Installera ett VPN på din router: en enkel guide för DD-WRT

Att installera ett VPN på din router är en bra idé om du vill använda internet med frihet, säkerhet och anonymitet. För att kunna installera ett VPN på din router behöver du DD-WRT. Detta är alternativ firmware (programvara) som används för att lägga till extra funktioner i din router. En av dessa funktioner är möjligheten att installera och använda ett VPN på din router. Läs allt om den här programvaran och följ en enkel guide som förklarar hur du ska installera den. Efteråt är du redo att börja surfa på webben fritt och anonymt på alla dina enheter.


Vad är DD-WRT

ddwrt logotypDD-WRT är en Linux-baserad, öppen källkod, firmware för trådlösa routrar av typen IEEE 802.11 a / b / g / h / n. Det fungerar på antingen ett Broadcom- eller Atheros-chip. DD-WRT erbjuder avancerade alternativ som du inte hittar på den vanliga firmware eller routrar. Några av dessa extra alternativ är bra VPN-stöd (särskilt OpenVPN) -stöd, WDS trådlöst överbryggande / upprepande protokoll, Radius Authentication-säker trådlös kommunikation och avancerad Quality of Service-hantering för att fördela bandbredd. I den här artikeln kan du läsa allt om installation av ett VPN på din router med hjälp av DD-WRT.

Varför skulle du installera ett VPN på din router?

Genom att installera ett VPN på din router skyddar du alla anslutna enheter på en gång.

VPN-sköldEn VPN skyddar all din internettrafik genom att dirigera den genom krypterade tunnlar. Tredje parter kan inte se något du gör online när du använder ett VPN.

Dessutom tar du på dig IP-adressen för dina VPN-servrar och ser till att din egen IP-adress är dold för världen. Din IP-adress tillåter webbplatser du besöker för att känna igen dig och till och med spåra dig om de ville. Med en VPN kommer detta inte att vara möjligt och du kommer att vara helt anonym.

Slutligen erbjuder en VPN stor frihet. Eftersom en VPN låter dig ansluta till servrar i många olika länder kan du ändra din virtuella plats. Du kan låtsas komma åt internet från någon annanstans. På det här sättet kan du kringgå alla geografiska begränsningar, oavsett om det är begränsningar på din favoritströmningswebbplats eller uppenbar censur av din regering.

Normalt installerar du ett VPN på den enhet du vill använda för att komma åt internet. Men nuförtiden använder vi många olika enheter. För att skydda alla dina enheter hemma eller arbeta på en gång kan du installera VPN på din router.

Förinstallerade VPN-routrar

Om du vill använda din router som VPN-klient måste din router konfigureras på ett visst sätt. Detta sätt att ställa in din router för ett VPN kallas blinkande. Nedan kan du läsa hur du kan göra det själv. Men det enklaste sättet är att köpa en router som redan är konfigurerad för att fungera med ett VPN. Vi kallar förförblinkade routrar.

Dessa förblinkade routrar konfigureras ofta för en viss VPN-leverantör. Således, när du köper routern, bör du också få ett prenumeration hos den specifika VPN-leverantören.

De flesta av dessa förblinkade routrar kommer från USA. Kom ihåg att adaptern kan vara annorlunda i ditt land. Glöm inte att beställa en adapter som låter dig ansluta routern till strömbrytaren i ditt land.

Krav på VPN på din router

För att kunna installera ett VPN på din router behöver du följande saker:

En router med DD-WRT installerad på den (titta på de stödda enheterna för att se om DD-WRT-firmware kan installeras på din router)

Ett VPN-abonnemang som erbjuder OpenVPN. OpenVPN är ett protokoll som inte alla VPN-leverantörer erbjuder, så se till att din leverantör kontrollerar det. Vi kan rekommendera NordVPN och Surfshark som solida VPN-leverantörer som erbjuder detta protokoll.

Installera DD-WRT på din router

routerGuiden för att installera DD-WRT-firmware på din router skiljer sig åt varje router. Så först:

-Leta efter din router på routerdatabasen på DD-WRT-webbplatsen och ladda ner filen.

-Ladda ner motsvarande .bin-fil.

-Läs maskinvaruspecifika instruktioner för att se hur du kan du kan flasha ny firmware på din router.

-det finns tre sätt du kan flasha ny firmware:

 • Webb-GUI
 • TFTP
 • kommandorad

Bläddra nedåt för att hitta motsvarande blinkande metod för mer information.

Flash DD-WRT via Web-GUI

Denna metod är det bästa valet för bland annat Linksys routrar.

1.Återställ routern (med den hårda återställningsknappen på baksidan av routern)

2.Logga in i ditt routers hanteringssystem genom att gå till din routers IP-adress (bläddra nedåt för att se hur du kan göra det)

3.Leta igenom menyn för platsen där du kan uppdatera din router eller flasha ny firmware på den

4.Blinka den nya firmware (Viktigt: avbryt inte den här processen eftersom det kan förstöra din router irreparabelt)

5.Återställ routern igen

Hitta din router-IP manuellt

Följ dessa steg för att manuellt hitta IP-adressen för din router i Windows.

Steg 1. Gå till “start” och tryck på “Run”

Detta kan vara svårt att hitta i Windows 10 så att du också kan använda kortkommandot genom att trycka på WIN (den knappen med fönstret på) och r samtidigt. Du kommer att se detta fönster:

Router cmd

Steg 2. Skriv in “cmd” och tryck på OK

routerkommando

Steg 3. Skriv in “ipconfig” och tryck på enter

router IP

IP-adressen du hittar efter standard gateway eller standard gateway är din routers IP-adress. Kopiera nu detta nummer till adressfältet i din webbläsare för att nå din router.

Flash DD-WRT Firmware via TFTP

Oftast föredras GUI-flashmetoden, men i vissa hårdvarespecifika fall kan du välja TFTP. TFTP ses som en säker metod för att blinka din router.

TFTP är mycket enkelt och kräver bara två klick. Den här metoden är speciellt bra id för att GUI på webben fungerar eller om routern verkar vara ouppnåelig.

Flash DD-WRT-firmware via kommandoraden

Den här metoden är endast tillämplig på routrar som redan har DD-WRT installerat på dem och när Telnet / SSH är på. Detta är det enda sättet att uppgradera trådlöst eftersom filerna hämtas från DD-WRT-servrarna och kan kontrolleras via en kontrollsumma.

1. Telenet eller SSH till DD-WRT-routern

2.Ladda ner firmware till mappen router / tmp med wget eller scp

cd / tmp
wget https://dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/stable/dd-wrt.v2x_generic.bin

3.Jämför kontrollsumman med originalet

md5sum dd-wrt.v2x_generic.bin

4.Blinka fast programvaran

skriv dd-wrt.v2x_generic.bin linux

5.reboot

Installera ett VPN på DD-WRT

Du har nu blinkat DD-WRT på din router och den kan nu vara värd för en VPN-anslutning. Grattis, det svåraste är gjort! För att installera VPN på DD-WRT:

1. Logga in på din router (som du har gjort tidigare, hitta IP-adressen och ange den i adressfältet i din webbläsare).

2. Gå till “Setup” och sedan “Basic Setup”.

3. Gå till den del som säger ”Network Address Server Setting” (DHCP) och fyll i DNS-serveradresserna för din VPN-leverantör och spara dessa inställningar.

4. Stäng av IPv6 (Användningen av IPv6 visar ibland IP-läckor).

5. Gå till avsnittet som säger “Tjänster” och klicka på fliken “VPN”. Slå på OpenVPN-klienten genom att klicka på aktivera för den del som säger “Start OpenVPN Client”.

router

6. Fyll nu i din VPN-leverantörs data (t.ex. NordVPN: inloggning, lösenord, serveradress och VPN-protokolltyp).

7. Kopiera innehållet i certifikatet och nyckelfilen i rätt ruta.

8. Så snart du sparar data med “Apply Settings” kommer en anslutning att upprättas med VPN-servern. All internettrafik reser nu via VPN-servern. För att kontrollera om allt är gjort, gå till fliken “status” och avsnittet “OpenVPN”.

Slutgiltiga tankar

Vill du att alla dina enheter hemma ska skyddas med ett VPN? Då är det en bra idé att installera VPN på din router. Men du måste först installera DD-WRT på din router och din VPN-leverantör måste erbjuda ett OpenVPN-protokoll för att detta ska fungera. Förhoppningsvis har guiden ovan hjälpt dig med att installera ett VPN på din router. Kom ihåg att du också kan köpa förblinkade routrar som sparar dig mycket besvär.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map