Wat is een VPN-kill-schakelaar? | VPNOverzicht

Als je geïnteresseerd bent in VPN’s of een aantal van onze recensies hebt gelezen, kom je waarschijnlijk de term ‘kill switch’ tegen. De kill-switch wordt vaak beschouwd als een groot voordeel van elke VPN-provider die er een aanbiedt. Toch lijken veel van onze lezers niet precies te weten wat een kill-schakelaar doet en waarom het beter is om er een te gebruiken. Daarom kun je hieronder alles lezen over de kill-schakelaar.


Wat is een kill-schakelaar?

Kill Schakel uitIn de meest algemene zin van het woord verwijst een kill-schakelaar naar een mechanisme dat ervoor zorgt dat een machine abrupt wordt uitgeschakeld wanneer er iets misgaat. Het kan ook worden gebruikt om een ​​vergelijkbare noodstop in software te beschrijven in plaats van fysieke machines.

Als een machine kapot gaat, crasht of op een andere manier gaat acteren, kan de kill-schakelaar worden gebruikt om hem onmiddellijk uit te schakelen. De meeste soorten zware machines hebben een dergelijke schakelaar voor bescherming. Zoals je je misschien kunt voorstellen, is een kill-schakelaar essentieel voor elke machine met boren of zagen die de gebruikers in gevaar kunnen brengen wanneer ze de controle verliezen. Kill-schakelaars verschijnen vaak als felrode knoppen op deze machines, dus ze zijn gemakkelijk te vinden. Met deze ene knop vermijd je direct gevaarlijke situaties. Niet alleen zware machines maar ook sommige voertuigen en liften hebben een noodknop die dienst doet als kill-schakelaar. Deze functie wordt altijd toegevoegd om de veiligheid van de gebruiker te garanderen.

Een kill-schakelaar voor software 

Net als bij machines, maakt sommige software ook gebruik van een kill-schakelaar. Denk bijvoorbeeld aan software die wordt gebruikt door grote bedrijven die veel gebruikersgegevens verzamelen, of overheidssoftware die allerlei gevoelige informatie bevat. Als de software in handen komt van niet-geautoriseerde mensen, kan een kill-schakelaar ervoor zorgen dat ze deze gevoelige gegevens niet te zien krijgen. Zonder de juiste autorisatie krijgt de persoon die toegang probeert te krijgen tot de informatie deze niet. De gegevens worden onzichtbaar of ontoegankelijk gemaakt. De kill-schakelaar kan de software zelfs volledig verwijderen. Zo blijft gevoelige informatie uit de verkeerde handen.

Kill-switches kunnen ook in andere contexten worden gebruikt. Smartphones gebruiken ze meestal om stelen te ontmoedigen. Omdat de kill-schakelaar het apparaat volledig onbruikbaar kan maken, is het veel minder waarschijnlijk dat dieven hun tijd zullen verspillen aan het stelen ervan. Sommige Windows-, Google- en Apple-smartphones hebben ook een kill-schakelaar om de veiligheid van geïnstalleerde apps te garanderen. Als een app op de telefoon is geïnfecteerd met schadelijke software, kan de kill-schakelaar die app onmiddellijk isoleren en stoppen. Dit voorkomt verdere infectie en houdt de rest van het apparaat veilig. Bovendien kan de schadelijke software onmiddellijk worden verwijderd.

Waarom hebben VPN’s een kill-schakelaar?

De meeste mensen die een VPN gebruiken, doen dit om hun privacy te beschermen. Ze willen anoniem blijven tijdens het surfen op internet en een VPN kan daarbij helpen. Als uw VPN echter tijdelijk niet goed functioneert, blijft u onbeschermd. Uw gegevens worden naar het internet gestuurd zonder de extra bescherming van een VPN-tunnel. Hierdoor is je IP-adres sowieso zichtbaar voor de buitenwereld. Dit is waar de kill-schakelaar binnenkomt.

Een VPN-kill-switch zorgt ervoor dat je nooit onbeschermd online gaat. Als uw VPN niet goed werkt terwijl u aan het browsen bent, zal de kill-schakelaar uw verbinding met internet helemaal verbreken. Zolang de VPN lijdt aan verbindingsproblemen, kun je niets doorbladeren, streamen of downloaden. Omdat je hele internetverbinding wordt stopgezet, blijft je echte IP-adres beschermd en blijft je privacy intact. Hackers hebben geen toegang tot uw gegevens. Met andere woorden, de kill-schakelaar zorgt ervoor dat de VPN je beschermt, zelfs als het niet naar behoren werkt. De onderstaande afbeelding illustreert hoe dit werkt.

Kill Switch VPN-illustratie met hacker

Waarom zou mijn VPN-verbinding wegvallen??

Een verbroken VPN-verbinding kan meerdere oorzaken hebben. Dit zijn enkele van de meest voorkomende:

 • Slechte internetverbinding: Als u om te beginnen met een onstabiele internetverbinding werkt, is de kans groot dat uw VPN hapert. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u een wifi-netwerk gebruikt met een zwak signaal. Voortdurend schakelen tussen netwerken heeft een soortgelijk effect.
 • Problemen met de VPN-server: Een andere mogelijke oorzaak is de VPN-server zelf. Als een server een interne storing vertoont, kan dit ertoe leiden dat uw VPN-verbinding in zijn geheel wegvalt. Problemen kunnen worden veroorzaakt door de signaalsterkte van de server, storingen in de fysieke server of simpele time-outs van de verbinding. Bovendien, wanneer een bepaalde server door veel mensen tegelijkertijd wordt gebruikt, raakt deze overvol. Op deze momenten doen zich ook vaak problemen voor: de verbinding kan ongelooflijk traag worden of helemaal wegvallen.
 • Firewall-, antivirus- of routerinstellingen: Een andere mogelijke belemmerende factor kan zijn het verbergen in de instellingen van andere programma’s op uw apparaat. Sommige programma’s hebben specifieke instellingen die, wanneer geactiveerd, uw VPN geen verbinding laten maken. Een firewall of antivirusprogramma kan de externe verbinding van de VPN als een risico beschouwen. Als gevolg hiervan proberen ze de VPN te stoppen, waardoor je beveiligde tunnel verandert in een onregelmatige en onbetrouwbare verbinding. Zelfs uw router en de automatische updates van uw apparaat kunnen dit soort problemen veroorzaken.

Welke VPN’s hebben een goede kill-schakelaar?

Over het algemeen beschouwen mensen een kill-switch als een positieve toevoeging aan elke VPN-service. Vanwege zijn aard kan een geactiveerde kill-schakelaar ervoor zorgen dat u gedurende een bepaalde periode niet online gaat. In de meeste gevallen is dit echter beter dan het alternatief: onbeschermd zijn op internet. De kill-schakelaar verhoogt uw online privacy en helpt u controle te houden over uw internetverbinding.

Veel VPN’s hebben een kill-schakelaar. Bij sommige providers moet je het handmatig inschakelen door de instellingen te wijzigen, terwijl andere providers het standaard hebben geactiveerd. Sommige VPN-providers zijn echter beter dan andere. Om die reden hebben we twee van de beste VPN-providers vermeld die hieronder een kill-schakelaar aanbieden.

ExpressVPN

Al geruime tijd staat ExpressVPN bovenaan onze lijst met beste VPN’s van het moment. Hun kill-switch wordt ‘Network Lock’ genoemd en is beschikbaar voor Windows, Mac, Linux en alle routers (via hun app). Als uw verbinding wegvalt, zal de Network Lock alle communicatie met internet opmerken en onmiddellijk verbreken. De Network Lock zorgt ervoor dat geen van uw persoonlijke gegevens wordt verzonden totdat ExpressVPN de verbinding met de server heeft hersteld. Op dat moment zorgt de Network Lock ervoor dat dataverkeer weer doorgestuurd kan worden. Afgezien van een goede kill-switch, heeft ExpressVPN ook snelle servers, is zeer gebruiksvriendelijk en werkt met Netflix.

NordVPN

NordVPN is een andere consistente en betrouwbare optie. De kill-schakelaar van deze VPN-provider werkt op Windows, macOS, Android en iOS. De optie is geïntegreerd in de software en is eenvoudig aan en uit te zetten. NordVPN beveelt aan dat gebruikers de kill-schakelaar zoveel mogelijk gebruiken. Het bedrijf ziet het als een laatste verdedigingslinie. Bovendien stelt NordVPN gebruikers in staat ‘kill-lijsten’ in te stellen, waarin u apps kunt opnemen die u niet wilt blokkeren in geval van een time-out. Op deze manier heb je toegang tot sommige programma’s, zelfs als de kill-schakelaar is geactiveerd en de VPN-verbinding wordt verbroken. Over het algemeen heeft NordVPN een uitgebreid servernetwerk en is het relatief goedkoop. Het werkt zelfs wanneer u zich buiten de VS bevindt en Amerikaanse Netflix wilt kijken.

Laatste gedachten

Een kill-schakelaar of noodstop is een handige softwarefunctie die de gebruiker helpt beschermen. Wanneer we het hebben over een VPN-kill-schakelaar, betekent dit dat uw informatie veilig blijft, zelfs wanneer de VPN-software niet goed werkt en uw beveiligde verbinding wegvalt. U kunt niet onbeschermd online gaan en sites kunnen uw echte IP-adres niet ontdekken. Als je op zoek bent naar een VPN met een kill switch, dan verwijzen we je graag door naar ExpressVPN of NordVPN. Deze VPN-providers zullen u zeker helpen veilig te blijven!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map