Fordelene med en VPN | VPN fordeler forklart | VPNOverview.com

Dessverre har internett vist seg å være den befriende utopien som noen tidlige utviklere og adoptere hadde sett for seg. Selv om det er en fantastisk ressurs, forbereder internett seg også med malware, informasjonskapsler, hackere, statlig sensur og nettkriminalitet på høyt nivå. Litt ekstra online sikkerhet er derfor et kjærkomment tillegg.


VPN-er tilbyr en flott løsning for å løse eller forbedre flere problemer som internettbrukere møter i dag. Disse har med sikkerhet, personvern og online frihet å gjøre.

Denne artikkelen tar deg gjennom de ekstra fordelene med en VPN-tjeneste av høy kvalitet.

Hva kan du gjøre med en VPN? Et sammendrag av fordelene med en VPN

Å bruke en VPN har en rekke fordeler. En rask oppsummering:

 • Ens “virkelige” IP-adresse er skjult, og brukeren blir mer anonym
 • Datatrafikk er kryptert, som lar deg trygt koble deg til offentlige wifi-hotspots
 • Ekstra beskyttelse mot ad-trackere og phishing-angrep
 • Evnen til å omgå geografiske begrensninger
 • Brukere kan laste ned informasjon trygt og anonymt
 • Evnen til å omgå sensur fra myndighetene
 • Det er mulig å spare penger mens du handler online
 • Online spill forbedres gjennom utvidet tilgang og økt beskyttelse
 • Internett-gasspådrag fra Internett-leverandøren din er mindre sannsynlig
 • Bruke flere servere på flere enheter med bare en konto
 • Få anonym og sikker tilgang til TOR-nettverket

1. Din virkelige IP-adresse er skjult

Når du kobler til en av VPN-serverne, blir IP-adressen din skjult og erstattet med den fra VPN-tjenesten, for eksempel ExpressVPN eller NordVPN.

VPN forfalsker din beliggenhet og anonymiserer deg delvis på nettet. Dette er fordi IP-adressen er en unik kode som lar folk identifisere oss på internett, og lar dem spore vår adferd trinn for trinn. Med bruk av en ny “inkognito” IP-adresse er det ikke lenger mulig for myndigheter, hackere og nettsteder som vi besøker for å koble oss til vår virkelige identitet. Den observerte IP-adressen (adressen til VPN-serveren) er tross alt ikke koblet til oss, fordi det ikke er vår “virkelige”, statiske IP-adresse.

2. Datatrafikk blir kryptert

Koble til et nettverk

En VPN krypterer datatrafikken din. Dette forhindrer hackere og andre ondsinnede parter i å få tak i viktige data (eller i det minste å kunne tyde dem). Dette lar også brukeren trygt koble seg til, ellers usikre, offentlige wifi-hotspots.

3. Omgå geografiske begrensninger

SensurMed en VPN er det mulig å koble til en server i et annet land og derfor la all datatrafikken din passere gjennom dette andre landet. Dette gjør at visse blokkerte nettsteder, strømmetjenester, VoIP-tjenester og sosiale medier blir tilgjengelige. For eksempel, med en VPN-server i Storbritannia, er ikke-britiske mennesker plutselig i stand til å se BBC iPlayer.

For å gjøre det er det nødvendig å koble til en VPN-server i et land der innholdet du ønsker tilgang til ikke er begrenset. Heldigvis har mange moderne VPN-tjenester et stort antall tjenester i mange forskjellige land og regioner.

4. Brukere kan laste ned trygt og anonymt

nedlastingFordi IP-adressen er skjult og forbindelsen er kryptert, vil ikke tredjeparter lenger kunne finne ut hva som blir lastet ned eller av hvem. På grunn av den krypterte VPN-tunnelen, kan de ikke registrere hva som blir lastet ned via den sikre VPN-forbindelsen. Når du laster ned sensitive og / eller viktige filer (si for arbeid), er det ingen som kan avskjære og se denne informasjonen. Personvern og anonymitet er garantert, eller i det minste sterkt forbedret.

5. Omkjøring av sensur fra myndighetene

I land der myndighetene kontrollerer og regulerer internett, som Kina, Iran eller Eritrea, er ikke alle nettsteder tilgjengelige. Slik gjør totalitære regimer en vane med å stille tett på medier som er skeptiske til nevnte regime ved å blokkere dem i landet. Dette er også grunnen til at visse varslere velger å publisere eller dele privat informasjon på det mørke nettet. Denne typen sensur kan omgås, som alle andre geografiske begrensninger, ved hjelp av en VPN. En VPN er derfor et viktig verktøy i kampen for pressefrihet.

6. Shopping på nettet for mindre

Spare pengerPrisene for å handle på nettet kan noen ganger variere avhengig av landet noen handler fra. Når du besøker en nettbutikk fra en internettforbindelse i England, for eksempel, kan produkter noen ganger være drastisk dyrere enn når du handler fra et annet land, som for eksempel India. En VPN-tilkobling lar brukeren koble seg til VPN-servere fra hele verden. Dette får nettsteder til å registrere brukere som besøkende fra landet der VPN-serveren er lokalisert, og dermed tillater brukeren å tjene på de beste internasjonale prisene.

7. VPN-er forbedrer online spill med bedre tilgang og forbedret sikkerhet

Fordi all Internett-trafikken din er kryptert når du bruker en VPN, manipuleres den nøyaktige plasseringen din. Akkurat som dette kan gi deg tilgang til visse nettsteder, vil det også tillate å spille online spill som kan være begrenset i hjemlandet. Eller kanskje er spillet du vil spille planlagt til en senere utgivelsesdato. Med en VPN trenger du ikke vente lenger. Bare velg en server i hjemlandet, så kan du være med på moroa. En ekstra fordel er at hvis du urettferdig får oppstart av serveren, kan du delta ved rask endring av IP-adresse.

Endelig gir VPN også en tryggere online spillopplevelse. Å bekymre deg for DDoS-angrep er en saga blott. Krypteringen fra VPN gir et ekstra lag med sikkerhet.

8. VPN-er vil forhindre at Internett-leverandøren din stenger internettforbindelsen din

Båndbreddestrømming er den bevisste begrensningen av båndbredden din av internettleverandøren. Dette reduserer i hovedsak onlinehastigheten din. Noen Internett-leverandører gjør dette ofte, noen gjør det noen ganger, andre gjør det ikke i det hele tatt. Dette gjøres vanligvis for å redusere trafikken på overbelastede servere. Noen ganger gjøres dette bare for å få deg til å kjøpe en dyrere pakke. Noen ganger vil Internett-leverandører ikke like det faktum at du laster ned store datamengder. Når du krypterer dataene dine med en VPN, vil imidlertid ikke internettleverandørene kunne se hva du gjør på nettet. De vil heller ikke kunne kutte deg av spesielt.

9. Bruke flere servere på flere enheter med bare en konto

Med bare ett abonnement vil du vanligvis få tilgang til minst med tilkoblinger for prisen av et. Dette betyr at du for eksempel kan kryptere tilkoblingen til din stasjonære, bærbare datamaskin, smarttelefon, nettbrett og en annen bærbar PC. Mer generøse VPN-leverandører vil tilby deg opptil ti forbindelser med bare ett abonnement. Som sådan kan du med bare ett produkt øke personvernet og sikkerheten til flere enheter i ett felt.

10. Få anonym og sikker tilgang til Tor-nettverket

Selv om dette ikke er for alle, er det noen som liker å gå på Tor-nettverket for ekstra privatliv og anonymitet. Dette er også nettverket du må koble til hvis du ønsker tilgang til det mørke nettet.

Tor-nettleseren krypterer datatunnelene dine gjennom flere steder, eller “reléer”. Dette betyr at du praktisk talt ikke kan oppdages for alle som vil spore deg. Disse Tor-serverne er imidlertid begrenset og også offentlig oppført. Dette betyr at hvis du er på en, vil Internett-leverandøren din, nettverksadministrator, offentlige etater, hackere, nettsteder eller andre som kan se på IP-adressen din at du ved tilknytning er koblet til Tor-nettverket.

Hvis du derimot bruker Tor sammen med en VPN, vil dette i det minste skjule det faktum at du koblet til Tor-nettverket fra den opprinnelige Internett-leverandøren. Dette er ønskelig fordi Tor-nettverket der er tilknyttet den mørke banen, som deretter er assosiert med nettkriminalitet. Hypotetisk, hvis du et myndighetsorgan ønsker at en internettleverandør skal gi videre informasjon om hvilke av brukerne som noen gang har koblet seg til Tor-nettverket, vil det ikke bevise noen ulovlighet, men det kan få deg til å virke mer mistenksom.

11. Ekstra beskyttelse mot ad-trackere og phishing-angrep

Noen av de større og mer kvalitets VPN-leverandørene gir ekstra sikkerhet. For eksempel tilbyr NordVPN en rekke ekstra beskyttelsesfunksjoner med programvaren.

Cybersec: Unngå annonser og beskytt sikkerheten din mot malware, phishing og andre trusler.

Usynlighet på LAN: Datamaskinen din vil være usynlig for andre i et lokalnettverk (LAN)

Internet kill switch: Hvis tilkoblingen din til VPN-serveren plutselig blir droppet, vil en internet kill-bryter umiddelbart slå av hele Internett. Dette er for å sikre at dataene dine ikke plutselig blir overført på en ikke-kryptert måte. (teknisk sett er den ikke dekryptert fordi dette vil være data som ikke er kryptert til å begynne med).

Andre VPN-leverandører tilbyr noen ganger forskjellige beskyttelser med programvaren.

Sammendrag

En VPN tilbyr mange fordeler rundt hele veien. Det vil

 • gi deg mer frihet på internett gjennom å omgå nasjonale barrierer
 • gi deg mer sikkerhet gjennom å kryptere internetttrafikken din
 • gi deg noe anonimitet ved å skjule IP-adressen din

Disse funksjonene lar deg gjøre det

 • Bla på internett mer fritt
 • Føler deg trygg mens du blar, blir du ikke spionert på
 • Ha mer sikkerhet når du logger deg på offentlige wifi-nettverk
 • Last ned filer tryggere og anonymt
 • Unngå regjeringssensur for journalistiske eller varslere
 • Få rundt nasjonale barrierer for underholdning
 • Beskytt deg mot de mer iherdige annonsesporere og phishing-operasjoner
 • Få tilgang til Tor-nettverket uten at Internett-leverandøren din vet om det
 • Gjør billigere kjøp på nettet, for eksempel flybilletter
 • Få til å spille online for spill som er forbudt i ditt land
 • Forhindre at Internett-leverandøren din kobler tilkoblingen

Og for å fullføre det kan du gjøre alt dette på flere enheter ved å bruke flere servere med bare en konto.

Ikke desto mindre vil ikke VPN holde deg helt anonym eller trygg på nettet. Det er fremdeles mulig å laste ned skadelig programvare. Du kan fortsatt bli hacket. Du kan fremdeles la identiteten din gli ved å logge på nettsteder som har dine personlige data. Og det er fremdeles problemet med fingeravtrykk av nettlesere.

Alt i alt er VPN ikke en kur for internett. Men det gir deg et mye bedre skudd av å glede deg over internett på en gratis, anonym og trygg måte.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me