Een VPN op uw router installeren: een eenvoudige handleiding voor DD-WRT

Het installeren van een VPN op uw router is een geweldig idee als u internet met vrijheid, veiligheid en anonimiteit wilt gebruiken. Om een ​​VPN op je router te kunnen installeren heb je DD-WRT nodig. Dit is alternatieve firmware (software) die wordt gebruikt om extra functies aan uw router toe te voegen. Een van die functies is de mogelijkheid om een ​​VPN op uw router te installeren en te gebruiken. Lees alles over deze software en volg een eenvoudige handleiding waarin wordt uitgelegd hoe u deze moet installeren. Daarna ben je klaar om vrij en anoniem op internet te surfen op al je apparaten.


Wat is DD-WRT

ddwrt-logoDD-WRT is een op Linux gebaseerde, open source firmware voor draadloze routers van het type IEEE 802.11 a / b / g / h / n. Het werkt op een Broadcom- of Atheros-chip. DD-WRT biedt geavanceerde opties die je niet zou vinden op de normale firmware of routers. Sommige van deze extra opties zijn goede VPN-ondersteuning (met name OpenVPN), WDS draadloze bridging / repeating-protocollen, Radius Authentication veilige draadloze communicatie en geavanceerd Quality of Service-beheer om bandbreedte toe te wijzen. In dit artikel lees je alles over het installeren van een VPN op je router met behulp van DD-WRT.

Waarom zou u een VPN op uw router installeren??

Door een VPN op je router te installeren bescherm je alle aangesloten apparaten in één keer.

VPN-schildEen VPN beschermt al uw internetverkeer door het door versleutelde tunnels te leiden. Derden kunnen niets zien wat u online doet wanneer u een VPN gebruikt.

Bovendien neemt u het IP-adres van uw VPN-servers over, zodat uw eigen IP-adres voor de wereld verborgen blijft. Met uw IP-adres kunnen websites die u bezoekt u herkennen en zelfs volgen als ze dat willen. Met een VPN is dit niet mogelijk en ben je volledig anoniem.

Eindelijk biedt een VPN grote vrijheid. Omdat u met een VPN verbinding kunt maken met servers in veel verschillende landen, kunt u uw virtuele locatie wijzigen. U kunt net doen alsof u ergens anders toegang tot internet heeft. Op deze manier kunt u geografische beperkingen omzeilen, of het nu gaat om beperkingen op uw favoriete streamingsite of flagrante censuur door uw overheid.

Normaal gesproken installeer je een VPN op het apparaat dat je wilt gebruiken om toegang te krijgen tot internet. Tegenwoordig gebruiken we echter veel verschillende apparaten. Om al je apparaten thuis of op het werk in één keer te beschermen, installeer je de VPN op je router.

Vooraf geïnstalleerde VPN-routers

Als u uw router als VPN-client wilt gebruiken, moet uw router op een bepaalde manier worden ingesteld. Deze manier om uw router in te stellen voor een VPN heet knipperen. Hieronder leest u hoe u dit zelf kunt doen. De eenvoudigste manier is echter om een ​​router te kopen die al is ingesteld om met een VPN te werken. We noemen dit pre-flashed routers.

Deze vooraf geflitste routers zijn vaak ingesteld voor een bepaalde VPN-provider. Dus als u de router koopt, moet u ook een abonnement bij die specifieke VPN-provider krijgen.

De meeste van deze voorgeflitste routers komen uit de VS. Onthoud dat de adapters in uw land anders kunnen zijn. Vergeet niet een adapter te bestellen waarmee u de router kunt aansluiten op de stroomgordel in uw land.

Vereisten voor een VPN op uw router

Om een ​​VPN op je router te kunnen installeren, heb je het volgende nodig:

Een router waarop DD-WRT is geïnstalleerd (bekijk de ondersteunde apparaten om te zien of DD-WRT-firmware op uw router kan worden geïnstalleerd)

Een VPN-abonnement dat OpenVPN aanbiedt. OpenVPN is een protocol dat niet alle VPN-providers aanbieden, dus zorg ervoor dat u uw provider controleert. We kunnen NordVPN en Surfshark aanbevelen als solide VPN-providers die dit protocol aanbieden.

Installeer DD-WRT op uw router

RouterDe gids voor het installeren van DD-WRT-firmware op uw router is voor elke router anders. Dus eerst:

-Zoek uw router in de routerdatabase van de DD-WRT-website en download het bestand.

-Download het bijbehorende .bin-bestand.

-Lees de hardwarespecifieke instructies om te zien hoe u nieuwe firmware op uw router kunt flashen.

-er zijn drie manieren waarop u nieuwe firmware kunt flashen:

  • Web-GUI
  • TFTP
  • opdrachtregel

Scroll naar beneden om de corresponderende manier van knipperen te vinden voor meer informatie.

Flash DD-WRT via Web-GUI

Deze methode is onder andere de beste keuze voor de Linksys routers.

1.Reset uw router (met de harde resetknop aan de achterkant van uw router)

2.Log in op het managementsysteem van uw router door naar het IP-adres van uw router te gaan (scroll naar beneden om te zien hoe u dit kunt doen)

3.Kijk in het menu naar de plaats waar u uw router kunt updaten of nieuwe firmware erop kunt flashen

4.Flash de nieuwe firmware (belangrijk: onderbreek dit proces niet omdat het je router onherstelbaar kan ruïneren)

5.Reset je router opnieuw

Zoek handmatig het IP-adres van uw router

Volg deze stappen om handmatig het IP-adres van uw router in Windows te vinden.

Stap 1. Ga naar “start” en druk op “Uitvoeren”

Dit kan moeilijk te vinden zijn in Windows 10, dus je kunt ook de sneltoets gebruiken door op WIN (die knop met het venster erop) en r tegelijkertijd te drukken. Je ziet dit venster:

Router cmd

Stap 2. Typ “cmd” en druk op OK

router commando

Stap 3. Typ “ipconfig” en druk op enter

router IP

Het IP-adres dat u na de standaardgateway of standaardgateway vindt, is het IP-adres van uw router. Kopieer dit nummer nu naar de adresbalk van uw webbrowser om uw router te bereiken.

Flash DD-WRT Firmware via TFTP

Meestal heeft de GUI-flashmethode de voorkeur, maar in sommige hardwarespecifieke gevallen zou u voor TFTP kunnen kiezen. TFTP wordt gezien als een veilige methode om je router te flashen.

TFTP is heel eenvoudig en vereist slechts twee klikken. Deze methode is vooral geweldig als de web-GUI niet goed werkt of als de router onbereikbaar lijkt.

Flash DD-WRT Firmware via de opdrachtregel

Deze methode is alleen van toepassing op routers waarop DD-WRT al is geïnstalleerd en wanneer Telnet / SSH is ingeschakeld. Dit is de enige manier om draadloos te upgraden omdat de bestanden worden opgehaald van de DD-WRT-servers en kunnen worden gecontroleerd via een checksum.

1. Telenet of SSH naar de DD-WRT-router

2.Download de firmware naar de router / tmp-map met wget of scp

cd / tmp
wget https://dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/stable/dd-wrt.v2x_generic.bin

3.Vergelijk de checksum met het origineel

md5sum dd-wrt.v2x_generic.bin

4.Flits de firmware

schrijf dd-wrt.v2x_generic.bin linux

5.Herstart

Installeer een VPN op de DD-WRT

Je hebt nu DD-WRT op je router geflitst en het kan nu een VPN-verbinding hosten. Gefeliciteerd, het moeilijkste is gedaan! Om nu de VPN op de DD-WRT te installeren:

1. Log in op uw router (zoals u eerder heeft gedaan, zoek het IP-adres en voer het in de adresbalk in uw browser in).

2. Ga naar “Setup” en vervolgens “Basic Setup”.

3. Ga naar het gedeelte met de tekst “Network Address Server Setting” (DHCP) en vul de DNS-serveradressen van je VPN-provider in en sla deze instellingen op.

4. Schakel IPv6 uit (het gebruik van IPv6 vertoont soms IP-lekken).

5. Ga naar het gedeelte ‘Services’ en klik op het tabblad ‘VPN’. Schakel de OpenVPN-client in door op inschakelen te klikken voor het gedeelte met de tekst “Start OpenVPN Client”.

router

6. Vul nu de gegevens van uw VPN-provider in (bijv.NordVPN: login, wachtwoord, serveradres en VPN-protocoltype).

7. Kopieer de inhoud van het certificaat en het sleutelbestand in het daarvoor bestemde vak.

8. Zodra je de data opslaat met “Apply Settings” wordt er een verbinding gemaakt met de VPN server. Al het internetverkeer gaat nu via de VPN-server. Om te controleren of alles is gedaan, ga naar het tabblad “status” en de sectie “OpenVPN”.

Laatste gedachten

Wil je dat al je apparaten thuis worden beveiligd met een VPN? Dan is het een goed idee om de VPN op je router te installeren. U moet echter eerst DD-WRT op uw router installeren en uw VPN-provider moet hiervoor een OpenVPN-protocol aanbieden. Hopelijk heeft de bovenstaande gids je geholpen met het installeren van een VPN op je router. Vergeet niet dat u ook voorgeflitste routers kunt kopen, wat u veel problemen zal besparen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me