Een VPN installeren voor uw smart-tv. Hier is hoe het te doen!

Tegenwoordig gebruiken veel mensen een VPN om toegang te krijgen tot een veel grotere selectie aan shows en films. Veel streamingdiensten, zoals Netflix, leggen immers geografische beperkingen op en tonen alleen bepaalde content in bepaalde regio’s. Bovendien bieden VPN’s een groot aantal privacy- en beveiligingsvoordelen. Een apparaat dat zich bijzonder goed leent voor streaming, is natuurlijk een smart-tv. Het instellen van een VPN op uw smart-tv is echter over het algemeen niet zo eenvoudig als bijvoorbeeld op uw Windows-pc. Maar maak je geen zorgen, in dit artikel noemen we drie manieren waarop je gemakkelijk kunt genieten van alle voordelen die een VPN te bieden heeft, op je smart-tv.


Heb je al een smart tv en wil je weten waarom een ​​VPN voor jou nuttig kan zijn? Lees ons artikel over het gebruik van een VPN in combinatie met een smart tv.

Smart TV VPN instellen illustratie

Notitie: Een smart tv is niet hetzelfde als een Android tv. Op een Android TV, zoals de Sony Bravia, is het heel eenvoudig om een ​​VPN te installeren, omdat je gewoon een VPN-app voor Android direct op de tv kunt installeren. Als je dit wilt doen, verwijzen we je naar ons artikel over het instellen van een VPN op je Android TV.

1. Verbind uw smart-tv met een Windows-pc met een VPN

Hoewel deze methode technisch gezien niet inhoudt dat u een VPN op uw smart-tv instelt, maakt u nog steeds verbinding met een VPN, met alle voordelen van dien. Dit wordt bereikt door een VPN op uw Windows-pc te installeren (als u dit nog niet heeft gedaan) en vervolgens uw smart-tv op uw pc aan te sluiten, door van uw pc een mobiele hotspot te maken. Als zodanig is uw smart-tv verbonden met hetzelfde wifi- of breedbandnetwerk als uw pc, en maakt dus gebruik van dezelfde VPN-verbinding. Houd er rekening mee dat Windows 10 op uw pc moet zijn geïnstalleerd om deze methode te laten werken. Lees onze korte en eenvoudige stapsgewijze handleiding hieronder om deze methode te gebruiken.

  1. Installeer een VPN op uw Windows-pc. De meeste VPN-providers maken dit heel eenvoudig. Vrijwel elke populaire VPN-provider biedt tegenwoordig namelijk een gebruiksvriendelijke Windows-app aan. Als je hier echter wat hulp bij nodig hebt, bekijk dan ons artikel over het instellen van een VPN op Windows.
  2. Stel een mobiele hotspot in op uw pc. Om dit te doen, typt u “instellingen voor mobiele hotspots” in de zoekbalk van uw computer en klikt u erop.
  3. Klik op de kleine schakelaar die je ziet, dus hij is aan (blauw). Controleer nu om ervoor te zorgen dat het juiste netwerk wordt weergegeven (uw wifi- of breedbandnetwerk) en om ervoor te zorgen dat wifi is geselecteerd waar staat “deel mijn internetverbinding via”.
  4. Verbind nu uw smart-tv met het wifi- of breedbandnetwerk van uw Windows-pc. Gebruik hiervoor de informatie achter “Netwerknaam” en Netwerk “wachtwoord” uit het vorige scherm.
  5. Nu is uw smart-tv verbonden met een VPN. Als je je instellingen wilt wijzigen, moet je dit vanaf je pc doen. Stel dat u bijvoorbeeld de Amerikaanse versie van Netflix op uw smart-tv wilt bekijken, u selecteert een Amerikaanse VPN-server op uw pc.

2. Het installeren van een VPN op uw router

RouterHet installeren van een VPN op je router is erg handig om al je apparaten in één keer thuis te beschermen. Om dit te bereiken is het nodig om de firmware op uw router te wijzigen. Dit proces wordt knipperen genoemd. Zorg ervoor dat u controleert of uw router hiervoor geschikt is, omdat niet alle routers dat zijn. Bekijk ons ​​artikel over de beste VPN-routers voor hulp hierbij.

Tijdens dit proces kunt u uw router onherstelbaar beschadigen. Daarom is het belangrijk om de instructies nauwkeurig te volgen. U kunt onze volledige gids lezen over hoe u een VPN op uw router installeert om erachter te komen hoe u deze kunt flashen.

Nadat u de VPN op uw router hebt geïnstalleerd, kunt u uw smart-tv er verbinding mee laten maken, zoals normaal. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, wordt uw smart-tv beschermd door de VPN.

Installeer een VPN op uw router:

1. Controleer of je router geschikt is om te flitsen.

2. Wijzig de firmware op uw router en installeer een VPN.

3. Verbind uw smart-tv met de geflitste router. Dit werkt hetzelfde als verbinding maken met een ander wifi-netwerk.

3. Een VPN installeren op een virtuele router op uw pc of Mac

Virtuele router

Als je router niet geschikt is om te flitsen of als je dat niet wilt, kun je een wifi-hotspot maken op je pc of Mac en die instellen als een virtuele router met een VPN-verbinding. Vervolgens kunt u uw smart-tv via de hotspot op uw pc of Mac met internet verbinden. Het installeren van een VPN op uw pc of Mac is afhankelijk van het apparaat en het besturingssysteem. Zoek naar een provider die goed bij uw apparaten past en het mag niet te moeilijk zijn. Hieronder vindt u een gids die u zal helpen bij het installeren van een VPN op uw virtuele router.

Een VPN installeren op een virtuele router:

1. Installeer een VPN op uw pc of Mac. De meeste VPN-providers hebben een eenvoudige installatiewizard waarmee u hun software op uw apparaat kunt installeren.

2. Maak een Wi-Fi-hotspot op uw pc of Mac. Hoe u dit kunt doen, hangt af van uw apparaat. Als u niet weet hoe u dit moet doen, kunt u naar de website van de fabrikant van uw apparaat gaan.

3. Verbind uw smart-tv met het VPN-netwerk van uw pc of Mac.

Casten vanaf een ander apparaat

Met een smart tv is het ook mogelijk om content van een ander apparaat naar de smart tv te casten. Wanneer u dit doet, moet u een paar dingen overwegen. Je hebt je andere apparaat altijd bij de hand en als je schakelt tussen apparaten zoals je smartphone en tablet, moet je een VPN op beide apparaten installeren. Bovendien wordt het apparaat waarmee je cast, beschermd met de VPN, maar wordt je smart-tv niet beschermd. Je gebruikt de smart tv alleen als extern scherm voor je andere apparaat.

De beste VPN voor mijn smart-tv

Als je nog geen abonnement bij een VPN-provider hebt, kan het handig zijn om voor een VPN te gaan die goed werkt in combinatie met je smart tv. Een stabiele en snelle verbinding is essentieel wanneer je films, series of muziek wilt streamen. Ga voor een VPN-provider die perfect bij je past. Als u geografisch geblokkeerde inhoud wilt bekijken, zorg er dan voor dat uw provider altijd servers heeft die u voor dit doel kunt gebruiken. We hebben verschillende providers getest en hieronder staan ​​drie solide providers die goed werken in combinatie met je smart tv.

1. ExpressVPN voor smart tv

ExpressVPN werkt erg goed in combinatie met smart tv’s. Het heeft een gebruiksvriendelijke app voor Android TV en is eenvoudig te installeren op al je apparaten. Met zijn grote aanbod aan servers en 256-bit encryptie is het de perfecte manier om veilig, vrij en volledig anoniem te streamen. Vanwege hun geweldige kwaliteit zijn ze een van de duurdere providers, maar met hun geweldige kwaliteit en snelheid geeft ExpressVPN een positieve betekenis aan het gezegde “je krijgt waar je voor betaalt”. Lees meer over deze provider in onze volledige ExpressVPN-recensie.

2. Surfshark voor smart tv

Surfshark is een uitstekende en ook zeer betaalbare VPN om te gebruiken met je smart tv. Surfshark is de goedkoopste premium VPN-provider die we hebben getest, maar biedt toch geweldige streamingsnelheden. Bovendien kan Surfshark je toegang geven tot de Amerikaanse versie van Netflix en met zijn 1040 servers in 61 landen, tot tal van andere geografisch beperkte inhoud. Bovendien is Surfshark een zeer veilige VPN-provider, die de privacy van zijn gebruikers respecteert en beschermt. Het heeft tenslotte een strikt no-logs-beleid, eersteklas versleutelingsprotocollen en een kill-switch. Surfshark werkt met uw smart-tv door een van de methoden te gebruiken die in dit artikel worden beschreven. Als zodanig is het de perfecte manier om – gemakkelijk en betaalbaar – te genieten van veiligheid, vrijheid en privacy tijdens het gebruik van je smart-tv.

3. NordVPN voor smart tv

Net als ExpressVPN en Surfshark biedt NordVPN (smart tv) gebruikers veel veiligheid, privacy, geoblokkering en goede streaming snelheden. NordVPN biedt echter ook enkele extra functies die deze VPN een geweldige keuze maken voor eigenaren van smart-tv’s. NordVPN biedt verduisterde servers en speciale IP-adressen. Steeds meer streamingdiensten blokkeren tegenwoordig VPN-gebruikers. Maar de reden waarom velen een VPN op hun smart-tv willen gebruiken, is het deblokkeren van streaming-inhoud, zoals de Amerikaanse versie van Netflix. Dat is waar de extra functies van NordVPN binnenkomen. De versluierde servers van NordVPN (in de VS, Canada, Frankrijk, Italië en 10 andere landen) en speciale IP-adressen maken het moeilijker voor streamingdiensten om VPN-gebruikers te detecteren en daarom te blokkeren. Dit is de reden waarom NordVPN een uitstekende keuze is voor smart tv-gebruikers die zo vrij mogelijk willen streamen en internetten.

Laatste gedachten

Als je een Android TV hebt, is het installeren van een VPN heel eenvoudig vanwege het aanbod van VPN-apps in de Play Store. In andere gevallen moet u uw VPN op uw router of virtuele router installeren. Dit kan iets moeilijker zijn, maar u kunt erachter komen hoe u dit moet doen in onze gids. Het is zeker de moeite waard om te doen, want al je streaming is veilig en anoniem. Bovendien krijg je toegang tot meer content. Al met al is een VPN de perfecte match met een smart tv.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me