Vad är en VPN-kill switch? | VPNOverview

Om du är intresserad av VPN eller har läst några av våra recensioner har du troligtvis stött på termen “kill switch”. Killbrytaren betraktas ofta som en stor fördel för alla VPN-leverantörer som erbjuder en. Fortfarande verkar många av våra läsare inte vet exakt vad en kill switch gör och varför det är bättre att använda en. Därför kan du läsa allt om dödsbrytaren nedan.


Vad är en kill switch?

Kill Stäng avI den mest allmänna betydelsen av ordet hänvisar en dödsbrytare till en mekanism som får en maskin att plötsligt stängas av när något går fel. Det kan också användas för att beskriva ett liknande nödstopp i programvara istället för fysiska maskiner.

Om en maskin går sönder, kraschar eller börjar agera på något annat sätt kan dödsbrytaren användas för att stänga av den omedelbart. De flesta typer av tunga maskiner har en brytare som den här för att skydda. Som du kanske föreställer dig är en dödsbrytare avgörande för alla maskiner med borrar eller sågar som kan äventyra användarna när de inte är i kontroll. Kill-switchar visas ofta som ljusröda knappar på dessa maskiner, så de är lätta att hitta. Med den här knappen kommer du att kunna undvika farliga situationer direkt. Inte bara tunga maskiner utan också vissa fordon och hissar har en nödknapp som fungerar som en dödbrytare. Denna funktion läggs alltid till för att garantera användarens säkerhet.

En kill switch för programvara 

Samma som med maskiner använder viss mjukvara också en kill switch. Tänk till exempel på mjukvara som används av stora företag som samlar in mycket användardata, eller statlig programvara som innehåller alla typer av känslig information. Om programvaran hamnar i obehöriga personer kan en kill-switch säkerställa att de inte får se någon av dessa känsliga uppgifter. Utan rätt tillstånd får den som försöker få tillgång till informationen den inte. Uppgifterna görs osynliga eller otillgängliga. Killbrytaren kan till och med helt radera programvaran. På så sätt förblir all känslig information ur fel händer.

Killbrytare kan också användas i andra sammanhang. Smarttelefoner brukar använda dem för att motverka att stjäla. Eftersom dödsbrytaren kan göra enheten helt oanvändbar är det mycket mindre troligt att tjuvar slösar bort sin tid på att försöka stjäla den. Vissa Windows-, Google- och Apple-smartphones har också en kill-switch för att säkerställa säkerheten för installerade appar. Om en app på telefonen är infekterad med skadlig programvara kan dödsbrytaren omedelbart isolera och stoppa den appen. Detta förhindrar ytterligare infektion och håller resten av enheten säker. Dessutom kan den skadliga programvaran tas bort omedelbart.

Varför har VPN: er en kill switch?

De flesta som använder ett VPN gör det för att skydda sin integritet. De vill hålla sig anonyma när de surfar på internet, och en VPN kan hjälpa till med det. Om ditt VPN tillfälligt skulle fungera skulle du emellertid vara oskyddad. Dina data kommer att skickas till internet utan extra skydd av en VPN-tunnel. Som ett resultat kommer din IP-adress ändå att vara synlig för den yttre världen. Det är här kill-omkopplaren kommer in.

En VPN-dödsbrytare säkerställer att du aldrig kommer att bli oskyddad online. Om din VPN inte fungerar medan du surfar stänger kill-kopplingen din anslutning till internet helt. Så länge VPN lider av anslutningsproblem kan du inte bläddra, strömma eller ladda ner någonting. Eftersom hela din internetanslutning stoppas kommer din riktiga IP-adress att förbli skyddad och din integritet förblir intakt. Hackare kan inte komma till dina data. Med andra ord säkerställer kill-omkopplaren att VPN skyddar dig, även om den inte fungerar som den ska. Bilden nedan illustrerar hur detta fungerar.

Kill Switch VPN Illustration med hacker

Varför skulle min VPN-anslutning tappas?

En tappande VPN-anslutning kan ha flera orsaker. Här är några av de vanligaste:

 • Dålig internetuppkoppling: Om du arbetar med en instabil internetanslutning till att börja med, är chansen stor att din VPN kan vakla. Detta kan vara fallet när du till exempel använder ett Wi-Fi-nätverk med en svag signal. Att ständigt växla mellan nätverk har en liknande effekt.
 • Problem med VPN-servern: En annan möjlig orsak är själva VPN-servern. Om en server har någon form av internt fel kan det leda till att din VPN-anslutning tappar i sin helhet. Problem kan orsakas av serverns signalstyrka, störningar i den fysiska servern eller enkla avbrott i anslutningen. Dessutom, när en viss server används av många människor samtidigt, blir den överfull. Vid dessa tillfällen uppstår problem ofta också: anslutningen kan bli otroligt långsam eller släppa helt.
 • Inställningar för brandvägg, antivirus eller router: En annan möjlig hindrande faktor kan gömma sig i inställningarna för andra program på din enhet. Vissa program har specifika inställningar som, när de är aktiverade, inte tillåter ditt VPN att skapa en anslutning. En brandvägg eller antivirusprogram kan se VPN: s externa anslutning som en risk. Som ett resultat kommer de att försöka stoppa VPN och förvandla din säkra tunnel till en oregelbunden och opålitlig anslutning. Till och med din router och enhetens automatiska uppdateringar kan orsaka problem av detta slag.

Vilka VPN-skivor som har en bra kill-switch?

I allmänhet anser människor att en dödsbrytare är ett positivt tillägg till alla VPN-tjänster. På grund av dess natur kan en aktiverad dödsbrytare hindra dig från att gå online under en viss tid. Men i de flesta fall slår detta alternativet: att vara oskyddad på internet. Kill-omkopplaren ökar din integritet online och hjälper dig att hålla kontrollen över din internetanslutning.

Många VPN: er har en kill switch. Vissa leverantörer kräver att du slår på den för hand genom att ändra inställningarna, medan andra leverantörer har aktiverat det som standard. Vissa VPN-leverantörer är dock bättre än andra. Av den anledningen har vi listat två av de bästa VPN-leverantörerna som erbjuder en kill switch nedan.

ExpressVPN

Under ganska länge har ExpressVPN toppat vår lista över bästa VPN för tillfället. Deras dödsbrytare kallas ‘Nätverkslås’ och är tillgänglig för Windows, Mac, Linux och alla routrar (via deras app). Om din anslutning avtar kommer nätverkslåset att märka och stänga av all kommunikation med internet omedelbart. Nätverkslåset ser till att ingen av dina personliga uppgifter skickas ut förrän ExpressVPN har lyckats återställa anslutningen till servern. Just nu låter nätverkslåset datatrafik sändas igen. Förutom en bra kill switch har ExpressVPN också snabba servrar, är mycket användarvänlig och fungerar med Netflix.

NordVPN

NordVPN är ett annat konsekvent och pålitligt alternativ. Denna VPN-leverantørs kill-switch fungerar på Windows, macOS, Android och iOS. Alternativet har integrerats i programvaran och är enkelt att slå på och av. NordVPN rekommenderar att användare använder killbrytaren så mycket som möjligt. Företaget ser det som en sista försvarslinje. Dessutom tillåter NordVPN användare att ställa in “kill-listor”, där du kan inkludera appar som du inte vill blockeras om det går ut. På det här sättet kommer du att kunna komma åt vissa program även när kill-omkopplaren har aktiverats och VPN-anslutningen tappas. I allmänhet har NordVPN ett omfattande servernätverk och är relativt billigt. Det fungerar även när du är utanför USA och vill titta på American Netflix.

Slutgiltiga tankar

En dödsbrytare eller nödstopp är en användbar mjukvarufunktion som skyddar användaren. När du talar om en VPN-kill switch betyder det att din information förblir säker även om VPN-programvaran inte fungerar och din skyddade anslutning försvinner. Du kan inte gå online oskyddad och webbplatser kommer inte att kunna upptäcka din riktiga IP-adress. Om du letar efter en VPN med en kill switch, vill vi hänvisa dig till antingen ExpressVPN eller NordVPN. Dessa VPN-leverantörer hjälper dig definitivt att vara säker!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map