Een VPN installeren op Fire TV Stick: Hier is hoe! | VPNOverzicht

Het installeren van een VPN voor je Amazon Fire TV Stick kan behoorlijk lastig zijn, dus we hebben geprobeerd alle mogelijke oplossingen op te sommen met een stapsgewijze handleiding. De eenvoudigste manier is door een VPN-app rechtstreeks naar uw Fire TV Stick te downloaden. Er zijn echter maar twee providers die zo’n app aanbieden. Gelukkig zijn er andere manieren om het te doen. U kunt bijvoorbeeld de VPN op uw router installeren of op een virtuele router op uw pc of Mac. Ten slotte kun je ook een VPN installeren met een Android APK. Hopelijk helpt dit artikel je om de VPN met succes te installeren, zodat je kunt profiteren van de functies ervan wanneer je streamt met je Fire TV Stick.


Amazon Fire Stick instellen illustratie

Waarom zou u een VPN op uw Amazon Fire TV-stick installeren?

De Amazon Fire TV Stick is een ideale manier om al je streamingdiensten op je tv te gebruiken. Met een VPN kun je ervoor zorgen dat dit veilig en anoniem gebeurt. Bovendien kunt u toegang krijgen tot meer materiaal door geografische beperkingen te omzeilen. Lees alles over deze perfecte combinatie in ons artikel over het gebruik van een VPN in combinatie met Amazon Fire TV Stick.

Installeer een VPN-app op uw Amazon Fire TV-stick

Zowel ExpressVPN als IPVanish hebben een app die je kunt downloaden naar je Fire TV Stick. We gebruikten ExpressVPN als voorbeeld in de volgende stappen.

 1. Zoek naar “ExpressVPN” in uw Fire TV Stick-appbibliotheek.
 2. Download de ExpressVPN-app.
 3. Open de ExpressVPN-app en vul uw persoonlijke gegevens in om in te loggen op uw ExpressVPN-account. Heb je nog geen account? Ga naar hun website om er een te maken.
 4. Nadat u uw inloggegevens heeft ingevuld, wordt de app geactiveerd. Nu moet je enkele instellingen wijzigen. Er verschijnt een automatisch bericht van ExpressVPN. Klik “OK“.
 5. In de pop-up vraagt ​​ExpressVPN of je het goed vindt dat ze verbinding willen maken via een VPN. Klik “OK“.
 6. Nu zal ExpressVPN u vragen of u anoniem informatie met hen wilt delen, zodat zij hun diensten kunnen verbeteren. Dit is optioneel, dus u kunt ofwel klikken op “toestaan‘Of’niet toestaan“.
 7. De app is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Wanneer u de app opent, ziet u of deze is in- of uitgeschakeld. Zodra je op de knop hebt gedrukt, werkt je VPN en kun je veilig en anoniem streamen op je Amazon Fire TV Stick.
 8. Om de verbinding te verbreken, drukt u gewoon nogmaals op dezelfde knop in uw ExpressVPN-app.
 9. Optioneel: Om geografische beperkingen te omzeilen, kunt u een server in een ander land selecteren. In de ExpressVPN-app klik je op de knop ‘kies locatie”En selecteer de server waarmee u verbinding wilt maken.

Installeer een VPN op uw router

RouterOm al uw apparaten in huis in één keer te beschermen, kunt u ook uw VPN op uw router installeren. Om dit te doen, moet u echter de firmware op uw router wijzigen, dit wordt knipperen genoemd. Niet alle routers zijn geschikt om te flitsen, dus zorg ervoor dat je de juiste router hebt. Bovendien kan dit knipperen uw router beschadigen als het niet goed wordt gedaan, dus lees onze handleiding over het installeren van een VPN op uw router voordat u begint. In deze handleiding leggen we uit welk type router en VPN je moet hebben als je het wilt laten werken. Ook lees je welke stappen je moet nemen om je router veilig te flashen.

Een belangrijk voordeel van het installeren van je VPN op je router is dat al je apparaten die verbonden zijn met het netwerk beschermd worden door de VPN. U hoeft de VPN-software niet op al uw individuele apparaten te installeren.

Installeer een VPN op een virtuele router

Virtuele routerAls u de firmware op uw router niet kunt of wilt wijzigen, kunt u van uw pc of Mac ook een virtuele router maken. Je kunt de VPN op je pc of Mac installeren en de Fire TV Stick verbinden met de virtuele router. Het installeren van een VPN op uw pc of Mac is heel eenvoudig omdat providers geweldige installatiewizards maken om u daarbij te helpen. De wifi-hotspot die u op het beveiligde apparaat maakt, beschermt nu alle apparaten die verbinding maken met die hotspot, inclusief uw Fire TV-stick.

Installeer een Android APK op je Amazon Fire TV Stick

De laatste methode die u kunt gebruiken om uw Fire TV Stick met een VPN te beschermen, is door Android APK te installeren. APK (Android-pakket) is een type bestand dat een app opsplitst in verschillende kleine pakketten. Je kunt het vergelijken met zip-bestanden. Als een app niet in de Play Store staat, kunt u dit type bestand gebruiken om een ​​app op uw Android-apparaat te installeren.

U kunt dit op twee manieren doen: ofwel via een directe download of via een download op een tweede Android-apparaat. Beide methoden beginnen met dezelfde stappen, maar daarna is het proces heel anders. Daarom bespreken we ze hieronder apart.

Daarna kunt u ook lezen hoe u deze bestanden op uw Fire TV Stick kunt openen en bijwerken.

Een VPN installeren op uw Amazon Fire TV-stick met een directe download van een APK

 1. Zorg ervoor dat je Amazon Fire TV Stick externe apps toestaat, je kunt dit als volgt doen:
  1. Ga naar “instellingen“In je Amazon Fire TV Stick en dan naar”systeem“.
  2. Scroll naar beneden en ga naar “ontwikkelaarsopties“.
  3. Schakel de optie in met de tekst ‘apps van onbekende bronnen“.
 2. Ga naar de website van je VPN-provider en zoek naar de URL voor hun APK-bestand.
 3. Ga naar je Amazon Fire TV en typ “downloader‘In de zoekbalk.
 4. Installeer de “downloader-app‘En open het.
 5. Voer de URL van het APK-bestand in en download het.
 6. Het APK-bestand wordt rechtstreeks geïnstalleerd. Als dit niet het geval is, ga dan naar “downloads”In de Downloader-app en klik op het APK-bestand om het te installeren.
 7. De app van uw VPN-provider zou nu klaar moeten zijn voor gebruik. Als dit niet het geval is, raden we je aan om contact op te nemen met de klantenondersteuning van je VPN-provider.

Een VPN installeren op uw Amazon Fire TV-stick met en APK op een tweede Android-apparaat

Voor deze methode heb je andere Android-apparaten nodig, dit kan een telefoon, laptop of tablet zijn, dat maakt niet uit.

 1. Zorg ervoor dat je Amazon Fire TV Stick externe apps toestaat, je kunt dit als volgt doen:
  1. Ga naar “instellingen“In je Amazon Fire TV Stick en dan naar”systeem“.
  2. Scroll naar beneden en ga naar “ontwikkelaarsopties“.
  3. Schakel de optie in met de tekst ‘apps van onbekende bronnen“.
  4. Ga naar “systeem”Menu en klik op“ over ”en selecteer“netwerk“.
  5. Noteer het IP-adres van uw Amazon Fire TV.
 2. Download en installeer de app van je VPN-provider via de Google Play Store op je tweede Android-apparaat.
 3. Download en installeer de app “Apps2Fire“Op uw tweede Android-apparaat.
 4. Open de “Apps2Fire“App en klik op de drie stippen in de rechterbovenhoek en druk op”opstelling“.
 5. In het geopende venster voer je het IP-adres in van je Amazon Fire TV die je eerder hebt opgeschreven. Klik vervolgens op “opslaan“.
 6. Ga naar de drie kleine stippen in de rechterbovenhoek van de “Apps2Fire”App opnieuw en selecteer“apps uploaden“.
 7. Selecteer de app van je VPN-provider. De app wordt nu automatisch op uw Fire TV geïnstalleerd. Als dit niet werkt, raden we u aan contact op te nemen met de klantenondersteuning van uw VPN-provider.

Een VPN-app openen die is geïnstalleerd met APK

De geïnstalleerde APK-app verschijnt niet direct in het standaard app-menu. Om de app te openen en de VPN-service te gebruiken, moet je deze stappen volgen:

 1. Ga naar het Startmenu van je Fire TV.
 2. Ga naar “instellingen” en dan “toepassingen“.
 3. Selecteer ‘beheer geïnstalleerde applicaties“.
 4. Je ziet een lijst met apps die je naar je Fire TV hebt geüpload. Selecteer de VPN-app die je wilt gebruiken en klik op “Applicatie opstarten“.
 5. In de app moet je inloggen op je VPN-account. Hoe u dit doet, hangt af van de VPN-provider. Waarschijnlijk moet u uw e-mailadres en wachtwoord invoeren.
 6. Selecteer de locatie van de server waarmee u verbinding wilt maken en schakel de VPN in. De VPN is ingeschakeld totdat je je Amazon Fire TV Stick uitschakelt of je de verbinding met de VPN-app verbreekt.

Een APK-app bijwerken op My Fire TV Stick

Als je handmatig een app op je Fire TV Stick hebt geïnstalleerd, wordt deze niet automatisch bijgewerkt. In theorie hoeft u een app niet bij te werken zolang deze werkt en de verbinding stabiel en veilig is. Het is echter goed om af en toe een update uit te voeren voor de veiligheid. U moet dit handmatig doen, op de volgende manier:

 1. Ga naar “instellingen“Op uw Fire TV Stick.
 2. Selecteer ‘toepassingen“En klik op”beheer geïnstalleerde applicaties“.
 3. Selecteer uw VPN-app en druk op “geforceerde stop“.
 4. Nu moet je de VPN-app opnieuw installeren. U kunt dit op dezelfde manier doen als de eerste keer.
 5. Zodra je het opnieuw op je Fire TV Stick hebt geïnstalleerd, zie je een venster met de vraag of je het voor je applicatie wilt installeren en updaten. Selecteer ‘Ja“.
 6. De app wordt nu bijgewerkt. Zodra dit is gebeurd, moet je opnieuw inloggen in de app om verbinding te maken met je VPN.

Laatste gedachten

Hoewel het installeren van een VPN voor je Amazon Fire TV Stick een beetje gedoe kan zijn, is het mogelijk als je deze stappen volgt. Met behulp van APK-bestanden kun je een VPN-app downloaden die niet in de Google Play Store staat en deze installeren op je Fire TV Stick. Dit kan rechtstreeks op de Fire TV Stick of via een tweede Android-apparaat. Zodra je het hebt geïnstalleerd, kun je het openen en je VPN gebruiken op je Fire TV Stick. Houd er rekening mee dat de handmatig geïnstalleerde app niet automatisch wordt bijgewerkt. Dit betekent dat u de app af en toe handmatig moet bijwerken. Geniet veilig, anoniem en vrij naar uw Fire TV-stick, veilig, anoniem en vrij naar uw Fire TV-stick!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me