Een VPN voor Android TV installeren: hier is hoe! | VPNOverzicht

Er zijn verschillende manieren om je Android TV te beschermen met een VPN. De eenvoudigste manier is door een app te downloaden uit de Play Store. Helaas bieden niet alle VPN-providers zo’n app aan. Je kunt deze VPN-providers nog steeds gebruiken om je Android TV te beschermen. U kunt een VPN op uw router of op een virtuele router op uw pc of Mac installeren.


Lees meer over waarom je een VPN zou willen gebruiken in combinatie met je Android TV in ons artikel over dit onderwerp. Als je nog geen VPN hebt, wil je misschien een van de volgende drie providers gebruiken. Als je echter al een abonnement hebt bij een andere VPN-provider, lees je hieronder hoe je ze op je (virtuele) router kunt installeren.

ExpressVPN voor Android TV

ExpressVPN is heel gemakkelijk te gebruiken in combinatie met een Android TV vanwege de handige Play Store-app. Met de ExpressVPN-servers zult u altijd op de veiligste manier hoge snelheden kunnen bereiken. ExpressVPN heeft meer dan 1700 servers in meer dan 90 landen. Hun applicaties zijn beschikbaar in verschillende talen. Als u niet zeker weet of een VPN iets voor u is, kunt u ExpressVPN zonder risico testen met hun 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

GOOSE VPN voor Android TV

GOOSE VPN is een jong Nederlands bedrijf met snelle verbindingen. Met servers over de hele wereld zijn ze ideaal om geografische beperkingen te omzeilen en de Amerikaanse Netflix-inhoud over de hele wereld te bekijken. Net als ExpressVPN heeft GOOSE VPN een gemakkelijke app voor Android TV. U kunt hun diensten een maand lang uitproberen voor slechts € 0,45, op deze manier kunt u zien of u van hun diensten houdt zonder dat u voor een volledig abonnement hoeft te betalen.

IPVanish voor Android TV

IPVanish heeft ook een gebruiksvriendelijke Android TV-app die u rechtstreeks op uw slimme televisie kunt installeren. Ze hebben meer dan 1000 servers in meer dan 50 verschillende landen en werken goed in combinatie met Kodi. Dit maakt deze provider perfect voor gebruik op je Android TV. IPVanish heeft geweldige klantenondersteuning waardoor iedereen zijn diensten kan gebruiken. Met hun hoge snelheden stream je films en series zonder enige vertraging.

Een VPN installeren met een app in de Play Store

Als uw provider een app beschikbaar heeft in de Google Play Store, kunt u deze als volgt op uw Android TV installeren:

 1. Zoek naar uw VPN-app in de app-bibliotheek.
 2. Download de app van je provider.
 3. Open de app en log in op je account. Als je nog geen account hebt, kun je naar de website van je VPN-provider gaan om er een aan te maken.
 4. Na inloggen is de app geactiveerd en klaar voor gebruik.
 5. Stel de VPN in zoals u dat wilt en selecteer een serverlocatie.
 6. Schakel de VPN in.
 7. Geniet van de veiligheid, anonimiteit en toegang tot geblokkeerde inhoud!

Een VPN installeren op uw router

RouterWanneer een VPN op uw router is geïnstalleerd, worden alle apparaten die via die verbinding verbinding met internet maken, beschermd. Als je dit wilt doen, moet je router geschikt zijn voor dit soort gebruik. Bovendien moet u de firmware op uw router wijzigen om deze voor te bereiden voor gebruik met een VPN, dit wordt knipperen genoemd. U kunt een VPN op uw router installeren met de volgende stappen.

 1. Controleer of uw router geschikt is om te “knipperen”. Lees hier alles over in ons artikel met de beste VPN-routers.
 2. Wijzig de firmware op uw router en installeer er een VPN op. U vindt een uitgebreide handleiding over hoe u dit kunt doen in ons artikel over het installeren van een VPN op uw router.
 3. Verbind je Android TV met het wifi-netwerk van je geflitste router. Je Android TV is nu beveiligd met een VPN.

Een VPN installeren op een virtuele router op uw pc of Mac

Virtuele routerAls je router niet geschikt is om te flitsen, kun je je Android TV ook verbinden met een wifi-hotpot op je pc of Mac. Als u ook een VPN op deze pc of Mac installeert, wordt uw Android TV ook beschermd. U kunt dit bereiken door deze stappen te volgen:

 1. Installeer een VPN op uw pc of Mac. Dit is heel eenvoudig, aangezien de meeste VPN-providers eenvoudige installatiewizards en eenvoudige handleidingen hebben.
 2. Maak een Wi-Fi-hotspot op uw pc of Mac zodat uw Android TV er verbinding mee kan maken.
 3. Verbind uw Android TV met dit VPN-beveiligde netwerk op uw pc of Mac.

Laatste gedachten

ExpressVPN, GOOSE VPN en IPVanish hebben eenvoudige apps in de Play Store die je kunt downloaden naar je Android TV. Het belangrijkste is dat je toegang hebt tot streaming inhoud van over de hele wereld en kunstmatige geoblokken en beperkingen kunt omzeilen. U kunt dit ook bereiken door een VPN op uw router of virtuele router te installeren. Niet alle routers zijn echter geschikt voor VPN-software.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me