Installere en VPN på Fire TV Stick: Slik gjør du det! | VPNOverview

Å installere en VPN for din Amazon Fire TV Stick kan være ganske vanskelig, så vi har prøvd å liste opp alle mulige løsninger med en trinnvis veiledning. Den enkleste måten er ved å laste ned en VPN-app direkte til Fire TV Stick. Imidlertid er det bare to tilbydere som tilbyr en app som denne. Heldigvis er det andre måter å gjøre det på. For eksempel kan du installere VPN på ruteren din eller på en virtuell ruter på din PC eller Mac. Endelig kan du også installere en VPN med en Android APK. Forhåpentligvis vil denne artikkelen hjelpe deg med å installere VPN på en vellykket måte, slik at du kan dra nytte av funksjonene når du strømmer med Fire TV Stick.


Amazon Fire Stick Set Up Illustrasjon

Hvorfor ville du installert en VPN på Amazon Fire TV Stick?

Amazon Fire TV Stick er en ideell måte å bruke all streamingtjenesten på TVen din. Med en VPN kan du sikre at dette skjer trygt og anonymt. Dessuten kan du få tilgang til mer materiale ved å omgå geografiske begrensninger. Les alt om denne perfekte kombinasjonen i vår artikkel om bruk av VPN i kombinasjon med Amazon Fire TV Stick.

Installer en VPN-app på Amazon Fire TV Stick

Både ExpressVPN og IPVanish har en app du kan laste ned på Fire TV Stick. Vi brukte ExpressVPN som et eksempel i følgende trinn.

 1. Se etter “ExpressVPN” i Fire TV Stick-appbiblioteket.
 2. Last ned ExpressVPN-appen.
 3. Åpne ExpressVPN-appen og fyll ut din personlige informasjon for å logge på ExpressVPN-kontoen. Har du ikke en konto ennå? Gå til hjemmesiden deres for å lage en.
 4. Når du har fylt ut påloggingsinformasjonen din, aktiveres appen. Nå må du endre noen innstillinger. En automatisk melding fra ExpressVPN vises. Klikk “ok”.
 5. I popup-en spør ExpressVPN om du har det bra med at de vil koble seg opp via en VPN. Klikk “ok”.
 6. Nå vil ExpressVPN spørre deg om du ønsker å anonymt dele informasjon med dem slik at de kan forbedre tjenestene sine. Dette er valgfritt, så du kan enten klikke på “tillate”Eller“ikke tillat”.
 7. Appen er nå installert og klar til bruk. Når du åpner appen vil du se om den er slått på eller av. Når du har trykket på knappen fungerer VPN-en, og du kan streame trygt og anonymt på Amazon Fire TV Stick.
 8. For å koble fra, trykk ganske enkelt på den samme knappen igjen i ExpressVPN-appen din.
 9. Valgfritt: For å omgå geografiske begrensninger kan du velge en server i et annet land. I ExpressVPN-appen klikker du på knappen som sier “Velg sted”Og velg serveren du vil koble til.

Installer et VPN på ruteren

RouterFor å beskytte alle hjemmenhetene dine på en gang, kan du også installere VPN på ruteren. For å gjøre dette må du imidlertid endre firmware på ruteren din, dette kalles blinking. Ikke alle rutere er egnet til å blinke, så sørg for at du har riktig ruter. Dessuten kan denne blinkingen skade ruteren din hvis den ikke blir gjort riktig, så husk å sjekke guiden vår for installasjon av et VPN på ruteren før du starter. I denne guiden forklarer vi hvilken type ruter og VPN du bør ha hvis du vil få det til å fungere. Du kan også lese hvilke trinn du må ta for å flashe ruteren din på en trygg måte.

En viktig fordel med å installere VPN på ruteren er at alle enhetene som er koblet til nettverket, er beskyttet av VPN. Du trenger ikke å installere VPN-programvaren på alle dine individuelle enheter.

Installer en VPN på en virtuell ruter

Virtuell ruterHvis du ikke kan eller ikke vil endre firmware på ruteren din, kan du også gjøre PCen eller Macen din til en virtuell ruter. Du kan installere VPN på din PC eller Mac og koble Fire TV Stick til den virtuelle ruteren. Det er veldig enkelt å installere en VPN på din PC eller Mac fordi leverandører lager flotte installasjonsguider for å hjelpe deg med det. Wi-Fi-hotspotet du oppretter på den beskyttede enheten, beskytter nå alle enheter som kobles til det hotspotet, inkludert Fire TV Stick.

Installer en Android APK på Amazon Fire TV Stick

Den endelige metoden du kan bruke for å beskytte Fire TV Stick med en VPN, er ved å installere Android APK. APK (Android Package) er en type fil som deler opp en app i forskjellige små pakker. Du kan sammenligne det med zip-filer. Hvis en app ikke er i Play Store, kan du bruke denne typen filer til å installere en app på Android-enheten din.

Det er to måter å gjøre dette på: enten gjennom en direkte nedlasting eller gjennom en nedlasting på en andre Android-enhet. Begge metodene starter med de samme trinnene, men etter det er prosessen ganske annerledes. Av denne grunn diskuterer vi dem separat nedenfor.

Etter det kan du også lese hvordan du kan åpne og oppdatere disse filene på Fire TV Stick.

Installere en VPN på Amazon Fire TV Stick med en direkte nedlasting av en APK

 1. Forsikre deg om at Amazon Fire TV Stick tillater apper utenfor. Du kan gjøre dette på følgende måte:
  1. Gå til “innstillinger”I Amazon Fire TV Stick og deretter til“system”.
  2. Bla nedover og gå til “utviklermuligheter”.
  3. Slå på alternativet som sier “apper fra ukjente kilder”.
 2. Gå til nettstedet til VPN-leverandøren din og se etter URLen til APK-filen deres.
 3. Gå til Amazon Fire TV og skriv “overførte”I søkefeltet.
 4. Installer “nedlastingsapp”Og åpne den.
 5. Sett inn URLen til APK-filen og last den ned.
 6. APK-filen blir installert direkte. Hvis dette ikke er tilfelle, gå til “nedlastinger”I Downloader-appen og klikk på APK-filen for å installere den.
 7. Appen til VPN-leverandøren din skal være klar til bruk nå. Hvis dette ikke er tilfelle, anbefaler vi deg å kontakte kundestøtten til VPN-leverandøren din.

Installere en VPN på Amazon Fire TV Stick med og APK på en andre Android-enhet

For denne metoden må du ha en annen Android-enhet, dette kan være en telefon, bærbar PC eller nettbrett, det betyr ikke noe.

 1. Forsikre deg om at Amazon Fire TV Stick tillater apper utenfor. Du kan gjøre dette på følgende måte:
  1. Gå til “innstillinger”I Amazon Fire TV Stick og deretter til“system”.
  2. Bla nedover og gå til “utviklermuligheter”.
  3. Slå på alternativet som sier “apper fra ukjente kilder”.
  4. Gå til “system”-Menyen og klikk på“ om ”og velg“Nettverk”.
  5. Skriv ned IP-adressen til Amazon Fire TV.
 2. Last ned og installer VPN-leverandørens app gjennom Google Play Store på den andre Android-enheten din.
 3. Last ned og installer appen “Apps2Fire”På den andre Android-enheten din.
 4. Åpne “Apps2Fire”App og klikk på de tre prikkene i øverste høyre hjørne og trykk“oppsett”.
 5. I vinduet som åpnes la du inn IP-adressen til Amazon Fire TV-en din som du skrev ned tidligere. Neste klikk “lagre”.
 6. Gå til de tre små prikkene i øverste høyre hjørne av “Apps2Fire”App igjen og velg“laste opp apper”.
 7. Velg appen til VPN-leverandøren din. Appen blir automatisk installert på din Fire TV nå. Hvis dette ikke fungerer, anbefaler vi deg å kontakte kundesupporten til VPN-leverandøren din.

Åpne en VPN-app som ble installert med APK

Den installerte APK-appen vil ikke umiddelbart vises i standard-appmenyen. For å åpne appen og bruke VPN-tjenesten må du følge disse trinnene:

 1. Gå til Start-menyen på Fire TV-en din.
 2. Gå til “innstillinger” og så “applikasjoner”.
 3. Å velge “administrere installerte applikasjoner”.
 4. Du vil se en liste over apper du har lastet opp til Fire TV. Velg VPN-appen du vil bruke, og klikk på “Kjør applikasjon”.
 5. I appen skal du logge inn på VPN-kontoen din. Det kommer an på VPN-leverandøren hvordan du gjør dette. Det er mest sannsynlig at du vil trenge å oppgi e-postadresse og passord.
 6. Velg stedet for serveren du vil koble til, og slå på VPN. VPN vil være på til du slår av Amazon Fire TV Stick eller kobler deg fra VPN-appen.

Oppdaterer en APK-app på My Fire TV Stick

Når du har installert en app manuelt på Fire TV Stick, vil den ikke oppdateres automatisk. I teorien trenger du ikke å oppdatere en app så lenge den fungerer og tilkoblingen er stabil og sikker. Imidlertid er det bra å oppdatere for sikkerhet en gang i blant. Du må gjøre det manuelt, på følgende måte:

 1. Gå til “innstillinger”På din Fire TV Stick.
 2. Å velge “applikasjoner”Og klikk på“administrere installerte applikasjoner”.
 3. Velg VPN-appen din og trykk på “Tving avslutning”.
 4. Nå må du installere VPN-appen igjen. Du kan gjøre dette på samme måte som du gjorde det første gang.
 5. Når du har installert den på Fire TV Stick igjen, vil du se et vindu med spørsmålet om du vil installere og oppdatere for applikasjonen din. Å velge “ja”.
 6. Appen vil nå bli oppdatert. Så snart dette er gjort, må du logge inn igjen i appen for å opprette en forbindelse med VPN-en.

Siste tanker

Selv om det kan være litt vanskelig å installere en VPN for Amazon Fire TV Stick, er det mulig når du følger disse trinnene. Med bruk av APK-filer kan du laste ned en VPN-app som ikke er i Google Play Store, og den installerer den på Fire TV Stick. Dette kan gjøres, enten direkte på Fire TV Stick, eller via en andre Android-enhet. Når du har installert den, kan du åpne den og bruke VPN på Fire TV Stick. Husk at den manuelt installerte appen ikke oppdateres automatisk. Dette betyr at du må oppdatere appen manuelt hver gang. Kos deg med å streame til Fire TV-pinnen din trygt, anonymt og fritt! Inn på Fire TV-pinnen din trygt, anonymt og fritt!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me