Installerar du ett VPN på Android? Lättfritt med våra guider! | VPNOverview

Om du har ett VPN-abonnemang finns det en god chans att du också vill använda det på din Android-enhet (er). När allt kommer omkring, dessa dagar tillbringar många av oss ännu mer av sin onlinetid på sin mobiltelefon eller surfplatta än på sin dator. Det finns flera sätt att installera ett VPN på din Android-enhet. I den här artikeln kommer vi att diskutera och förklara fyra av dessa. För er som vill komma till det direkt kommer vi att börja med det snabbaste och enklaste sättet: använda en dedikerad VPN-app för Android. Om du behöver mer information, oroa dig inte. När allt kommer omkring, den här artikeln diskuterar också de bästa VPN-tjänsterna för Android och tre andra sätt att installera ett VPN på din Android-enhet (er).

Installera en VPN på Android med en VPN-app

Att använda en dedicerad Android-app är enligt vår mening det enklaste och snabbaste sättet att installera och konfigurera ett VPN på Android. Därför rekommenderar vi Android-användare. Se dock till att din VPN erbjuder en dedikerad Android-app om du går ner den här vägen. Det är ju inte alla VPN-leverantörer som gör det. Men i stort sett alla populära VPN-leverantörer har en anständig eller till och med en bra Android-app idag.

Är du osäker på vad den bästa VPN-appen för din Android-enhet är? Titta på avsnittet som behandlar detta längre ner i artikeln, eller om du vill börja använda ett VPN direkt, välj en av våra topp 5 VPN-leverantörer. Alla VPN på denna lista erbjuder en fantastisk app för Android.

Nu utan vidare, läs den korta guiden nedan för att ta reda på hur du konfigurerar ett VPN på din Android-enhet med hjälp av en dedikerad app från Google Play Store.

1. Få ett prenumeration och ett konto hos din önskade VPN-leverantör.


2. Ladda ner din VPN-leverantørs Android-app från Google Play Store.

Google Play Store-sökning: VPN

3. Installera appen.

4. Öppna appen. Ett meddelande kommer förmodligen att visas där appen ber dig om tillåtelse att skapa en VPN-anslutning till din enhet. Klicka på “tillåt” eller “ja” (eller vilken knapp du behöver klicka för att ange din tillåtelse).

5. Logga in med VPN-tjänsten. Du har antagligen fått ett e-postmeddelande från din VPN-tjänst med inloggningsinstruktioner och / eller så har du antagligen skapat ett lösenord själv. Använd dessa detaljer för att logga in på VPN-tjänsten.

6. När du har loggat in kommer du till din VPN-apps instrumentpanel, där du ser olika alternativ beroende på din VPN-leverantör.

7. Välj en serverplats och en server att ansluta till.

Surfshark-serverval Android

8. VPN är aktiverat nu. De flesta Android-enheter visar dig att ett VPN körs. De gör det mest genom att visa en liten ikon längst upp på skärmen.

Vad är den bästa VPN för min Android-enhet?

Om du har hoppat över vår korta och praktiska guide för nu, eftersom du behöver lite mer information, till exempel om det bästa VPN för dig, oroa dig inte. Vi förstår att inte alla redan är tydliga på vilket VPN som är bäst för dem. Valet kan verka lite överväldigande med så många VPN-leverantörer där ute i dag.

Lyckligtvis är det inte så svårt att välja en bra VPN-leverantör som du kanske tror. När allt kommer omkring, precis som med alla andra köp, behöver du bara vara medveten om dina egna önskemål och behov när du väljer en VPN-leverantör. Vill du till exempel använda VPN för att avblockera och njuta av strömmande innehåll, till exempel den amerikanska versionen av Netflix? Eller vill du bara ha mer integritet till ett mycket rimligt pris?

Eftersom vi förstår att Android-användare också har mycket olika krav när det gäller deras VPN-tjänst inkluderade vi tre fantastiska Android-VPN: er nedan, som alla erbjuder sina egna fördelar. Naturligtvis är alla dessa tre leverantörer perfekt kompatibla med Android och erbjuder en fantastisk Android-app.

ExpressVPN: den bästa all-round och streaming VPN för Android

Enligt vår åsikt är ExpressVPN den bästa allround-VPN för Android. ExpressVPN är extremt snabb, har massor av servrar (3000+ servrar i 94 länder) och är lätt att installera på Android. Dessutom gör ExpressVPNs supersnabba servrar denna VPN bra för strömning (och till och med nedladdning) på Android. Tillsammans med ExpressVPN: s förmåga att blockera geo-begränsat innehåll, till exempel den amerikanska versionen av Netflix (om du är ute i USA), gör dess imponerande strömningshastigheter ExpressVPN perfekt för alla dina underhållningsbehov på Android!

Dessutom är ExpressVPN en mycket säker VPN som erbjuder bra datakryptering. Detta är bra att veta naturligtvis. När allt kommer omkring använder många av våra (bärbara) Android-enheter för att ansluta till allmänna wifi-hotspots och liknande. Dessa kan vara mycket osäkra utan det skydd som en pålitlig VPN, som ExpressVPN, erbjuder.

NordVPN: den ultimata blockeringen av VPN för Android

Trots det låga priset erbjuder NordVPN allt du kan förvänta dig av en riktig premium-VPN. Till att börja med kan Android-användare med ett NordVPN-abonnemang välja mellan två av de bästa VPN-krypteringsprotokollen där ute: OpenVPN (UDP) och OpenVPN (TCP). Dessutom erbjuder NordVPN bra hastigheter och ett imponerande urval av servrar (5200+ servrar i 59 länder).

NordVPN: s stora servernätverk är mycket praktiskt under en av NordVPN: s mest användbara applikationer: kringgå geo-restriktioner och censur. När allt kommer omkring är NordVPN bra på att blockera geo-blockerat innehåll, till exempel den amerikanska versionen av Netflix när du inte är i USA, eller Google eller andra applikationer och webbplatser när du är i Kina. NordVPN: s många olika servrarplatser säkerställer att du kan avblockera innehåll från en mängd olika länder. En av anledningarna till att NordVPN är så bra på att blockera, är på grund av två mycket användbara funktioner som den erbjuder: dedikerade IP-adresser och dolda servrar. Om du vill lära dig mer om dessa funktioner klickar du bara på länkarna.

Surfshark: den ultimata premiumbudget-VPN för Android

En premium-budget-VPN? Är det till och med möjligt? Tack vare Surfshark vet vi att det är! Surfshark visar denna osannolika formel av premiumkvalitet och överkomliga priser kan också tillämpas på Android. När allt kommer omkring erbjuder Surfshark några av de mest pålitliga krypteringsprotokollen runt, bland vilka OpenVPN (UDP) och OpenVPN (TCP). Dessa protokoll betraktas av många experter som två av de säkraste (om inte de säkraste, perioden), snabbaste och mest effektiva krypteringsprotokollen. Som sådan erbjuder Surfshark stora hastigheter, oavsett om du surfar, strömmar, laddar ner eller till och med spelar. Dessutom erbjuder Surfshark några fantastiska extrafunktioner, av vilka vissa normalt bara erbjuds av dyrare konkurrenter. Till exempel erbjuder Surfshark en kill switch, statiska IP-adresser, dubbla VPN-anslutningar och en vitlistningsfunktion. Allt detta kommer till ett pris av endast $ 1,99 med Surfshark.

Slutligen är Surfshark en av väldigt få VPN-leverantörer (speciellt inom dess prisklass) som låter dig använda ett prenumeration på så många enheter du vill. Som sådan låter Surfshark dig njuta av alla VPN-fördelar på alla dina (Android) enheter!

Installera ett Android VPN utan att använda en app

De flesta VPN-leverantörer erbjuder idag applikationer för många olika operativsystem, inklusive Android. Detta är dock inte sant för alla VPN-leverantörer. Dessutom kanske du föredrar att installera ett VPN på din router eftersom du vill ansluta alla dina (Android) enheter till VPN. Tyvärr erbjuder många VPN-tjänster inte en applikation som stöder detta (ännu). Slutligen finns det också personer som helt enkelt hellre skulle ställa in ett VPN manuellt, oavsett anledning.

Hur som helst, oavsett din anledning att inte använda en VPN-app, nedan hittar du tre andra sätt att konfigurera en VPN-anslutning på Android.

Installera ett VPN på Android genom att ändra dina nätverksinställningar

Om du inte kan eller inte vill installera en VPN-app på din Android-enhet, finns det ett annat relativt enkelt sätt att konfigurera ett VPN: ändra dina nätverksinställningar. Den här metoden är praktiskt om din VPN inte till exempel erbjuder en speciell Android-app. Läs den snabba och enkla guiden nedan för att ta reda på hur den här metoden fungerar.

 1. Få ett prenumeration och ett konto hos den VPN-leverantör du väljer.
 2. Gå till Android-enhetens inställningar.
 3. Gå till avsnittet om nätverk och välj “VPN”.
 4. Du kommer till en skärm där alla dina VPN-anslutningar visas (så förmodligen ännu inte en enda). När du har lagt till en VPN-anslutning kan du också konfigurera den från den här skärmen. I alla fall, för tillfället, välj bara “Lägg till VPN”.
 5. Nu ser du en skärm där du kan fylla i detaljerna för din VPN-leverantör och din inloggningsinformation. Du kan vanligtvis hitta VPN: s detaljer på leverantörens webbplats. Om inte kan du kontakta VPN: s kundservice.
 6. När du har fyllt i all information sparar du bara den. Vanligtvis görs detta genom att välja en liten “check-ikon” i det övre högra hörnet.
 7. Anslut nu till VPN. Detta görs genom att trycka på den lilla switchknappen så att den blir blå.

Andra sätt att ställa in ett VPN på Android

routerFörutom att installera och ställa in ett VPN direkt på din Android-enhet kan du också ansluta din enhet till ett VPN via en annan enhet som har en VPN-anslutning. Detta kan åstadkommas genom att ställa in ett VPN på din (virtuella) router. På så sätt har alla (Android) enheter anslutna till routern en VPN-anslutning, utan att du behöver ladda ner och installera några VPN-appar eller konfigurera nätverksinställningarna på dina Android-enheter. Läs nedan nedan för att lära dig hur denna metod fungerar.

Installera ett VPN på din router

Att installera ett VPN på din router är inte helt riskfritt. När allt kommer omkring innebär detta att förändra lite fiol med din routers firmware, även kallad “blinkande”. Om detta inte görs ordentligt kan det skada din router. Se därför alltid till att följa våra instruktioner för att undvika större problem.

 1. Kontrollera först om det är möjligt att installera ett VPN på din specifika router. Vår artikel om de bästa VPN-routrarna erbjuder hjälp med detta.
 2. Flash din routers firmware och installera ditt VPN. För att göra detta, följ denna användbara och omfattande guide.
 3. När du har blinkat din routers firmware och installerat ditt VPN ansluter du bara din Android-enhet till routern. Nu kommer den automatiskt att anslutas till VPN, precis som alla andra enheter som är anslutna till din router.

Installera ett VPN på en virtuell router (PC eller Mac)

Om du inte kan eller inte vill flasha din routers firmware finns det ett annat alternativ. I så fall kan du använda din PC eller Mac-dator som en virtuell router och ställa in VPN på den virtuella routern. Detta betyder att din dator i huvudsak kommer att fungera som en faktisk router för alla anslutna (Android) enheter. Detta innebär i sin tur att alla dessa enheter också kommer att vara anslutna till ditt VPN. Följ snabbguiden nedan för att använda den här metoden.

 1. Installera ett VPN på din dator. Det handlar vanligtvis bara om att ladda ner en applikation till din PC eller Mac-dator. Om du har problem kan du bara titta på avsnittet om granskning av VPN. Här hittar du många VPN-recensioner, inklusive installationsinstruktioner.
 2. Aktivera hot spot-funktionen på din dator. Hur detta görs skiljer sig från dator och operativsystem. På många datorer navigerar du bara till internetanslutningar och sedan till “inställningar”, där du hittar ett avsnitt som heter “mobil hot spot” eller något liknande.
 3. Anslut din Android-enhet till den här heta platsen. Nu är din enhet också ansluten till ditt VPN.
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me