Installera en VPN på Fire TV Stick: Så här! | VPNOverview

Att installera en VPN för din Amazon Fire TV Stick kan vara en besvär, så vi har försökt lista alla möjliga lösningar med en steg-för-steg-guide. Det enklaste sättet är genom att ladda ner en VPN-app direkt till din Fire TV Stick. Det finns dock bara två leverantörer som erbjuder en app som denna. Lyckligtvis finns det andra sätt att göra det. Till exempel kan du installera VPN på din router eller på en virtuell router på din PC eller Mac. Slutligen kan du också installera ett VPN med en Android APK. Förhoppningsvis hjälper den här artikeln dig att installera VPN framgångsrikt så att du kan dra nytta av dess funktioner när du strömmar med din Fire TV Stick.

Amazon Fire Stick Set Up Illustration

Varför skulle du installera en VPN på din Amazon Fire TV Stick?

Amazon Fire TV Stick är ett idealiskt sätt att använda alla dina streamingtjänster på din TV. Med ett VPN kan du se till att detta sker säkert och anonymt. Dessutom kan du få tillgång till mer material genom att kringgå geografiska begränsningar. Läs allt om denna perfekta kombination i vår artikel om användningen av ett VPN i kombination med Amazon Fire TV Stick.

Installera en VPN-app på din Amazon Fire TV Stick

Både ExpressVPN och IPVanish har en app du kan ladda ner till din Fire TV Stick. Vi använde ExpressVPN som ett exempel i följande steg.

 1. Leta efter “ExpressVPN” i ditt Fire TV Stick-appbibliotek.
 2. Ladda ner ExpressVPN-appen.
 3. Öppna ExpressVPN-appen och fyll i din personliga information för att logga in på ditt ExpressVPN-konto. Har du inte ett konto än? Gå till deras webbplats för att skapa en.
 4. När du har fyllt i din inloggningsinformation aktiveras appen. Nu måste du ändra några inställningar. Ett automatiskt meddelande från ExpressVPN dyker upp. Klick “ok”.
 5. I popup-fönstret frågar ExpressVPN om du är okej med att de vill ansluta via ett VPN. Klick “ok”.
 6. Nu kommer ExpressVPN att fråga dig om du vill anonymt dela information med dem så att de kan förbättra sina tjänster. Detta är valfritt, så du kan antingen klicka på “tillåta“Eller”tillåter inte”.
 7. Appen är nu installerad och klar för användning. När du öppnar appen ser du om den är på eller av. När du har tryckt på knappen fungerar ditt VPN och du kan strömma säkert och anonymt på din Amazon Fire TV Stick.
 8. För att koppla bort, tryck helt enkelt på samma knapp igen i din ExpressVPN-app.
 9. Valfritt: För att kringgå geografiska begränsningar kan du välja en server i ett annat land. I ExpressVPN-appen klickar du på knappen som säger “välj plats”Och välj den server du vill ansluta till.

Installera ett VPN på din router

routerFör att skydda alla dina hemanordningar på en gång kan du också installera ditt VPN på din router. Men för att göra detta måste du ändra firmware på din router, detta kallas blinkande. Inte alla routrar är lämpliga för att blinka, så se till att du har rätt router. Dessutom kan denna blinkande skada din router om den inte görs rätt, så se till att du läser vår guide för installation av ett VPN på din router innan du börjar. I den här guiden förklarar vi vilken typ av router och VPN du bör ha om du vill få den att fungera. Du kan också läsa vilka steg du behöver vidta för att flasha din router på ett säkert sätt.


En viktig fördel med att installera ditt VPN på din router är att alla dina enheter som är anslutna till nätverket är skyddade av VPN. Du behöver inte installera VPN-programvaran på alla dina enskilda enheter.

Installera ett VPN på en virtuell router

Virtuell routerOm du inte kan eller inte vill ändra firmware på din router, kan du också göra din PC eller Mac till en virtuell router. Du kan installera VPN på din PC eller Mac och ansluta Fire TV Stick till den virtuella routern. Att installera ett VPN på din PC eller Mac är mycket enkelt eftersom leverantörer skapar fantastiska installationsguider för att hjälpa dig med det. Wi-Fi-hotspot som du skapar på den skyddade enheten skyddar nu alla enheter som ansluter till den hotspot, inklusive din Fire TV Stick.

Installera en Android APK på din Amazon Fire TV Stick

Den sista metoden du kan använda för att skydda din Fire TV Stick med en VPN är genom att installera Android APK. APK (Android-paket) är en typ av fil som delar upp en app i olika små paket. Du kan jämföra det med zip-filer. Om en app inte finns i Play Store kan du använda den här typen av fil för att installera en app på din Android-enhet.

Det finns två sätt att göra detta: antingen genom en direkt nedladdning eller genom en nedladdning på en andra Android-enhet. Båda metoderna börjar med samma steg men efter det är processen ganska annorlunda. Av denna anledning diskuterar vi dem separat nedan.

Efter det kan du också läsa hur du kan öppna och uppdatera dessa filer på din Fire TV Stick.

Installera en VPN på din Amazon Fire TV Stick med en direkt nedladdning av en APK

 1. Se till att din Amazon Fire TV Stick tillåter appar utanför. Du kan göra detta på följande sätt:
  1. Gå till “inställningar”I din Amazon Fire TV Stick och sedan till“systemet”.
  2. Rulla ner och gå till “utvecklaralternativ”.
  3. Slå på alternativet som säger “appar från okända källor”.
 2. Gå till webbplatsen för din VPN-leverantör och leta efter webbadressen för deras APK-fil.
 3. Gå till din Amazon Fire TV och skriv “dataöverföring”I sökfältet.
 4. Installera “nedladdningsapp”Och öppna den.
 5. Sätt in URL: n för APK-filen och ladda ner den.
 6. APK-filen kommer att installeras direkt. Om detta inte är fallet, gå till “Nedladdningar”I Downloader-appen och klicka på APK-filen för att installera den.
 7. Appen från din VPN-leverantör bör vara klar för användning nu. Om detta inte är fallet rekommenderar vi att du kontaktar din VPN-leverantørs kundsupport.

Installera en VPN på din Amazon Fire TV Stick med och APK på en andra Android-enhet

För den här metoden måste du ha en annan Android-enhet, det kan vara en telefon, bärbar dator eller surfplatta, det spelar ingen roll.

 1. Se till att din Amazon Fire TV Stick tillåter appar utanför. Du kan göra detta på följande sätt:
  1. Gå till “inställningar”I din Amazon Fire TV Stick och sedan till“systemet”.
  2. Rulla ner och gå till “utvecklaralternativ”.
  3. Slå på alternativet som säger “appar från okända källor”.
  4. Gå till “systemet“-Menyn och klicka på” om “och välj”nätverk”.
  5. Skriv ner IP-adressen för din Amazon Fire TV.
 2. Ladda ner och installera din VPN-leverantörs app via Google Play Store på din andra Android-enhet.
 3. Ladda ner och installera appen “Apps2Fire”På din andra Android-enhet.
 4. Öppna “Apps2Fire”App och klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och tryck på“uppstart”.
 5. I fönstret som öppnar lägger du in IP-adressen till din Amazon Fire TV som du skrev ned tidigare. Nästa klick “spara”.
 6. Gå till de tre små prickarna i det övre högra hörnet av “Apps2Fire”App igen och välj“ladda upp appar”.
 7. Välj appen för din VPN-leverantör. Appen installeras automatiskt på din Fire TV nu. Om detta inte fungerar rekommenderar vi att du kontaktar din VPN-leverantørs kundsupport.

Öppna en VPN-app som installerades med APK

Den installerade APK-appen visas inte omedelbart i standard-appmenyn. För att öppna appen och använda VPN-tjänsten måste du följa dessa steg:

 1. Gå till Start-menyn på din Fire TV.
 2. Gå till “inställningar” och då “tillämpningar”.
 3. Välj “hantera installerade applikationer”.
 4. Du kommer att se en lista över appar du har laddat upp till din Fire TV. Välj den VPN-app du vill använda och klicka på “starta applikationen”.
 5. I appen ska du logga in på ditt VPN-konto. Det beror på VPN-leverantören hur du gör det. Du kommer sannolikt att behöva ange din e-postadress och lösenord.
 6. Välj platsen för servern du vill ansluta till och slå på VPN. VPN kommer att vara på tills du stänger av din Amazon Fire TV Stick eller om du kopplar ur i VPN-appen.

Uppdatering av en APK-app på My Fire TV Stick

När du har installerat en app manuellt på din Fire TV Stick uppdateras den inte automatiskt. I teorin behöver du inte uppdatera en app så länge den fungerar och anslutningen är stabil och säker. Det är dock bra att uppdatera för säkerhet då och då. Du måste göra det manuellt på följande sätt:

 1. Gå till “inställningar”På din Fire TV Stick.
 2. Välj “tillämpningar”Och klicka på“hantera installerade applikationer”.
 3. Välj din VPN-app och tryck på “kraftstopp”.
 4. Nu måste du installera VPN-appen igen. Du kan göra det på samma sätt som du gjorde det första gången.
 5. När du har installerat det på din Fire TV Stick igen ser du ett fönster med frågan om du vill installera och uppdatera för din applikation. Välj “ja”.
 6. Appen kommer nu att uppdateras. Så snart detta är gjort måste du logga in igen i appen för att upprätta en anslutning till ditt VPN.

Slutgiltiga tankar

Även om det kan vara lite besvärligt att installera en VPN för din Amazon Fire TV Stick, är det möjligt när du följer dessa steg. Med hjälp av APK-filer kan du ladda ner en VPN-app som inte finns i Google Play Store och installera den på din Fire TV Stick. Detta kan göras antingen direkt på Fire TV Stick eller via en andra Android-enhet. När du har installerat det kan du öppna det och använda ditt VPN på din Fire TV Stick. Kom ihåg att den manuellt installerade appen inte kommer att uppdateras automatiskt. Detta innebär att du måste uppdatera appen manuellt då och då. Njut av att strömma till din Fire TV-pinne på ett säkert, anonymt och fritt sätt! Till din Fire TV-pinne på ett säkert, anonymt och fritt sätt!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me