Installera ett VPN för Chromecast: Så här! | VPNOverview

Vill du installera ett VPN på din Chromecast men du vet inte hur? Läs här vad möjligheterna är. Tyvärr kan du inte installera ett VPN direkt på din Chromecast. Du kan dock skydda din Chromecast genom att installera din VPN på din router eller skapa en virtuell router på din PC eller Mac som är skyddad med en VPN. Om du först vill läsa mer om fördelarna med att använda ett VPN i kombination med din Chromecast, läs vår artikel om VPN för Chromecast.


Google Chromecast-inställningsillustration

Så här ställer du in ett VPN på din router

routerGenom att ställa in ett VPN på din router skyddar du alla dina enheter samtidigt. Dina enheter får tillgång till internet via din router. VPN på routern kommer att se till att allt är skyddat och krypterat.

Det första viktiga steget är att ta reda på om din router är lämplig för användning av ett VPN. För att installera VPN måste du ändra firmware för din router (blinkande) och inte alla routrar tillåter dig att göra detta.

När du har en lämplig router kan du börja blinka den men du måste göra det med försiktighet. Blinkar din router medför risker. Om du inte vet vad du gör kan du skada din router. Vi har skrivit en guide för installation av ditt VPN på din router.

När du hittat en lämplig router, blinkad firmware och installerat VPN är du redo att ansluta din Chromecast till routern. Det här är inte annorlunda hur du normalt ansluter den till din router.

Installera ett VPN på din router:

  1. Kontrollera om din router är lämplig för “blinkande” (ta reda på hur du gör detta i vår artikel om VPN-routrar).
  2. Byt firmware av din router och installera VPN, följer vår utvidgade guide.
  3. Anslut din Chromecast till Wi-Fi nätverk för den blinkade routern.

Hur man installerar en VPN på en virtuell router

Virtuell routerOm det inte är möjligt att ändra firmware på din router eller låter det som för mycket besvär? Du kan också skapa en Wi-Fi-hotspot på din Windows PC eller Mac och ansluta din Chromecast till den hotspot. Detta är en enkel metod för att säkra din Chromecast och börja kringgå geografiska begränsningar. Du bör dock tänka på att den här metoden kan bromsa ditt internet.

Installera ett VPN på en virtuell router:

  1. Installera ett VPN på din PC eller Mac. De flesta leverantörer har en enkel installationsguide som leder dig igenom den.
  2. Skapa en Wi-Fi-hotspot på din PC eller Mac. Hur du kan göra detta skiljer sig åt för alla enheter.
  3. Anslut din Chromecast till nätverket på din PC eller Mac som har säkrats med ett VPN.

De bästa VPN-leverantörerna för Google Chromecast

Vi har testat många VPN-leverantörer för Google Chromecast. Vi testade dem på hastighet, serverplatser och övergripande kvalitet. Följande leverantörer fick bra resultat i dessa kategorier och är perfekta att använda i kombination med din Chromecast-dongel. Om du vill veta vad våra all-round favoritleverantörer är kan du kolla in vår lista över de bästa VPN-leverantörerna. Det finns några gratis VPN-tjänster men dessa fungerar inte så bra om du vill strömma. Gratis VPN-tjänster saknar ofta hastighet och sätter en gräns för mängden data du kan använda. Detta gör är praktiskt taget omöjligt att använda dem för streaming.

1. ExpressVPN för Google Chromecast

ExpressVPN är en av de bästa VPN-leverantörerna. Med mer än 1700 servrar i över 90 länder kommer du att kunna kringgå alla geografiska begränsningar. Deras applikationer är enkla att använda och deras kundtjänst är bra. Deras anslutningar är tillräckligt snabba för att strömma filmer eller musik utan fördröjning. Läs mer om denna leverantör i vår fullständiga ExpressVPN-granskning.

2. Surfshark för Google Chromecast

Surfshark är en relativt ny VPN-leverantör. Men på kort tid har de vunnit många glada användare. Shurfshark har ingen begränsning för hur många personer som kan använda ett konto på samma gång, det är perfekt om du vill installera det på alla dina enheter. Dessutom är det lätt att strömma med detta VPN på grund av deras snabba servrar över hela världen. Dessutom är de också en av de billigaste VPN-leverantörerna där ute!

3. CyberGhost för Google Chromecast

CyberGhost har ett stort utbud av servrar över hela världen som ger dig tillgång till geo-blockerat material. Hastigheterna de erbjuder är tillräckligt hög för att strömma utan mycket fördröjning i bästa kvalitet. Cyberghost är mycket prisvärd för den kvalitet du får i gengäld. För mer information om denna leverantör, kolla in vår CyberGhost-granskning.

Slutgiltiga tankar

Att installera ett VPN för att skydda din Chromecast är inte lika enkelt som för Windows, Mac, Android eller iOS. Men om du verkligen vill göra det har du några alternativ. Du kan installera en VPN på din router eller på en virtuell router på din PC eller Mac. I båda fallen skyddas din Chromecast av VPN om den ansluter till ett av dessa nätverk. Med kombinationen av ett VPN och Google Chromecast har du tillgång till geo-blockerat innehåll och kan strömma säkert och anonymt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me