Een VPN voor Chromecast installeren: hier is hoe! | VPNOverzicht

Wil je een VPN op je Chromecast installeren, maar weet je niet hoe? Lees hier wat de mogelijkheden zijn. Helaas kun je een VPN niet rechtstreeks op je Chromecast installeren. U kunt uw Chromecast echter beschermen door uw VPN op uw router te installeren of door een virtuele router op uw pc of Mac te maken die is beveiligd met een VPN. Als je eerst meer wilt lezen over de voordelen van het gebruik van een VPN in combinatie met je Chromecast, lees dan ons artikel over VPN voor Chromecast.


Google Chromecast instellen illustratie

Hoe u een VPN op uw router instelt

RouterDoor een VPN op uw router in te stellen, beschermt u al uw apparaten tegelijkertijd. Uw apparaten hebben toegang tot internet via uw router. De VPN op de router zorgt ervoor dat dit allemaal beschermd en versleuteld is.

De eerste belangrijke stap is om erachter te komen of je router geschikt is voor het gebruik van een VPN. Om de VPN te installeren, moet u de firmware van uw router wijzigen (knipperen) en niet elke router staat u toe dit te doen.

Als u een geschikte router heeft, kunt u deze gaan knipperen, maar u moet dit voorzichtig doen. Het knipperen van uw router brengt risico’s met zich mee. Als je niet weet wat je doet, kun je je router beschadigen. We hebben een handleiding geschreven voor het installeren van uw VPN op uw router.

Zodra je een geschikte router hebt gevonden, firmware hebt geflitst en de VPN hebt geïnstalleerd, ben je klaar om je Chromecast met de router te verbinden. Dit is niet anders hoe je het normaal op je router zou aansluiten.

Een VPN op uw router installeren:

  1. Controleer of je router geschikt is voor “knipperen” (ontdek hoe u dit kunt doen in ons artikel over VPN-routers).
  2. Wijzig de firmware van uw router en installeer de VPN, volgens onze uitgebreide gids.
  3. Verbind uw Chromecast met wifi netwerk van de geflitste router.

Hoe een VPN op een virtuele router in te stellen

Virtuele routerAls het niet mogelijk is om de firmware op uw router te wijzigen of klinkt het als teveel moeite? Welnu, u kunt ook een Wi-Fi-hotspot maken op uw Windows-pc of Mac en uw Chromecast verbinden met die hotspot. Dit is een eenvoudige methode om uw Chromecast te beveiligen en geografische beperkingen te omzeilen. Houd er echter rekening mee dat deze methode uw internet kan vertragen.

Een VPN installeren op een virtuele router:

  1. Installeer een VPN op uw pc of Mac. De meeste providers hebben een eenvoudige installatiewizard die u er doorheen leidt.
  2. Maak een Wi-Fi-hotspot op uw pc of Mac. Hoe u dit kunt doen, verschilt per apparaat.
  3. Verbind uw Chromecast met het netwerk op uw pc of Mac die is beveiligd met een VPN.

De beste VPN-providers voor Google Chromecast

We hebben veel VPN-providers voor Google Chromecast getest. We hebben ze getest op snelheid, serverlocaties en algehele kwaliteit. De volgende providers scoorden goed in deze categorieën en zijn perfect te gebruiken in combinatie met je Chromecast dongle. Als je wilt weten wat onze allround favoriete providers zijn, kun je onze lijst met de beste VPN-providers bekijken. Er zijn enkele gratis VPN-services, maar deze werken niet erg goed als je wilt streamen. Gratis VPN-services missen vaak snelheid en stellen een limiet aan de hoeveelheid gegevens die u kunt gebruiken. Dit maakt het vrijwel onmogelijk om ze voor streaming te gebruiken.

1. ExpressVPN voor Google Chromecast

ExpressVPN is een van de beste VPN-providers. Met meer dan 1700 servers in meer dan 90 landen zult u alle geografische beperkingen kunnen omzeilen. Hun applicaties zijn gemakkelijk te gebruiken en hun klantenservice is geweldig. Hun verbindingen zijn snel genoeg om films of muziek zonder vertraging te streamen. Lees meer over deze provider in onze volledige ExpressVPN-recensie.

2. Surfshark voor Google Chromecast

Surfshark is een relatief nieuwe VPN-provider. In korte tijd hebben ze echter veel tevreden gebruikers gewonnen. Shurfshark kent geen limiet voor het aantal mensen dat één account tegelijkertijd kan gebruiken, dit is ideaal als je het op al je apparaten wilt installeren. Bovendien is het gemakkelijk om met deze VPN te streamen vanwege hun snelle servers over de hele wereld. Daarnaast zijn ze ook een van de goedkoopste VPN-providers die er zijn!

3. CyberGhost voor Google Chromecast

CyberGhost heeft wereldwijd een groot aanbod aan servers waarmee u toegang krijgt tot geo-geblokkeerd materiaal. De snelheden die ze aanbieden zijn hoog genoeg om zonder veel vertraging in de beste kwaliteit te streamen. Cyberghost is zeer betaalbaar voor de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. Bekijk onze CyberGhost-recensie voor meer informatie over deze provider.

Laatste gedachten

Het installeren van een VPN om je Chromecast te beschermen is niet zo eenvoudig als voor Windows, Mac, Android of iOS. Als je het echt wilt doen, heb je een aantal opties. U kunt een VPN op uw router of op een virtuele router op uw pc of Mac installeren. In beide gevallen wordt uw Chromecast beschermd door de VPN als deze verbinding maakt met een van deze netwerken. Met de combinatie van een VPN en Google Chromecast heb je toegang tot geo-geblokkeerde inhoud en kun je veilig en anoniem streamen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me