutningshastigheter.

Hastighet under daglig användning

Hide.me-servrarnas hastighet är mycket bra i vardagligt bruk. Vi testade detta genom att driva vår verksamhet precis som vi är vana vid, för att se om vi upplevde några hicka med Hide.me. Vi använde VPN under surfning, ånga, nedladdning och spel; dessa var resultaten:

Under regelbunden surfning märkte vi inga skillnader i hastighet eller laddningstider. Med denna VPN kan du besöka dina favoritwebbplatser utan några märkbara förändringar. Det var inte heller något problem att ladda ner filer och applikationer.

Vi testade också flera streamingtjänster med Hide.me VPN, för att se hur detta skulle påverka buffring och laddning av videor och musik. Återigen stötte vi inte på några problem och kunde använda tjänster som YouTube och Spotify utan problem. Detta gör Hide.me till en idealisk VPN om du vill titta på geo-blockerat material. Tyvärr kan du inte använda den för att titta på Netflix. Senare i granskningen kommer vi att förklara varför.

Slutsatshastighet Hide.me

Vår dom om hastigheten med Hide.me är som följer:

 • Hide.me erbjuder ett VPN med bra hastigheter.
 • Hastighetstesterna visar liten skillnad mellan ned- och uppladdningshastighet med eller utan VPN.
 • Under regelbunden användning, nedladdning och strömning märkte vi inte någon förändring i hastigheten.

Säkerhet – Hur säker är Hide.me?

Hide.me är en VPN-leverantör som prioriterar deras säkerhets- och sekretessfunktioner. Säkerhet ses generellt som den viktigaste aspekten av ett VPN. Du vill inte att tredje parter ska få tillgång till din personliga information och en VPN skyddar dig mot det. Nedan kan du läsa om den loggpolicy som Hide.me följer. Dessutom kommer vi att informera dig om den information som Hide.me behöver från dig om du vill skapa ett konto.

protokoll

Hide.me har utmärkt säkerhet med deras AES 256-bitars kryptering. Detta ses generellt som den bästa tillgängliga krypteringsnivån. Dessutom stöder Hide.me många olika protokoll. Du kan välja mellan följande protokoll:

 • OpenVPN
 • SSTP
 • PPTP
 • L2TP
 • IPsec
 • IKEv2
 • IKEv1
 • SoftEther.

Webbplatsen Hide.me visar en fin översikt över dessa olika protokoll. I denna översikt illustrerar de de starka och svaga punkterna i varje protokoll. Detta är mycket användbart och kan visa dig vilket protokoll som fungerar bäst med ditt operativsystem. Vi rekommenderar alltid OpenVPN-protokollet eftersom det är det säkraste alternativet. Nedan kan du se förklaringen till OpenVPN-protokollet på Hide.me-webbplatsen.

Öppna VPN-protokollet

Loggning och integritet

Hide.me säger att de följer en strikt “no-logs” -policy. Det betyder att de inte samlar in några personuppgifter. Eftersom Hide.me är beläget i Malaysia är de inte skyldiga att föra loggar. Malaysia har inga regler som tvingar företag att hålla loggar.

Hide.me behåller inga användarloggar men det finns en sidnot; de behåller tillfälliga anslutningsloggar. Detta innebär att företaget kan se när ‘kund x’ ansluter till en av sina VPN-servrar. Hide.me kan dock inte se vem kund X är, de får bara anonymiserade data från användare. Dessutom lagrar de bara dessa loggar i några timmar och därefter raderas de permanent.

Det är praktiskt taget omöjligt för VPN-leverantörer att inte hålla några loggar. Dessutom invaderar loggar ofta inte användarens integritet för mycket. De använder dessa anslutningsloggar för att förbättra sina tjänster. De kan bara se till att deras servrar inte blir överbelastade om de vet när deras tjänster används. Hide.me anonymiserar dessa anslutningsloggar helt och registrerar inte din IP-adress.

Vilken information behöver Hide.me?

För att skapa ett konto med Hide.me behöver du en e-postadress, efter registrering kan du ta bort postadresserna i dina kontoinställningar. Beroende på vilken betalningsmetod du väljer måste du också lämna ytterligare information. Hide.me använder en tredje part för att hantera alla betalningar. De hävdar att detta externa företag inte ser din IP-adress eller identitet. Du får ett betalningsnummer som inte kan kopplas till dig. Dessutom förstörs detta betalningsnummer omedelbart efter betalningen. På detta sätt kommer du att förbli helt anonym när du betalar för ditt Hide.me-abonnemang.

Slutsats säkerhet Hide.me

Efter att ha testat säkerheten för Hide.me kan vi avsluta följande saker:

 • Hide.me är en solid och säker VPN.
 • De använder en stark AES 256-bitars kryptering.
 • Hide.me delar inte information med tredje part.
 • Du kan välja mellan flera protokoll.
 • Hide.me behåller bara anslutningsloggar som förstörs efter några timmar.

Användbarhet – Hur användarvänligt är Hide.me?

Hide.me är en mycket användarvänlig leverantör som är tillgänglig och lätt att förstå för alla. Nedan kan du hitta information om deras webbplats, installationsprocessen, appens utseende, priser, betalningsmetoder och slutligen kundsupport..

Hide.me-webbplatsen

Hide.me-webbplatsen är tydlig och presenterar all information du kan förvänta dig av en VPN-leverantör. På hemsidan kan du hitta information om Hide.me, varför du behöver ett VPN och recensioner av deras programvara. De erbjuder sin webbplats på flera språk.

Dessutom kan du hitta information om deras servernätverk och protokoll på deras webbplats. Den har också en tydlig flik där du kan hitta programnedladdningar och en flik med alla möjliga prenumerationsplaner. Den här bilden visar webbplatsen Hide.me.

Hide.me webbplats

Tyvärr kunde vi inte hitta ett sökalternativ på webbplatsen, vilket kan göra det svårt att hitta mycket specifik information. När du loggar in på ditt Hide.me-konto får du se en översikt över dina kontodata. Här kan du också hitta guider som gör det enkelt att installera programvaran på din enhet.

Installera Hide.me

Att installera Hide.me på dina enheter är mycket enkelt. Du kan välja att installera appen på din enhet eller så kan du ladda ner programvara för ett visst protokoll och ändra inställningen för din PC eller Mac. Det första alternativet är det enklaste. Du hittar deras app i App Store eller Google Play Store. När du har installerat appen måste du bara fylla i dina kontouppgifter och du är redo att gå.

Hide.me appstore

Ovan kan du se appen Hide.me i Appstore. Appen använder automatiskt det mest lämpliga protokollet för ditt operativsystem. För Windows är dessa IKEv2 och PPTP och för Mac använder den IKEv2-protokollet med IKEv1 som säkerhetskopia. Det betyder att du inte kan använda OpenVPN i appen, vilket är för dåligt, eftersom det här är det säkraste protokollet. Det finns dock ett undantag, Android stöder OpenVPN.

När du har installerat appen kan du börja surfa på webben på ett säkert sätt. Du behöver bara fylla i dina kontouppgifter, som du kan se nedan.

Intro-sida Hide.me

Det andra alternativet för installation är något svårare. Men den här metoden ger dig fler alternativ i protokoll. Om du loggar in på din kontosida på Hide.me-webbplatsen kan du hitta en installationsguide för alla olika protokoll och operativsystem. Genom att följa dessa guider kan du installera vilket protokoll du vill på din enhet.

Göm.me utseende och användarvänlighet

Hide.me är en mycket användarvänlig VPN-leverantör, vilket gör dem till en perfekt match med människor som är nya för VPN: er. Appen är enkel; du har en knapp för att ansluta till Hide.me-servern och du kan välja din serverplats. Programvaran har ett professionellt utseende och alla alternativ och funktioner fungerar bra. Appen erbjuds på flera språk, bland annat engelska.

Den superenkla appen har några nackdelar. Du kan till exempel inte ändra inställningarna. Det betyder att du inte kan ändra protokoll när du använder appen. Medan de flesta VPN-användare kommer att lämna standardinställningarna ändå, kan vissa användare ändra protokollen för att optimera deras skydd under olika onlineansträngningar.

Appen kanske saknar vissa inställningar men har vissa snygga funktioner. Hide.me-appen har en “automatisk återanslutningsfunktion”, en “killswitch”, “IP-läcksskydd” och “DNS-läcksskydd”. Dessa funktioner ser till att du inte läcker information av misstag vid oskyddade ögonblick. Appen kommer att säkra allt du gör online.

Hide.me syftar tydligt till att skapa en användarvänlig app som alla vet hur de ska använda. Detta betyder dock att mer avancerade användare kan känna sig begränsade ibland.

Appfronter Hide.me

Prissättning och betalningsmetoder

Hide.me är inte de dyraste eller de billigaste VPN-leverantörerna där ute. De erbjuder flera olika prenumerationsplaner. Först och främst erbjuder de ett gratis konto. Med detta gratis konto är du begränsad till 10 GB per månad, du kan bara välja mellan 5 serverplatser och du kan bara använda 1 enhet åt gången. Dessutom kommer de betalda prenumerationerna troligen att ha snabbare servrar eftersom de är mindre trånga.

De erbjuder sina premiumabonnemang för tre olika priser. De bästa alternativen är förmodligen deras 2 års plan som du bara kan få för 4,99 dollar per månad. Just nu får du till och med två gratis månader med den här planen. Dessutom erbjuder de ett abonnemang för ett år som kostar 8,32 $ per månad. Slutligen kan du också få deras Premium-tjänst för en månad, det kommer att kosta dig12,95 $.

göm mig priser

Hide.me har en 30-dagars återbetalningsgaranti för alla betalda prenumerationer. Dessutom kan du betala för ditt Hide.me-konto med ditt kreditkort, PayPal, SEPA direktdebitering eller Bitcoin.

Kundservice

Hide.me erbjuder flera sätt att svara på dina frågor. På webbplatsen kan du hitta en omfattande FAQ-sida. Du kan också ställa dina frågor via ett e-postmeddelande. Kundtjänsterna erbjuds endast på engelska, vilket kan vara svårt om engelska inte är ditt första språk. Du kan också prova lyckan på Hide.me-forumet, där du kan rikta dina frågor till andra användare. Slutligen erbjuder Hide.me-bloggarna information om uppdateringar och nyheter.

För att få en uppfattning om vänlighet hos Hide.me kundtjänst, kom vi i kontakt med dem. När du skickar ett e-postmeddelande till Hide.me får du ett mail med inloggningsinformation. Om du loggar in med den här informationen får du ett kundsupport-ID, vilket hjälper människorna på kundsupporten att identifiera ditt problem. Tyvärr fungerade detta sätt att kommunicera inte när vi försökte det.

Slutligen fick vi ett e-postmeddelande med svar på vår fråga. De illustrerade förklaringen med skärmdumpar och bilder, vilket gjorde det enkelt att följa deras instruktioner. Vi fick svar på vår e-post inom två timmar och de adresserade oss på ett artigt och vänligt sätt som ni kan se nedan:

kundservice Hide.me

Kundtjänsten fungerar bra och du får ett effektivt svar på din fråga. Hide.me erbjuder en livechattfunktion men vi har haft några problem med det. Du kan bara använda livechatten om du har en kundsupportbiljett. Tyvärr kunde vi inte logga in med informationen i e-postmeddelandet. Detta kan vara ganska frustrerande om du letar efter en snabbkorrigering. (Uppdatering: Enligt Hide.me har dessa problem med supportbiljetterna lösts).

Slutsatsanvändbarhet Hide.me

Efter att ha använt Hide.me VPN ett tag kan vi sluta följande saker om leverantörens användarvänlighet.

 • Appen är användarvänlig och fungerar intuitivt
 • Hide.me-webbplatsen är tydlig och enkel att använda
 • Att installera Hide.me är enkelt för alla operativsystem
 • Appen har begränsade möjligheter
 • Du kan betala för Hide.me med kreditkort, Paypall, SEPA och bitcoin
 • Programvaran finns på många språk
 • Kundtjänsten är bra, men livechattfunktionen fungerade inte

Servernätverk Hide.me

Hide.me-servernätverket har blivit större under de senaste åren. Nedan hittar du allt du behöver veta om det här nätverket. Dessutom kan du lära dig om denna leverantör erbjuder en dedikerad IP-tjänst eller inte.

Antal servrar och platser

Med över 1560 servrar på 60 olika platser har Hide.me blivit betydligt större under de senaste åren. Hide.me vänder sig främst till den europeiska och nordamerikanska marknaden, vilket innebär att de flesta av deras servrar finns där. De erbjuder 9 serverplatser i USA och 2 i Nederländerna. De har också börjat expandera till Asien, men fokus ligger fortfarande på den västra världen.

Anledningen till att Hide.me inte har många servrar är för att de hanterar servrarna själva. De har en omfattande uppsättning regler som de upprättar för att garantera deras användares säkerhet. En del av detta är att de hanterar sina egna servrar. Tyvärr betyder detta att deras nätverk av servrar bara expanderar långsamt. Om du letar efter ett VPN med många serveralternativ kanske du vill leta någon annanstans. Till exempel kan du kolla in vår jämförande artikel som innehåller en lista över de bästa VPN-leverantörerna.

Dedikerad IP-adress

Med Hide.me är det inte möjligt att få en dedikerad IP-adress. Varje IP-adress som Hide.me tillhandahåller delas med andra användare. Detta betyder att det kommer att vara omöjligt att titta på Netflix, eftersom de blockerar IP-adresser som används av flera personer samtidigt. Dessutom kommer vissa webbplatser att be om extra identifiering eftersom du kommer åt dem från många olika IP-adresser.

Hide.me erbjuder en “statisk” IP-adress, vilket innebär att du ansluter till samma server varje gång du använder appen. På det här sättet orsakar du inga misstankar med webbplatser på grund av de många IP-adresser du använder. De kommer inte att be om extra validering, vilket sparar tid i slutändan. Men du delar fortfarande IP-adressen med andra användare.

Om du verkligen vill att din VPN-leverantör ska erbjuda en dedikerad IP kan du kanske titta på vår NordVPN-granskning.

Slutningsservernätverk Hide.me

Vi kom till följande slutsats om Hide.me-servernätverket:

 • Hide.me har ett relativt litet men snabbt servernätverk
 • Nätverket består av 1560 servrar på 60 olika platser
 • Hide.me kontrollerar och hanterar sina egna servrar för extra säkerhet
 • Hide.me tillhandahåller inte dedikerade IP-adresser
 • De erbjuder en “statisk IP”

Hide.me: s alternativ

Hide.me erbjuder de flesta vanliga VPN-funktioner men ger dig också några extra alternativ. Här kan du ta reda på mer om dessa alternativ och läsa om Hide.me i kombination med Netflix och nedladdning av torrent.

Dölj ytterligare alternativ

Kill Stäng avFörst och främst erbjuder Hide.me en dödbrytare som kommer att se till att din enhet är skyddad, även när anslutningen försvinner tillfälligt. Detta i kombination med deras “auto återanslutning” -funktion innebär att du förmodligen inte kommer att märka något annat än Hide.me kommer att hålla dig säker.

Med Hide.me Premium-kontot får du frihet med funktionen ”Dynamic Port Forwarding”. Detta kommer att leda dig som passerade brandväggar.

Slutligen erbjuder Hide.me också SoftEther-protokollet, som är ett snabbare protokoll än det ofta använda, OpenVPN. OpenVPN har en maximal hastighet på 100 MB / sek, medan SoftEther kan nå hastigheter på 900 MB / sek.

Hide.me och Netflix

Som händer med fler och fler VPN-leverantörer, blockeras Hide.me-servrar av Netflix. Streamingtjänsten försöker aktivt blockera VPN-användare som försöker få tillgång till Netflix-innehållet i en annan region. Tyvärr finns det bara ett fåtal VPN-leverantörer som lyckas hålla sig före Netflix och Hide.me är inte en av dem. Om du vill titta på Netflix med ett VPN kan du kolla in vår lista över de bästa VPN-leverantörerna för att titta på amerikanska Netflix.

Dölj mig och torrenter

Slutligen testade vi nedladdningen av torrenter med Hide.me. Vi stötte inte på några problem. En fil på 1,2 GB gjordes på under 5 minuter. Hide.me tillåter nedladdning av torrenter via peer-to-peer-nätverk för de flesta av deras servrar. På deras webbplats anger de tydligt vilka servrar som stöder den här typen av nedladdning och vilka servrar som inte gör det. Till exempel tillåter inte servrarna i USA, Storbritannien och Australien inte nedladdning av torrent men servrarna i Nederländerna gör det.

Slutsatsalternativ Hide.me

 • Hide.me har en “kill switch”, “auto reconnect” -funktion och en “Dynamic Port Forwarding” -funktion
 • Hide.me stöder det mycket snabba SoftEther-protokollet
 • Netflix är inte tillgängligt med Hide.me
 • Du kan ladda ner torrenter via P2P-nätverk med de flesta Hide.me-servrar

Slutsats – Vår erfarenhet av Hide.me

Fördelar
Nackdelar
Lätt att användaInga dedikerade IP-adresser
Lätt att installeraBara några inställningar i appen
Snabba servrarIngen tillgång till Netflix
Gratis alternativIngen fungerande Live Chat
Det är möjligt att ladda ner torrenter
Massor av möjliga protokoll (inkl. SoftEther)
30 dagars återbetalningsgaranti

Hide.me är en snabb och användarvänlig VPN. Det är särskilt trevligt för nya VPN-användare på grund av deras intuitiva appgränssnitt. Hide.me är ett supersäkert alternativ eftersom det inte innehåller några användarloggar. De erbjuder bra servrar men inte så många som andra leverantörer gör. Många av deras servrar stöder nedladdning via peer-to-peer-nätverk. Vi rekommenderar definitivt Hide.me till personer som inte har provat en VPN-tjänst än. Om du letar efter en enkel, snabb och säker VPN kan Hide.me vara tjänsten för dig!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me