De voordelen van een VPN | VPN-voordelen uitgelegd | VPNOverview.com

Helaas is internet de bevrijdende utopie gebleken die sommige vroege ontwikkelaars en adoptanten voor ogen hadden. Hoewel het een geweldige bron is, is het internet ook vol met malware, cookies, hackers, censuur door de hele staat en cybercriminaliteit op hoog niveau. Een beetje extra online beveiliging is daarom een ​​welkome aanvulling.


VPN’s bieden een geweldige oplossing om meerdere problemen op te lossen of te verbeteren waarmee internetgebruikers tegenwoordig worden geconfronteerd. Deze hebben te maken met beveiliging, privacy en online vrijheid.

Dit artikel neemt je mee door de toegevoegde voordelen van een kwalitatieve VPN-service.

Wat kun je doen met een VPN? Een overzicht van de voordelen van een VPN

Het gebruik van een VPN heeft een aantal voordelen. Een korte samenvatting:

 • Het ‘echte’ IP-adres is verborgen en de gebruiker wordt anoniemer
 • Het dataverkeer is versleuteld, waardoor je veilig verbinding maakt met openbare wifi-hotspots
 • Extra bescherming tegen ad-trackers en phishing-aanvallen
 • De mogelijkheid om geografische beperkingen te omzeilen
 • Gebruikers kunnen informatie veilig en anoniem downloaden
 • De mogelijkheid om censuur door de overheid te omzeilen
 • Het is mogelijk om geld te besparen tijdens het online winkelen
 • Online gamen wordt verbeterd door uitgebreide toegang en verhoogde bescherming
 • Online beperking door uw internetprovider komt minder vaak voor
 • Meerdere servers gebruiken op meerdere apparaten met slechts één account
 • Anonieme en veilige toegang krijgen tot het TOR-netwerk

1. Uw echte IP-adres is verborgen

Wanneer u verbinding maakt met een van de VPN-servers, wordt uw IP-adres verborgen en vervangen door dat van de VPN-service, zoals ExpressVPN of NordVPN.

De VPN vervalst uw locatie en anonimiseert u dus gedeeltelijk op internet. Dit komt omdat het IP-adres een unieke code is waarmee mensen ons op het internet kunnen identificeren en ons stapsgewijs ons online gedrag kunnen volgen. Door het gebruik van een nieuw, “incognito” IP-adres is het voor overheden, hackers en de websites die we bezoeken niet langer mogelijk om ons te linken aan onze levensechte identiteit. Het waargenomen IP-adres (het adres van de VPN-server) is immers niet aan ons gelinkt, omdat het niet ons “echte”, statische IP-adres is.

2. Dataverkeer wordt versleuteld

Verbind met een netwerk

Een VPN versleutelt uw dataverkeer. Dit voorkomt dat hackers en andere kwaadwillende partijen onze belangrijke gegevens in handen krijgen (of in ieder geval kunnen ontcijferen). Hierdoor kan de gebruiker ook veilig verbinding maken met, anders onveilige, openbare wifi-hotspots.

3. Omzeil geografische beperkingen

CensuurMet een VPN is het mogelijk om verbinding te maken met een server in een ander land en zo al je dataverkeer door dat andere land te laten gaan. Hierdoor kunnen vaak bepaalde geblokkeerde websites, streamingdiensten, VoIP-diensten en social media toegankelijk worden. Met een VPN-server in Groot-Brittannië kunnen bijvoorbeeld niet-Britten ineens de BBC iPlayer bekijken.

Om dit te doen, moet u verbinding maken met een VPN-server in een land waar de inhoud waartoe u toegang wilt, niet is beperkt. Gelukkig hebben veel moderne VPN-services een groot aantal services in veel verschillende landen en regio’s.

4. Gebruikers kunnen veilig en anoniem downloaden

downloadenOmdat het IP-adres verborgen is en de verbinding versleuteld is, kunnen derden niet meer achterhalen wat er precies wordt gedownload of door wie. Vanwege de versleutelde VPN-tunnel kunnen ze niet registreren wat er wordt gedownload via de beveiligde VPN-verbinding. Wanneer u gevoelige en / of belangrijke bestanden downloadt (bijvoorbeeld voor werk), kan niemand deze informatie onderscheppen en bekijken. Privacy en anonimiteit zijn gegarandeerd, of op zijn minst sterk verbeterd.

5. Omzeil censuur door de overheid

In landen waar de overheid internet controleert en reguleert, zoals China, Iran of Eritrea, zijn niet alle websites beschikbaar. Zo maken totalitaire regimes er een gewoonte van om mediakanalen sceptisch te maken over dat regime door ze in het land te blokkeren. Dit is ook de reden waarom bepaalde klokkenluiders ervoor kiezen om privé-informatie op het dark web te publiceren of te delen. Dit type censuur kan, net als alle andere geografische beperkingen, worden omzeild met behulp van een VPN. Een VPN is daarom een ​​belangrijk hulpmiddel in de strijd voor persvrijheid.

6. Online winkelen voor minder

Geld besparenPrijzen voor online winkelen kunnen soms verschillen, afhankelijk van het land waar iemand winkelt. Bij een bezoek aan een online webshop via een internetverbinding in bijvoorbeeld Engeland kunnen producten soms drastisch duurder zijn dan bij winkelen vanuit een ander land, zoals bijvoorbeeld India. Met een VPN-verbinding kan de gebruiker verbinding maken met VPN-servers van over de hele wereld. Dit zorgt ervoor dat websites gebruikers registreren als bezoekers uit het land waar de VPN-server zich bevindt, waardoor de gebruiker kan profiteren van de beste internationale tarieven.

7. VPN’s verbeteren online gaming met betere toegang en verbeterde beveiliging

Omdat al uw internetverkeer wordt versleuteld wanneer u een VPN gebruikt, wordt uw exacte locatie gemanipuleerd. Net zoals dit u toegang kan geven tot bepaalde sites, kunt u hiermee ook online games spelen die in uw eigen land mogelijk beperkt zijn. Of misschien is de game die je wilt spelen gepland voor een latere releasedatum. Met een VPN hoef je niet meer te wachten. Kies gewoon een server in het land van herkomst en je kunt meedoen met het plezier. Een bijkomend voordeel is dat als u onterecht van de server wordt opgestart, u kunt deelnemen door een snelle wijziging van het IP-adres.

Ten slotte bieden VPN’s ook een veiligere online game-ervaring. Zorgen maken over DDoS-aanvallen behoort tot het verleden. De encryptie van de VPN zorgt voor een extra beveiligingslaag.

8. VPN’s voorkomen dat uw internetprovider uw internetverbinding belemmert

Bandbreedtebeperking is het opzettelijk beperken van uw bandbreedte door uw internetprovider. Dit vermindert in wezen uw online snelheid. Sommige internetproviders doen dit vaak, sommigen doen het soms, anderen helemaal niet. Dit wordt meestal gedaan om het verkeer op overbelaste servers te verminderen. Soms wordt dit gedaan om u een duurder pakket te laten kopen. Af en toe zullen ISP’s het niet leuk vinden dat u grote hoeveelheden gegevens downloadt. Wanneer u uw gegevens echter met een VPN versleutelt, kunnen internetproviders niet zien wat u online doet. Ze zullen je ook niet in het bijzonder kunnen afsnijden.

9. Meerdere servers op meerdere apparaten gebruiken met slechts één account

Met slechts één abonnement krijgt u meestal toegang met in ieder geval verbindingen voor de prijs van één. Dit betekent dat u bijvoorbeeld de verbinding van uw desktop, laptop, smartphone, tablet en een andere werklaptop kunt versleutelen. Meer genereuze VPN-providers bieden u maximaal tien verbindingen met slechts één abonnement. Zo kunt u met slechts één product in één klap de privacy en veiligheid van meerdere apparaten verhogen.

10. Anonieme en veilige toegang krijgen tot het Tor-netwerk

Hoewel dit niet voor iedereen is, gaan sommige mensen graag op het Tor-netwerk voor extra privacy en anonimiteit. Dit is ook het netwerk waarmee u verbinding moet maken als u toegang wilt tot het dark web.

De Tor-browser versleutelt uw gegevenstunnels en leidt u door verschillende locaties of “relais”. Dit betekent dat je vrijwel ondetecteerbaar bent voor iedereen die je wil volgen. Deze Tor-servers zijn echter beperkt en worden ook openbaar vermeld. Dit betekent dat als u zich op één bevindt, uw ISP, netwerkbeheerder, overheidsinstanties, hackers, websites of iemand anders die naar uw IP-adres zou kunnen kijken, weet dat u, in de eerste plaats, verbonden bent met het Tor-netwerk.

Als je Tor echter samen met een VPN gebruikt, zal dit op zijn minst het feit verbergen dat je verbinding hebt gemaakt met het Tor-netwerk voor je oorspronkelijke ISP. Dit is wenselijk omdat daar het Tor-netwerk wordt geassocieerd met het dark web, dat vervolgens wordt geassocieerd met cybercriminaliteit. Hypothetisch, als u een overheidsinstantie wilt dat een internetprovider informatie doorgeeft over welke van zijn gebruikers ooit verbinding heeft gemaakt met het Tor-netwerk, zou dit geen onrechtmatigheid bewijzen, maar het kan u verdacht doen lijken.

11. Extra bescherming tegen ad-trackers en phishing-aanvallen

Enkele van de grotere en kwalitatief betere VPN-providers bieden extra beveiliging. NordVPN biedt bijvoorbeeld een aantal extra beveiligingsfuncties met zijn software.

Cybersec: Vermijd advertenties en bescherm uw beveiliging tegen malware, phishing en andere bedreigingen.

Onzichtbaarheid op LAN: Uw computer is onzichtbaar voor anderen in een lokaal netwerk (LAN)

Internet kill-schakelaar: Mocht uw verbinding met de VPN-server plotseling verbroken worden, dan zal een internet kill-schakelaar onmiddellijk het hele internet afsluiten. Dit is om ervoor te zorgen dat uw gegevens niet plotseling niet-versleuteld worden overgedragen. (technisch gezien wordt het niet gedecodeerd omdat dit gegevens zouden zijn die om te beginnen niet zijn gecodeerd).

Andere VPN-providers bieden soms verschillende beveiligingen aan met hun software.

Overzicht

Een VPN biedt veel geweldige voordelen. Het zal

 • u voorzien van meer vrijheid op internet door nationale barrières te omzeilen
 • geef je meer veiligheid door uw internetverkeer te versleutelen
 • u voorzien van enige anonimiteit door uw IP-adres te verbergen

Met deze functies kunt u dit doen

 • Surf vrijer op internet
 • Voel je veilig tijdens het browsen, je wordt niet bespioneerd
 • Zorg voor meer beveiliging als u inlogt op openbare wifi-netwerken
 • Download bestanden veiliger en anoniemer
 • Ontwijk censuur door de overheid voor journalistieke of klokkenluidersdoeleinden
 • Omzeil nationale barrières voor entertainment
 • Bescherm u tegen de hardnekkiger ad-trackers en phishing-activiteiten
 • Toegang tot het Tor-netwerk zonder dat uw ISP hiervan op de hoogte is
 • Koop goedkoper online, zoals vliegtickets
 • Ga online spelen voor games die in uw land zijn verboden
 • Voorkom dat uw internetprovider uw verbinding beperkt

En als klap op de vuurpijl kunt u dit allemaal op meerdere apparaten doen, met meerdere servers met slechts één account.

Desalniettemin houden VPN’s u niet volledig anoniem of veilig online. Het is nog steeds mogelijk om schadelijke software te downloaden. Je kunt nog steeds worden gehackt. U kunt uw identiteit nog steeds laten glippen door in te loggen op sites met uw persoonlijke gegevens erop. En er is nog steeds het probleem van vingerafdrukken van browsers.

Al met al is VPN geen wondermiddel voor internet. Maar het geeft u een veel betere kans om op een gratis, anonieme en veilige manier van internet te genieten.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me