Installere en VPN for Chromecast: Slik gjør du det! | VPNOverview

Vil du installere en VPN på Chromecasten din, men vet ikke hvordan? Les her hva mulighetene er. Dessverre kan du ikke installere en VPN direkte på Chromecasten din. Du kan imidlertid beskytte Chromecasten din ved å installere VPN på ruteren din eller opprette en virtuell ruter på din PC eller Mac som er beskyttet med en VPN. Hvis du først vil lese mer om fordelene ved bruk av VPN i kombinasjon med Chromecast, kan du lese artikkelen vår om VPN for Chromecast.


Google Chromecast-konfigurasjonsillustrasjon

Slik konfigurerer du en VPN på ruteren

RouterVed å sette opp et VPN på ruteren din beskytter du alle enhetene dine samtidig. Enhetene dine får tilgang til internett gjennom ruteren din. VPN på ruteren vil sørge for at alt er beskyttet og kryptert.

Det første viktige trinnet er å finne ut om ruteren din er egnet for bruk av en VPN. For å installere VPN må du endre firmware til ruteren din (blinker), og ikke alle rutere lar deg gjøre dette.

Når du har en passende ruter, kan du begynne å blinke den, men du må gjøre det med omhu. Å blinke ruteren din medfører risiko. Hvis du ikke vet hva du gjør, kan du skade ruteren. Vi har skrevet en guide for installasjon av VPN på ruteren din.

Når du har funnet en passende ruter, blinket fastvare og installert VPN, er du klar til å koble Chromecast til ruteren. Dette er ikke noe annerledes hvordan du normalt kobler den til ruteren din.

Installere et VPN på ruteren:

  1. Sjekk om ruteren din er egnet for “blinkende” (finn ut hvordan du gjør dette i artikkelen vår om VPN-rutere).
  2. Endre firmware av ruteren din og installer VPN, følge vår utvidede guide.
  3. Koble Chromecasten din til Wi-Fi nettverk av den blinkede ruteren.

Slik konfigurerer du en VPN på en virtuell ruter

Virtuell ruterHvis det ikke er mulig å endre firmware på ruteren din, eller høres det ut som for mye trøbbel? Vel, du kan også opprette et Wi-Fi-hotspot på din Windows PC eller Mac og koble Chromecast til det hotspotet. Dette er en enkel metode for å sikre Chromecasten din og begynne å omgå geografiske begrensninger. Du må imidlertid huske på at denne metoden kan redusere internett.

Installere en VPN på en virtuell ruter:

  1. Installer en VPN på din PC eller Mac. De fleste leverandører har en enkel installasjonsveiviser som vil lede deg gjennom den.
  2. Lag et Wi-Fi-hotspot på din PC eller Mac. Hvordan du kan gjøre dette er forskjellig for alle enheter.
  3. Koble Chromecast til nettverket på din PC eller Mac som er sikret med en VPN.

De beste VPN-leverandørene for Google Chromecast

Vi har testet mange VPN-leverandører for Google Chromecast. Vi testet dem på hastighet, serverplasseringer og generell kvalitet. Følgende leverandører scoret godt i disse kategoriene og er perfekte å bruke i kombinasjon med Chromecast-dongelen din. Hvis du vil vite hva våre omfattende favorittleverandører er, kan du sjekke listen vår over de beste VPN-leverandørene. Det er noen gratis VPN-tjenester, men disse fungerer ikke veldig bra hvis du vil strømme. Gratis VPN-tjenester mangler ofte hastighet og setter en grense for datamengden du kan bruke. Dette gjør er praktisk talt umulig å bruke dem for streaming.

1. ExpressVPN for Google Chromecast

ExpressVPN er en av de beste VPN-leverandørene. Med mer enn 1700 servere i over 90 land vil du kunne omgå geografiske begrensninger. Applikasjonene deres er enkle å bruke, og kundesupporttjenesten deres er fantastisk. Deres forbindelser er raske nok til å streame filmer eller musikk uten etterslep. Les mer om denne leverandøren i vår fulle ExpressVPN-gjennomgang.

2. Surfshark for Google Chromecast

Surfshark er en relativt ny VPN-leverandør. I løpet av kort tid har de imidlertid vunnet mange glade brukere. Shurfshark har ingen grenser for hvor mange mennesker som kan bruke en konto samtidig, dette er ideelt hvis du vil installere den på alle enhetene dine. Dessuten er det enkelt å streame med denne VPN-en på grunn av deres raske servere over hele verden. I tillegg er de også en av de billigste VPN-leverandørene der ute!

3. CyberGhost for Google Chromecast

CyberGhost har et stort tilbud av servere over hele verden som vil gi deg tilgang til geo-blokkert materiale. Hastighetene de tilbyr er høye nok til å strømme uten mye etterslep i beste kvalitet. Cyberghost er veldig rimelig for kvaliteten du får til gjengjeld. For å lære mer om denne leverandøren, sjekk ut vår CyberGhost-anmeldelse.

Siste tanker

Det er ikke så enkelt å installere en VPN for å beskytte Chromecasten din som for Windows, Mac, Android eller iOS. Imidlertid, hvis du virkelig vil gjøre det, har du noen alternativer. Du kan installere en VPN på ruteren din eller på en virtuell ruter på din PC eller Mac. I begge tilfeller vil Chromecast være beskyttet av VPN hvis den kobles til et av disse nettverkene. Med kombinasjonen av en VPN og Google Chromecast har du tilgang til geo-blokkert innhold og kan strømme trygt og anonymt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me