Installere en VPN for smart-TV-en din. Slik gjør du det!

I dag er det mange som bruker VPN for å ha tilgang til et mye større utvalg av show og filmer. Tross alt pålegger mange strømmetjenester, for eksempel Netflix, geografiske begrensninger og viser bare bestemt innhold i visse regioner. Videre tilbyr VPN-er en rekke fordeler med personvern og sikkerhet. En enhet som egner seg spesielt godt til streaming, er selvfølgelig en smart-TV. Imidlertid er det generelt ikke så enkelt å sette opp en VPN på smart-tv-en din som å gjøre det på din Windows-PC. Men ikke bekymre deg, i denne artikkelen vil vi liste over tre måter du enkelt kan nyte alle fordelene en VPN har å tilby, på smart-tv-en din.


Har du allerede en smart-tv, og vil du finne ut hvorfor en VPN kan være nyttig for deg? Les artikkelen vår om bruk av VPN i kombinasjon med en smart-TV.

Smart TV VPN-konfigurasjonsillustrasjon

Merk: En smart-TV er ikke det samme som en Android-TV. På en Android TV, for eksempel Sony Bravia, er det veldig enkelt å installere en VPN, fordi du bare kan installere en VPN-app for Android på TVen direkte. Hvis dette er hva du vil gjøre, henviser vi til artikkelen vår om å sette opp en VPN på Android TV.

1. Koble smart-TV-en til en Windows-PC med en VPN

Selv om denne metoden teknisk sett ikke innebærer å sette opp en VPN på smart-TV-en, kobler du fremdeles til en, med alle fordelene dette gir. Dette oppnås ved å installere en VPN på din Windows-PC (hvis du ikke allerede har gjort det allerede) og deretter koble smart-TV-en til PC-en din, ved å gjøre PC-en om til et mobilt hot spot. Som sådan er smart-TV-en din koblet til samme WiFi eller bredbåndsnettverk som PC-en, og bruker dermed den samme VPN-tilkoblingen. Vær oppmerksom på at du trenger å ha Windows 10 installert på PCen for at denne metoden skal fungere. Les vår korte og enkle trinnvise guide nedenfor for å bruke denne metoden.

  1. Installer en VPN på din Windows PC. De fleste VPN-leverandører gjør dette veldig enkelt å gjøre. Tross alt tilbyr praktisk talt alle populære VPN-leverandører en brukervennlig Windows-app i dag. Hvis du trenger litt hjelp med dette, kan du se på artikkelen vår om å sette opp en VPN på Windows.
  2. Sett opp et mobilt hot spot på din PC. For å gjøre dette, skriver du inn “mobile hot spot-innstillinger” i søkefeltet på datamaskinen din og klikker på den.
  3. Klikk på den lille bryteren du ser, så den er på (blå). Kontroller nå at det riktige nettverket vises (WiFi eller bredbåndsnettverket) og at WiFi er valgt der det står “del min internettforbindelse over”..
  4. Nå kobler smart-TV-en din til din Windows PC WiFi eller bredbåndsnett. For å gjøre dette, bruk informasjonen bak “Nettverksnavn” og Nettverk “passord” fra forrige skjermbilde.
  5. Nå er smart-TV-en din koblet til en VPN. Hvis du vil endre innstillingene, må du gjøre dette fra PC-en. La oss for eksempel si at du vil se den amerikanske versjonen av Netflix på smart-tv-en din, du velger en amerikansk VPN-server på din PC.

2. Installere et VPN på ruteren

RouterDet er veldig nyttig å installere en VPN på ruteren din for å beskytte alle enhetene dine hjemme på en gang. For å oppnå dette er det nødvendig å endre firmware på ruteren din. Denne prosessen kalles blinking. Sørg for å sjekke om ruteren din er egnet til å gjøre dette fordi det ikke er alle rutere. For litt hjelp med dette, sjekk ut artikkelen vår om de beste VPN-ruterne.

Under denne prosessen kan du skade ruteren uopprettelig. Dette er grunnen til at det er viktig å følge instruksjonene nøyaktig. Du kan lese vår fulle guide for hvordan du installerer en VPN på ruteren din for å finne ut hvordan du kan blinke den.

Når du har installert VPN på ruteren din, kan du la smart-TV-en koble seg til den, akkurat som den normalt ville gjort. Når tilkoblingen er opprettet, er smart-TV-en din beskyttet av VPN.

Installer en VPN på ruteren din:

1. Sjekk om ruteren din er egnet til å blinke.

2. Endre firmware på ruteren din og installer en VPN.

3. Koble smart-TV-en til den blinkede ruteren. Dette fungerer på samme måte som å koble til et hvilket som helst annet Wi-Fi-nettverk.

3. Installere en VPN på en virtuell ruter på din PC eller Mac

Virtuell ruter

Hvis ruteren din ikke er egnet til å blinke eller du ikke vil, kan du opprette et Wi-Fi-hotspot på PCen eller Mac-en og konfigurere den som en virtuell ruter med en VPN-tilkobling. Du kan deretter koble smart-TV-en din til internett via hotspot på din PC eller Mac. Å installere en VPN på din PC eller Mac er forskjellig avhengig av enhet og operativsystem. Se etter en leverandør som passer godt med enhetene dine, og den skal ikke være for vanskelig. Nedenfor finner du en guide som hjelper deg med å installere en VPN på din virtuelle ruter.

Installere en VPN på en virtuell ruter:

1. Installer en VPN på din PC eller Mac. De fleste VPN-leverandører har en enkel installasjonsveiviser som hjelper deg med å installere programvaren deres på enheten din.

2. Lag et Wi-Fi-hotspot på din PC eller Mac. Hvordan du kan gjøre dette avhenger av enheten din. Hvis du ikke kan finne ut hvordan du gjør dette, kan du gå til nettstedet til produsenten av enheten din.

3. Koble smart-TV-en din til VPN-nettverket på din PC eller Mac.

Casting fra en annen enhet

Med en smart-tv er det også mulig å avgi innhold fra en annen enhet til smart-tv. Når du gjør dette må du vurdere noen få ting. Du vil alltid trenge den andre enheten din i nærheten, og hvis du bytter mellom enheter som smarttelefonen og nettbrettet, må du installere en VPN på begge. Dessuten vil enheten du kastet med være beskyttet med VPN, men smart-TV-en din vil ikke være beskyttet. Du bruker bare smart-tv-en som en ekstern skjerm for den andre enheten din.

Den beste VPN-en for min smarte TV

Hvis du ikke har et abonnement hos en VPN-leverandør, men det kan være nyttig å gå for en VPN som fungerer bra i kombinasjon med smart-TV-en din. En stabil og rask tilkobling er viktig når du vil streame film, serier eller musikk. Gå etter en VPN-leverandør som passer perfekt til dine behov. Hvis du ønsker å se geo-blokkert innhold, må du forsikre deg om at leverandøren din alltid har servere du kan bruke til dette formålet. Vi har testet flere leverandører og nedenfor er tre solide leverandører som fungerer bra i kombinasjon med smart-TV-en din.

1. ExpressVPN for smart-TV

ExpressVPN fungerer veldig bra i kombinasjon med smarte TV-er. Den har en brukervennlig app for Android TV og er enkel å installere på noen av enhetene dine. Med sitt store tilbud av servere og 256-biters kryptering er det den perfekte måten å streame trygt, fritt og helt anonymt. På grunn av sin gode kvalitet er de en av de dyrere leverandørene, men med sin gode kvalitet og hurtighet gir ExpressVPN en positiv mening til ordtaket “du får det du betaler for”. Les mer om denne leverandøren i vår fulle ExpressVPN-gjennomgang.

2. Surfshark for smart-TV

Surfshark er en utmerket, og også veldig rimelig VPN å bruke med smart-TV-en din. Surfshark er den billigste VPN-leverandøren som vi har testet, men tilbyr gode strømningshastigheter likevel. Videre kan Surfshark gi deg tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix og med sine 1040 servere i 61 land, til tonn annet geografisk begrenset innhold. Dessuten er Surfshark en veldig trygg VPN-leverandør, som respekterer og beskytter brukernes personvern. Tross alt har den en streng nei-logg-policy, førsteklasses krypteringsprotokoller og en drepsbryter. Surfshark fungerer med smart-TV-en din ved å bruke noen av metodene som er beskrevet i denne artikkelen. Som sådan er det den perfekte måten å – enkelt og rimelig – nyte sikkerhet, frihet og personvern mens du bruker smart-TV-en din.

3. NordVPN for smart-TV

Akkurat som ExpressVPN og Surfshark tilbyr NordVPN (smart TV) brukere mye sikkerhet, privatliv, blokkering av geo og gode strømningshastigheter. NordVPN tilbyr imidlertid også noen ekstra funksjoner som gjør denne VPN til et godt valg for smarte TV-eiere. NordVPN tilbyr obfuscated servere og dedikerte IP-adresser. Flere og flere strømmetjenester blokkerer VPN-brukere i dag. Men selve grunnen til at mange ønsker å bruke en VPN på smart-TV-en sin er å fjerne blokkering av streaminginnhold, for eksempel den amerikanske versjonen av Netflix. Det er her NordVPNs ekstra funksjoner kommer inn. NordVPNs tilslørte servere (i USA, Canada, Frankrike, Italia og 10 andre land) og dedikerte IP-adresser gjør det vanskeligere for strømmetjenester å oppdage og derfor blokkere VPN-brukere. Dette er grunnen til at NordVPN er et flott valg for smarte TV-brukere som vil streame og internett så fritt som mulig.

Siste tanker

Når du har en Android TV, vil det være veldig enkelt å installere en VPN på grunn av tilbudet av VPN-apper i Play Store. I andre tilfeller må du installere VPN på ruteren eller den virtuelle ruteren. Dette kan være litt vanskeligere, men du kan finne ut hvordan du gjør det i vår guide. Det er absolutt verdt å gjøre fordi all din streaming vil være sikker og anonym. Dessuten vil du få tilgang til mer innhold. Alt i alt er en VPN perfekt match med en smart-TV.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me