Installera en VPN för Android TV: Så här! | VPNOverview

Det finns flera sätt att skydda din Android TV med en VPN. Det enklaste sättet är genom att ladda ner en app från Play Store. Tyvärr är det inte alla VPN-leverantörer som erbjuder en sådan app. Du kan fortfarande använda dessa VPN-leverantörer för att skydda din Android TV. Du kan installera en VPN på din router eller på en virtuell router på din PC eller Mac.


Läs mer om varför du vill använda ett VPN i kombination med din Android TV i vår artikel om ämnet. Om du inte har ett VPN ännu kan du använda en av följande tre leverantörer. Men om du redan har ett prenumeration hos en annan VPN-leverantör kommer du att ta reda på hur du installerar dem på din router eller virtuella router nedan.

ExpressVPN för Android TV

ExpressVPN är väldigt lätt att använda i kombination med en Android TV på grund av sin fina Play Store-app. Med ExpressVPN-servrarna kommer du alltid att kunna nå höga hastigheter på säkraste sätt. ExpressVPN har över 1700 servrar i mer än 90 länder. Deras applikationer finns på flera olika språk. Om du är osäker på om ett VPN är för dig kan du testa ExpressVPN riskfritt med deras 30-dagars återbetalningsgaranti.

GOOSE VPN för Android TV

GOOSE VPN är ett ungt holländskt företag med snabba anslutningar. Med servrar över hela världen är de idealiska för att kringgå geografiska begränsningar och titta på det amerikanska Netflix-innehållet över hela världen. Liksom ExpressVPN har GOOSE VPN en enkel app för Android TV. Du kan testa deras tjänster under en månad för endast 0,45 €, på detta sätt kan du se om du gillar deras tjänster utan att behöva betala för ett fullt abonnemang.

IPVanish för Android TV

IPVanish har också en lättanvänd Android TV-app som du kan installera direkt på din smarta tv. De har över 1000 åtta i mer än 50 olika länder och fungerar bra i kombination med Kodi. Detta gör denna leverantör perfekt för användning på din Android TV. IPVanish har stort kundstöd som gör det möjligt för alla att använda sina tjänster. Med deras höga hastigheter kan du strömma filmer och serier utan fördröjning.

Installera ett VPN med en app i Play Store

Om din leverantör har en app tillgänglig i Google Play Store kan du installera den på din Android TV enligt följande:

 1. Leta efter din VPN-app i appbiblioteket.
 2. Ladda ner appen från din leverantör.
 3. Öppna appen och logga in på ditt konto. Om du inte har ett konto ännu kan du gå till webbplatsen för din VPN-leverantör för att skapa ett.
 4. Efter inloggning är appen aktiverad och redo att användas.
 5. Ställ in VPN på det sätt du föredrar och välj en serverplats.
 6. Slå på VPN.
 7. Njut av säkerheten, anonymiteten och tillgången till blockerat innehåll!

Installera ett VPN på din router

routerNär en VPN är installerad på din router kommer alla enheter som ansluter till internet via den anslutningen skyddas. Om du vill göra detta måste din router vara lämplig för den här typen av användning. Dessutom måste du byta firmware på din router för att förbereda den för användning med en VPN, detta kallas blinkande. Du kan installera ett VPN på din router med följande steg.

 1. Kontrollera om din router är lämplig för att “blinka”. Läs allt om detta i vår artikel med de bästa VPN-routrarna.
 2. Byt firmware på din router och installera ett VPN på den. Du kan hitta en utökad guide om hur du gör detta i vår artikel om installation av ett VPN på din router.
 3. Anslut din Android TV till Wi-Fi-nätverket på din blinkade router. Din Android TV är nu skyddad med ett VPN.

Installera ett VPN på en virtuell router på din PC eller Mac

Virtuell routerOm din router inte är lämplig för att blinka kan du också ansluta din Android TV till en Wi-Fi-hotpot på din PC eller Mac. Om du också installerar ett VPN på denna PC eller Mac kommer din Android TV också att skyddas. Du kan uppnå detta genom att följa dessa steg:

 1. Installera ett VPN på din PC eller Mac. Detta är mycket enkelt eftersom de flesta VPN-leverantörer har enkla installationsguider och enkla guider.
 2. Skapa en Wi-Fi-hotspot på din PC eller Mac så att din Android TV kan ansluta till den.
 3. Anslut din Android TV till detta VPN-skyddade nätverk på din PC eller Mac.

Slutgiltiga tankar

ExpressVPN, GOOSE VPN och IPVanish har enkla appar i Play Store som du kan ladda ner till din Android TV. Viktigast av allt är att du kan få tillgång till strömmande innehåll från hela världen och kringgå artificiella geo-block och begränsningar. Du kan också uppnå detta genom att installera en VPN på din router eller virtuella router. Men inte alla routrar är lämpliga för VPN-programvara.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me