Installere en VPN på ruteren: en enkel guide for DD-WRT

Det er en god ide å installere en VPN på ruteren din hvis du vil bruke internett med frihet, sikkerhet og anonymitet. For å kunne installere en VPN på ruteren din trenger du DD-WRT. Dette er alternativ firmware (programvare) som brukes til å legge til ekstra funksjoner i ruteren din. En av disse funksjonene er muligheten til å installere og bruke en VPN på ruteren din. Les alt om denne programvaren og følg en enkel guide som forklarer hvordan du skal installere den. Etterpå er du klar til å begynne å surfe på nettet fritt og anonymt på alle enhetene dine.


Hva er DD-WRT

ddwrt logoDD-WRT er en Linux-basert firmware for åpen kildekode for trådløse rutere av typen IEEE 802.11 a / b / g / h / n. Den fungerer på enten en Broadcom- eller Atheros-brikke. DD-WRT tilbyr avanserte alternativer som du ikke finner på vanlig firmware eller rutere. Noen av disse ekstra alternativene er god VPN-støtte (spesielt OpenVPN), WDS trådløs bro / repeterende protokoller, Radius Authentication-sikker trådløs kommunikasjon og avansert Quality of Service management for å tildele båndbredde. I denne artikkelen kan du lese alt om å installere en VPN på ruteren din ved hjelp av DD-WRT.

Hvorfor vil du installere en VPN på ruteren din?

Ved å installere en VPN på ruteren din beskytter du alle tilkoblede enheter på en gang.

VPN-skjoldEn VPN beskytter all Internett-trafikken din ved å dirigere den gjennom krypterte tunneler. Tredjeparter kan ikke se noe du gjør på nettet når du bruker en VPN.

Videre tar du på deg IP-adressen til VPN-serverne dine, og sikrer at din egen IP-adresse er skjult for verden. IP-adressen din lar nettsteder du besøker for å gjenkjenne deg og til og med spore deg om de ville. Med en VPN vil dette ikke være mulig, og du vil være helt anonym.

Endelig tilbyr en VPN stor frihet. Fordi en VPN lar deg koble til servere i mange forskjellige land, kan du endre det virtuelle stedet ditt. Du kan late som du får tilgang til internett et annet sted. På denne måten kan du omgå geografiske restriksjoner, enten det er begrensninger på ditt favorittstrømingsnettsted eller blatant sensur fra regjeringen.

Normalt installerer du en VPN på enheten du vil bruke for å få tilgang til internett. Imidlertid bruker vi i dag mange forskjellige enheter. For å beskytte alle enhetene dine hjemme eller på jobb, kan du installere VPN på ruteren.

Forhåndsinstallerte VPN-rutere

Hvis du ønsker å bruke ruteren din som VPN-klient, må ruteren din settes opp på en bestemt måte. Denne måten å sette opp ruteren på for et VPN kalles blinking. Nedenfor vil du kunne lese hvordan du kan gjøre dette selv. Imidlertid er den enkleste måten å kjøpe en ruter som allerede er satt opp for å fungere med en VPN. Vi kaller dette forhåndsblinkede rutere.

Disse forhåndsblinkede ruterne er ofte satt opp for en bestemt VPN-leverandør. Når du kjøper ruteren, bør du også få et abonnement hos den aktuelle VPN-leverandøren.

De fleste av disse forhåndsblinkede ruterne kommer fra USA. Husk at adapterne kan være forskjellige i ditt land. Ikke glem å bestille en adapter som lar deg koble ruteren til strømbåndet i landet ditt.

Krav til VPN på ruteren din

For å kunne installere en VPN på ruteren din trenger du følgende ting:

En ruter med DD-WRT installert på den (se på de støttede enhetene for å se om DD-WRT firmware kan installeres på ruteren din)

Et VPN-abonnement som tilbyr OpenVPN. OpenVPN er en protokoll som ikke alle VPN-leverandører tilbyr, så sørg for å sjekke leverandøren din for den. Vi kan anbefale NordVPN og Surfshark som solide VPN-leverandører som tilbyr denne protokollen.

Installer DD-WRT på ruteren

RouterVeiledningen for å installere DD-WRT firmware på ruteren din er forskjellig for alle rutere. Så først:

-Se etter ruteren din på ruterdatabasen til DD-WRT-nettstedet og last ned filen.

-Last ned den tilsvarende .bin-filen.

-Les maskinvarespesifikke instruksjoner for å se hvordan du kan blinke ny firmware på ruteren.

-Det er tre måter du kan blinke ny firmware på:

  • Web-GUI
  • TFTP
  • kommandolinje

Bla nedover for å finne den tilsvarende metoden for å blinke for mer informasjon.

Flash DD-WRT via Web-GUI

Denne metoden er det beste valget for blant annet Linksys-rutere.

1.Tilbakestill ruteren (med hard tilbakestillingsknapp på baksiden av ruteren)

2.Logg inn på styringssystemet til ruteren din ved å gå til IP-adressen til ruteren din (bla nedover for å se hvordan du kan gjøre dette)

3.Se gjennom menyen for stedet der du kan oppdatere ruteren eller blinke ny firmware på den

4.Flash den nye firmware (Viktig: ikke avbryt denne prosessen fordi den kan ødelegge ruteren din uopprettelig)

5.Tilbakestill ruteren igjen

Finn ruteren IP manuelt

Følg disse trinnene for å finne IP-en til ruteren din manuelt i Windows.

Trinn 1. Gå til “start” og trykk “Kjør”

Dette kan være vanskelig å finne i Windows 10, så du kan også bruke hurtigtasten ved å trykke på WIN (den knappen med vinduet på) og r på samme tid. Du vil se dette vinduet:

Ruter cmd

Steg 2. Skriv inn “cmd” og trykk OK

ruterkommando

Trinn 3. Skriv inn “ipconfig” og trykk enter

ruter IP

IP-adressen du finner etter standard gateway eller standard gateway er IP-adressen til ruteren din. Nå kopierer dette nummeret til adressefeltet i nettleseren for å nå ruteren.

Flash DD-WRT firmware via TFTP

Oftest er GUI-flash-metoden å foretrekke, men i noen maskinvarespesifikke tilfeller kan du velge TFTP. TFTP blir sett på som en sikker metode for å blinke ruteren din.

TFTP er veldig enkel og krever bare to klikk. Denne metoden er spesielt god id på nettets GUI-feil, eller hvis ruteren ser ut til å være utilgjengelig.

Flash DD-WRT firmware via kommandolinjen

Denne metoden gjelder bare for rutere som allerede har DD-WRT installert på dem og når Telnet / SSH er slått på. Dette er den eneste måten å oppgradere trådløst fordi filene hentes fra DD-WRT-serverne og kan sjekkes via et sjekkesum.

1. Telenet eller SSH til DD-WRT-ruteren

2.Last ned firmwaren til ruteren / tmp-mappen med wget eller scp

cd / tmp
wget https://dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/stable/dd-wrt.v2x_generic.bin

3.Sammenlign sjekksummen med originalen

md5sum dd-wrt.v2x_generic.bin

4.Flash firmware

skriv dd-wrt.v2x_generic.bin linux

5.Reboot

Installer en VPN på DD-WRT

Du har nå blinket DD-WRT på ruteren din, og den vil nå kunne være vert for en VPN-forbindelse. Gratulerer, den vanskeligste delen er gjort! Nå, for å installere VPN på DD-WRT:

1. Logg inn på ruteren din (som du har gjort før, finn IP-adressen og skriv den inn i adressefeltet i nettleseren din).

2. Gå til “Setup” og deretter “Basic Setup”.

3. Gå til delen som sier “Network Address Server Setting” (DHCP), og fyll inn DNS-serveradressene til VPN-leverandøren din og lagre disse innstillingene.

4. Slå av IPv6 (Bruken av IPv6 viser noen ganger IP-lekkasjer).

5. Gå til delen som sier “Tjenester” og klikk på fanen “VPN”. Slå på OpenVPN-klienten ved å klikke på aktiver for delen som sier “Start OpenVPN Client”.

router

6. Fyll nå inn dataene til VPN-leverandøren din (f.eks. NordVPN: Pålogging, passord, serveradresse og VPN-protokolltype).

7. Kopier innholdet i sertifikatet og nøkkelfilen i den aktuelle boksen.

8. Så snart du lagrer dataene med “Apply Settings”, blir det opprettet en forbindelse med VPN-serveren. All Internett-trafikk reiser nå via VPN-serveren. For å sjekke om alt er gjort, gå til fanen “status” og seksjonen “OpenVPN”.

Siste tanker

Vil du at alle enhetene dine hjemme skal beskyttes med et VPN? Da er det lurt å installere VPN på ruteren din. Imidlertid må du først installere DD-WRT på ruteren din, og VPN-leverandøren din må tilby en OpenVPN-protokoll for at dette skal fungere. Forhåpentligvis har guiden ovenfor hjulpet deg med å installere en VPN på ruteren din. Husk at du også kan kjøpe forhåndsblinkede rutere som vil spare deg for mye problemer.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me